A hálószobába is pazar lehetőséget nyújtanak a beépített szekrények!

Garantáltan megtaláljuk az Ön hálószobájába is a legjobb és legpraktikusabb egyedi megoldást!

___________


Kérjen ajánlatot kényelmesen otthonából! 

Online ajánlatkrő felülületünkön kényelmesen és gyorsan kérhet ajánlatot otthonából. 

Ajánlatkérés itt >>

BEMUTATÓTERMEK PRECÍZ KÉPZETT SZAKEMBEREKKEL

Hasznos tippek és trükkök a praktikus háloszóba szekrény kialakítására!


A kis hálószobára is van megoldás!

Egy kisebb méretű háló szoba sok fejtörést okoz. “Rakjuk az ágyat ide a fal közepére és mellette lévő falhoz pedig a szekrényt!” - de mi van akkor, ha az ágyhoz túl közel van a szekrény? Ebben az esetben egy hagyományos hálószoba bútor ajtaja nem fog kinyílni rendesen. Tökéletes megoldás egy beépített tolóajtós szekrény, aminek az ajtajai önmagán belül tolódnak, ennek köszönhetően nem foglal helyet a térben. Hihetetlenül kevesen használják ki a tolóajtós beépített szekrény adta praktikus megoldásokat, pedig kétségtelenül a legjobb megoldás a hasznos tér megtartására.
 

A kiegészítők fontossága!

Ágyunk mellé kiegészítőként feltétlen kell lennie éjjeli szekrénynek. Éjjeli szekrényünkben legyen 1 fiók és 1 polc vagy 2 fiók, attól függően, hogy mit szeretnénk benne tárolni. Beépített szekrényünk belsejében pedig meg kell számolnunk hány féle ruhadarabunk van. Ennek megfelelően kellhet bele akasztó, polc, kosár, nyakkendő tartó, nadrágtartó, fiók esetleg cipőrács. A nőknek hasznos kiegészítő lehet a vasaló tartó.
 

Figyeljünk a színekre!

Hálószoba bútoraink színét itt is meghatározza a szoba fényessége és mérete. Itt is fontos, hogy kis hálókba első soron világos színeket használjunk. Tágasabb szobák esetében gondolkozhatunk sötét színekben, de ekkor ne felejtsük el, hogy komoly kontrasztot adhatunk szobánknak. A kontraszt nem feltétlen rossz dolog, ha egy világos színű fal mellé az ajtó és ablaktok, esetleg a padló egyforma színű és ezekhez választunk színt a szekrényünknek. 
 

Dobjuk fel szekrényünket!

Szekrény ajtajainak kitöltő anyaga lehet bútor lap, üveg vagy tükör.  Kitöltő anyagnak, aki szeretne teljes harmóniában aludni annak megfelelő lehet egy bambusz mintás bútorlap vagy zöld lacobell üveg, esetleg a kettő kombinálása.
Kitöltő anyagokat itt is kombinálhatjuk egymással. Osztások esetében lehet ferde vagy egyenes, sőt hullámos osztás is, ha hálószoba szekrényünk ajtó kerete alumínium keret.
 

Nagyobb családoknak tökéletes megoldás a gardróbszekrény!

Nagyobb családoknak, vagy azoknak akiknek rengetek ruhája van nem feltétlen elég 1-2 hálószoba bútor. Számukra kényelmes és szükséges lehet egy gardrób szoba. Gardrób szekrényünk lehet U, L alakú vagy a 2 szemközti fal beépítve, lényege, hogy “minden” vagy legalább is holmink nagy része helyet találjon magának benne. 
 

Nem feltétlen szükséges az ajtó!

Érdekessége és stílusa lehet, hogy nem fontos ajtót rakni elé. Bár egy tükör előnyt jelenthet öltözködés közben. Gardróbunk lehet bútor lapos vagy aki a modern stílust kedveli az választhat króm rúd vagy alumínium rendszert is. Megfelelő fényforrás mellett nem fontos világos színeket használni, jó lehetnek a sötétebb színek is.

A hálószoba a kiegyensúlyozottság és a friss közérzet megteremtésének színtere!


Legfontosabb a nyugodtság!

A hálószoba a ház nyugodtabb részében legyen, lehetőség szerint ne az utcafrontra vagy a déli oldalra nézzen!
A nyugodt pihenést jobban segíti, ha az utca zaja nem hallatszik ide, és nem melegszik át túlzottan az ide tűző naptól. Ha ezeket az akadályokat nem tudjuk kiküszöbölni, tegyünk az ablakokra fényvisszaverő drapériát és sötétítő függönyt. Színekben részesítsük előnyben a sötétebb árnyalatokat.
 

Legyen az ágynak fejvége!

A fejvég, akár egy ölelő kar, körbefog minket, biztonságérzetet ad.
 

Az ágy fölé ne tegyünk polcot!

Ez ugyanis a napi gondjainkat testesíti meg, ami miatt nem tudunk majd elaludni. Egy idő után a polcot már észre sem vesszük, de ösztönösen mégis úgy teszünk, mintha attól tartanánk, hogy a fejünkre esik.
 

Az ágy mindkét oldalról legyen megközelíthető!

A partnerek egyenrangúak egy párkapcsolatban. Ha valakit a falhoz passzíroz a másik, lehet, hogy egy idő után korlátozva érzi magát a kapcsolatában.
 

Gerenda, vagy csillár ne legyen az ágy fölött!

A csillár helyett használjunk inkább hangulatvilágítást, olvasó vagy álló lámpát. Ha van gerendánk, akkor azt fessük a mennyezet színével megegyező színűre.
 

Családi fényképek helyett párkapcsolatot ábrázoló képek legyenek a falon!

Ebben a szobában csak a Férfinek és a Nőnek van a helye, mert ez az intim szféra, nem a gyerekek játszótere és nem dolgozó szoba. A tévé sem termel jó energiákat a hálószobában, sőt elektroszmogot produkál.
 

A cserepes növények inkább a nappaliban legyenek!

Van olyan szobanövény, ami éjjel energiát és oxigént von el a helységből, ezért inkább a nappaliban vagy a dolgozószobában nevelgessük őket. A vágott virág jó lehet, ugyanis kellemes légkört teremt, de a vize mindig legyen friss és tiszta!
 

Az ágy alatt ne tároljunk semmit!

Az elraktározott, felgyülemlett problémák tárolása és őrzése hónapokig vagy évekig nyomaszthat és leszívja az energiánkat. Selejtezzünk és engedjük el rég nem használt dolgainkat. Az ágy alatt egyedül csak az ágyneműtartó kapjon helyet.

Innovatív megoldások

Tűélesen kidolgozott részletek már a tervezés pillanatában