Oldal kiválasztása

Hogyan-és hol használjuk az alumínium és a króm tartószerkezeteket?

 

Nagy általánosságban elmondható, hogy a beépített szekrények esetében a polcokat, akasztórudakat, fiókokat a fixen beépített, bútorlapból készülő válaszfalak és oldalfalak tartják. Ezeknek a bútorlap válaszfalaknak az előnye a stabilitás, a többféle választható szín, a gyors szerelhetőség és a kedvező ár/érték arány. A designfunkciójuk szinte elhanyagolható, hiszen alig látszik belőlük valami.

Azokban az esetekben, amikor nem beépített szekrényről, hanem önállóan álló szekrényről van szó, a tartószerkezetek designfunkciója is felértékelődik. A tartószerkezet anyaga, kialakítása és színe még látványosabb, amikor ajtó nélküli bútorokról van szó. Ekkor kerülnek előtérbe az alumínium, vagy a krómrúd rendszerek.

Mik az óriási előnyük a bútorlappal szemben?

  • sokkal szellősebb
  • világosabb
  • átláthatóbb
  • modern
  • lendületes
  • nagyítja a teret
  • variálható elemekből áll
  • sokféle színnel -és stílussal harmonizál

Ezeknél a tartószerkezeteknél nem az elrejtés, hanem sokkal inkább az elegáns megmutatás a lényeg. A fém vázak sokrétű felhasználása lehetővé teszi ezen termékek alkalmazását az előszobában, a nappaliban, hálóban. Különösen nagy hangsúlyt fektethetünk a fémtartók használatára egy jól körbejárható „ L alakú „ vagy „ U alakú „ gardróbszoba esetében. Itt szinte már elvárás az Ügyfelek részéről, hogy ezzel a megoldással dolgozzunk.

Mire kell figyelni a tervezés során?

A tartószerkezetek rögzítése miatt tudnunk kell, hogy a padlóburkolás, a mennyezetburkolás és az oldalfalak milyen anyagból készültek. A mennyezeti rögzítés például egy gipszkarton álmennyezet esetében nem megoldható.

A fiókos elemeket nem lehet közvetlenül a fémszerkezetekre rögzíteni. Ebben az esetben egy fiókos box-ot, egy dobozt készítünk, ebben a bútorlapból
készülő korpuszban lesznek majd a fiókok. Ez a doboz aztán akár mobilizálható is, hiszen az aljára szerelt kerekekkel már bárhová gurítható.

A tartószerkezetek egy bizonyos magassági méretig (max. 275cm) készülnek, tehát egy 340cm-es belmagasságú polgári lakásban nem tudunk egy szerkezettel a mennyezetig építeni. Ez esetben lehetőség van a szerkezeteket „ szintenként „ egymásra szerelni.
Az utóbbi három fő szemponton kívül természetesen még jó pár dologra ügyelni kell, ez azonban már nem a Ti feladatotok. A mintatermekben segítő kollégáink néhány száz fémvázas rendszert terveztek már, ezért mindenben a segítségetekre lesznek!

Összességében elmondható, hogy a fém tartókkal egy légies, könnyed, fesztelen hatású; ugyanakkor masszív stabilitással a helyén álló és elemeit rugalmasan variálható szerkezetet kapunk.
Javasoljuk mindazoknak, akik a ruhákat, használati tárgyakat is felhasználják az enteriőr tervezése során!
Ha tetszett a poszt, kérlek oszd meg barátaiddal is!