Oldal kiválasztása

Álom nappali elrendezése és tervezése

Álom nappali elrendezése – mit érdemes tudni?

Lakás vagy ház vásárlásakor mindig azzal a dilemmával szembesülünk, hogy hogyan kell egy nappali szobát úgy kialakítani, hogy az elegáns, de ugyanakkor funkcionális is legyen és megfeleljen elképzeléseinknek. A kényelemre és a funkcionalitásra kell-e összpontosítania, vagy csak az eleganciára? Mely bútorok és a színek a legmegfelelőbbek? Az alábbiakban néhány tippet és tanácsot talál, amelyek megkönnyítik ezt a feladatot számodra.

Mi a teendő, ha korlátozott a hely – vagyis a nappali funkcionális elrendezése

A nappali elrendezése és felszerelése általában a rendelkezésünkre álló terület nagyságának és kialakításának a függvénye, illetve a saját stílusunkból adódik. Egyesek jól érzik magukat a tágas belső terekben, ahol csak egy kényelmes kanapéra, fiókos szekrényekre, TV-szekrényekre vagy polcrendszerre van szüksége, míg mások „ zsúfoltabb „ légkörre koncentrálnak, stílusos ruhásszekrényekkel, fiókos szekrényekkel, szőnyegekkel körülvéve a foteleket. Mindenkinek hallgatnia kell magára. Mindazonáltal, amikor nekiállunk elrendezni a nappali szobát, érdemes a megfelelő bútorokat választani, amelyek nemcsak díszítik és kitöltik a belső teret, hanem mindenekelőtt funkcionálisak és megfelelőek a helyiséghez.

Minden nappali elrendezésében fontosak a méretek, ezért minden centiméter számít. Ezért tökéletes lesz az egyedi gyártású bútor, amely teljesen kitölti a teret. A különböző méretű ládák és az egyedi megrendelésre készített moduláris bútorok mindent el fognak tárolni, amit csak el akarunk rejteni benne. A szokatlan polcok tökéletesen illeszkednek a szoba ablakaihoz és teraszajtóihoz, és kitöltik a helyet a padlótól a mennyezetig. Az elegáns és érdekes ajtókkal ellátott szekrény nem csupán egy bútor lesz, hanem műalkotás és az egész nappali dekorációja.

Nappali elrendezése külön zónákkal

A nappali a lakás reprezentatív helye, de gyakran több más funkcióval is rendelkezik. A nappali helyiségében nemcsak pihenőhelynek kell lennie kényelmes kanapékkal és párnákkal, hanem rendelkeznie kell TV-sarokkal és mini-étkezővel, vagyis olyan asztallal, ahol ételeket fogyasztunk, barátokat fogadunk és különleges eseményeket szervezünk. Használja ki annak lehetőségét, hogy a bútorokat egyedi méretben és stílusban rendelhet. Nem csak mindegyik azonos stílusban és színben készül, de attól sem kell tartania, hogy méretei illeszkednek-e a szoba méreteihez. 

Lehet-e úgy elrendezni a nappali szobát, hogy az összes zóna egy felületre illeszkedjen? Természetesen. A nappali elrendezésekor válasszon egy kétoldalas könyvespolcot. A szoba helyét felosztja egy TV-vel vagy egy könyvvel ellátott relaxációs zónává, könyvespolcként vagy polcként szolgál az ajándéktárgyak bemutatására, és egy étkezőre, ahol a kávézó vagy a bár tárolására alkalmas hely lesz.

Érdekes javaslat egy egyedi szekrény is, amelyet szükség esetén több funkcionális zónára oszthatunk. Ezenkívül könnyen átveheti a műszaki berendezések polcának vagy helyének funkcióit, amikor ügyesen elrejtheti a TV-t a tolóajtók mögött, ha éppen nem akarja használni azt. Az egyedi gyártású bútorok multifunkcionálissága tökéletes megoldás a belső modernség, stílus és harmónia fenntartására.

Az álomszalon elrendezését befolyásoló elemek

Ne pazarolja a szobát véletlenszerű bútorokkal és egyéb dolgokkal. Nem a mennyiségről, hanem a minőségről van szó. Kicsi, kevés megvilágítású helyiségekben válasszon világos és meleg színeket mind a bútorok, mind a falak számára. A nappali szoba nem csak tágas lesz, hanem könnyű és modern is. Nagy és napos nappali helyiségekben hangsúlyozzuk a belső karaktert sötétebb bútorokkal vagy a falak erősebb színével.

A nappali elrendezésének, azaz annak a légkörnek, amelyet abban szeretne létrehozni, az ön esztétikai és stílusérzékeléséből fakadóan ki kell tűnnie, ne engedje magának, hogy kész megoldásokat használjon fel. Ha szereti a sima felületeket, használjon színes üveget. Bútorokban, gardróbszekrényekben, fiókos szekrények ajtaján vagy üveg asztallapként érdekes módja egy hangulatos, kifinomult belső kialakítás, tele világossággal és tükröződésekkel. Másrészről, a nappali elrendezése, kombinálva az áttört paneleket és a kifinomult üvegtáblákat, klasszikus kiadványban a nosztalgia és a romantika jegyében rejlik azok számára, akik a hagyományos belső terek kedvelői. Ha azonban a merész megoldások támogatója, akkor válasszon erősen színes bútorokat, kiegészítőket. Játssz a felület textúrájával és szerkezetével, hogy hatással legyen a látogatóba érkező vendégekre, és így hozzon létre egy egyedülálló belső teret.

A bútorok megfelelő kiválasztása, azok funkciói, színei a recept arra, hogyan lehet a szívünkhöz legközelebbi nappali szobát elrendezni, ahol a valódi pihenésbe belefeledkezhetünk. A méretre készített bútor kiválasztásakor nem csak a bútorok színét, méretét vagy funkcióját döntheti el, de leginkább a nappali jellegét. Ügyeljen a kényelemre, és ezzel kapcsolatban ne kössön kompromisszumot.

 

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.