Oldal kiválasztása

Tükrök alkalmazása a tolójajtós beépített szekrényeknél

 

Két alapvető és nagyon fontos indok:

  • design
  • funkcionális használat

Kezdjük az utóbbival. „ Tükröm-tükröm mond meg nékem…..”

Funkcióját tekintve a fürdőszobában, vagy fésülködőasztalnál már megszokott önarcképünk, vagy teljes alakos képünk megjelenítése a cél. A tükröt lehet a tolóajtó teljes felületén elhelyezni, ez esetben az öltözködésben összhangba hozhatjuk a cipő és az öv színét, vagy Hölgyek esetében a kiegészítő kellékeket a ruha fő színeivel, stílusával. Ha a tükör csak az ajtó egy részében jelenik meg, akkor a funkció kevésbé érvényesül, hiszen kisebb felületen tudunk magunkban gyönyörködni.

 

Design, megjelenés: Milyen színű tükrök léteznek?

A tükör gyártása során a hagyományos ezüst tükrön kívül készítenek még bronz és más egyéb színű tükröket is. Ezek az árnyalatok hatással vannak a színekre és a fényerősségre is. A sötétebb színű – pl.: bronz – tükrök ugyanis a fényt nem verik vissza olyan nagy mértékben, sőt, a fény egy részét elnyelik. Ezért sötét, vagy szűk helységeknél, pl. előszobákba nem javasoljuk a sötétített tükrök használatát.
Alapvetően a hagyományos – ezüst tükrökről elmondható, hogy fényvisszaverő képességüknél fogva az adott szobát világosabbá, optikailag nagyítva tágasabbá fogják varázsolni.

 

Hol találkozunk tükrös szekrényekkel?

A tükrös megoldásokat lényegében a lakás bármely pontján alkalmazhatjuk. A leggyakrabban az előszoba, nappali és a hálószoba szekrényeknél találkozhatunk ezzel a megoldással.
A KOMANDOR szekrények esetében a tükör-és üvegfelületek hátsó felületét egy biztonsági fóliával borítjuk be. Ennek lényege, hogy a tükröt rugalmasabbá teszi, így a külső behatásoktól védi az anyagot. Ezzel a módszerrel a tükör elbírja egy gumilabda becsapódását, vagy ha egy kisgyerek a játék hevében nekidől a felületnek. Ha a felület mégsem bírja el a becsapódást és eltörik, akkor sem kell balesettől tartani, hiszen a felület „ bepókhálósodik „ ugyan, de nem törik darabokra, lényegében a tükör eltört állapotban is a helyén marad. Tehát ez a fóliázott felület úgy viselkedik, mint az autó szélvédője.

<iframe width="1280" height="720" src="https://www.youtube.com/embed/luzIdqAxNqI?rel=0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>