Oldal kiválasztása

Modern stílusú nappali inspirációk és elrendezési ötletek

Bár az egyszerű formák és a visszafogott színek foltjai vannak, egy modern stílusú nappalinak többféle változata is lehet. Klasszikus elegancia, elbűvölő elemek, minimalizmus, skandináv inspirációk, őrült színkombinációk – mindennek van hely.

Ne feledd azonban, hogy a nappali modern stílusa nem szereti a túlzást , a felesleges bútorokat és a túl sok kiegészítőt. Összefüggőnek, funkcionálisnak és – ha lehetséges – tágasnak kell lennie. Hogyan lehet elérni ezt a hatást? Hogyan rendezzünk be egy modern nappalit? Olvasd el tippjeinket, és használd a bevált elrendezési trükköket.

A magas, szellős Orto polcok illeszkednek bármilyen stílusú nappaliban

IDŐPONT KÉRÉS

Kérj időpontot mintatermeink valamelyikébe, ahol szakértő kollégáink ingyenesen megtervezik neked a stílusodhoz legjobban illő legjobb egyedi bútort otthonodba!

Modern stílus a nappaliban – mitől tűnik ki?

Ha azon tűnődsz, hogyan rendezz be egy modern nappalit, akkor jó helyen jársz.

Elmondjuk, mi jellemzi ezt a típusú belső teret:

1. Tágasság
Egy nagy nappalit rendezel be? Szerencsés ember vagy! Az ilyen belső terek tökéletesek a modern elrendezéshez. Ennek a lehetőségnek a pazarlásának elkerülése érdekében ne zsúfold tele helyiséget felesleges bútorokkal, felszerelésekkel vagy dekorációkkal. És ha a szoba kicsi, ne aggódj – modern stílusú nappalit így is be lehet rendezni. Hogyan kell csinálni? Ügyelj arra, hogy vizuálisan bővítsd a teret: válassz világos színeket, fényes bútorfrontokat és üvegezést.

2. Színkonzisztencia
A modern nappalikban a visszafogott színek dominálnak. Ezek lehetnek meleg színek: fehér, bézs, finom barna. Ha a sötét színeket kedveled, válassz feketét vagy szürkét. Erősebb színárnyalatokat is bevihetsz a belső térbe, például fotel vagy kanapé formájában, intenzív piros vagy zöld árnyalatban. Ne felejtsd el azonban megőrizni a színek konzisztenciáját, és szűk színtartományt használni.

3. Kortárs design
Geometrikus formák, egyszerű bútorformák, lekerekített kanapék és fotelek – ezek a modern stílus jellemzői. Ha bevezeted őket a belső térbe, akkor modernista jelleget kölcsönöz neki.

4. Funkcionalitás
A megfelelő bútormodellek kiválasztásakor ne felejtsd el, hogy nemcsak szépnek kell lennie, hanem mindenekelőtt praktikusnak kell lennie. Válassz kényelmes kanapét, tágas, egyedi gyártású eltolható gardróbszekrényeket, plafonig érő magas polcokat vagy széles, tárolóhelyként szolgáló, rejtett fiókos TV-szekrényeket. Válassz személyre szabott bútorokat, hogy érdekes karaktert adj nappalidnak, és ugyanakkor funkcionális legyen.

A modern stílus a nappaliban nemcsak a bútorok kiválasztásánál takarítasz meg pénzt, hanem a kiegészítők kiválasztásakor is. Ebben az esetben is érvényes a szabály: minél kevesebb, annál jobb. Mit jelent ez a gyakorlatban? Sok kis üveg helyett helyezz egy nagy, egyszerű vázát az asztalra. Add fel a virágos függönyöket; finom fehér függönyök, vagy teljesen szabad ablakok jobb választás lesz.

Modern nappali beépített szekrényekkel és TV zónával
A nappali klasszikus változata üvegfelületű tolóajtós szekrénnyel
Modern nappali skandináv stílusban

Milyen bútorokat válasszunk egy modern nappaliba?

A tökéletes nappali bútor kényelmes és kiemeli az adott elrendezés jellegét. Mely modellek illenek a modern belső terekhez? Először illesszd őket a szoba többi berendezéséhez. Ne feledd, hogy más modellek jól működnek egy szigorú modernista nappaliban, mások pedig alkalmasak a skandináv stílusú modern belső térhez.

A modern nappali nem szereti a felesleges felszerelést. Ezért, amikor bútort vásárolsz hozzá, válaszd azokat, amelyeket biztosan használni fogsz. Kényelmes kanapé, egyszerű dohányzóasztal és tévés komód elengedhetetlen. A felszerelés kiválasztásakor ne feledkezz meg a funkcionalitásról.

Kihajtható láb- és fejtámlákkal ellátott kanapé, tágas fiókok, nagy tolóajtós gardrób, függesztett polcok vagy plafonig érő állítható polcok – ezeket a megoldásokat érdemes választani. A bútorokat úgy helyezze el, hogy a nappaliban való mozgás ne legyen nehéz. A gardróbszekrények és vitrinek ne korlátozzák a teret, hanem praktikus kiegészítői legyenek.

Milyen bútorokat válasszunk egy modern nappaliba? Biztonságos megoldást jelentenek a világos színűek – optikailag megnövelik a teret, időtállóak és könnyen illeszthetsz hozzájuk kiegészítőket. Ne feledje, hogy a modern stílus nem riad vissza más színektől. Diverzifikálhatja a belső teret például egy intenzív rózsaszín vagy sötétkék árnyalatú kanapéval. Fekete bútorokat is szívesen fogadunk. A belső tér túlterhelésének elkerülése érdekében kombináld fa díszítéssel vagy fehér falakkal.

A modern stílusú nappali a kortárs belsőépítészeti trendeket tükrözi, de nem rabszolgája ezeknek. Ne feledd ezt, és úgy rendezd be ezt a teret, hogy ne csak hatékony legyen, hanem mindenekelőtt a család többi tagjának igényeihez is igazodjon.

Funkcionalitás, avagy milyen bútort válasszunk egy modern nappaliba

Ötletet keresel a belsőépítészethez? Megvan a kedvenc stílusod, de nem tudod, milyen bútorokat válassz? Keress egy Komandor bemutatótermet, vedd fel a kapcsolatot tanácsadóinkkal és használd ki tapasztalatainkat. Biztos, hogy együtt megteremtjük a számodra tökéletes teret és bútorokat. Vannak már ötleteid?

Küld el nekünk árajánlatkérésed online itt!

 

 

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.