Oldal kiválasztása

SZERZŐI JOGOK

1. JOGI IRÁNYELVEK

A Komandor Lux Kft. (a továbbiakban „Szerző”) által működtetett https://komandorszekreny.hu és a http://komandor.hu (a továbbiakban a „Weboldalak”) teljes szöveges és grafikus tartalma, beleértve a mindenkori és korábbi hírlevél sorozatokat, a letölthető cikkeket, tanulmányokat szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján.)

A weboldalak mindennemű tartalma beleértve: a szöveges és grafikus tartalmakat, korábbi hírlevél sorozatokat, letölthető cikkeket, tanulmányokat, valamint a KOMANDOR márkanév engedély nélküli felhasználása, átdolgozása tilos, ideértve, de nem kizárólag a bevételszerző tevékenységre való felhasználást.

A weboldalak tartalma és képi anyagai kizárólag a szerző írásbeli hozzájárulásával tehető közzé, melynek formai követelményeiről az 2. bekezdés rendelkezik.

A forrás megjelölése nélküli, hiányos megjelölésű, írásbeli szerzői hozzájárulás nélküli után közlés, átdolgozás díjköteles: 15.000Ft+ÁFA / kép naponta.

A weboldalak cikkeinek RSS szindikációja engedélyezett. A szindikált tartalmaknak minden tekintetben meg kell egyeznie az eredeti tartalommal, ezért az RSS feed beolvasás előzetes írásbeli engedélyhez kötött.

 

2. UTÁNKÖZLÉS FORMAI KÖVETELMÉNYE A SZERZŐ ÍRÁSBELI ENGEDÉLYÉVEL.

Szöveges tartalmak átvételének formai követelményei:

1. A szerzőtől átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetbe beilleszthető módon dolgozza fel és adja közre.

2. A szerzőtől átvett anyagot változatlan szöveggel közli, a KOMANDORT-t, mint forrást aktív működő linkkel feltünteti és egyértelműen jól látható módon utal a hírforrásra – pl. „a KOMANDOR véleménye szerint”, „olvasható a KOMANDOR honlapján”.

Grafikus anyagok átvételének formai követelményei.

1. A Komandortól átvett fotókat „KOMANDOR-fotó” jelzéssel és a szerző nevének feltüntetésével közli.

2. A fotón minden esetben elhelyezi a szerző által átadott védjegy logót.

3. A fotó képaláírását csak a képpel együtt teszi közzé. A képhez tartozó szöveget önállóan nem közölheti, illetve a képpel nem illusztrálhat más szöveget, különösen nem, ha ez a kép eredeti környezetével és mondanivalójával ellentétben áll.

4. A fénykép és a kísérő szöveg(ek) mondanivalóját, tartalmát – szereplőit – sem retusálással, sem vágással, sem számítógépes beavatkozással (pl. összemásolással) sem más módon nem változtatja meg, valamint a közlés során kiemelt figyelmet fordít a személyhez fűződő jogok betartására.

A szerző minden esetben fenntartja a jogot az átvett anyagok teljes körű átnézésére, megvétózására.