Oldal kiválasztása

„L alakú” szekrények a lakásba

 

Mit nevezünk „ L alakú „ szekrénynek?

A szobának két, egymással általában derékszöget bezáró falára épített szekrény. ( Természetesen nem feltétel a derékszög. )

Miért érdemes ebben a kialakításban gondolkodni?

  • Kedvező helykihasználás a szobában.
  • Kedvező helykihasználás a szekrény belsejében.
  • A szokásos egyenes szekrénytől eltérő stílus.

Tolóajtós „L alakú” szekrény a hálószobába

Mire kell feltétlenül figyelned a tervezéskor?

A belső saroknál a ruhákat esetleg nehezebben fogod elérni. Mit javaslok? Ne sarokpolcokat tervezz, mert a legbelülre pakolt összehajtogatott ruhákhoz csak úgy fogsz hozzáférni, ha az elöl lévőket kiveszed a szekrényből. Inkább a fenti képen látható módon akasztós ruhákat célszerű a sarokba elhelyezni. Ezeket könnyen eléred és szépen rendet tudsz tartani a szekrényben.

Hogyan találkoznak középen a tolóajtók? Nem fognak megsérülni az eltolás közben?

A tolóajtók kétféleképpen találkozhatnak középen attól függően, hogy milyen ajtószerkezetről és milyen belső kialakításról van szó:
Vagy egy középső 10x10cm-es középső oszlophoz érkeznek, így a tolóajtók nem is találkoznak egymással,
Vagy az oszlop elhagyásával mindkét tolóajtó alsó csatornájába egy alu ütköző háromszöget szerelünk, ami megakadályozza a tolóajtók ütközését.

Milyen anyagokat használhatunk a tolóajtók betéteinél, van-e valamilyen kivétel, amit nem alkalmazhatunk?

Az „ L alakú „ szekrényeknél ugyanazokat a kitöltő anyagokat használhatjuk, mint bármely más Komandor tolóajtós szekrénynél. A szoba stílusához igazodva bútorlapokat, festett üvegeket, tükröket, bőröket, és egyéb más egyedi anyagokat használhattok.

Mindenképpen szükséges az „ L alakú „ szekrényhez tolóajtókat készíteni?

Nem szükséges a tolóajtó. Lehetőség van nyílóajtós kialakításra is, ez esetben vagy kivetőpántos bútorlap ajtókat választhatsz, vagy pedig Komandor nyílóajtót, amibe bútorlapot és bármilyen üveget is kérhetsz.
A gardróbszobák esetében leggyakrabban egyáltalán nem készítünk ajtókat, tehát az „ L alakú „ szekrény is lehet teljesen nyitott.
Az ajtó nélküli megoldásokat csak akkor javaslom, ha a ruhák nem fognak bepiszkolódni. Ha a gardróbszobában van egy olyan ablak, amely rendszeresen nyitva van, akkor elég sok szennyeződés rakódhat le a ruhákon, tehát ez esetben inkább fedjük el ajtókkal a szekrény belsejét!

Tolóajtó nélküli „L alakú” szekrény

Összefoglalva elmondható, hogy az „ L alakú „ szekrények a hagyományos egyenes szekrényekhez képest rendelkeznek néhány előnnyel a térszervezés és a stílus területein, tehát mindenképpen érdemes elgondolkodnotok ezek használatán!