Oldal kiválasztása

Konyha a nappalival és az előszobával összekötve

Egyre többen nyitott teret választanak lakásuk berendezése során, amelyben a nappalival és az előszobával összeköttetésben van a konyha is. És ez nem csak a régebbi családi házakra igaz. A konyhával ellátott nappali és az előszoba kombinációja szintén gyakori látvány a tömbházakban vagy a modern lakóházakban is. Tehát hogyan lehet ezt a három látszólag különálló szobát ötvözni, hogy érdekes és funkcionális elrendezés legyen belőlük? Itt van egy kis inspiráció!

kombinált nappali szekrény méretre készítve
A zöld szín a fő részlet, amely összeköti a kombinált nappalit, előszobát és konyhát

Konyha a nappalival és az előszobával kombinálva – ragyogó megoldás a tágas belső tér rajongóinak

A bemutatott belső térben minden egy nyitott szobában zajlik; stílusban, színben és arányban tökéletesen harmonizálva egymással. Ahhoz, hogy a nappali, a konyha és a hall összeolvadjon a térben, és a háztartás tagjainak örömet szerezzen annak funkcionalitásával, gondosan át kell gondolni a részleteket. Jó ötlet lehet szokatlan megoldásokat és egyedi bútorokat is használni. A tervezés szakaszában érdemes elkészíteni az ” előnyök” és a „hátrányok” listáját a lakásterv nyitottsága érdekében. Ami rövid távon elfogadhatónak tűnhet, az nehezebb lehet hosszabb távon a mindennapi életben.

Nem mindenki elégedett a külön bejárati terület, például az előszoba hiányával. De azok számára, akik szeretik a tágas belső teret és betekintést mindenbe, ami a lakásban történik, ez a tökéletes megoldás. Minden nyitva van, tekintettel a teljes bútorozásra, felesleges megosztottság nélkül és folyamatos a háztartás tagjai közötti kommunikáció. Attól függően, hogy melyik embercsoportba tartozik, a lakás belsejét is így tervezi meg. Neked kell eldöntened, hogy összekötöd-e a nappalit, a konyhát és az előszobát, és kinyitod-e egymás előtt, vagy klasszikus elválasztást tartasz közöttük.

nappalival összekötött előszoba üveg tolóajtóvalA nappalitól elválasztott gardróbszoba az üvegajtóknak hála ugyanúgy a nyitott tér része marad

Látszólag együtt, mégis külön, vagyis hogyan őrzik meg identitásukat a konyha, a nappali és az előszoba?

A bemutatott elrendezésben az alap a szürke árnyalatokra épül, kiegészítve fekete, fehér, fa hatású dekorokkal, különböző üvegfelületek kíséretében. Mindezt azért, hogy a belső tér nyugodt, elegáns legyen; pihentető légkört teremtsen, és egyben ösztönözze az együttlétet is. A felhasznált anyagok jobban hasonlítanak a minimalizmussal kombinált öko stílushoz, mint a klasszikus skandináv stílushoz. A hűvös szürke árnyalatok a falakon vagy a padlólapokon meleg, világos árnyalatú, zöld színű, kifejezetten szemcsés faszerű dekorokat melegítenek fel. Fontosak a természetes anyagok, a textíliák és a növényzet, valamint a kanapé vagy a bárszék színe is.

Finom, de látható részlet a kőfal is a nappaliban a könyvespolc mögött. A bútorok színének, anyagának és egyszerűségének köszönhetően, minden részlet méretre van szabva, a kombinált nappali, konyha és előszoba harmonikusnak és barátságosnak tűnik.

Egy kis könyvespolc, amely okosan ötvözi a három zónát

Egy megfelelően megtervezett könyvespolc minden bizonnyal segíthet a konyha, a nappali és az előszoba összekapcsolásában. Egyrészt megőrzi identitását, mint a tárgyak megjelenítésére szolgáló bútor. Ugyanakkor a funkció kombinálódik a nappali könyvespolccal, az előszoba falának színével és a konyhabútorokkal is. Ez a stílus három pontja egy elrendezésben.

Az előszoba szekrényei tökéletesen kiegészítik a nappali felületén található kis szekrényt. A szekrény belsejének színei és a benne használt anyagok, például sötét alumínium Orto profilok, vagy a nyílóajtókon lévő fogantyúk szintén a szobák többi részére utalnak. Ennek köszönhetően gyönyörűen komponáló teret hoznak létre velük.

Az előszoba szekrényeibe beépített könyvespolc olyan elem, amely érdekes módon ötvözi a belső tér nyitott zónáitA terem szekrényeibe épített könyvespolc olyan elem, amely érdekes módon ötvözi a nyitott zónákat a belső térben

A bejárattól láthatja, kit köszönt, ki főz a konyhában és ki pihen a nappaliban.

Nincsenek titkok a nyitott belső terek esetében, amelyek az előszobát, a nappali szobát és a konyhát egyesítik. A ház nyitva áll mindenki előtt, aki átlépi a küszöböt. Ezért érdemes meggyőződni arról, hogy minden szobának van egy vezető témája. A részletek csak a külön funkcióikat hangsúlyozzák. Például a zöld szín megjelenik a székeknél és cserepes virágoknál a konyhai elrendezésben, a korlátnál az első emeletre vezető lépcső mellett, valamint egy hangsúlyos borsószínű kanapé is bekerült a térbe.

Hasonló hatással bír a meleg, tiszta fa dekoráció is. A nappali teljes falának beépített könyvespolcában és a konyhabútorokban használva hangsúlyozza az ökológiai légkört és melegíti a szürkébe burkolt visszafogott belső tereket.

A konyhában található sziget a kapcsolat a szobák között. Erről a helyről tökéletes kilátás nyílik a kombinált nappalira, előszobára és a konyhára. Árnyéka ingadozik a magas konyhabútor színe és a nappaliban található részletek, például árnyékolók, textilek és kő között. Ez a sziget válik a nyitott terv fókuszpontjává és középpontjává.
Az elrendezést tekintve van még néhány elem, amelyek lehetővé teszik a konzisztencia és a hasonló légkör fenntartását a kapcsolódó terekben. Ilyenek például:

  • Minimalista komód, amely finom akadályt jelent a konyha és a nappali zóna között. Semleges színe azt jelenti, hogy nem tartozik közvetlenül egyetlen belső térbe sem, de mindegyikhez illik.
     
  • Megvilágított helyek. A konyhában található kirakat borozót varázsol a belső térbe egy bor tárolására szolgáló üveges bútor formájában, a nappali pedig ajándéktárgyak és üvegek kiállításaként jelenik meg. Ezen bútorok mindegyike az AGC üveggyártó cég gyönyörűen megvilágított üvegét és a Komandor fekete kereteit használja a nyílóajtókban, amelyek mindenképpen egyedi bájt és stílust adnak nekik.

Konyhában kialakított sziget összekötve nappalival és az előszobávalA konyhasziget olyan hely, ahonnan jól látható a nappali és a nyitott hall is

Annak érdekében, hogy a nappalival és az előszobával összekapcsolt konyha létrehozzon egy nyitott és hívogató helyet, nem elég az őket elválasztó falakat elhagyni. Ami itt számít, az az árnyalat és a befejezés, valamint az egyesülésük ötlete. Az egyedi bútorokkal sokkal könnyebb, mert megtervezheti és szabályozhatja minden részletüket, például színüket, méretüket, felhasznált anyagukat vagy szokatlan formájukat.

Ne feledje azonban „ nem a mennyiség, hanem a minőség számít „. Ez az örök érvényű bölcsesség a belsőépítészetben is jól működik.

Tehát, ha az árnyalatokra összpontosít, és alaposan átgondolja a lakás elrendezését, a kombinált konyha, nappali és előszoba egyedülálló aurával és barátságos légkörrel fog megjelenni.

 

 

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.