Oldal kiválasztása

Hogyan lehet a szekrényt az enteriőr stílusához illeszteni?
1. rész: Klasszikusok és modernitás

 

A belsőépítészet minden stílusát saját színei, részletei és anyagai jellemzik, amelyek meghatározzák karakterét. Hogyan lehet a szekrényt az enteriőrhöz illeszteni, hogy ez harmonikus egységet alkosson más bútorokkal és kiegészítőkkel? A szekrény nem kis bútordarab, ezért nem rejthető el más tárgyak között. Méreteivel uralja a szobát, és így előtérbe kerül. Lehetséges-e még így is a szekrényt az otthon stílusához igazítani? Hogyan kell megtervezni, és milyen anyagokat kell kiválasztani, hogy a ránk leginkább jellemző stílust kapjuk?

Ez a bejegyzés a 4. stílus áttekintésének első része, amelyben néhány hasznos tippet és trükköt árulunk el.

 

Anyagok és színek kiválasztása, vagyis a szekrény és a lakásbelső stílusának összehangolása

Az egyedi gyártású gardróbnak működőképesnek kell lennie – ez természetesen a fő feladata. A funkcionalitás a bútorok jellemzője, amely kényelmes életet biztosít a háztartás tagjai számára. Az egyedi ruhásszekrénynek azonban van még egy fontos szempontja, amelyet tervezéskor nem lehet teljesen figyelmen kívül hagyni. Ez a szempont a vizuális oldala és esztétikája. Egyedi készítésű szekrény megrendelésekor tökéletesen megtervezheti és meghatározhatja annak minden elemét. Használja ki ezt a lehetőséget, mert kiváltság, hogy a bútor teljesen Önre legyen szabva.

A szekrény kialakításakor könnyen kiválaszthatja az anyagokat, a színeket, az esztétikát, a látható külső stílusát, hogy az megfelelően illeszkedjen a lakás környezetébe. A belső tér stílusától vagy az elvárásoktól függően eldöntheti, hogy dekoratív elemnek kell-e lennie a helyiségben, amely WOW-hatást vált ki a bejáratnál, vagy finoman beleolvad a környezetbe, lehetőséget adva más bútoroknak.

Mivel a toló-vagy nyílóajtók a szekrény leginkább látható részei, összetételét és színeit abban a stílusban lehet megtartani, ahogyan a belső teret elrendezi. Az egyedi gyártású szekrény lehet egyszínű, de lehet akár több színből is összeállítani.
Az egyedi bútorok előnye a kész bútorokkal szemben az, hogy könnyedén illesztheti mind az építészeti kialakításokhoz, mind az enteriőr stílusához.

Egyszerű kialakítású, törtfehér színű nyílóajtós beépített szekrény
Az egyszerű kialakítású, törtfehér színű nyílóajtós szekrény belesimul szín azonos környezetébe

 

Egy szekrény – különböző stílusok a belsőépítészetben

Modern, klasszikus, minimalista vagy avantgárd stílus – mindegyik más- más atmoszférába és stílusba ágyazva. Mindegyiket különböző színvilág, részletek, anyagtípusok és szerkezetek uralják. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az egyedi gyártású szekrény nem illik tökéletesen mindegyikük repertoárjába. Az egyedi szekrény olyan, mint egy kaméleon. Környezetébe simul belül és kívül egyaránt. Ez egy jellegzetes bútor, amely fokozza belső terének kifejeződését, hangulatot és egyedi megjelenést kölcsönöz.

 

Hogyan lehet egy szekrényt klasszikus stílusban illeszteni a belső térbe?

A klasszikus stílus olyan, mint egy kis fekete ruha. Mindig naprakész, mindig elegáns és alkalmas bármilyen alkalomra. A klasszikus az alap. Különböző stílusok jöttek és mentek, de a klasszikus mindig is maradt. Minden tervező vagy építész alapvetően erre támaszkodik, hozzáadva valami saját dolgot, minden stílus referenciapontként kezeli. A klasszikus a hagyományra, a hosszú élettartamra, az egyetemességre és az időtlenségre utal, a történelem és az előző korszakok legjobbjaiból merítve. Ismeri valaki Chopin zenéjét? Még kortársai is felhasználják műveit, új feldolgozásokat hoznak létre műveiből, vagy modern hangokkal szövik be. A klasszikus tehát mindennek az alapja és értelmezése.

Klasszikus stílusú beépített szekrény
Hogyan lehet egy szekrényt klasszikus belsővel összehangolni? A legjobb, ha elévülhetetlen dekorokat választunk.

 

Anyagok, azaz mihez nyúlhatunk ha egy szekrényt klasszikus stílusban tervezünk?

A klasszikus stílusú belső terek visszafogottak, harmonikusak és kiegyensúlyozottak. Így kell összeállítani a szekrény elejét is. Elegáns, szelíd, a törvény és a rend alappillére – ez egy klasszikus szekrény. Ha nem tudja, hogyan illesztheti a szekrényt a klasszikus belső térbe, válassza az időtlen fahatású elemeket, mint amilyen a tölgy, a dió vagy a kőris. A gyűrűk, csomók és barázdák szépségének szinte mindenki örül. Hosszú élettartammal, harmóniával, megbízhatósággal és a zavartalan természettel való érintkezéssel társulnak. A piacon kapható fa-szerű táblák tökéletesen tükrözik ezeket az értékeket, a gyönyörűen reprodukált színek és a kéz alatt tapintható szerkezet hitelességet kölcsönöz nekik. Tehát, ha törődik a klasszikus szépséggel, az egyedi Komandor toló-és nyílóajtós szekrényeket is tervezheti bájos és időtlen fából.

A nagyobb fafelület optikai megtöréséhez vagy kis belső térhez használjon tükröt. Időtlen karaktere is van, és tökéletesen illeszkedik egy klasszikus szekrénybe. A tökéletes tükörkeret Lux vagy Lazurite profil is biztosíthatja, natúr alumínium vagy ezüst színben.

 

Hogyan lehet egy szekrényt modern stílusban a belső térhez illeszteni?

A modern stílus szereti az újdonságokat a színekben és a kiegészítőkben egyaránt. Olyan, mint egy laboratóriumi tudós, aki a feltáratlanokat keresi, újakat fedez fel és legújabb eredményeit mutatja be, de bizonyos mértékű visszafogottsággal. Kicsit kockáztathat benne, kísérletezhet, de korlátok között és mértékkel, hogy ne essen bele az eklektikába.

A modernség egyszerű és gazdaságos formákon alapul, de nyitottabb a meglepő dolgokra, amelyek atmoszférát teremtenek a belső térben. Ez a stílus új megoldásokat, és új alapanyagokat keres, amelyeket szívesen szőnek bele az elrendezett terekbe. A bútorok, a megoldások és a belső terek funkcionalitására és praktikumára összpontosít. Tulajdonképpen kortárs stílusnak nevezhetjük, mert adaptálja az adott időben újdonságot és érdekeset, eszközzé téve azt.

A modern stílusú belső tér nem lehet „hanyag”, ezért ügyeljen arra, hogy a szekrény környezete rendkívüli, könnyen tisztítható padlóval, kiváló minőségű kiegészítőkkel és kivitelezéssel rendelkezzen. A gyakorlati és funkcionális szempontok vezetik az utat mind a szobában, mind a szekrényben. Annál is inkább jól tervezze meg a szekrény belsejét, és gondolkodjon el a rendelkezésre álló kiegészítők legjobb felhasználásáról.

Modern stílusú beépített szekrény
A modern enteriőrök szeretik az újdonságokat és azt, ami naprakész. Egy modern stílusú szekrény is kedveli a merészebb front felületeket.

 

Anyagok, azaz miből állhat egy modern stílusú szekrény?

A modern változatú szekrény lehetővé teszi az anyagok kombinálását egymással, de inkább hasonló textúrával vagy egyetlen díszítéssel. Tehát itt kombinálhatja az üveget akár egy tükörrel. Válasszon fa hatású dekorokat különféle felületkiképzésekkel, Uni dekorokkal, üveggel, átlátszó üveggel, kő, beton, vagy fém utánzataival.

A szekrény modern stílusú kialakításakor nem kell vigyáznia az adott paletta színeire, mert a ruhásszekrény nem lehet unalmas. Azonban ne őrüljön meg az ajtón lévő megosztottsággal – elég lesz egy vagy két osztás is.

A klasszikusok és a modernitás tökéletesen keveredhetnek, igazi remekműveket hozva létre a belső térben. Az érzékenység, a nyitottság, a hagyományok iránti elkötelezettség és az ízlés olyan tényezők, amelyek meghatározzák, melyik stílust választja. A szekrény, különösen annak ajtajainak megtervezésekor szintén fontos az újdonságokra való nyitottság és egy kis kockázat. A modern vagy klasszikus stílusú ruhásszekrény meghökkent és örömet okoz. Rendkívüli dekorációval vagy textúrával szentimentálisan felmelegítheti a belső teret, vagy felfrissítheti megjelenését. Ne felejtsd el, otthonod egyben te magad is vagy, a szekrény pedig az egyik bútor amely jobbá, kényelmesebbé és örömtelivé teszi a mindennapokat.

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.