A gyerekszobába is pazar lehetőséget nyújtanak a beépített szekrények!

Garantáltan megtaláljuk a gyerekszobába is a legjobb és legpraktikusabb egyedi megoldást!


Kérjen ajánlatot kényelmesen otthonából! 

Online ajánlatkrő felülületünkön kényelmesen és gyorsan kérhet ajánlatot otthonából. 

Ajánlatkérés itt >>

Hasznos tippek és trükkök a praktikus gyerekszoba szekrény kialakítására!

 

Rengeteg előnyt tartogat!

Ennek megfelelően praktikus megoldás egy beépített szekrény a ruháknak és játékoknak. A beépített szekrény előnye, hogy a helyet maximálisan kihasználttá teszi és a hagyományos bútorokkal szemben sokkal több tárgy tárolható benne. A tolóajtós beépítésnek köszönhetően teret nem veszítünk és a pakolás is sokkal könnyebb vele. Az egyedi beépítések pedig minden igényt kiszolgálnak.
 

L, illetve az egyenes beépített szekrény is tökéletesen hasznosítható!

A szekrény legyen sarokban L alakú, ilyenkor megoldható, hogy az egyik oldal a ruháké, a másik oldal a játékoké legyen. Ha egyenes szekrényt szeretne, az is tökéletes lehet, hiszen a szekrény fakkjai szétoszthatók.
 

A gyerekszobában is tökéletesek a klasszikus kiegészítők!

Ruháknak itt is hagyományos eszközökkel kell felszerelni a szekrényt, mint az akasztó, fiók, polc, cipőrács és kosarak. A játékok elhelyezése nem bonyolult, hiszen a legegyszerűbb, ha polcokra helyezzük a játékokat. 
 

Megoldás a gyerekek pakolási szokásaira is!

Előnyei közé tartozik, hogy a gyerekek pakolási szokását, ami a “gyorsan berámolok a szekrénybe” jelige, jól eltakarja, hiszen nem látunk be a szekrény belsejébe.
 

Meg kell felelni a gyerekek igényeinek!

Tanszereknek és a számítógépnek lehet tervezni egyedi íróasztalt. Monitortartó, billentyűzettartót lehet rá szerelni. További segítség lehet egy nyomtató állvány és egy számítógép állvány, amelyet görgőkkel lehet szerelhet fel és így a számítógép könnyen mozgatható. Az asztalt fel lehet szerelni hagyományosan fiókkal és polcokkal, ezt igények szerint ki melyikből szeretne többet.
Ha a gyerekszobában van tv, játékkonzol, dvd lejátszó, hifi, akkor lehetőségünk van tv állványt elhelyezni, amit úgy tervezhetünk meg, hogy az előbb felsorolt gépek elhelyezhetőek legyenek.
 

Készítsünk egyedi tervezésű ágyat!

Az ágy kérdése se legyen tovább probléma. Bútorlapból a szoba többi szekrényének színéhez igazítva, kényelmes és szép ágyakat lehet készíteni.
 

Amit színvilágról tudni kell!

Gyerekszoba színvilága nemtől függő. A lányoknak lehet választani rózsaszín bútorlapot is. A fiúknak kéket vagy zöldet. Választhatunk a jól megszokott színek közül is ha már a gyerek kamasz vagy saját elképzelése van.

A gyerekszoba az egészségeses és harmonikus fejlődés színtere!


Az ő birodalmuk!

A lakás legfontosabb tere a gyermekek számára a gyermekszoba, amely az ő birodalmukként szolgál. Itt játszanak, alszanak és tanulnak, így nem csoda, ha a feng-shuinak a gyerekszobában komoly szerep jut. Az egészséges és harmonikus fejlődés biztosításához jó, ha néhány szobarendezési alapelvet figyelembe veszünk.
 

Kerüljük az ajtóban az üveget!

Kerüljük az üvegberakásos ablakokat, hiszen ettől a gyermekünk állandóan megfigyelve érezheti önmagát. Használjunk jól záródó ajtót, de ne legyen benne üveg.
 

Figyeljünk arra, hogy világos legyen a szoba!

Legyen kellemesen világos a szobában, hogy a gyerek szeressen valóban ott lenni. Amennyiben kicsi a gyerekszoba a fénnyel és világos kellemes színhatásokkal barátságosabbá lehet tenni.
 

Osszuk ketté a szobát!

A túlzottan erős árnyalatok miatt este a gyermekünk nehezebben térhet nyugovóra. Remek megoldás, ha a szobát két részre osztjuk egy játszó és egy nyugalmi zóna.  A játszó rész legyen színes, a nyugalmi zóna pedig lágy és kevésbé játékos színű. 
 

Az alvóhely környéke legyen nyugodt!

A gyermek alvóhelyének környéke abszolút legyen nyugodt. Nem szabad nehéz bútorokat közvetlenül az ágy mellé állítani. Kerüljük az ágy fölé helyezett polcokat vagy szekrényeket. Ne tároljunk az ágy alatt játékokat vagy más tárgyakat, mindig hagyjuk üresen és tartsuk tisztán az ágy alatti részeket.
 

Az ágy elhelyezését is tartsuk szem előtt!

Az ágyat ne tegyük az ablak alá, s a legjobb az, ha a fej a fal mellett kap védelmet. Ezek figyelembevételével a gyermek egyéni kívánsága szerint válasszuk meg az ágy pontos helyét. Nagyfokú biztonságérzetet ad, ha az ágyból az ajtóra rálátni.
 

Minimalizáljuk az elektroszmogot!

Amennyire csak lehetséges, minimalizálni kell az elektroszmogot a gyerekszobában. Az elektromos készülékek a televízió a számítógép, ha lehetséges ne legyenek bent a gyerekszobában mert ezek zavarhatják az alvást. Ha nem tudjuk megoldani és mindenképpen itt helyezzük el, akkor legalább 2 méter távolságot tartsunk az ágytól.
 

Engedjünk gyermekünk akaratának!

Engedjük, hogy gyermekünk kívánsága is teljesüljön a szoba berendezésénél, hiszen gyermekek egészséges intiúcióval rendelkeznek és leggyakrabban maguktól tudják mi a jó nekik.
 

Innovatív megoldások

Tűélesen kidolgozott részletek már a tervezés pillanatában