Oldal kiválasztása

Inspirációk és ötletek az iroda helyiség elrendezéséhez

A megfelelő irodai elrendezés fontos a mindennapi munkavégzés során. Ha sok órát töltünk az irodában, olyan körülményeket és helyet kell teremtenünk, ahol könnyebben tudunk a feladatainkra koncentrálni, hatékonyabban és kedvező légkörben tudunk dolgozni. Mire kell tehát figyelni, ha munkahelyet tervezünk magunknak és munkatársainknak? Milyen bútorok és kiegészítők segítenek a munkahely érdekes és ergonomikus elrendezésében? Ezekre és más kérdésekre választ kaphat az alábbi írásban.

IDŐPONT KÉRÉS

Kérj időpontot mintatermeink valamelyikébe, ahol szakértő kollégáink ingyenesen megtervezik neked a stílusodhoz legjobban illő legjobb egyedi bútort otthonodba!

Az irodarendezés nem csak a munkahely elrendezéséről szól

Az iroda nem csak arról szól, hogy egy íróasztalt és széket helyezzünk el egy frissen festett szobában. Több is van a rendezésben. Mielőtt rátérne a berendezés részleteire, gondolja át, hogy a kialakított térben kijelöl-e étkezési, üzleti tárgyalások, konferenciák és találkozók lebonyolítására szolgáló területeket, valamint pihenési helyet. A munkahelyen mindenkinek joga van egy pillanatra pihenni, kávézni vagy reggelizni.

A kellemes légkör, a barátságos belső tér és az átgondolt irodai berendezkedés növeli az alkalmazottak hatékonyságát, serkenti a kreativitást és javítja a közérzetet. Ezen túlmenően azonosítják a munkavállalót a céggel, amelyet nem csak munka- és szolgálati helyként kezelnek, hanem az önmegvalósítás, a kapcsolatok és személyes kapcsolatok kialakításának helyeként is.

Természetesen az iroda elrendezését az elvégzett munka jellegéhez és a szakma sajátosságaihoz kell igazítani, ezért az építész, ügyvéd, számítógépes grafikus, pénzügyi szakember irodája másképp fog kinézni, mint egy reklámügynökség irodája. Mindazonáltal ezeknek az embereknek és vállalatoknak biztonságban, kényelmesen és valamilyen módon jól kell érezniük magukat a munkahelyükön.

Az étkezéshez és egy csésze kávé vagy tea elfogyasztásához szükséges tér elkülönítéséhez külön étkező kialakítására lehet szükség, de gyakran elég egy olyan konyhasarok kialakítása, amely nem foglal sok helyet, és érdekes módon választja el az irodahelyiségtől. Megteheti egy magas, egyedi készítésű polccal, amely érdekes és eredeti falat alkot, részben áttört paraván formájú panellel, mattüveg kitöltésű üvegfalakkal, vagy függesztett tolóajtókkal. A munkazónát az étkezési zónától elválasztó elem jelentősen növeli a munka kényelmét, növeli az alkalmazottak magánéletét, és emellett dekoratív elemként szolgál a helyiségben.

A relaxációs térnek nem kell játszótérnek lennie, és nem minden irodában szükséges. Ha azonban hosszabb időt töltünk a munkahelyünkön, néha álmodozunk egy úgynevezett resetről, azaz lelki pihenésről és ellazulásról a további munka előtt. Néhány percnyi távollét a munkától, különösen, ha nagyon megterhelő vagy kreatív, pozitív hatással van a koncentráció javítására, valamint oxigénnel tölti el és megnyugtatja a szervezetet. Jó és viszonylag egyszerű módszer, ha kényelmes puffokat vagy kanapékat helyezünk el egy kellemesen berendezett belső térben, esetleg pihentető zenével, ami megkönnyíti a kikapcsolódást.

Az ergonómia elengedhetetlen a munkában

Az ergonómia görög eredetű szó, olyan tudományágat jelent, amely a munka emberi pszichofizikai képességekhez való igazításával foglalkozik. A munka gyakorlatilag a második otthonunk, életünk nagy részét ott töltjük, ezért óriási hatással van közérzetünkre és egészségünkre. Ahhoz, hogy ez a hatás pozitív legyen, számos fontos szabályt be kell tartanunk, amelyek számunkra és munkatársaink számára kedvező feltételeket, barátságos helyet és kényelmes munkát biztosítanak.

Az iroda berendezésekor a legfontosabb, hogy meghatározzuk, milyen bútorokra lesz szükségünk és egyéb elemekre, amelyek kitöltik az irodahelyiséget. Válasszon az elvégzett munka jellegének megfelelő bútorokat, amelyek megfelelnek az egészségügyi és biztonsági követelményeknek, és mindenekelőtt biztonságosak a munkavállalók számára. Ha az irodai eszközöket nem illesztik a benne tartózkodókhoz, betegségeket, munkahelyi hiányzást és hatékonyságcsökkenést okoz, mégis mindenki a lehető legjobb eredményre vágyik, és nem csak a munkatársait, hanem magát a munkát és a hely, ahová jövünk. Az iroda elrendezésében az ergonómia szempontjából a legfontosabb a megfelelő íróasztal, szék, gardrób vagy polc, a világítás és a számítógép.

Az irodában végzett munka általában ülőmunka, ami nagyon megterheli a gerincünket, és kihat az izmainkra, ami viszont más szervekre is hatással van. Ha huzamosabb ideig helytelenül ülünk az irodában, és próbálunk alkalmazkodni a bútorokhoz, amelyeken munkánkat végezzük, nemcsak fejfájást, hanem térd-, hátfájást és általános fáradtságot is tapasztalunk.

Az irodai íróasztal kiválasztásakor ügyeljen annak méreteire, és igazítsa a munkavállaló igényeihez és a munka jellegéhez. Ezért a legjobb, ha egyedi íróasztalt készítünk, méretét mind a dolgozó személyéhez, mind a teljes helyiség elrendezéséhez igazítva, amelyben az irodát szervezzük.

Az asztallapnak elég szélesnek és mélynek kell lennie ahhoz, hogy elférjen benne a mindennapi tevékenységekhez szükséges összes eszköz és elem. Előfordulhat, hogy a klasszikus és leggyakrabban használt asztallap mérete túl kicsinek bizonyulhat, amikor a számítógépen vagy laptopon kívül az asztalon nyomtatónak, dokumentumoknak, nagy lapok kiterítésére is kell helyet biztosítani. papírból vagy iratgyűjtőből. Mindezt olyan távolságra kell elhelyezni, hogy az egyes elemek használata kényelmes legyen, és ne kényszerítsen bennünket a helytelen pozíció felvételére. Ilyen helyzetben az egyedi íróasztal elkészítése a legjobb megoldás.

Az asztallap magassága a padlótól kb. 70-75 cm, de az ember magasságától függően 80-85 cm is lehet. Az íróasztal magasságának meghatározásakor figyelembe kell venni, hogy az alkar és a váll közötti szög 45 fokos, ami lehetővé teszi a kezek természetes helyzetét és a helyes testtartást munkavégzés közben.

Lehetőleg helyezze az íróasztalt az ablak mellé, mert a természetes fénynél nincs jobb fény, amelyet mesterséges világítás is támogathat. Ha leveszi a szemét a számítógépről és nézi az ablakon kívüli teret, az is gyakran jó módja a pihenésnek, regenerálódásnak, a friss levegő utánpótlás pedig megfizethetetlen. Az íróasztal funkcionalitásának és használhatóságának növelése érdekében szerelje fel egy további fiókkal és egy zárható szekrénnyel. Ezzel nemcsak a munkahelyét segíti rendben tartani, hanem a legszükségesebb tárgyakat is elérhető közelségben tartja.

Az íróasztal melletti munkához megfelelő székre van szükség, amely lehetővé teszi a megfelelő és kényelmes testhelyzet megtartását. Szék vásárlásakor ügyeljen arra, hogy állítható magasságú és kb. 40-50 cm-es ülésprofillal, profilozott háttámlával, állítható dőlésszöggel és karfákkal rendelkezzen.

Az irodai rend is befolyásolja a munka kényelmét. Az íróasztalon uralkodó káosz, a kreatív rendetlenség és az általános rend hiánya a szobában nem segít mindenkinek koncentrálni. Megoldás a helyzetre az iroda felszerelése, elrendezésébe a dolgozók felsőruházati gardróbjai, iratszekrényei, irattartói. A tolóajtós gardróbszekrények nagyon diszkréten választják el és rejtik el az irat- és papírhalmazokat, valamint a nagy és vastag iratgyűjtőket.

Ha egy gardróbzónát egy nyitott polccal kombinálunk egy egyedi kialakítású szerkezetben, tolóajtókkal zárva, nagyon lenyűgöző és praktikus bútorokat kapunk, magas funkcionalitással. Nemcsak a teljes rendelkezésre álló teret használja ki a padlótól a mennyezetig, a faltól a falig, hanem az iroda dekoratív elemét is megkapja érdekes és eredeti homlokzatok formájában, amelyek tükrözik az elvégzett munka jellegét és kiemelik a hangulatot. a belső.

Az irodai szekrények tolóajtói megkönnyítik a hozzáférést a teljes belső térhez, így az iratgyűjtők és a dokumentumokat tartalmazó dobozok egyszerű eltávolítását és behelyezését. Csak ügyelni kell a polcok mélységére és szélességére, hogy illeszkedjenek a rajtuk tartani kívánt dokumentumokhoz és a megfelelő teherbírásra, hogy a túl hosszú polcok ne hajoljanak meg a terhelés hatására. Nagyon fontos a polcok megfelelő távolsága is, ami megkönnyíti a dokumentumok egyszerű kihúzását. Klasszikus kötőanyagok esetén a polcok közötti függőleges távolság 30-35 cm legyen.

Tágas, modern iroda elrendezése polcokkal és csuklós ajtós gardróbszekrényekkelTágas, modern iroda elrendezése polcokkal és csuklós ajtós gardróbszekrényekkel

Irodai elrendezés többféleképpen

A megfelelő irodai elrendezés kiválasztása , mint már említettük, nagyban függ az elvégzett munka jellegétől és sajátosságaitól. Ha csapatmunkára, gyors, gyakori, pozíciók közötti kommunikációt és kreatív problémamegoldást igénylő kommunikációra van szükség, akkor részlegekre osztott felosztásokat, azaz külön helyiségeket hozhat létre, amelyek egy adott részleg munkatársait egy adott helyiségben, külön munkaállomással gyűjtik össze.

Ha olyan helyet rendez be, ahol az egyes munkaállomásokon hasonló, rutinszerű tevékenységeket végeznek, és gyakori személyes interakcióra van szükség, az alacsony fülkék jó megoldást jelentenek. Lehetnek válaszfalak az íróasztalok között vagy kis falak, amelyek elválasztják az egyes alkalmazottak területét.

Ha azonban a munkavégzés nagy koncentrációt, koncepcionális munkát és magas képzettséget igényel, az irodaberendezésnek tartalmaznia kell egy külön helyiséget az egyéni munkavégzéshez, amelyben maximum 3 fő, egy alkalmazott pedig kényelmes körülmények között dolgozhat.

A szögletes tér modern irodaként van elrendezve, gardróbbal és íróasztallalA szögletes tér modern irodaként van elrendezve, gardróbbal és íróasztallal

A megfelelően kialakított, barátságos iroda jelentős hatással van az ott tartózkodó munkatársak eredményes munkájára. A falak visszafogott színe, az eredeti díszítések, a friss cserepes virágok, néha a kissé otthonos hangulat és a kellemes hangulat megnyugtatóan hat mindannyiunkra. A munka legyen önmagad és lehetőségeid megvalósítása, ne csak egy kötelezettség, amelyet teljesíteni kell.

Az iroda és a munkahely elrendezésének nem csak a terek véletlenszerű bútorokkal való megtöltését kell magában foglalnia, hanem elsősorban arra kell összpontosítani, hogy barátságos helyet teremtsen a munkavállaló számára. Ebben segítséget jelent az egyedi és ergonomikus bútorok megfelelő kiválasztása, a minőségi anyagok, amelyekből készülnek, funkcionalitásuk és biztonságos használatuk.

Ha mindehhez egy kis eleganciát, kellemes légkört és kedvességet adunk a másokhoz való közeledésben, akkor olyan irodát alakíthatunk ki, amelyben a dolgozók tudása, kreativitása, lelkiismeretessége és elégedettsége eredményes és eredményes munkavégzésben, valamint az eltöltött órákban ölt testet. az irodában nemcsak a mi életünkre lesz negatív hatással, hanem szeretteink életére is.

Ötletet keres a belsőépítészetéhez? Megvan a kedvenc stílusa, de nem tudja, milyen bútorokat válasszon? Keressen egy Komandor bemutatótermet, vegye fel a kapcsolatot tanácsadóinkkal és használja ki tapasztalatainkat. Biztos, hogy együtt megteremtjük az Ön számára tökéletes teret és bútorokat. Vannak már ötletei? Küldje el nekünk árajánlatkérését online itt!

 

 

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardóbszekrény Rendkívül stílusos, esztétikus és funkcionális – ezek kétségtelenül fehér szekrények . A fehér szekrények időtlen bútorok, amelyek a változó trendek és divat ellenére továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek. Mi az oka a fehér szekrények...

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardóbszekrény Sok ember számára a fekete szekrény az exkluzivitás és az elegancia szinonimája. A modernista és loft belsőépítészeti megoldások szerelmesei szívesen választják. Néha azonban lehet egy olyan bútor, amely félelmeket és kétségeket ébreszt. És...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.