A lakás folyosóján is pazar lehetőséget nyújtanak a beépített szekrények!

Garantáltan megtaláljuk az Ön folyosójára is a legjobb és legpraktikusabb egyedi megoldást!


Kérjen ajánlatot kényelmesen otthonából! 

Online ajánlatkrő felülületünkön kényelmesen és gyorsan kérhet ajánlatot otthonából. 

Ajánlatkérés itt >>

Hasznos tippek és trükkök a praktikus folyosó szekrény kialakítására!


Nyitott vagy zár szekrény ajánlott folyosón?

Természetesen ez is mint sok minden más ízlés dolga, egyértelműen egyik megoldás felett sem törhetünk pálcát. A két megoldást praktikusság szempontjából érdemes megvizsgálni. 
Zárt rendszerű szekrényben sok mindent el tudunk rejteni és a rend sem olyan kényes kérdés, mint a nyitott szekrény esetében. Igazi hangulatot tud fenntartani a nyitott szekrény, mert dísztárgyakat és egyéb kiegészítőket helyezhetünk rá, így sokkal otthonosabbá válhat a lakásunk folyosója. Nyitott folyosó szekrény hátulütője, hogy bizony folyamatos rendet kell rajta tartani, hogy a lakás összképe nem boruljon fel. Ha napfényt kap a folyosó, akkor a polcokra helyezhetünk virágot is, így egy kis természetet is belopunk lakásunk folyosójára. 
 

A színválasztás ízlés dolga, de figyeljünk a harmóniára!

Természetes hatás elérése kedvéért választhatunk bambusz, juhar vagy más szép fa erezetű bútorlapból. Amennyiben elég világos a folyosónk nyugodtan választhatunk egy sötétebb színt is, mint a bodensez bükk, wenge, aki kicsit vörösebb árnyalatot szeretne, az választhatja a cseresznye bármely fajtáját vagy a natúr mírtuszt, más néven a mahagónit.
 

Használhatunk kisbútor kiegészítőket is!

Elhelyezhetünk folyosónkon kisebb bútorokat, cipőtartót, esernyő tartót, papucs tartót vagy akár a tisztító szereknek is jó helye lehet egy kis bútorban. További díszítőelem lehet egy jó polcrendszer, legyen az szekrény formában vagy függő polcok a falon.
 

Rejtsük el a víz és gázcsöveket!

Nagyon sok folyosón probléma, hogy látszódik a vízcső vagy a gázcső. Aki szeretné ezt eltűntetni, annak remek szolgálatára válhat egy bútorlapból készített csőtakaró. Ilyen esetben javasolt a falhoz megegyező színű csőtakarás vagy a folyosó bútorokkal meg egyező színű csőtakarás. 
 

Rejtett radiátor megoldás a folyosón.

Vannak, akik a folyosón elhelyezett radiátort nem szeretnék látni. Akik ilyenen gondolkoznak, sokszor azért nem merik megtenni ezt a lépést, mert félnek, hogy a radiátor hősugárzását elveszik. Ne aggódjon rajta hiszen léteznek perforált bútorlapok is, melyek nyílásain, a hő szabadon áramolhat ki a folyosóra

A folyosó a lakás vérkeringése, mely ugyan olyan fontos, mint a többi helyiség!


A közvetítő térrész.

A folyosó közvetítő térrész, és csöppet sem jelentéktelenebb a lakás többi helyiségénél. Itt is nagyon fontos, hogy alapvetően a rend, tisztaság, átláthatóság uralja, hiszen ezzel a helyiséggel mindenki érintkezésbe kerül, aki a lakásban megfordul.
 

Növeljük optikailag a teret!

Ha szűkös és sötét a folyosó annak hátráltató hatása van. Érdemes tehát világos, kellemes színeket, jó világítást, valamint tükröt elhelyezni, ezek optikailag tágítják a teret és az életünket segítő energia áramlását is jócskán megkönnyítik.
 

Vigyázzunk, hogy ne legyen túlzsúfolt!

A folyosó ne legyen zsúfolt, sem-mi ne akadályozza a mozgást. Bármi, ami utunkat állja mindig hátráltat a szabad mozgásban.
 

Lassítsuk le a hosszan elnyúló tér látványát!

Ha a folyosó nagyon hosszú, az energia felgyorsul, tehát a hosszan elnyúló tér látványát le kell lassítanunk egy-egy kép, növény, vagy kisebb bútor elhelyezésével. 
 

Bánjunk csínján a dísztárgyakkal!

Ha mindent telezsúfolunk képekkel és dísz-tárgyakkal, azzal összezavarjuk a látogatót. Ha szőnyeget alkalmazunk, az inkább egyszínű és könnyen tisztítható legyen.

Innovatív megoldások

Tűélesen kidolgozott részletek már a tervezés pillanatában