Oldal kiválasztása

Szekrény a konyhában

Ritka mint a fehér holló

A konyhában a klasszikus beépített szekrény természetesen szokatlan látvány lehet – legalábbis ezt gondolhatnánk. A hagyományos konyhaszekrények mellett azonban a tárolási funkciók kielégítésére gyakran megjelennek különböző tolóajtós, vagy nyílóajtós beépített szekrények.

Kamraszekrény – Tárolás felsőfokon

Ha nincs olyan klasszikus tárolóhelyiség, amit a konyhai dolgok tárolására használhatnánk, akkor egy tolóajtókkal ellátott konyhaszekrény kiváló bútordarab lehet. A tolóajtók nem fognak sok helyet foglalni és egy magas, egyedi igényeknek megfelelően beépített szekrény lehetővé teszi a rendelkezésre álló hely maximális felhasználását. 

Az egyedi építésű belső terekkel rendelkező szekrény bármilyen polcszélességgel és magassággal rendelkezhet, ezért praktikusan lehet tárolni az élelmiszereket, gyümölcsleveket, tartósított termékeket, vagy ásványvizeket. Ugyanígy a szekrény egy másik részén – elválasztva az élelmiszerektől – olyan háztartási eszközöket is tárolhatunk, amit nem szeretnénk állandóan a munkapulton látni, például a gofrisütőt, turmixgépet, keverőtálakat és egyéb kisebb-nagyobb méretű edényeket.

Ha ilyen beépített szekrény készíttetsz a konyhádba, ne feledkezz el a polcok megerősítéséről és a megfelelő támaszték kialakításáról. Tudjuk, hogy a hosszú és vékony polcok könnyebben meghajolhatnak a kompótok vagy a húsdaráló súlya alatt. Tehát erre különösen ügyelj és a megfelelő méretű és alátámasztású polcokat tervezd a szekrénybe.

Annak a lehetőségnek köszönhetően, hogy méretre gyártott a szekrény, anyagfelhasználása tökéletesen illeszkedhet más konyhabútorokhoz is, ugyanolyan színben és stílusban kivitelezve.

Ezen kívül azt se feledjük, hogy a méretre gyártott konyhai beépített szekrény alkalmazkodik a konyha méreteihez. Minden olyan kisebb-nagyobb beugrót is ki lehet használni, amit más körülmények között nem használnánk ki és csak üresen állna.

Egy sziget – Pálmafák nélkül

Ha nem elég a kamraszekrény, akkor lehetőség van akár egy konyhasziget készítésére is. A megszokott alsó-és felső konyhaszekrény sor helyett ebben az esetben egy térbe állított elem készül,  ahol a főzés, sütés mellett lehetőség van a reggeli kávé, tea elfogyasztására, vagy a nagyobb étkezésekre is.

A konyhasziget belső kialakítása függőlegesen több zónára osztott, a tányérok és más főzőedények magasságának megfelelően. A konyhaszigetbe is be lehet építeni több olyan belül osztott fiókot, amiben az evőeszközöket és más kisebb tárgyakat tárolhatunk.

A konyhasziget technikai adottságából és magassági méretezéséből adódóan szellős és átlátható teret fog eredményezni.

Mit és hogyan lehet tárolni egy konyhaszekrényben?

A konyhába épített szekrény nagy királyság lehet a kis méretű háztartási gépek számára. Azok az eszközök, amik szabadon hevernének szanaszét a munkalapon, inkább legyenek szépen elpakolva a konyhaszekrénybe. Megfelelő méretű polcokat tervezhetsz, vagy ha a full kényelemre vágysz, akkor különböző fiókokba és kosarakba pakolod őket. Ugyanígy a kihúzható, rekeszes fiókokba teheted a száraztésztát, lisztet, tartósítószereket, vagy a fűszerek üvegeit, de a takarításhoz nélkülözhetetlen konyharuhák, papírtörlők, szivacsok is jól megférnek majd itt.

Ha van egy olyan 25-30cm széles és 45-55cm mély beugró, vagy sarokrész amit egyébként alapesetben nem használnál ki, akkor gondolj a kisebb tisztítószerek, felmosórongyok, vagy a vödör elrejtésére. Ezek a kis beugrók ugyanígy szolgálhatnak a ritkábban használt étkezési alapanyagok, konzervek vagy épp az ásványvíz, üdítős palackok elhelyezésére is.

Konyhaszekrény – A tökéletes csatlakozó elema puzzle többi részéhez

A konyhaszekrényt a kisebb méretű lakásokban önállóan álló bútorként ismerjük, a nagyobb családi házakban, panziókban és nyaralókban azonban sokszor úgynevezett amerikai konyhás megoldást alkalmaznak. Ebben az esetben a konyha és a nappali légtere ugyanaz, így az ezekben a terekben álló bútorok is többnyire azonosak, de legalábbis hasonlítanak egymásra és funkciójukban, a választott design-ban kiegészítik és erősítik egymást.

Nagyon elegáns egy szép formatervezésű nappali szekrény, amelyet a konyhaszekrénnyel egy konyhasziget köt össze. Természetesen mint minden tér megtervezésénél, itt is figyelni kell a padló-és fal burkolatok összhangjára, illetve a különböző színek és anyagok kiválasztására. Mindezt a bútoregyüttest egy jól megválasztott világítással lehet teljes fényében ragyogtatni.

 

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.