Oldal kiválasztása

7 tipp, hogyan lehet bővíteni és feldobni a belső teret a bútorok segítségével

A belső tér vizuális korrekciójának legismertebb módszere a falak, padlók és mennyezetek helyes színválasztása. De mint kiderült, ez a hatás más módon is elérhető. Ismerj meg néhány trükköt arra vonatkozóan, hogyan lehet a bútorok segítségével felnagyítani és feldobni a belső teret.

A belső tér megváltoztatásához nem mindig van szükség nagyobb felújításokra és faleltolásra. Néha elég, ha kis vizuális megtévesztésekhez folyamodunk, hogy egy feltűnésmentes vagy magas helyiség formát és alakot öltsön. Tehát mit érdemes figyelembe venni a bútorok vásárlásakor vagy tervezésénél a belső optika megváltoztatásához? Nézd meg az alábbi 7 tippet.

Tip1 – Tükörfrontok a bútorokban – mindig működik, ha meg akarod nagyítani és világosabbá tenni a belső teret.

A tükör minden helyzetben működik. A kicsi és sötét belső terek ellenszere, ezért az építészek és a tervezők falburkolatként vagy bútorfrontokon használják.

Egy egyedi készítésű gardróbszekrényben , akár nyíló, akár tolóajtós, a tükör jól és időtlenül mutat. Az üvegről visszaverődő napsugarak vagy mesterséges fény feldobja a belső teret. A tükröződő belső tér megkettőzi a képet, így mélységet és tágasságot kölcsönöz a belső térnek. A szekrényajtóban lévő tükörnek vizuális, esztétikai és gyakorlati jelentősége is van. Például más fali tükröket helyettesít, így helyet ad a dekorációknak vagy polcoknak.

Tehát ha nem tudja, hogyan lehet a belső teret bútorokkal bővíteni és feldobni, a tükör egy „kötelező” elem, és a listánkon a prioritás első helyén áll.

4 ajtós előszoba gardróbszekrény festett üveggel és tükörrelAz egymással szemben elhelyezkedő tükrös tolóajtók duplázzák a fényt és a mélységet.

Tipp 2 – átlátszó vagy festett üveg. Nagy, sima felületek, amelyek optikai csodákra képesek, ha a bútorok segítségével szeretné megnagyobbítani és feldobni a belső teret.

A fényes festett üvegek, akárcsak a tükrök, a mesterséges és a természetes fény játékán alapulnak. Az olyan színek kiválasztásával, mint a fehér, elefántcsont, bézs, galambszürke vagy finom pasztellszínek, világos színt visz a belső térbe, ugyanakkor optikailag megnöveli a helyiséget.

Hogyan lehet a belső teret a bútorok segítségével megnagyobbítani és feldobni? Az üveg segítségével, amely lehet falburkolat formájában, de akár asztallapként vagy a hálószobában lévő tolószekrény ajtajaként is. Az üveglap vizuálisan könnyű, éteri és finom tükröződést ad. Így nem olyan nyilvánvaló, mint egy tükör, de mélységet és egy további dimenziót teremt a belső térben, ami kedvez a vizuális trükköknek.

A szoba vizuális megnöveléséhez válassz egy toló üvegajtós szekrényt. A nagy üvegajtók tiszta, sima felületet teremtenek, sok mindent elrejtenek, és nem foglalnak helyet a szekrény kinyitásakor. A praktikumot az esztétikummal fogja ötvözni.

Tükrös nappali beépített szekrény elegáns bőr borítássalA tükör és az átlátszó üveg egy bútorban szövetségesek, ha meg akarod nagyítani a belső teret.

Tipp 3 – A fehér és világos dekoráció tágasságot ad és mindig naprakész

A fehér szín időtlen, univerzális és mindig működik. A legfontosabb, hogy sok árnyalata van, így lehet meleg, hideg, bézs, krémszínű vagy szürke, ami azt jelenti, hogy biztosan passzolni fog a belső térhez. A fehér bútorok és a környezet fehérsége tökéletes alapot nyújtanak más részleteknek, amelyek csodálatosan „megjelenhetnek” a hátterében.

A fehér belső terek tágasak, és így azonnal nagyobbnak tűnnek. Ha emellett fehér bútorokat vagy világos fa dekorokat választasz, semmi sem fogja megzavarni a belső tér harmóniáját és összhangját. Még egy nagyméretű, fehérrel díszített tolóajtós szekrény is beleolvad a környezetbe, és igazán fenomenálisan nézhet ki.
Ha azonban azon aggódsz, hogy a fehér a bútorokban csak egy egyszerű színű tábla, és csak unaloműzésre jó, azonnal eloszlatjuk a kételyeidet. A matt vagy fényes, sima lemez mellett választhatsz egy más árnyalatú vagy más textúrájú fehér lemezt is. Festett vagy akrillemezre, valamint szatén, lakkozott vagy díszüvegre is cserélheted. Hogy még változatosabbá tedd a szekrényfrontot, keverd és kombináld a különböző textúrájú anyagokat, és helyezd őket egy fehér tolóajtó profilba. Meglátod, hogy a fehér szekrény eredeti megjelenést, mélységet és karaktert kap.

A fához hasonló vagy követ utánzó, de világos színű bútorlapok szintén a tágas belső terek szövetségesei. A fehérített tölgyek, vörösfenyők, jegenyefenyők, juharok, kőrisek, sarki fenyők gyönyörűen mutatnak a bútorok testében vagy ajtajában, és nem veszik el a belső tér lélegzetét.

Klasszikus nappali tolóajtós gardróbA világos fa dekorok finomak és könnyebben illeszkednek a környezethez. Ennek eredményeként a belső tér világosabbnak és nagyobbnak tűnik

Tipp 4 – Átlátszó üvegezés, ami egy bónusz mélységet ad és rendet követel

És újra az üvegekhez jutottunk. Ezúttal átlátszó üveg lesz a téma. A teljes vagy részleges átlátszóság segít megnyitni a belső teret.

A gardróbszekrényben, előszobában vagy hálóban lévő üvegajtóknak higiéniai szempontjuk van, megvédik a dolgokat a szennyeződésektől. De van egy vizuális szempontjuk is. Az ilyen típusú megoldások igazán dizájnosak, segítenek az egyedi tárgyak vagy ruhák megjelenítésében, ugyanakkor nem zárják el a teret és nem verik vissza a fényt olyan mértékben mint egy tükör. A bútorokban keletkező mélység tágasságot kölcsönöz az egész helyiségnek. Ha emellett kiemeli a bútorok belsejét, akkor elegáns, eleganciát és további hangot nyer.

A bútorban lévő üvegajtó segít vizuálisan megnövelni és felderíteni egy kis vagy sötét belső teret. Természetesen van egy feltétel. Az üveg, átlátszó front mögött kifogástalan rendnek kell lennie. Erre az aspektusra sokan nem gondolnak, pedig talán a leglényegesebb.

 

Tipp 5 – Könnyű, vékony polcok. A térbeli szerkezetek tökéletes megoldást jelentenek a belső tér kibővítésére és feldobására a bútorok segítségével.

Az egyedi készítésű bútorok előnye, hogy többfunkciósak lehetnek, de olyan méretekben és színekben is elkészíthetjük őket, amilyenre szeretnéd vagy amire szükség van. A belső tér vizuális kibővítése érdekében próbáld meg a bútorokat a környezettel, azaz a falakkal összevegyíteni.

A magasra törő, könnyű állványok, amelyek a padlótól a mennyezetig kitöltik a teret, mindenképpen nagyobbnak és magasabbnak láttatják a szobát. Ha világos fautánzatú vagy fehér bútorlapból készíted el őket, könnyednek, szelídnek és éterinek fognak tűnni. Az elrendezés és a méretek szabad konfigurálásával egy multifunkcionális, vizuálisan könnyű, modern és áttört bútordarabot hozhat létre. Nem fogja megzavarni a belső tér harmóniáját és auráját, és határozottan harmonizál a környezettel. Szükség esetén segít a különböző célú zónák elkülönítésében is. Látni fogod, hogy nem fogja csökkenteni a teret, éppen ellenkezőleg. Egy ilyen bútor egy fenséges megoldás, amely optikailag megnöveli és feldobja a belső teret.

A nappali Orto polcokkal csatlakozik szervesen a konyhához-minAz Orto ( Magyarországon csak antracit színben kapható! ) rendszere nemcsak vizuálisan világosítja és bővíti a belső teret, hanem nagyon praktikus és funkcionális bútordarab is, amely bármilyen méretben elkészíthető.

 

Tipp 6 – Függőleges és magasra nyíló ajtókkal berendezett bútorok, hogy a belső tér magasabbnak tűnjön, mint amilyen valójában.

A függőleges vonalak karcsúsítják a belső teret, és azt a benyomást keltik, hogy magasabbnak tűnik. A vízszintes vonalak hosszabbá teszik a helyiséget, és az határozottan hosszabbnak tűnik. Ez a két nagyon jól ismert módja annak, hogy vizuálisan megnöveljük a szobát, vagy hogy hogyan csapjuk be az érzékeinket. Ugyanez a helyzet a bútorokkal is.

Ha a fent említett célok bármelyikét szeretnéd elérni, használj keskeny, magas tolóajtót, padlótól a mennyezetig. A frontok ilyen geometrikus, ismétlődő elrendezése harmóniát és békét hoz a belső térbe, és ugyanakkor a helyiséget magasabbnak mutatja.

Annak megakadályozására, hogy a szekrény ajtó keretei eltérjenek a kitöltő anyagától, választhatsz egy fehér ajtórendszert, mint amilyen például a Lux bagy a Lazuryt. Finom, látható függőleges csíkokat is alkalmazhatsz, ha az említett rendszereket az ajtó kitöltésével kontrasztos színben, például grafitban választod. Ne feledd azonban, hogy ez legyen az egyetlen erősebb hangsúly, mivel egy bútordarab segítségével szeretnéd felnagyítani és feldobni a belső teret. A túl sok illesztés, csík és szín egyszerűen túlterhelheti a belső teret, és a szándékolt hatás ellenkezőjét fogja elérni.

Gardróbszoba üveg térelválasztó ajtóval és belső kiegészítőkkelA magas, szárnyaló ajtók a szekrényben optikailag kiterjesztik a bútorokat és a belső teret. Fénydekorok vagy üveg használatával még világosabbá teheti a helyiséget, ami befolyásolja annak vizuális oldalát

Tipp 7 – Állványozott bútorok, amelyek finoman lebegnek, mintha a levegőben úsznának

A bútordarab elhelyezése a vázon könnyedséget kölcsönöz neki. Úgy tűnik, mintha a padló felett lebegne, ezért lágyabbnak és éteribbnek tűnik. A bútor és a padló közötti rések olyan zónák, amelyek extra teret teremtenek. Ennek köszönhetően a bútorok mintha leválnának a talajról, és fény jelenik meg közöttük.

A keretes bútorok használata szintén a tér megnövelésének egyik módja. A padló a rájuk ágyazott bútorcsomók nélkül tágasabbnak tűnik, az alaprajz nyitottabb, és a belső tér általában világosabbnak tűnik.

Ha fehér keretet használsz a bútorokban, hogy azok szerkezetileg finomnak és rendezettnek tűnjenek, akkor ráadásul feldobod a belső teret. És a kereteken lévő bútorokkal a tisztítás sokkal könnyebb. Ez befolyásolja a használatuk kényelmét és az egész szoba látványát is.
Itt egy kép, a felirata: A kereteken lévő bútor felfelé emeli a bútordarabot. A fehér keretek beleolvadnak a háttérbe, így még jobban felerősítik ezt a hatást.

A bútorokkal való belső tér bővítése és feldobása nem nehéz feladat, ha tudod, mit kell keresned. Ha már tudod milyen anyagokat válassz, milyen részletek befolyásolják a bútorok vizuális megjelenését, és milyen trükköket használj, akkor a belső tér biztosan tágasabbá válik.

Függetlenül attól, hogy hálószobát, nappalit vagy gardróbot rendezel be, nézd meg alaposan a belső teret. Talán egy kis vizuális illúzió és néhány trükk kell ahhoz, hogy nagyobbnak és világosabbnak tűnjön. Ha így van, kövesd a 7 tipp egyikét a bútorok kiválasztásakor vagy kialakításakor, és könnyedén elérheted a célod.

 

Hogyan tervezzük meg az előszobaszekrény belsejét?

Hogyan tervezzük meg az előszobaszekrény belsejét?

Hogyan tervezzük meg az előszobaszekrény belsejét? Mindenki, aki egy terem berendezését tervezi, azon tűnődik, hogyan tervezze meg a szekrény belsejét úgy, hogy az minden igényt kielégítsen, elrejthető dolgokat helyezzen el, és illeszkedjen a belsőépítészethez. Mint...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.