Oldal kiválasztása

Mennyibe kerül egy beépített szekrény?

 

A mintatermeinkbe betérő érdeklődők gyakran tesznek fel számukra logikus, ám számunkra egy mondatban nem megválaszolható kérdéseket.
Sokszor gondolják úgy az érdeklődők, hogy 1 percen belül is választ tudunk adni, azonban a pontos ár/érték arányt takaró árkalkuláció csak egy összetett számolás után derül ki.

 

Mennyibe kerül egy szekrény?

Mivel a Komandor egyedi bútorok tervezésével, gyártásával és beépítésével foglalkozik és nem tart fenn raktárkészletet, ezért nem is tudjuk 1 szekrény árát megmondani. Ez ugyanolyan, mintha arról beszélgetnénk, hogy mennyibe kerül 1 autó, vagy 1 lakás. Mint utóbbi két példa esetében, úgy a szekrénynél is rengeteg együtthatótól függ a végleges ár.

Röviden összefoglalom, hogy mik azok a tényezők, amiket mindenképpen figyelembe kell venni:

  • Méretek: magasság x szélesség x mélység (tetőtér, vagy egyedi beépítés esetén a parapet magassága, bejárati ajtó, ablakok elhelyezkedése)
  • Anyag: Más ára van egy korpusz fehér -és más ára van egy moha zöld bútorlapnak. A prégelt felületű bútorlapok kedvezőbb áron kaphatóak, mint a fényes felületűek.
  • Külső design: Ha egy árpiramist képzelünk magunk elé, akkor a legalsó, legkedvezőbb áron a bútorlapok, majd a tükrök, festett üvegek, fotófóliák, edzett savmart üvegek, legfelül pedig az egyedi anyagok ( pl: bőr ) szerepelnek.
  • Belső kialakítás: Nem mindegy, hogy mennyi polc, akasztórúd, vagy fiók kerül a szekrénybe. Ha pl ruhaliftet tervezünk, akkor csak ennek az egy elemnek az árából 4-5 kosár árát kaphatjuk meg. A LEDes világítással is ellátott, önbehúzós vasalatú fiókok magasabb árat képviselnek, mint egy hagyományos működtetésű fiók.
  • Helyszín: Az alap árajánlatok Budapest és annak 25 km-es körzetén belül lesznek kalkulálva. Természetesen nem csak ezen a szűk körön belül dolgozunk, de az ettől távolabbi helyekre már km díjat, esetenként autópálya matricát, vagy parkolási díjat, szállásfoglalási költséget is számolnunk kell. (Szereltünk szekrényeket Horvátországban, Rab szigetén is, ahol a komp átkelésnek nem csak az időpontjára, hanem a költségeire is figyelnünk kellett.)
  • Aktuális kedvezmények: Minden hónapban segítünk a vásárlóknak és kitalálunk valamilyen ütős kedvezményt. Tehát ha valakivel egyeztetünk januárban egy tervet és októberben rendeli meg a szekrényt, lehet, hogy pont egy számára kedvező októberi akciót sikerül kifognia. Vagy épp ellenkezőleg, lemaradt a kedvező januári akciónkról. Ezért tehát a végárat jelentősen befolyásolja, hogy éppen milyen akció van!

 

Extrán kombinált kérdések, amelyeket érdemes kerülni és amelyekre lehetetlenség válaszolni:

 

  • Mennyibe kerül 1 folyóméter szekrény? A folyóméter hossz mérésére szolgál, érthető, hogy a szekrényt – bonyolult összetettségű alkatrészei miatt – nem lehetséges folyóméterben számolni.
  • Mennyibe kerül 1 négyzetméter szekrény? méter x méter alapterület egy négyzetméter. Mivel a szekrénynek magassági összetevője is van, illetve a fenti ponthoz hasonlóan több száz alkatrészből áll, ezért ez a számolási mód sem kivitelezhető.
  • Mennyibe kerül 1 köbméter szekrény? Az első két tétel elvetése után néhány önjelölt matematikusnak felcsillan a szeme és beveti ezt a kérdést, hiszen van már három méret is. 🙂 Őket is tisztelettel megkérjük, hogy gondolják végig azt a rengeteg tényezőt amelyek közül fentebb csak a legfontosabbakat emeltük ki.

Láthatjuk tehát, hogy bebizonyosodik az a tény, amelyet nem győzünk hangsúlyozni: fordítsunk elegendő időt a szekrény minél pontosabb tervezésére. A gyakran ismételt kérdések közül most csak egyet, az árra vonatkozó információkérést dolgoztuk fel, azt sem teljes egészében. Összességében elmondható, hogy egy megfelelően kialakított, ügyfélközpontú kommunikáció során akár száznál is több kérdés-válasz fog elhangzani, ez kb 25-40 percet fog igénybe venni.

TIPP: Érdemes a konzultációra már otthon felkészülni! Egyeztess pároddal, férjeddel, gyerkőccel, hogy mit szeretnétek és a letisztult ötlettel keressétek fel a mintatermet.
Ha van bármilyen színminta ( pl már tudjátok, hogy a parketta milyen színű lesz ) akkor azt is vigyétek magatokkal.
Ha van alaprajz, akkor az a legjobb a méretvétel szempontjából, ha nincs alaprajz, akkor mérőszalaggal mérd le Te a fő méreteket. Ne aggódj a milliméterek miatt, elegendő a cm pontosság. A teljesen pontos méreteket majd mi lemérjük a helyszíni felmérés alkalmával.
Ne riasszon el a fél órás infóátadás, mintatermeinkben télen meleg, nyáron hideg van, kollégáink kedvesek és felkészültek, a céges kávé -és ásványvízforrás pedig kiapadhatatlan.