Oldal kiválasztása

Hogyan lehet a szekrényt az enteriőr stílusához illeszteni?
2. rész: Minimalizmus és Avantgárd

Hogyan válasszunk tolóajtós gardróbot avantgárd vagy minimalista belső térhez?

Természetesen az elülső részre összpontosítva, amely gyönyörűen kiemelheti és hangsúlyozhatja az adott stílus legfontosabb jellemzőit és értékeit.
Az előző bejegyzésben bemutattuk, hogyan lehet egy szekrényt klasszikus és modern stílusban illeszteni a belső térbe. A mai bejegyzés az előző folytatása, de a stílusok két különböző pólusát mindenképpen érinti.
Visszafogott és hűvös minimalizmus és őrült avantgárd, és még mindig ugyanaz a szekrény. Nézze meg, milyen anyagokat használjon és milyen színeket vegyítsen össze, hogy a szekrény tökéletesen harmonizáljon a környezettel, és az egész szobában a szekrény legyen „a hab a tortán”.

Hogyan válasszunk szekrényt egy belső térhez minimalista stílusban?

A minimalista stílusú enteriőr nem unalmas. Konzervatívak és visszafogottak, néha szigorúak és komolyak, de mindig előkelőek. A minimalizmus kiegészítőkön és anyagokon alapul, de azok egyediek és a legjobb minőségűek. Nem a mennyiség, hanem a minőség a legfontosabb. A minimalista stílus szigorú színskálát követ, és határozottan távol áll a szivárvány palettától. A fő szerepet itt a magasztos szín és annak árnyalatai, az olyan anyagok típusa és minősége játssza, mint a fa, kő, fém. Távoli, ugyanakkor nagyon elegáns. Mint egy cilinderes úr, aki részletekkel ragadja meg a tekintetet, és mindig tökéletesen szabott frakkban vonul. A forma gazdaságossága, az egyenes vonalak és az olykor futurisztikus dizájn jellemzi a minimalista stílust.

A minimalista belső tér az egyszerű geometriai vonalak, a visszafogott színek és a funkcionalitás szimbiózisa. A minimalista szekrénynek inkább össze kell olvadnia a háttérrel, mintsem kiemelkednie, harmonikusnak, tökéletesnek és kissé szigorúnak lennie. Nem zavarja a környezetét sem. Fel kell adni a dekorációkat, kütyüket vagy felesleges elemeket. Ha valamivel szeretné kiegészíteni a belső teret, válasszon valamit, ami szokatlan akcentus lesz ebben az aszkéta környezetben – egy festményt, egy szobrot vagy egy egyedi bútordarabot, mint például egy komód.

minimalista beépített szekrényA minimalista szekrény jó minőségű anyagokat és helyet igényel körülötte. A tolóajtóban látható üveg nagyon jó választás.

Anyagok, vagyis mi lehet egy szekrényben a minimalista stílusban?

Az egységes ajtófelületek, felesleges felosztások és a színek kombinálása nélkül az alap, ha arra kíváncsi, hogyan válasszon egy szekrényt, amely minimalista stílusban illeszkedik a belső térhez. Feltétlenül válasszon fényes vagy szatén üveget fehér, bézs, szürke vagy fekete árnyalatokban. Ez a felület tartalmazhat egyszínű UNI dekorokat, az üveghez hasonló árnyalatú akrilokat is, azaz minden szürke, bézs, fehér vagy beton dekort. Kerülje az átlátszó üveget, mert az feltárja a szekrény belsejét és ezáltal annak színét. Ez megzavarhatja a bútorok és a szoba aszkéta fogadását.
A fa a minimalista szekrény ajtaján is jól mutat, de egységes ajtóként, felesleges díszek nélkül és hűvösebb változatban. A minimalizmus néha hasonlít a modern stílusra, ezért ha arra gondol, hogyan válasszon szekrényt egy minimalista belső térhez, használja a modernitás receptjeit.

A szekrény kialakításakor kerülje a mintákat, a szerkezetek és a színek sok kombinációját – ez ide nem kell. Itt az a szabály, hogy a kevesebb több. Válasszon tehát jó minőségű anyagokat és rendszereket. A természetes színű profilok szintén érdekesnek tűnnek, hozzáadva a hűvösséget és az ipari eleganciát.

És ne feledje – bár a külső szekrény aszkéta és hűvös kifejezést mutat – a belső térnek funkcionálisnak és jól szervezettnek kell lennie.

Hogyan válasszunk szekrényt egy avantgárd vagy eklektikus belső térhez?

Az avantgárd egy kicsit olyan, mint egy haute couture show, és néha eklektikus. Szeret sokkolni, meglepni, színes, szabad, folyamatosan az új lehetőségeket kergeti, és nem szereti a konvenciókat. Nem próbál megfelelni másoknak, önmagában elegendő, individualista a stílusok között. Néha meglepetést okoz szokatlan formájával, színeivel vagy részleteivel. Kicsit olyan, mint az év színe – megfelelő módon láthatónak kell lennie a belső térben.

Az avantgárd stílusú belső terek tele vannak innovatív megoldásokkal, bizarr formákkal, amelyek a reflexió és az enyhe megdöbbenés állapotába viszik. Az avantgárd nagyon kifejező, ötvözi a minimalizmust és a radikális kontrasztot a belső terekben, mind formáját, mind színét tekintve.

Ez a stílus mindenképpen bátor és rendkívüli embereknek szól, ezért az avantgárd szekrény nem lehet udvarias és egyszerűen csak csinos. A szekrény itt előtérbe kerül.

avantgard beépített szekrényHa nem tudja, hogyan válasszon avantgárd vagy eklektikus szekrényt egy belső térhez, használja fantáziáját. Ezek a stílusok számos lehetőséget kínálnak.

Anyagok, vagyis miből lehet avantgárd gardróbot készíteni?

Ha kíváncsi, hogyan tervezhet szekrényt avantgárd stílusban, akkor szabadjára engedheti fantáziáját. Keressen színeket, textúrákat, szerkezeteket és motívumokat, hogy a szekrény ajtajai műalkotássá váljanak. Győződjön meg azonban arról, hogy ami a szekrényen van, az egésszé egyesül, és hogy a belső térben egy ötlet látható, nem pedig csak véletlenek egybeesése.

A szekrény homlokzatának elrendezésekor szakítsa meg a sémákat, és függőleges csatlakozásokat használjon vízszintes csíkok helyett.
Állatmotívummal vagy absztrakcióval merész színek vagy minták után is nyúlhat. Az avantgárd stílus kedveli az ilyen megoldásokat, ezért színes üveg vagy ilyen mintájú üveg grafikája is megfelelő lesz. Talán a 2021-es PANTONE 17-5104 Ultimate Grey + PANTONE 13-0647 Illuminating színe lesz az, amely tökéletesen illeszkedik a szekrény elrendezéséhez az avantgárd stílusban?

Az avantgárd stílushoz illeszkedő szekrény nagyon merész és rendkívüli lehet, ha a különböző szerkezetű anyagokat és az ajtóprofilokat kontrasztos színekkel ötvözi, akár egy fronton is. A kérdés csak az, hogy készen áll-e egy ilyen megoldásra és ennek a stílusnak a bevezetésére a lakás belső terében? Ha igen, érezze magát művésznek és alkosson. Hagyja, hogy az Ön által létrehozott szekrény vonzza magára a figyelmet, csodálatot ébresszen és reflektáljon.

Egy szekrény – megannyi arc. Az aszkéta minimalizmustól a tomboló avantgárdig. Igen, a szekrény környezetéhez való igazítása nem nehéz, ha tudod, hogy mindent eldönthetsz, és bármennyi lehetőséged van. Tehát, ha a lakását egy meghatározott stílusban rendezi be, és szekrény vásárlását tervezi, válassza a megrendelésre készítettet. Könnyen beillesztheti bármilyen otthonba és stílusba. És ha már rendelkezik szekrénnyel, és az nem felel meg a tervezett változtatásoknak, néhány év múlva kicserélheti az elülső részt.

De ne felejtsen el egy dolgot – a szekrény nem a teljes belső tér. Vigyázzon arra, hogy mi fogja körülvenni. Illessze össze a padlót, a fal színét, a világítást, a virágokat és az elrendezés részleteit. Minden együtt biztosan olyan belső teret hoz létre, amellyel azonosulni fog, ami a legmegfelelőbb Önnek és életstílusának. A szekrény csak ebben a izgalmas kalandban segíthet a négy sarkod díszítésében. Használja a Komandor alkalmazásait, és készítse el saját szekrényét. Itt bármilyen stílusban és színben megtervezheti, ami eszébe jut.

 

 

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.