Oldal kiválasztása

Víztiszta és festett üvegajtós gardróbszoba.

 

Ez nem verseny, nem megmérettetés, itt senki sem lesz győztes vagy vesztes. Mindkét megoldás egyformán érdekes, színes és egyénileg személyre szabott. Lássuk a hasonlóságokat és a különbségeket.

Víztiszta üvegajtós gardróbszoba

 


Gardróbszoba víztiszta üveges térelválasztó tolóajtóval

Egyértelmű a cél: Nem elrejteni, hanem megmutatni szeretnénk a fantáziánk által kreált belső teret. Az üvegajtók nem elzárnak, hanem kapcsolatot képeznek a terek között. A tolóajtós megoldásnak hála, mind a 4db ajtót el tudjuk mozdítani a helyéről. Ha a két középső tolóajtót eltoljuk, akkor rögtön egy dupla szélességű átjárót kapunk. A víztiszta üvegeknek köszönhetően az egész tolóajtórendszer légies, könnyed, átlátszó.

Mire kell feltétlenül ügyelni?

  • Mivel látszik a gardrób belseje, ezért a szekrények kialakításánál a design lehetőségek közül választhatjuk az alumínium főprofil, vagy a krómrúd tartóvázat is.
  • Kiemelten ügyelnetek kell a rendre, hiszen minden látszani fog.
  • A gardróbszobába elhelyezhetünk kiegészítő bútorokat, szőnyeget, állólámpát, festményt; ezek tovább erősíthetik a választott stílust.

Festett üvegajtós gardróbszoba

 
Gardróbszoba festett üveges térelválasztó tolóajtóval

A tolóajtókkal két elszeparált szobára osztjuk a teret. Az ajtók zárt állapotban átláthatatlan falat képeznek a gardróbszoba előtt. A nagy felületet oldhatjuk különböző díszítő megoldásokkal, jelen esetben festett üvegek alkalmazásával. Ha az üvegbetéteket megosztjuk egy másik színű üveggel, akkor ezzel tovább variálhatjuk az ajtókat.

Miért jó ez a megoldás?

  • A szekrénybe betehetjük azokat a dolgokat is, amiket nem akarunk közszemlére bocsájtani. Például a karácsonyi díszek dobozai, az utazó bőröndök és társaik.
  • A belső kialakításakor alkalmazhatjuk a hagyományos bútorlapos vázszerkezetet, mert nem sok minden fog látszani belőle. Ezzel egy kedvezőbb ár/érték arányban tudunk kalkulálni.

Mindkét változatban a belső gardrób funkciója ugyanaz, a térelválasztó ajtók anyagválasztása lesz az, amitől mindenki a magáénak érzi majd az egészet.
A térelválasztó ajtók lehetnek több -féle színű bútorlapból, festett üvegből, tükörből, vagy egyedi anyagokból is, illetve ezek kombinációjából.