Oldal kiválasztása

Hogyan készítsünk egy amerikai konyhát?

Étkező plusz nappali – két zóna, egy belső

Sokan, akik a lakásbelsőt tervezik, azon gondolkodnak, hogyan lehet az étkezőt és a nappali egyik felületét egybenyitni úgy, hogy modernek, kényelmesek legyenek és ugyanakkor elvégezzék a kívánt funkciókat is. Amikor úgy döntesz, hogy megteszed ezt a lépést, vegyél figyelembe néhány fontos elrendezési tippet.

A belsőépítészet trendjei az évek során változnak. A helyzet az, hogy a különálló terekről átmegyünk az egybenyitott, tágas és fényes belső terekre. Egyesítjük a zónákat különböző funkciókkal. Ennek oka a modern lakások építészete. A felhasználónkénti méret szempontjából egyre kisebbek. Befolyásol az életmódunk és a társadalmi változások is. Van néhány ötletünk, hogy mit kell fontolóra venni a nappali és az étkező hatékony és funkcionális kombinálása érdekében!

 

Nappali és étkező egyben – új trend vagy gyakorlati megoldás?

Az étkező és a nappali kombinációja nagyon kényelmes a mindennapi használatban, amit ezt a megoldást használók is megerősítenek. Ezek a szobák, amelyek általában egymáshoz közel helyezkednek el, lehetővé teszik a háztartás tagjai és vendégeik számára, hogy hosszabb ideig együtt maradjanak. Könnyedén étkezhetnek egy speciálisan elkészített helyen, és kényelmes karosszékekben pihenhetnek, és kávét vagy egy pohár bort fogyaszthatnak. Ez a megoldás egy plusz dolgot ad, mert kielégíti a közelség és az együttlét iránti igényt. Azokban a házakban, ahol sokkal több helyünk áll a rendelkezésünkre, az elrendezési feladat könnyebb, és mindkét zóna egymás mellett működése könnyebb. Mindenképpen szükséged van azonban sok helyre ahhoz, hogy a nappali az étkezővel egy helyiségben legyen a lakásban?

Különleges térelválasztó megoldás a nappaliban és a konyhában
Az étkező és a nappali kombinációja, amely megőrzi az egységes stílust és a színeket.

 

Két zóna – egy belső, avagy hogyan lehet elrendezni egy étkezőt egy nappalival?

Nagy amerikai konyha kialakítása nagy kihívásnak tűnik, különösen egy kis apartmanban. Nehéz elképzelni, hogy két különféle funkcióval rendelkező szoba elfér-e néhány négyzetméterre. A nappalit sikeresen fel lehet osztani két zónára úgy, hogy mindegyik megőrizze legfontosabb funkcióit. Preferenciáitól függően elrendezhetjük őket úgy, hogy az egyik zökkenőmentesen beleolvadjon a másikba, vagy akár kontrasztosan úgy, hogy mindegyiknek megvan a saját identitása. Biztosak vagyunk abban, hogy mindkét megoldás meg fogja találni a támogatóit.

 

Az étkezőből nappali, a nappaliból pedig étkező lesz – annyira egyszerű!

Az apartmanokat és lakásokat tekintve, valójában sokban az étkező a nappali szerves része volt korábban is. Ennek oka az a tény, hogy a lakás egy másik részében egyszerűen nincs külön hely. Az egyes zónák közötti határ itt általában elmosódott, és csak a bútorok formája, anyaga és az egyes kiegészítőkben szereplő részletek határozza meg. A bútorok mindkét helyen gyakran azonos színűek vagy azonos stílusúak, amelyeknek köszönhetően tökéletesen harmonizálnak egymással, és tágasságot és harmóniát adnak a belső terekhez. Ez a hatás vonzza a klasszikus, a minimalizmus és a modern stílus rajongóit.

Azok az emberek, akik nem félnek a belsőépítészeti kísérletektől, úgy döntenek, hogy éles, egyértelmű határvonalat helyeznek el mindkét zóna között, és maga a bútor színével és stílusával játszanak. Ez a megoldás vonzó lesz az eklektikus stílus szerelmeseinek.

Függetlenül attól, hogy milyen lépést választunk a leírt tér elrendezésekor, nem szabad elfelejtenünk, mi a legfontosabb benne. A bútorok és a belső funkcionalitás.

 A világos nappali és a sötétebb színvilágú étkező egy fehér kanapéval van két részre osztva.A világos nappali és a sötétebb színvilágú étkező egy fehér kanapéval van két részre osztva.

 

Az étkezőben és a nappaliban az élet az asztal körül forog.

Ügyelj arra, hogy a megfelelő bútorokat válaszd, különösen igaz ez erre az elemre. Az étkező dekorációjának központi eleme, mint tudod, az asztal. Elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a közös étkezés kényelmes legyen, és elég kicsinek, hogy ne töltse be túlságosan a belső teret. Attól függően, hogy hány vendégét fogadunk otthon, és milyen életmódot vezetünk, határozottan jobb egy összecsukható tetejű asztalt választani. Ez esetben nem lesz kihívás egy gyors kávé egy barátoddal, valamint megoldhatónak tűnik egy nagycsaládos ünnep is – mindig megbirkózhatsz a feladattal.

Az asztal legyen elég nagy az ünnepekre és elég kicsi a hétköznapokra. Ez egy nagyon fontos eleme a belsőépítészetnek, amikor azt tervezzük, hogyan lehetne praktikusan elrendezni egy étkezőt egy nappalival. Érdemes megfontolni az asztallap alakját is. Melyiket jobb választani: a téglalap alakú vagy ovális formát? Minden attól függ, hogy milyen formák uralkodnak a belső terekben és milyen stílust részesítünk előnyben. Emlékeztetni kell arra is, hogy a kényelmes székeket az ebédlőbe kell helyezni, mivel a nappali és az étkező asztal nemcsak étkezési hely, hanem találkozóhely is. Ezért ennek a bútornak a megválasztása nem lehet véletlen.

A nappali Orto polcokkal csatlakozik szervesen a konyhához-minNappali szoba étkezővel kombinálva, modern kiadásban – ORTO tartókonzolokkal kiegészítve.

 

Milyen bútorokat válassz egy amerikai konyha berendezésére egy kis területen?

Az amerikai konyha elrendezésének megtervezésekor a minden alkalomra kitűnően használható funkcionális asztal mellett érdemes a többi bútort is ennek megfelelően kiválasztani. Kényelmet, hangulatot és karaktert adnak a belső terekhez. A házigazdáknak és a vendégeknek kényelmes karosszékeket, kanapékat és lehetőség szerint egy kis dohányzóasztalt kell biztosítani. A kényelmes ülések egyszerűen pótolhatatlanok a barátságos beszélgetések, társasjátékok során vagy a kissé lusta környezetben töltött pillanatok alatt.

Korlátozott hely és kis lakás esetén fokozott
kreativitást igényel a belsőépítésztől a megfelelő tér szervezése.

Ebben az esetben minden méretre és megrendelésre készített bútor nagyon jól működik a külön étkezővel ellátott nappaliban. Könnyen illeszthetjük őket méretükben, színükben és stílusukban a rendelkezésre álló helyhez. A nyitott polcok vagy üveges szekrények nem csak egyszerű bútordarabok, amelyek mindkét zónát összekötik. Ezek további tároló és kiállítási helyek is. Hogyan lehet ezeket kombinálni? Praktikus megoldás lehet akár egy tolóajtós szekrény is. A belső tér megfelelő elosztásával egyaránt lesz tárolóegység amely elrejti a nappali TV-készüléket, ugyanakkor egy átlátszó üvegfront választása esetén látni engedi a különböző textil, üveg, vagy más dísztárgyainkat is.

A többfunkciós bútorok használata a lakásban található zónák kombinálásakor nagyon praktikus és ésszerű intézkedés. Helytakarékos, és nem fosztja meg a belső teret a hasznosságtól és a funkcionalitástól.

 Korlátozott hely a nappaliban és kis lakás esetén fokozott kreativitást igényelMegrendelésre készített szekrény, amely tökéletesen ötvözi az étkező és a nappali belső részét egy további tárolóhellyel.

Egy érdekesen berendezett amerikai konyha barátságos hely a háztartás tagjai és a vendégek számára. Légköre, színe és elrendezése gyakran meghatározza a ház jellegét és a lakók névjegykártyája lesz. Ezek az összekapcsolt helyiségek nemcsak nagyon funkcionálisak, hanem tökéletesen megfelelnek a mai igényeknek is, különösen a társadalmi igényeknek. Az asztal közelsége ahol a finom ételeket kínáljuk és a kényelmes kanapék megkönnyítik a pihenést és az együttlétet. Ezek lehetővé teszik, hogy továbbra is élvezzétek az étkezést, miközben érdekes beszélgetés zajlik a mellette lévő puha kanapékon. Nem ösztönöz egy ilyen elképzelés az étkező és a nappali együttes használatára?

 

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.