Oldal kiválasztása

Milyen belső kialakítást javaslok egy 3 ajtós szekrénynél?

 

Szerencsére ez egy nagyon ideális méretezés, ide számos kialakítást be lehet tervezni. A következőkben megpróbálok egy ár/érték arányban jó megoldást választani.A szekrény méretei az alábbiak szerint alakultak: 2650mm magas x 2700mm széles x 700mm mély

A szekrény belső kialakítása

 
Háromajtós szekrény belső tervezési rajza

A tervezés menete és legfontosabb szempontjai

  • Az első lépés, hogy meghatározom azt a magassági pontot, amit a szekrény leendő használója még kényelmesen elér. Ez jelen esetben 2100mm magasan van. Ide egy polcot terveztem, ami teljes szélességében üres, vagyis nem tagolják felül válaszfalak. Ez azért hasznos, mert így a szélesebb bőröndök, utazótáskák, vagy a váltáságynemű is elfér.
  • A hosszú polc alatti részt három részre tagoltam, két válaszfal segítségével.
  • A bal oldalra két akasztórúdnak hagytam helyet, ezeken a férfi méretű zakók is kényelmesen elférnek majd.
  • A jobb oldalon felül szintén egy akasztórúd van, erre a hosszabb kabátokat lehet majd lógatni. Alája két cipőrácsot terveztem, hogy a sok cipőtől tehermentesíthessem az előszobát.
  • A középső terület alsó részére három fiókot, a felette lévő részen pedig polcokat terveztem.
  • A jelenlegi tervezésben a beépített szekrénynek nincs hátfala, mert frissen van festve a fal egy nagyon kellemes színnel, és a festék anyaga olyan, hogy nem hagy foltot a szekrényben tárolt ruhán.


Háromajtós szekrény front kialakítása

Ez a szekrénybelső kialakítás természetesen többféleképpen variálható, attól függően, hogy milyen ruhákat szeretne az Ügyfél tárolni, illetve hogy mekkora büdzséből gazdálkodik. Például lehetőség van ruhalifteket is alkalmazni a hagyományos fix akasztórudak helyett, ez esetben egy magasabb összegű kalkulációra lehet számítani.

A három tolóajtó ez esetben bútorlap betéttel készült. A tolóajtó betétek választásánál is számtalan lehetőség van, rendelkezésre állnak még festett üvegek, tükrök, textilbőrök és más egyedi anyagok is.

Bármilyen szekrényt terveztek is, mindig törekedjetek a használhatóság és a design egyensúlyára!