Oldal kiválasztása

Fehér gardóbszekrény

Rendkívül stílusos, esztétikus és funkcionális – ezek kétségtelenül fehér szekrények . A fehér szekrények időtlen bútorok, amelyek a változó trendek és divat ellenére továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek. Mi az oka a fehér szekrények iránti ilyen nagy érdeklődésnek? Nézzük meg több szempontból is.

Fehér teljes falas nappali beépített szekrény

IDŐPONT KÉRÉS

Kérj időpontot mintatermeink valamelyikébe, ahol szakértő kollégáink ingyenesen megtervezik neked a stílusodhoz legjobban illő legjobb egyedi bútort otthonodba!

Elegáns, fehér gardrób az előszobában

Milyen belső stílusokhoz illenek a fehér szekrények?

A válasz egyszerű:a fehér szekrény a belső terek királynője. A fehér szekrények szinte minden trendhez passzolnak. Nagyon biztonságos választás azok számára is, akiknek kevés közös vonásuk van az enteriőrben és stílusban, és önállóan tervezik a lakásukat. Sokan a fehér szekrényeket elsősorban a skandináv stílushoz kötik

Nem csoda, hogy ez a bútor tökéletesen harmonizál a látható erezetű fával, természetes textíliákkal és pasztell árnyalatokkal. Mindezek a részletek felmelegítik a belső teret, és megakadályozzák, hogy a fehér szekrény hidegnek és sterilnek tűnjön.

De a fehér ruhásszekrény is remekül fog kinézni tengeri stílusban, kék és tengeri részletekkel kombinálva. Illik a modern és minimalista elrendezésekhez is, különösen a magasfényű vagy üveges előlappal. A modern klasszikus stílus kedvelői fehér szekrényeket is választhatnak , amelyek időtlenek és soha nem mennek ki a divatból. És végül a rusztikus vagy kopott sikkes stílust nézve találunk mosott fehéret és sok élénk akcentust is. Ez azt jelenti, hogy ezekben a belső terekben a fehér gardrób is kiváló választás lesz.

Érdemes hangsúlyozni, hogy a fehér bútorok és gardróbok egyaránt illeszkednek a lakberendezés alapját képező univerzális irányzatokba és az úgynevezett „helyiekbe” is – egy-egy adott régióhoz kapcsolódóan. És igen:

 • A fehér csodálatosan harmonizál a provence-i stílusra jellemző levendula akcentusokkal.
 • Hasonló a már említett skandináv stílusban is: itt a bútorok pasztellel kombinálódnak.
 • A dekoratív motívumokkal díszített fehér szekrények is illeszkednek a romantikus, meleg angol vagy Hampton stílusba.

A fehér egyetemessége azt jelenti, hogy alapvetően nincs olyan trend, amelybe egy ilyen színű gardrób ne léphetne be. Minden az esztétikailag átgondolt tervezés kérdése, valamint az anyagok és részletek kiválasztása. A fehér szekrény egyszerűen tökéletes társ a különféle elrendezésekhez.

Fehér szekrény a hálószobában kék kiegészítőkkel

Fehér gardrób – Hogyan használjuk vele az árnyalatokat?

A fehér valójában több árnyalatból áll. Palettáján megtalálhatóak a hidegebb és a melegebb tónusúak egyaránt. A fehér egyenetlen, de önmagában gyönyörű, semleges hátteret biztosít a szoba egyéb részleteinek. Ennek a színnek a jelenlétében a fennmaradó színek mélységet, karaktert kapnak és érdekesen kiemelődnek. 

Ezért a fehér tökéletesen passzol a fa intenzív árnyalataihoz, amelyek vizuálisan felmelegítik azt. Olyan földszínekkel is harmonizál, mint a csokoládé, barna, grafit, barna, karamell vagy zöld. Élénkíti a kéket és a lilát, a feketével pedig klasszikus kombinációt alkot, amelyet például a retro stílus szeret.

Magának a fehér gardróbnak nem kell unalmasnak és monotonnak lennie. Csak játsszon a fehér árnyalataival, vagy játsszon a belsejével. Nem kell, hogy csak egy tónusban vagy színben legyen. A bútor elején lehetnek betétek, pl. színes üvegből, fából vagy üvegre festett grafikával. Minden a szekrény helyétől és céljától függ.

Világos árnyalatú nappali elrendezése egyedi beépített szekrénnyel, amely elrejti a műszaki felszereléseket

Egy fehér gardrób is érdekesen módosítható, vizuális oldala pedig változatosabbá tehető az anyag textúrájának változtatásával. Több textúra egy színen belüli kombinálása érdekes, modern hatást kelt. Ez az eljárás már a szekrényajtók tervezésének szakaszában elvégezhető. Ezek a bútorok leglátványosabb elemei a belső térben, és megkönnyítik a gardrób álcázását vagy megjelenítését, még akkor is, ha fehér szekrényről van szó.

A fehér szekrény ajtóinak változatossá tétele lehet a 3D-s motívumú dekoratív panelek vagy az áttört panelek, amelyek könnyedséget adnak a bútorok homlokzatának, és nemes és kifinomult megjelenést adnak a gardróbnak.

A matt és lakkozott felületek vagy a dekoratív vagy díszüveg kombinálásának ötlete fehér gardróbban is jól működik. A textúrák keverése a fehér gardrób ajtajában nem csak vizuális dekoráció, hanem érdekes hatások is a napfény visszaverődése vagy a mesterséges fény játéka formájában. Ezek a kezelések minden fehér szekrényt minden bizonnyal kivételesen izgalmas bútordarabbá varázsolnak.

Ajtók egy fehér tolószekrényhez

A fehér tolószekrények nemcsak praktikusak, hanem esztétikusak is. Az ajtó anyagának megválasztása az egyéni preferenciáktól és a belsőépítészeti stílustól függ. Íme néhány népszerű lehetőség:

1. Lakkozott MDF lap: Ez az egyik gyakori lehetőség. Az MDF lemez egy fa alapú anyag, amely megfelelő előkészítés és lakkozás után sima felületet kaphat, amely ideális fehér szekrényekhez. Tartós és egyenletes állagot garantál.

2. Tükrök: A tükrös ajtós tolószekrény nem csak praktikus megoldás, hanem egy módja annak, hogy optikailag megnöveljük a teret és további fényt vigyünk be a helyiségbe. A tükörrel ellátott fehér szekrény önmagában is klasszikus.

3. Laminált tábla: A laminált lapok könnyen tisztíthatók és karcállóak. Különböző kivitelben kaphatók, ami lehetővé teszi a gardrób különböző stílusokhoz való igazítását.

4. Üveg: Az üvegajtók elegáns és modern megoldást jelentenek. Lehetnek átlátszóak, tejszerűek vagy matt színűek, karaktert és könnyedséget kölcsönözve az egész ruhatárnak.

5. Fa: Ha a természetes megjelenést részesíti előnyben, a fa ajtók remek választás lehet. A fehér tölgy, fenyő vagy bükk melegséget és minőséget kölcsönöz.

6. Textilanyagok: Egy másik alternatíva a szövet vagy kárpitozott ajtók, amelyek puhává és hangulatossá teszik a gardróbot.

Egyedi kialakítású fehér tolóajtós tetőtéri gardróbszekrény

Fehér szekrények otthoni szobákban – inspiráció a belső terekhez

A leírt fehér gardrób nem csak egy modernista nappali vagy egy csendes, visszafogott hálószoba felszerelése. A fehér, egyedi gyártású gardrób minden olyan helyiségbe tökéletes lesz, ahol a belső kialakítás és a funkcionalitás egyéni megközelítése prioritást élvez

 • HÁLÓSZOBA: A hálószobában található fehér szekrény kiemeli az otthoni fülke egyediségét, és békét és harmóniát hoz a belső térbe. A pihenésre, pihenésre szánt helyek esetében a nyugodt színekkel és világos színekkel rendelkező gardrób választása erősen ajánlott.
 • NAPPALI: A nappaliban egy fehér egyedi gyártású gardrób dizájner elemként működhet, harmonizálva más bútorokkal, és finomságot adva a belső térnek.
 • SZEKRÉNY: A fehérhez általában a tisztaság, a sterilitás és a rend társul. Emiatt a fehér szekrény tökéletesen működik otthoni szekrényként vagy kiegészítő szekrényként az öltözőben. A jól átgondolt bútortervezés megfelelő számú rudakkal és polcokkal, világos előlappal borítva, nagyszerű választás például keskeny, rosszul megvilágított és kis belső terekhez. Érdemes hangsúlyozni, hogy a fehér polcokon általában nem látszik a por, ami befolyásolja a belső tér esztétikai megjelenését és segít fenntartani a vizuális harmóniát. A fehér szín nem fokozza a színkáoszt, ami nyitott gardrób- vagy gardróbszekrények esetén nagy jelentőséggel bír, és befolyásolhatja a tulajdonos közérzetét.
 • IRODA: A fehér egyedi gyártású gardrób remek választás lehet egy irodába is, ahol funkcionális teret alakít ki dokumentumok vagy irodai kiegészítők tárolására, és egyben fényt és könnyedséget visz a belső térbe.
 • ELŐTEREM: A divatos és univerzális fehér gardrób feldobja és optikailag megnagyobbítja a kicsi vagy gyengén megvilágított előszobát. A folyosón vagy az előszobában a fehér egyedi gyártású gardrób nemcsak praktikus ruhák és cipők tárolójaként, hanem dekorációs elemként is funkcionál majd.
 • GYERMEKSZOBA: A gyerekszoba is remek hely ennek a bútornak. A fehér szín tökéletes alap az évek során változó tartozékokhoz és felszerelési elemekhez. Függetlenül attól, hogy a felnövő gyermeknek milyen hobbija van, és milyen színpaletta lesz a kedvence, egy univerzális fehér szekrény tökéletesen harmonizál bármilyen színnel.

 • KONYHA: Az ilyen színű bútorok illeszkednek egy világos, modern konyhába. A fehér gardrób háztartási gépek házaként használható, klasszikus konyhai szekrényekhez. Az egyedi méretekhez és a felhasználó igényeihez való alkalmazkodásának köszönhetően a fehér egyedi gyártású gardrób a konyhában is remekül beválik, praktikus edények vagy háztartási cikkek tárolására.
Fehér tolóajtós gardrób konyhai elrendezésben a nappaliba nyílik

GYIK – Gyakran ismételt kérdések a fehér szekrényekkel kapcsolatban

1. Milyen stílusban tartható egy fehér gardrób?
Ez a bútortípus univerzális, praktikus felszerelés, így szinte bármilyen elrendezési stílusba illeszkedik. A fehér ruhásszekrényt a belső tér stílusához igazíthatja az anyagok kiválasztásával és kreativitásával az előlap esztétikája, a profilok kiválasztása és formája, vagy a karosszéria felépítése terén.

2. Gyorsan koszosodnak a fehér szekrények?
Az, hogy egy bútor tiszta marad-e, inkább a felépítésétől, a felhasznált anyagoktól és a gondozástól függ. Maga a szín nem feltétlenül befolyásolja ezt. A modern lemezek és üvegek könnyen tisztán tarthatók, és kevés karbantartást igényelnek. A dekoratív fehér panelek antisztatikus tulajdonságokkal is rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy nem vonzzák a port. A legfontosabb a bútorok rendszeres gondozása és megfelelő használata.

3. Fehér gardrób – miért éri meg?
A nemes, elegáns színű bútoroknak számos előnye van:

 • Univerzális, és számos elrendezésbe és stílusba illeszkedik,
 • törvény és rend benyomását kelti,
 • luxushoz kapcsolódik,
 • időtlen és alapvető – a fehér szekrények egyhamar nem mennek ki a divatból.

Ezért érdemes megfontolni egy pontosan méretre készített fehér gardrób rendelést. Akkor tényleg hosszú évekig kitart, és mindig jól fog kinézni.

Ötletet keres a belsőépítészetéhez? Megvan a kedvenc stílusa, de nem tudja, milyen bútorokat válasszon? Keressen egy Komandor bemutatótermet, vegye fel a kapcsolatot tanácsadóinkkal és használja ki tapasztalatainkat. Biztos, hogy együtt megteremtjük az Ön számára tökéletes teret és bútorokat. Vannak már ötletei? Küldje el nekünk árajánlatkérését online itt!

 

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardóbszekrény Sok ember számára a fekete szekrény az exkluzivitás és az elegancia szinonimája. A modernista és loft belsőépítészeti megoldások szerelmesei szívesen választják. Néha azonban lehet egy olyan bútor, amely félelmeket és kétségeket ébreszt. És...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.