Az irodában és a dolgozó szobában is pazar lehetőséget nyújtanak a beépített szekrények!

Garantáltan megtaláljuk az Ön irodájába, dolgozószobájába is a legjobb és legpraktikusabb egyedi megoldást!


Kérjen ajánlatot kényelmesen otthonából! 

Online ajánlatkrő felülületünkön kényelmesen és gyorsan kérhet ajánlatot otthonából. 

Ajánlatkérés itt >>

Hasznos tippek és trükkök a praktikus iroda és dolgozószoba kialakítására!


Rengeteg mindent el kell rejtenünk!

Az irodában, illetve a dolgozószobában általában papírokat, iratokat, könyveket és iroda-berendezéseket kell, hogy elhelyezzünk. Ehhez segítségünkre polcrendszerek, irattároló szekrények lehetnek. Legyen akár sarok szekrény, akár egyenes szekrény a megfelelő mennyiségű polcról gondoskodnunk kell. Természetesen nem zárhatjuk ki a fiókok szükségességét sem.
 

Térben és a falnál elhelyezett egyaránt jól mutat!

Dolgozó szobánkban az irattároló szekrények mellett kell, hogy legyen egy megfelelő méretű íróasztal. A szekrényeket a falak mellett elhelyezhetjük, de be is nyúlhat a térbe 1-1 része. Asztalunk szintén lehet a falnál, de elhelyezhetjük a térbe is. Asztalunkhoz remek kiegészítő a  számítógép konzol, billentyűzet tartó, monitor tartó és a nyomtató tartó is. Felszerelhetjük továbbá polcokkal és fiókokkal.
 

Minden a helytől függ!

Irodabútorunk mérete és elhelyezése természetesen itt is helyfüggő. Az iroda egyik  oldalába elhelyezhetjük az irattartó szekrényeket, másik oldalába íróasztalokat  a dolgozó emberek részére. Kiegészítőnek az íróasztal mellé konténereket is lehet beszerezni, ezzel extra helyet biztosítva iratoknak és más eszközöknek.

 

Lehet különálló stílus, komolyabb és elegánsabb megjelenéssel!

A lakásban a dolgozószoba lehet külön álló stílus. Sokan szeretik, ha komolyabb és elegáns a megjelenése. Ennek megfelelően választhatunk sötétebb színeket például bodensez bükköt. Aki a komolyság mellett szereti a markáns megjelenést, az ne fusson el a makassar vagy wenge mellett.
 

A klasszikus és a stílusos színek egyaránt jó megoldások lehetnek!

Az irodabútorok klasszikus színei a bükk, a szürke és a fekete. Aki szeretne stílusosabb vagy kicsit családiasabb környezetet kialakítani annak jó lehet még a bodensez bükk, a cseresznye, az olasz alma, a juhar és a szilva is.
 

Válasszuk ki a megfelelő típust a tárgyalóba!

Tárgyalónk általában kétféle lehet. Lehet olyan ami “sok” ember befogadására képes, akár 10 ember felett is. Ilyenkor alkalmazhatunk nagy felületű asztalt a terem közepén vagy akár U alakot is.
A kényelmesebb pár emberes megbeszélésekhez egy kisebb asztalt a tárgyaló szoba közepére melléjük egy pár kényelmesebb széket vagy fotelt. Színválasztás közben figyeljük, hogy a szín passzoljon a székek, fotelek és a szoba hangulatához.

Nézzük meg, mi a titka az inspiráló irodának és dolgozószobának!


Ne a hálószobába alakítsuk ki!

A legfontosabb, hogy a dolgozószoba ne kerüljön a hálóba, hiszen más típusú energiát igényel az alvás és pihenés és mást a munka. 
 

Válasszuk le és jelöljük ki a határokat!

Ha nem kerülhet külön helyiségbe a dolgozó rész, akkor a legjobb, ha a nappali egyik részét leválasztjuk erre a célra. Jelöljük ki egyértelműen a dolgozószoba határait, hogy ne mosódjon össze a nappalival. Erre tökéletesen megfelel a térelválasztó, polc, paraván, függöny, melyekkel tökéletesen megvalósítható a szeparáció.
 

A dolgozószoba kulcsa, az íróasztal elhelyezésében rejlik!

Az első és legfontosabb egy dolgozószoba vagy iroda berendezésekor az íróasztal elhelyezése a helyiségben. Itt is érvényes, hogy az ajtótól legtávolabbi sarokban, rálátással az ajtóra van a legjobb helyen az asztal. Az íróasztal mögött ülve a hátunknál ne legyen ablak, mert ez elbizonytalanítja a munkavégzést, de ugyanakkor a dolgozószobában feltétlenül legyen ablak és természetes fény.
 

Fallal szemben ne üljünk!

Fallal szemben semmiképpen se üljünk a dolgozóasztalnál! Vagy ha mégis, tegyünk magunk elé a falra egy távolságot ábrázoló pozitív hatású képet, amin például egy mező, távolba vezető kanyargó út látható. Lehetőleg ne legyen rajta semmilyen akadály, nehézség-szimbólum és kellemes érzés legyen ránézni.
 

Asztal és szék kérdése?

Az asztalunknak főszerepe van a berendezésben, fontos a megfelelő méret kiválasztása. Keressük meg a munkánkhoz leginkább megfelelő méretű asztalt, és amely mellett szívesen töltünk el hosszú órákat. Az asztalok formája sem mellékes, hiszen a feng shui szerint a négyszögletű, téglalap alakú, lekerekített sarkú íróasztalok a legalkalmasabbak a munkavégzésre. Elengedhetetlen komfortérzetünk szempontjából egy kényelmes, ergonomikus szék beszerzése. Olyan széket válasszunk, amely tartja a gerincet, több ponton állítható, kárpitja bőrbarát textil, vagy lélegző bőr.
 

Legyen rend az asztalon és figyeljünk a tárolásra.

Csak azok a kellékek és papírok legyenek elöl az asztalon, amiket az aktuális feladatodhoz használunk. A felesleges holmik mindig újra elvonhatják a figyelmet a folyamatban levő munkáról és az így több ideig tarthat.
Legyenek irattároló tálcák, amelyekbe témánként csoportosítod a dokumentumokat és időről-időre nézzük át és szortírozzuk azokat! 

Innovatív megoldások

Tűélesen kidolgozott részletek már a tervezés pillanatában