Oldal kiválasztása

Gardróbszekrény készítés: Merülj el az anyagok izgalmas világában!

Egy gardrób nem csupán tárolóhely, de a hálószobád lelkét is megtestesíti. A „lélek” persze egyéni ízlés kérdése, a „test” viszont kézzelfogható: az anyagokból épül fel. Ezeknek megvan a maguk varázsa: szerkezetük, tapintásuk, színük, erejük és összetételük mind hozzájárul a tökéletes összhatáshoz. Kombinálva őket, lenyűgöző gardróbokat hozhatsz létre, amelyek stílusukkal és funkcionalitásukkal is elbűvölnek.

De mik is azok az anyagok, amikből gardróbod megépülhet? Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a választás során? Segítünk megfejteni a titkokat, hogy tudatos vásárlóvá válj az anyagok birodalmában!

Melyik a tökéletes anyag a gardróbodhoz?

A gardrób anyaga meghatározó befolyással van a bútor funkcionalitására, esztétikájára, tartósságára és stílusára. A piacon rengetegféle alapanyag áll rendelkezésre, a klasszikus fáktól a modern kompozitokig. Laminált lapok, OSB, furnér, üveg, fém, műanyag, kő, sőt újrahasznosított anyagok is szerepelhetnek a palettán. Választhatsz igazi fa vagy fém utánzatot, bőrt imitáló felületet, vagy bármi mást, ami a hangulatodhoz illeszkedik. A modern technológiáknak köszönhetően a színek, textúrák és minták kavalkádja tárul eléd, és a természet tökéletes másolatai is elérhetőek.

De ne feledd, a lenyűgöző külsőn túl az anyagoknak praktikus tulajdonságokkal is kell rendelkezniük. Fontos, hogy bírják a váltakozó páratartalmat, ha fürdőszobai gardróbot tervezel. Ellenálljanak az ütésnek, karcolásnak és foltoknak a konyhai szekrények esetében. Figyelj a felületi kopásra, a színállóságra, a karcolás- és törésállóságra, a teherbírásra és a tűzállóságra is. Végül, de nem utolsósorban, gondolj a környezetvédelemre is. Válassz olyan anyagokat, amelyek gyártása során kevesebb kárt okoznak a természetnek.

Látod, a gardrób anyaga nem csupán esztétikai kérdés. A tudatos választás során olyan bútort kaphatsz, ami nemcsak gyönyörű, de praktikus, tartós és környezetbarát is. Ne félj kísérletezni, kombinálni a különböző anyagokat, és megtalálni a tökéletes összhangot, ami tükrözi a stílusodat és igényeidet!

Az anyagok sokfélesége széles választékot kínál az egyedi bútorok kiválasztásánál

IDŐPONT KÉRÉS

Kérj időpontot mintatermeink valamelyikébe, ahol szakértő kollégáink ingyenesen megtervezik neked a stílusodhoz legjobban illő legjobb egyedi bútort otthonodba!

Alkosd meg álmaid gardróbját: Válassz a tökéletes anyagok közül!

Egyedi bútorok készítésekor a fantáziád szárnyalhat: különböző tulajdonságú, színű és felületű anyagokat kombinálhatsz, amire a bolti bútoroknál nincs lehetőség. A bútorépítés igazi kreatív kalanddá válhat, de ne feledd, hogy ennek a kalandnak kézzelfogható eredménye lesz: egy gardrób vagy komód, amellyel naponta találkozni fogsz, akár évekig is.

 

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a bútorok anyagának kiválasztásakor?

  • Milyen körülmények között lesz majd a bútor? – Milyen a páratartalom a helyiségben? Erős napfény éri?
  • Melyik szobába kerül a bútor? – A hálószobába puha, meleg anyagok illenek, míg a konyhába strapabíró, vízálló felületek szükségesek.
  • Milyen a bútor funkciója? – A gardróbszekrénynek bírnia kell a súlyt, a konyhapultnak pedig a karcolásokat is.
  • Milyen a stílusod? – Szereted a modern minimalizmust vagy a rusztikus hangulatot?
  • Milyen a pénzügyi kereted? – Mennyit szánsz a bútorra?
Áttört dekoratív panel - olyan anyag, amely tökéletesen stimulálja a képzeletet
U alakú gardróbszoba mokka belső kiegészítőkkel
Az üveges tolóajtók optikailag megnövelik és megvilágítják a belső teret

Természetes és öko anyagok

Szövőszék, bambusz, rattan – növényi eredetű anyag, amely a bútorgyártásban természetes megjelenésű és szövésű szőnyegek formájában fordul elő. Lehet festett vagy natúr színekben. Ezeket az anyagokat nem túl nehéz tisztán tartani, de megfelelő megközelítést és gondozást igényelnek. Erősen megvilágított vagy párás helyiségekben kerülni kell őket.

Természetes furnér és furnér – ökológiai anyagok, amelyek szépségükkel és egyedi kialakításukkal gyönyörködnek. 100% fából állnak. A furnér tulajdonképpen egy természetes furnér, vékony lapok formájában, amelyeket fa kivágásával nyernek, majd „szelet” formájában ragasztják a tábla felületére. A furnér előnye, hogy megőrzi a fa tulajdonságait, így változatos mintázatát is, amelyre általában nem lehet panasz.

Kvarc szinterek – vékony, nagy formátumú kőlapok őrölt gránit alkatrészekből agyag, kvarc, pala agyag és színezék hozzáadásával. Nagyon ellenállnak a vegyi összetevőknek, savaknak és a legtöbb mosószernek, könnyen tisztán tarthatók és rendkívül eredeti megjelenésűek.

ermészetes megoldásokat keresel? Válasszon furnérokat és természetes anyagokat bútoraihoz

Milyen anyagokat válasszunk az ajtóhoz és mit a bútor testéhez és belsejéhez?

Az anyagok és jellemzőik ismeretében valószínűleg már intuitívan tudja, hogy milyen anyag illik a szekrény, komód vagy könyvespolc testéhez és belsejébe. Azt is tudja, hogy mely anyagok segítenek egy gyönyörű, dekoratív és egyedi dönthető első vagy tolószekrényajtó létrehozásában. Érdemes azonban még egy szempontot hangsúlyozni. Ezeknek az anyagoknak mindegyike a saját árcsoportjába tartozik, így felhasználásuk vagy aránya a teljes bútorban tükröződik a végső árban, és befolyásolja a szekrény költségét . Időnként érdemes pótlóhoz nyúlni, ha a tervezett gardrób- vagy gardróbvásárlás nem fér bele a költségvetésbe. Ilyen hatalmas palettával és sokféle anyaggal biztosan találsz magadnak valamit, álmaid színében, állagában vagy állagában.

Keverjük, keverjük össze, kombináljuk – az anyagok kiválasztása jó móka és érdekes kihívás

Összefoglalva, rakjuk össze az egészet:

Anyagok a bútor testéhez és belsejéhez: laminált lap, lakkozott tábla, akril tábla, furnér, natúr furnér, esetenként üveg és polcüveg.

Bútorajtók és toló- vagy dönthető gardrób homlokzati anyagok: laminált lap, lakkozott tábla, akrillemez, furnér, természetes furnér, tükrök, minden üveg, üveg, grafika, dekorációs panelek, bambusz, rattan, szövőszék és kvarc szinterek.

Ötletet keresel a belsőépítészethez? Megvan a kedvenc stílusod, de nem tudod, milyen bútorokat válassz? Keress egy Komandor bemutatótermet, vedd fel a kapcsolatot tanácsadóinkkal és használd ki tapasztalatainkat. Biztos, hogy együtt megteremtjük a számodra tökéletes teret és bútorokat. Vannak már ötleteid?

Küld el nekünk árajánlatkérésed online itt!

 

 

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardóbszekrény Rendkívül stílusos, esztétikus és funkcionális – ezek kétségtelenül fehér szekrények . A fehér szekrények időtlen bútorok, amelyek a változó trendek és divat ellenére továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek. Mi az oka a fehér szekrények...

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardóbszekrény Sok ember számára a fekete szekrény az exkluzivitás és az elegancia szinonimája. A modernista és loft belsőépítészeti megoldások szerelmesei szívesen választják. Néha azonban lehet egy olyan bútor, amely félelmeket és kétségeket ébreszt. És...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.