Oldal kiválasztása

A konyha és a nappali közötti Loft válaszfalak LUMI elemekkel

A konyha és a nappali közötti ajtóval ellátott válaszfalak a legigényesebbek számára is megoldást jelentenek. A nyitott terek hívei és ellenzői egyaránt szeretni fogják őket. Miért van az, hogy az ipari falak és az üvegezés egyre népszerűbbek? Miért látjuk olyan gyakran őket mind a modern építkezések, mind a stílusos bérházak terében? Hogyan lehet velük finoman kijelölni a konyha és a nappali közötti határt? Megvannak a válaszaink.

LUMI válaszfalak ajtókkal – üvegezés, amely karaktert kölcsönöz bármely belső térnek.

A Loft falaknak saját hangulatuk és sajátosságuk van. Nem téveszthetők össze semmilyen más megoldással. Általában fekete profilok, jellegzetes oromzatok és illesztések, valamint átlátszó üvegek kombinációjával készülnek. A fémelemek és a finom üveg szimbiózisa olyan duót alkot, amely tökéletes loft, ipari, de modern, minimalista vagy francia belső terekhez is. A Lumi egy olyan rendszer, amely az ajtókkal ellátott üvegezések és tetőtéri válaszfalak létrehozására szolgál. A Lumi üvegezés olyan megoldás, amely számos lehetőséget és javaslatot ad a nappali és a konyha közötti zóna kialakítására.

Lumi rendszer üvegezés tolóajtókkal_7A modern építkezésekben és a klasszikus bérházakban egyaránt népszerűek az ajtókkal és érdekes megjelenésű osztásokkal ellátott tetőtéri válaszfalak.

A Lumi üvegezés legfontosabb előnyei a következők:

 • A profilok és a rendszer alumíniumból készülnek, ami a piacon kapható más ilyen típusú megoldásokhoz képest könnyebbé, nemesebb megjelenésűvé és környezetbarátabbá teszi a rendszert.
 • A Lumi loft válaszfalak részeként toló- és billenőajtók egyaránt beépíthetők, a belsőépítészeti kialakítástól és stílustól függően.
 • A rendszer műszaki paraméterei, azaz a 3 méteres magasság és az 5 méteres szélesség lehetővé teszi a terek elválasztását a normál magasságú helyiségekben és a magas bérházakban is.
 • A rendszer fix panelekből, oldalablakokból és felső tetőablakokból áll, lehetővé téve a teljes fal felfelé és oldalra húzását, így statikus, vizuálisan érdekes paravánokat hozva létre a helyiségek között.
 • Az ajtókkal ellátott üvegezett padlástartó falak e típusának további változatai a rácsos válaszfalak. A Lumiban szabadon kialakítható az elrendezésük és elhelyezésük bármilyen magasságban és bármilyen kombinációban, így az egyes üvegezések teljesen eltérő karaktert kaphatnak. Ha fontos Önnek az enyhe megjelenés, akkor a szimmetrikusan elosztott lamellák tökéletesek lesznek. Ha avantgárdabb belső térrel számol, akkor a párkányok elrendezése teljesen eltérő lehet az egyes falakon, az egyes paneleken vagy ajtókon.
 • A rendszer színei, azaz az időtlen fekete és az univerzális természetes alumínium megkönnyítik a vizuálisan erős tetőtéri válaszfalak és ajtók vagy a környezetbe illeszkedő, finomabb válaszfalak létrehozását.
 • A loft válaszfalakat kitöltő anyagok választéka, azaz a 4 mm vastagságú bármilyen típusú üveg és a 10 mm vastagságú laminált lap lehetővé teszi átlátszó, és nem átlátszó ipari válaszfalak vagy a két megoldás hibridjének létrehozását. Ezt a lehetőséget kombinálva az osztólécek elrendezésével, a lécek közötti kitöltések egyszerűen különböző színűek lehetnek. Az áttetsző, de például barnára, zöldre, szürkére festett, vagy barázdált, illetve díszüveggel, illetve hornyolt vagy díszüveggel nagyon szokatlan ólomüveg javaslatokat hozhat létre, amelyek érdekes módon illeszkednek az egész belső térbe.

Lumi rendszer üvegezés zsanéros nyílóajtókkal_3Pántos ajtókkal ellátott tetőtéri válaszfalak választják el a nappalit és tompítják a konyhából érkező zajokat.

Üvegezés és falak loft stílusú ajtókkal. Említésre méltó előnyök a belsőépítészetben

A sík alaprajzú, nyitott, megvilágított belső terek sokak álma, különösen azoké, akik a nappali zóna elrendezését így képzelik el. Ha a nappali felé nyitott konyháról vagy a konyhával összekötött nappaliról álmodik, de nem szeretne teljesen nyitott teret, akkor az ajtókkal és üveg válaszfalakkal ellátott Lumi válaszfalak tökéletes megoldást jelentenek.

 • Lehetővé teszik, hogy e két zónát nagyon elegánsan és stílusosan elválassza egymástól, de úgy, hogy mindkettő egyszerre látható legyen a másik oldalról is. Így az ételkészítés közben láthatja, hogy mi történik a nappaliban, vagy miközben kedvenc műsorát nézi, beszélgethet azzal, aki a konyharészben éppen ételt készít.
 • A konyha és a nappali között elhelyezve tökéletesen elválasztják a két zónát, de mindegyik megőrzi identitását és sajátosságát. Ugyanakkor nem egyfajta burkolat, amely lezárja a teret, és teljesen elkülöníti a két helyiséget.
 • A LUMI üveg válaszfalak ajtókkal kombinált változata egyfajta kommunikációs útvonalat jelentenek a zónák között, ahol a rendelkezésre álló helytől és a belső tér stílusától függően toló- és billenőajtókat használhat.
 •  A LUMI falak és az üvegezés rendszere szabadalom a belső tér megvilágítására. Ez a megoldás tökéletesen alkalmas nagy lakóházakhoz, de akár kis stúdiókhoz vagy ablak nélküli belső terekhez is. Ha ablak nélküli konyhája van, a nappali és a konyhasarok közötti üvegezett, LUMI válaszfal lehetővé teszi, hogy fényt juttasson a helyiségbe, a konyhai részen lévő munkaterületre.
 • Ideális megoldás akkor is, ha azt tervezi, hogy a két zónát időnként valamilyen módon elválasztja egymástól. Ilyenkor csak annyit kell tennie, hogy a nappali oldaláról egy hosszú függönyt szerel fel, amelyet szükség esetén az üvegfalra boríthat, hogy elrejtse a konyhát. Az áttetsző üveg helyett használhat díszes vagy barázdált üveget is, aminek köszönhetően egy állandó, finom takarás hatását érheti el.

Az étkező és a nappali határán lévő üvegfal megtöri a belső tér klasszikus megjelenését.

Karakteres belső tér, LUMI válaszfalak csuklós ajtókkal, mint a funkcionális zónák elkülönítésének eredeti módja.

A nappali és a konyha közötti, zsanéros ajtóval ellátott LUMI válaszfal érdekes módon nyitja meg a belső teret, ugyanakkor a magánélet és az elkülönülés elemét is bevezeti. A nappali oldaláról olyan elemet hoz létre, amely vizuálisan kiemeli a belső tér kifinomult stílusát, és kilátást biztosít az étkezőre. A magas fal egyenletesen elrendezett, ipari stílusú párkányokkal ellensúlyozza a kőstílust. Érdekes módon megfelel a mennyezeten lévő stukkónak, a lambériának és a halszálkás mintázatban elrendezett parkettának is. A belső tér elegáns, ízléses, ugyanakkor laza, ami a más korszakból származó bútorok kiválasztásában, a modern Orto könyvespolcban és a kissé laza stílusban is megmutatkozik.

A zsanéros ajtókkal ellátott üvegezés kiválasztását nemcsak a rendelkezésre álló hely diktálta, amelynek köszönhetően semmi sem zavarja a nappali és a konyha közötti kommunikációt. A billenőszárnyak választása a belsőépítészet és a klasszikus referenciák elrendezésének kérdése is. A zsanéros ajtókkal ellátott tetőtéri válaszfal áttetszősége könnyedséget és frissességet kölcsönöz a belső térnek. Maga a fal viszont tompítja a konyhából érkező hangokat, és elválasztja a konyhai szagokat – csak be kell csukni az ajtót.

Lumi rendszer üvegezés zsanéros nyílóajtókkal_5A konyha és a nappali közötti zónának nem kell klasszikus falnak lennie. A jellegzetes üvegezés biztosan érdekes megjelenést kölcsönöz neki.

 • Egy- vagy kétszárnyú csuklós ajtókkal történő üvegezés esetén az épület maximális magassága 3 m, hossza pedig 4 m. Ez lehetőséget ad a konyha és a nappali közötti zóna igazán érdekes elrendezésére.
 • A rögzített oldalsó panelek mindegyike, valamint a csuklós ajtólap szélessége 1 m széles lehet, így egy széles üvegfelület jön létre, amely feldobja és felfrissíti a belső teret.
 •  Ha ehhez hozzáadjuk a felső, 1 m magas és 2 m széles tetőablakokat, a loft stílusú üvegfal igazán látványossá válik.
  Az áttetszőséggel való játék szintén kreatív forma. Az ilyen típusú fejlesztés egyes elemei kitölthetők üveggel, mások pedig táblával, ami az igényektől függően lehetővé teszi, hogy a fal bármelyik zónáját lefedjük.

Lumi rendszer üvegezés zsanéros nyílóajtókkal_1Egy vagy két nyíló szárny? A választás a fal méretétől és a belső elrendezéstől függ.

Loft válaszfalak tolóajtókkal – az üveghatár a konyha és a nappali között

A loft válaszfalak nem csak csuklós ajtókkal használhatóak. Az ilyen típusú megoldás előnye a tolóajtók használatának lehetősége is. Tehát ha nincs elég hely a konyha és a nappali között ahhoz, hogy élvezze a két oldalról nyíló csuklós ajtókat, válassza a tolóajtókkal ellátott üvegezést.

A tolóajtókkal ellátott tetőtéri válaszfalak nem foglalnak helyet a belső térben. Érdekes válaszfalat hoznak létre, amely modern és stílusos belső terekhez egyaránt illik. A tolószárnyak áthelyezése a fix építőelemek mögé tökéletesen megnyitja a konyha és a nappali közötti teret, egységes és tágas lesz. Ez egy nagyon gyors módja a terek elválasztásának és megnyitásának, anélkül, hogy helyet kellene foglalni az ajtónyitáshoz. A belső tér stílusától függően szabályozhatja a nyílászárók elrendezését és távolságát, érdekes, jellegzetes mintákat és mozaikokat hozva létre.

Lumi rendszer üvegezés tolóajtókkal_1A tolóajtókkal ellátott tetőtéri válaszfalaknak nincs szükségük térre, hogy eredeti és kényelmes kommunikációs útvonalat hozzanak létre.

 • A tolóajtókkal ellátott LUMI válaszfalak használatával nagyobb teret alakíthat ki, akár 5 m-t is.
 • A fal magassága az előző kiadáshoz hasonlóan 3 m.
 • A fix panel maximális szélessége 1 m, de a tolóajtók esetében az egyes szárnyak akár 1,5 m szélesek is lehetnek, ami máris sok érdekes elrendezési lehetőséget ad.

Maga a szerkezet is szabad, attól függően, hogy egy vagy két tolószárnyra van-e szüksége, és hogy milyen átmenetre van szüksége a konyha és a nappali között. A többi paraméter és részlet hasonló, így megvan a szabadsága, hogy a kiválasztott zónákat lefedje, vagy játsszon az ajtók és panelek színeivel és mintáival.

Lumi rendszer üvegezés tolóajtókkal_2A tolóajtók a LUMI-ban akár 1,5 m szélesek is lehetnek.

A konyha és a nappali között – LUMI válaszfalak ablakokkal

A vitrin egy olyan lehetőség, amelyet érdemes megfontolni, ha azt tervezi, hogy a konyhát a nappali felé nyitja. Ez a feltűnésmentes, látszólag egyszerű üvegezés látványos dísze lehet a belső térnek, és egyedi hangulatot adhat.

 • Az oldal maximális szélessége 2,75 m, magassága pedig 2 m, ami valóban lehetővé teszi, hogy a konyha és a nappali között nagy teret rendezzenek be, nem feltétlenül magából a padlóból, ha a belső tér jellege nem igényli.

Lumi rendszer üvegezés rögzített keret megoldások_1LUMI válaszfal tolóajtóval

A tolóajtókkal, billenőajtókkal vagy fix ablakokkal ellátott LUMI válaszfalak kétségtelenül érdekes és sajátos elemei a belsőépítészetnek. A nappali és a konyha között helyezkednek el, úgy osztják fel a belső teret, hogy közben megőrzik az egyes helyiségek identitását és sajátosságait, de nem választják el véglegesen. Stílusos köteléket jelentenek a zónák között, az elkülönültség érzetét keltik, ugyanakkor minden belső teret nyitottá tesznek a szomszédos zónák felé.

Tehát ha szereti a nyitott belső tereket, de látszólagos elkülönültséggel, a LUMI válaszfalak biztosan megfelelnek az elvárásainak, és segítenek egyedi teret létrehozni a lakás tervén.

 

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardóbszekrény Rendkívül stílusos, esztétikus és funkcionális – ezek kétségtelenül fehér szekrények . A fehér szekrények időtlen bútorok, amelyek a változó trendek és divat ellenére továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek. Mi az oka a fehér szekrények...

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardóbszekrény Sok ember számára a fekete szekrény az exkluzivitás és az elegancia szinonimája. A modernista és loft belsőépítészeti megoldások szerelmesei szívesen választják. Néha azonban lehet egy olyan bútor, amely félelmeket és kétségeket ébreszt. És...

[BEMUTATÓ] – L alakú szekrények a lakásban

[BEMUTATÓ] – L alakú szekrények a lakásban

"L alakú" szekrények a lakásba   Mit nevezünk „ L alakú „ szekrénynek? A szobának két, egymással általában derékszöget bezáró falára épített szekrény. ( Természetesen nem feltétel a derékszög. ) Miért érdemes ebben a kialakításban gondolkodni? Kedvező helykihasználás...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.