Oldal kiválasztása

Hogyan készül a szekrény látványterv? Milyen tervezőprogramot használunk?

 

A számítógépes tervezést megelőzi egy tájékoztató, információkat megosztó beszélgetés. Ennek során nagyon sok dolgot egyeztetünk Veletek annak érdekében, hogy maga a tervezés már gyorsabban és minél hatékonyabban mehessen.

Milyen alapinformációkat lehet tudni a tervezőprogramról?

A programot speciálisan a Komandornak fejlesztette egy nemzetközi csapat, amelyet folyamatosan új anyagokkal és színekkel töltenek fel, valamint frissítik a rendszert. A programban egy év során megdöbbentően sok, több mint 4000 terv készül, amelyekből körülbelül 1100 árajánlat születik és ezekből nagyjából 160 megrendelés véglegesítődik. Mindezek a számok egyetlen mintateremre vonatkoznak! Jól látható tehát, hogy a Komandor igyekszik a lehető legjobban kitalált és legrészletesebben átbeszélt árajánlatokat készíteni. Ez teljesen egyértelműen egyetlen célt szolgál: A vásárlók maximális segítését és a hibák leghatékonyabb minimalizálását.

Hogyan halad a szekrény tervezése?

A tervezésnél a fő alapméretek segítségével elkészítjük a helyiség képét. Ezután ebbe a szabadon berendezhető térbe egyesével illesztjük be az alkatrészeket, logikai sorrendben – mint ahogyan a szereléskor is készül a szekrény.

Méretek és paraméterek felvétele

Az első lépésekben az oldalfalak ( vagy beépített szekrény esetén az oldalfalak hiánya esetén az ajtóütköző lécek ) kerülnek a függőleges falakra. Ezután következnek a sín alatti-és a sín feletti lécek beállításai.

Ha megvannak a lécezések, következhet a tolóajtó, vagy ha nyílóajtós szekrényről van szó, akkor a nyílóajtók beállításai. A tolóajtók ajtókeretei és az ajtókba való anyagok is ekkor kerülnek kiválasztásra. Tolóajtók esetében van lehetőség osztott ajtókat is kérni, ezek méretarányos látványtervét szintén ebben a fázisban tudjuk egyeztetni. A tolóajtókra kefecsíkok és stopperek, a nyílóajtókra kivetőpántok kerülnek.

Elkészült front terv

Ha elkészült a front, jöhet a belső. Amennyiben szükség van hátfalra, akkor ezt illesztjük be, amennyiben nincs szükség hátfalra, jöhetnek a válaszfalak és a polcok. Alapvetően kétféle tervezési lehetőség van a magassági elrendezést illetően: vagy egy felső tárolórészt alakítunk ki kb 210 cm magasan egy hosszú polc segítségével és ez alá a polc alá tervezzük be a válaszfalakat, vagy pedig a válaszfalakkal kezdünk amelyek a mennyezetig érnek és csak ezután jönnek sorban a polcozások. Mindkét megoldás jó, a választás annak függvényében zajlik, hogy a szekrényben milyen ruhákat fogunk majd tárolni.
Ha megvan a fő vázszerkezet, a szekrényt „ felöltöztetjük” a polcokkal, akasztó rudakkal, fiókokkal, kosarakkal. Érdemes úgy megalkotni a bepakolási stratégiánkat, hogy a felső kevésbé frekventált területre tegyük azokat a dolgokat, amiket nem használunk nap-mint nap. Ilyenek például a bőröndök, táskák, vagy a téli/nyári váltás ágyneműk, strandfelszerelések. A legalsó területre – annak érdekében, hogy minél egyszerűbben érjük el a hátul és alul lévő dolgokat – érdemes kihúzható polcot, fiókot vagy kosarat tervezni.
A polcok közötti távolságok, az akasztó rudak „ lógatási magassága „ vagy a fiókok magassága mind-mind lényeges dolog és ezek pontosítása szintén ebben a fázisban valósítható meg.

Belső elrendezés kialakítva

A tervezőprogramban lehetőség van a szekrényt térben elforgatva valódi 3D-ben látni az elkészült művet. A tolóajtókat eltolva feltárulnak a belső tér kialakításai is.
Végezetül, de nem utolsósorban a tervezőprogram minden egyes alkatrész árát belekalkulálja a tervezés során és ezt mindig láthatjuk is a bal alsó sarokban megjelenített összegnél. Amennyiben az ár/érték arány megfelelő, a tervet kinyomtatjuk neked, vagy ha kéred, e-mailben elküldjük a későbbi egyeztetések érdekében.

Mi a következő lépés?

Ideális esetben a terv annyira részletesen kimunkált, hogy rögtön helyszíni felmérést is tudsz kérni. ( A helyszíni felmérés alkalmával pontosítják kollégáink a szekrény valós méreteit és ez után tudjuk elkészíteni a végleges árajánlatot is. )

Az előbb leírt sorrendiség a személyes egyeztetésre és az e-mailben küldött árajánlatkérésekre is igaz.

Ha blog olvasása közben kérdések merültek volna fel, keresd elérhetőségeinket!
Amennyiben tetszett a blog és egyetértesz a tartalmával, kérlek oszd meg másokkal is!