A nappaliban is pazar lehetőségeket nyújtanak a beépített szekrények!

Garantáltan megtaláljuk az Ön nappalijába is a legjobb és legpraktikusabb egyedi megoldást!


Kérjen ajánlatot kényelmesen otthonából! 

Online ajánlatkrő felülületünkön kényelmesen és gyorsan kérhet ajánlatot otthonából. 

Ajánlatkérés itt >>

BEMUTATÓTERMEINK PRECÍZ ÉS KÉPZETT SZAKEMBEREKKEL

Hasznos tippek és trükkök a praktikus nappali szekrény kialakítására!

 

Minden lakás központja a nappali!

A család itt gyűlik össze és legtöbbször itt zajlanak a közös programok. Barátainkat is itt fogadjuk egy közös játék, beszélgetés vagy buli okán. Nem árt, ha nappalink letisztult, elegáns és kellemes kisugárzást biztosít, hogy mindenki otthonosan és kényelmesen érezze magát. A stílusos és otthonos megjelenést biztosíthatja számunkra egy kényelmes kanapé, néhány fotel, egy kis dohányzó asztal, a televízióhoz egy tv állvány, a díszítőelem elhelyezésére egy vagy akár több szép és stílusos beépített szekrény.
 

Hogy rendezzük be a nappalit úgy, hogy kényelmes és stílusos legyen?

A tv állvány legyen a hosszú fal egyik végénél, a kanapé, a fotelok és a dohányzó asztal pedig vele szemben.  Mellettük legyen egy szép beépített szekrény, tolóajtókkal, színes üveggel. A savmart üveges ajtó elegáns lehet, hiszen homályos, de áttetsző, így a polcokon lévő színes tárgyak megtörve az üveg felületén érdekes formát és eleganciát adnak.
 
Remek megoldás lehet a nyitott nappali szekrénysor, ahol a polcokra elhelyezhetünk dísztárgyakat, könyveket és képeket, ami hangulatossá valamint, családiassá teszi nappalinkat. 
 
A klasszikus és közkedvelt megoldás pedig a következő. Helyezzük el a tv állványt középen és beépített szekrényekkel építsük körbe. A tv-vel szemben pedig helyezzük el a kanapét. 
 

Alakítsuk ki a nappali stílusát!

A stílus kialakításához bátran használhatunk színezett Lacobell üveget, savmart üveget, tükröt vagy bútor lapot. Bátran használjuk ki képzelő erőnket és variáljuk a különböző anyagokat. A beépített szekrény egyik ajtaját tükörrel, másik ajtaját bútor lappal alakítsuk ki. Pompás megoldás lehet, ha egy ajtót megosztjuk úgy, hogy az ajtó alapja bútor lap és teszünk bele egy üveg csíkot, vagy fele-fele arányban használjuk őket. A bátrabbak akár harmadolhatják vagy akár negyedelhetik az ajtót osztásokkal. 
 

Merjünk játszani a színekkel!

Szűkebb, vagy kisebb nappaliba ajánlatos világos színeket vinni. Egy tágas nappaliba nyugodtan rakhatunk sötétebb színű bútorokat, vagy az ajtó és ablakok színével megegyező összeállítással, kontrasztot adva a térnek.
 

Figyeljünk a kialakításkor a részletekre!

A nappali szekrények belső kialakítása közben ügyeljünk arra, hogy mit, mennyi és mekkora tárgyakat helyezünk el. Például a könyveknek és képeknek sok polcra és fakkokra van szükségük, de a dísztárgyakat is polcokra helyezhetjük el. Fiókot a távirányítónak, kazettának, cd-dvd-nek, apró tárgyaknak.

A nappali a család és a barátok találkozási pontja, ezért különösen figyelnünk kell a kialakíására!

 

A bejárathoz legyen közel!

Külön kiemeli a Feng Shui, hogy a nappali a bejárathoz legyen közel és ne a lakás legtávolabbi pontján, mert az azt jelzi, hogy az itt lakók magánéletüket alárendelik a külvilágnak, más személyeknek.
 

Figyeljünk az üllőgarnitúra elhelyezésére!

Az ülőgarnitúrát úgy helyezzük el, hogy csalogassa belépőt, foglaljon helyet, érezze otthon magát. Ezért Tilos az üllőgarnitúrát a háttal a szobaajtónak elhelyezni, mert az ilyen helyzetben ülők végtelennek érzik magukat.
 

Középen ne legyen semmi!

A nappalink közepét ne foglalja el semmi. Ezzel egyrészt a térérzetet tágíthatjuk, másrészt így semmi nem akadályoz bennünket a szabad mozgásban.
 

Ne zsúfoljuk tele a nappalit!

Törekedjünk arra, hogy levegős környezetben a legfontosabb tevékenységek számára legyen megfelelő a berendezés. 
 

Az ideális burkolat!

A nappaliba a legjobb megoldás a parketta, mert nem akadályozza az energiák áramlását, valamint színével és anyagával természetességet és harmóniát sugároz. Ha járólapot használunk, akkor tegyünk le kisebb szőnyegeket, hogy melegebbé varázsoljuk teret. A padlószőnyeg használatát, ha lehet, teljesen kerüljük el lakásunk eme színterén.
 

Figyeljünk az összhatásra!

A nappali szoba színének és anyagainak megválasztásakor legyünk rendkívül körültekintőek. Mivel a nappali egy mozgalmas helyszín, sok tárgyal és különböző bútorokkal, ezért ezeket úgy kell összehangolni, hogy nyugodt és harmonikus összhatást közvetítsenek.
 

Bútorok és kiegészítők használata!

A bútorok kiválasztásánál a kerek formák a legmegfelelőbbek. A negatív kisugárzásokat növényekkel, vagy akár akváriummal is ellensúlyozhatjuk.
 

Fontos a megfelelő világítás!

A nappalink világításánál lényeges, hogy az egész szobát jól lássuk, de a fény ne legyen túl éles és zavaró. Találjuk meg azt az egyensúlyt, hogy világítással érvényesüljön a nappali összhatása.

Innovatív megoldások

Tűélesen kidolgozott részletek már a tervezés pillanatában