Konyhabútorok és konyhaszekrények,melyek egyedivé teszik otthonát!

Garantáltan megtaláljuk az Ön konyhájába is a legjobb és legpraktikusabb egyedi megoldást!


Kérjen ajánlatot kényelmesen otthonából! 

Online ajánlatkrő felülületünkön kényelmesen és gyorsan kérhet ajánlatot otthonából. 

Ajánlatkérés itt >>

Hasznos tippek és trükkök a praktikus konyha szekrény kialakítására!

 

Keressük meg a legpraktikusabb elrendezést!

Konyhánk kialakításánál elsőnek gondoljuk végig milyen eszközöket, gépeket használunk gyakrabban, akár nap mint nap. Ennek megfelelően és konyhánk méretének megfelelően döntsük el, milyen alakban építsük, bútorozzuk be. Legyen konyhánk egyenes, sarok vagy akár U alakú, gépeink számának nagyságának megfelelően hagyjunk elég tiszta felületet úgy, hogy az étel előkészítésére és készítésére is legyen elegendő helyünk. Segíthet számunkra, ha konyhánk alapterülete elég nagy, egy különálló  konyha sziget.
 

Fontos az anyagválasztás!

A konyha frontok lehetnek pácolt-lakkozott, MDF-es, bútorlapos, tömör fa és alukeretes. Mindegyiknek megvan a maga előnye, amit igazíthatunk akár a lakás stílusához vagy a konyhának kialakíthatunk egy önálló stílust.
Pácolt, lakkozott vagy tömör fa esetén, természetes hatást érhetünk el sokféle színnel mindamellett, hogy a fa örökéletű, így sokáig dísze lehet konyhánknak. 
MDF front eseten ami hasonlít a tömör fához, közel ugyanazt a hatást érhetjük el csak olcsóbban. MDF ajtókba sokféle mintát lehet marni, amelyek rusztikus hatásúak lehetnek és szintén természetes hatást érhetünk el. 
Természetesen a konyhák ajtaja esetén is használhatunk bútorlapot, amit feldobhatunk egy megfelelően kiválasztott fogantyúval. Praktikussága talán abban rejlik, hogy ez a megoldás a legolcsóbb. Minimál design-t kedvelőknek optimális választás lehet. 
Ha valaki modern stílusú konyhát szeretne, az nyugodtan csináltasson alumínium keretes ajtókat benne bútorlappal vagy akár üveggel. A mai világban ez egyre kedveltebb és népszerűbb. 
 

Fél tőle, hogy az L alakú, sarok konyhának kihasználatlan marad a sarka?

Ne aggódjon, ugyanis számos megoldás létezik rá. Vannak kifejezetten a konyha sarkába tervezett fiókok ami a konyha sarkától a szoba közepe felé húzódik ki. Esetleg ha elég a fiók akkor be is lehet polcozni őket úgy, hogy mellette nyíló vagy toló ajtót kell rakni és így be lehet nyúlni a sarokba is. Egy másik stílusos megoldás, ha nem sarkítjuk ki a konyhát, hanem lecsapunk belőle.
 

Hűtő és mosógép elrejtése!

Ha nem szeretné látni a hűtőt, akkor válasszon olyan modellt ami beépíthető, így a konyhaszekrény egyik ajtajának nyitásával a hűtőt nyitjuk ki. Előfordulhat olyan eset is, hogy a hűtő magas. Ez ne legyen probléma a hűtőt körbeépítve, különleges és jól mutató formát kapunk.
Elképzelhető hogy kicsi a fürdőszoba. A mosógépet ilyen esetben, a konyhában is elhelyezhetjük.

Konyha a lakás szíve, ezért különös gonddal kell eljárnunk a tervzésénél!

 

A Feng Shui szerint a konyha az egyik legfontosabb hely a lakásban!

Itt főzzük, sütjük a család és a saját szerencsénket. A sütő helye, kifejezetten megmutatja, pontos információt nyújt arról, hogy a jelenlegi otthonában mi az aktuális életfeladata. Rámutat, hogy ezen az állomáson milyen tulajdonságot, jellemvonást, sajátságot kell elhagynia, vagy éppen fejlesztenie, elkészítenie, mint egy finom ebédet.
 

Ne hanyagoljuk el!

Ha piszkos, zsúfolt a konyha, energetikailag azt mutatja, hogy rosszul irányítja az életét. Nem csak Ön, hanem a szerettei is.  Hiányzik az élet szeretete és az élet élvezetének képessége. Éppen ezért jobb, ha a konyha mindig tiszta és rendezett.
 

Fontos az elegendő hely!

Legyen a szakácsnak elegendő helye a tűzhely körül a főzéssel kapcsolatos munkákhoz. Ha a szakács feszeng és korlátozva érzi magát, az kihat az ételek minőségére. Világos színűre festett falakkal és sok fénnyel oldható a szűkösség érzete.
 

Figyeljünk a színekre is!

A konyha  fala lehet színes is. Bár a fehér falak ebben a helyiségben megengedettek, a sárga világosabb árnyalata is ideális. A konyha fala ne legyen piros, vagy kék.
 

Takarjuk el a csöveket!

A vízvezetékek és a csatornák csövei ne látszódjanak. Víz folyik el ezeken keresztül, és a víz gyors távozása a jómód megcsapolását jelképezi.
 

Használjunk térelválasztót!

A főbejáratról nem szabad rálátni a konyhára. A térelválasztó hatékonyan leplezheti a főzés színterét. Ennek híján szélcsengő vagy függő kristály is hatásos ellenszer a gondra.
 

 

Innovatív megoldások

Tűélesen kidolgozott részletek már a tervezés pillanatában