Oldal kiválasztása

Fekete gardóbszekrény

Sok ember számára a fekete szekrény az exkluzivitás és az elegancia szinonimája. A modernista és loft belsőépítészeti megoldások szerelmesei szívesen választják. Néha azonban lehet egy olyan bútor, amely félelmeket és kétségeket ébreszt. És milyen valójában egy fekete gardrób? Mihez illik és mi áll a legjobban a belső terekben?

viva magenta kanapé a nappaliban

IDŐPONT KÉRÉS

Kérj időpontot mintatermeink valamelyikébe, ahol szakértő kollégáink ingyenesen megtervezik neked a stílusodhoz legjobban illő legjobb egyedi bútort otthonodba!

Fekete szekrények: elegancia vagy túlzás?

Egyre népszerűbbek azok a bútorok, amelyek stílusában különböznek a klasszikus megoldásoktól. Ide tartoznak a sötét színűek is. Azonban nem mindenkit győz meg az ötlet, hogy fekete bútorok legyenek otthon. Még mindig létezik egy mítosz, hogy az ilyen színű berendezések és dekorációk elárasztják a helyiséget.

A fekete bútorok egy letűnt korszakhoz is köthetők, amikor a bútorszínek sokfélesége csak néhány alapszínre korlátozódott. Ennek azonban nem kell így lennie! A megfelelően megtervezett fekete szekrény gyakran elegáns és stílusos kiegészítője az eredeti és kifinomult elrendezésnek.

A fekete szekrény gyönyörű kontrasztot alkot a világos fapadlóval és a krémszínű falakkal. Ekkor formája egyértelműen kiemelkedik a visszafogott környezetből, és előtérbe kerül a bútordarab.

A szürke falak és a nagy formátumú kőburkolatok is tökéletes díszletek egy fekete gardrób számára. Ilyen környezetben a szekrény fenségesnek és monumentálisnak tűnik, valamint nagyon komoly és elegáns. Ennek a hatásnak az eléréséhez azonban helyre van szüksége, így kis lakásokban ez a szabadalom nem hozza meg a kívánt eredményt.

Beépített szekrény hálószobába

A fekete-fehér kombináció mindig naprakész és mindig divatos. Kontrasztos, de időtlen kombinációt nyújtanak, amelyet például a retro stílus kedvel. Ezekkel a színekkel játszani klasszikus, óriási hatással van a belső tér arányaira, így egy fekete gardrób tökéletes hangszínszabályzó lehet.

A sárga, zöld vagy arany kiegészítők is csodálatosan kiemelkednek a fekete háttéren , mert csodálatosan ragyognak, és matt vagy fényes fekete környezetben mutatják be értékeiket.

És szerintem senkinek sincs kétsége afelől, hogy a fekete gardrób fa színű elemekkel már önmagában egy osztály. A fa akcentusok felmelegítik és tonizálják a feketét, tökéletes fúziót teremtve minden belső térben. A fekete szekrények a legjobban a nagy és tágas szobákban mutatnak. De még egy kis belső térben is könnyen elfér egy megfelelően illeszkedő bútor.

Fekete gardrób az előszobában

Fekete szekrény és elrendezési stílusok

Elegáns, luxus és rend – ez az, amihez elsősorban a fekete szín társul . Ez az oka annak, hogy az ilyen színű bútorok tökéletesen illeszkednek a gazdag és csillogó glamour stílusba. Az ilyen stílusú szekrény igazi gyöngyszem lehet a belső térben. Ízlésétől függően választhat matt vagy magasfényű táblákat az ajtókhoz.

Az előlapok másik érdekes ötlete a fényt visszaverő lakkozott üveg, vagy éppen ellenkezőleg, az éteri szaténüveg. Vannak, akik dekorációt választanak díszüveg, 3D-s mintázatú panelek vagy halhatatlan tükör formájában. A fekete gardróbban, akárcsak a fehér szekrényben, az ajtókitöltés textúrájával való játék meglepő eredményeket hozhat. Természetesen nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a fekete elbűvölő gardrób tökéletes partnere az arany vagy natúr anód keretek és profilok, amelyek kiemelik a fekete varázsát. A fekete bútorok jól mutatnak palackzöld, sötétkék, bordó és okker szövetekkel.

Egy matt felületű bútor tökéletesen illeszkedik a Loft irányzathoz. A szürke falhoz, betonhoz, téglához és üveghez egy ízléses, de egyszerű, loft stílusú fekete ruhatár passzol. Ahhoz, hogy még zordabbnak tűnjön, érdemes fekete vagy grafit ajtókereteket választani. Itt tökéletesen működik a Szafir tolórendszer vagy az Opal billenőrendszer.

A fekete és a fa árnyalatok keveréke is érdekesnek tűnik, nemességet kölcsönöz a fekete gardróbnak, és könnyebben beilleszthető a belső térbe. A táblák egy fronton belüli kombinálásának köszönhetően látványos hatás érhető el. A sötét színű bútorok klasszikus és modern elrendezésben is jól mutatnak. A kulcs az, hogy egyensúlyba hozza a színeket a szobában, és megfelelően kombinálja a feketét más részletekkel és dekorációkkal.

Fekete gardrób a fürdőszobában

A fekete gardrób kialakítása – a legfontosabb szempontok

A fekete ruhásszekrény szigorúnak, sőt megfélemlítőnek vagy barátságtalannak tűnhet egyesek számára. Ennek azonban nem kell így lennie. Az előlapokon áttört elemek felhasználásával könnyűvé tehető. A finom vagy geometrikus mintázatú tolóajtók jelentősen megváltoztatják a fekete szekrény megjelenését , függetlenül attól, hogy melyik helyiségben található.

A fekete gardrób „szelídítése” során a környezete és a hozzá tartozó kiegészítők is fontosak. Érdemes hangsúlyozni, hogy egy ilyen szekrény belsejének nem kell feketenek lennie. A bútor belsejében a színekkel való játék és a kiegészítők kiválasztása nagyon érdekesen befolyásolja a bútorok végső megjelenését, és könnyedséget és egyediséget ad a gardróbnak.

A fekete gardróbok kétségtelenül emlékezetes eleme a gondoskodás. A fekete szín jól látható a porral és a karcolásokkal szemben, ezért a bútor belsejét és előlapjait is rendszeresen tisztítani kell, lehetőleg kényes, barátságos anyagok felhasználásával.

Amikor a funkcionális és tisztán technikai szempontokról van szó a fekete gardrób tervezésekor, több tényezőt is figyelembe kell venni:

 

  • Magasság és méretek – attól függően, hogy a fekete gardrób mennyezetig érő beépített szerkezet, szabadon álló, teljes testtel rendelkező bútor, vagy inkább süllyesztett bútor, amelyben csak az eleje látszik a legjobban.
  • Az előlap típusának és esztétikájának megválasztása – eltolható vagy dönthető előlap, valamint a szekrényajtók kereteinek, tölteteinek és anyagkombinációinak kiválasztása.
  • A belső tér felosztása polcokra, sínekre, fiókokra és egyéb elemekre – a bútorok rendeltetésének és a tárolandó dolgoknak megfelelően
  • Adott helyiségviszonyokhoz (pl. páratartalom, hőmérséklet) való alkalmazkodás – ha a bútorokat a konyhában vagy a fürdőszobában kívánták elhelyezni.
viva magenta szín a hálószobában fekete gardróbbal

GYIK – gyakran ismételt kérdések a fekete ruhásszekrényekkel kapcsolatban


1. A fekete bútorok miatt túl sötét lesz a szoba?
Nem feltétlenül. Számos tényező befolyásolja a helyiség világításának kialakítását. Fekete gardrób világos fal mellett, és például melegítő fa vagy pasztell textíliák veszik körül? Ez a fajta készlet nem valószínű, hogy túlterheli a szobát. Érdemes a megfelelő számú világítási ponton is gondolkodni. Mennyezeti lámpa, állólámpa, esetleg LED-ek egy maszkolócsík mögött a mennyezeten vagy végre megvilágítják a gardrób belsejét? Az ilyen elemek megfelelően megvilágítják a belső teret.

2. Fekete gardrób vagy fekete elemekkel?
Minden a berendezés fennmaradó elemeitől és a belső tér stílusától függ. A modern elrendezésekben népszerűek a színkombinációk, amelyek néha nagyon kontrasztosak. Ide tökéletesen illeszkedik egy fekete-fehér gardrób . Skandináv vagy gyarmati stílus esetén jobb lesz a fekete táblákat fával kombinálni. Az első esetben – világosabb, a másodikban – sötétebb árnyalatokkal. A Glamour stílusban az arany keretes fekete előlap igazi sláger lesz.

3. Nem tudom, hogy ez a szekrény elfér-e a házamban. Hogyan lehet ezt ellenőrizni?
A modern technológia lehetővé teszi ennek ellenőrzését a bútor megrendelése előtt. Akár saját kezűleg is megtervezheti – csak a Designer Komandor alkalmazásra van szüksége. Az AR kiterjesztett valóság modul ez az opció, amelyben virtuálisan megtekintheti az Ön által tervezett fekete gardróbot otthona kiválasztott helyén. Menjen az alkalmazáshoz

Ötletet keres a belsőépítészetéhez? Megvan a kedvenc stílusa, de nem tudja, milyen bútorokat válasszon? Keressen egy Komandor bemutatótermet, vegye fel a kapcsolatot tanácsadóinkkal és használja ki tapasztalatainkat. Biztos, hogy együtt megteremtjük az Ön számára tökéletes teret és bútorokat. Vannak már ötletei? Küldje el nekünk árajánlatkérését online itt!

 

 

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.