Oldal kiválasztása

U alakú gardróbszekrény megoldás a lakásban

Mikor érdemes ezzel a megoldással dolgozni?

Az „ U alakú „ elrendezéshez megfelelő méretű helységre van szükség. Mit jelent ez? Tételezzük fel, hogy a gardróbszekrényeknek nem lesz ajtaja, így nem kell kalkulálni sem a tolóajtók mélységével, sem a nyílóajtók kinyitásával. Ha azt vesszük alapul, hogy a felakasztott ruháknak 60 cm, a hajtogatott ruháknak 40 cm mélységű szekrényt tervezünk, és ezen kívül a két párhuzamos szekrény között minimum szükséges 60-70 cm távolság a kényelmes közlekedés érdekében, akkor a szoba szélessége minimum 160-170 cm legyen.

Ennél kisebb méreteknél már jelentős kompromisszumra kényszerülünk a tervezéskor és a használatba vételkor egyaránt. Természetesen amennyiben zárt szekrényeket szeretnénk, akkor az ajtók mozgatásához, nyitásához szükséges méreteket pluszban rá kell számolnunk! 

U alakú gardróbszoba elegáns orto főprofillal nyitott és zárt kiegészítő elemekkelU alakú nyitott gardrób megoldás ORTO rendszerrel

Hogyan érdemes kialakítani a belső szerkezetet?

Csoportosítsuk a ruhákat használatuk szerint! Könnyen kiszámolható, hogy mennyi hely szükséges a vállfás ruháknak, a hajtogatott ruháknak, a cipőknek, az alsóneműknek, stb… Próbáljunk a nagyobb mennyiségű, vagy a gyakrabban használt ruhákkal kezdeni, aztán haladjunk sorban egészen addig, amíg a legkevésbé fontos dolgokhoz érünk. Például ne a nyakkendőkkel kezdjük a tervezést, hanem az öltönyökkel, vagy a kabátokkal.

Ha megvan, hogy milyen ruhákat szeretnénk elhelyezni, akkor ezek méreteiből lehet továbbgondolni a szekrények méretezését. Érdemes csoportosítani a férfi-és a női ruhákat, ha van rá lehetőség akkor ezek mehetnek külön-külön részekbe.

TIPP! Ha sok ruhád van, akkor használj ki minden kis zugot! Használhatsz olyan dobozokat is, amiket egyik polcról a másikra tehetsz, vagy lecserélheted ezeket más színű/anyagú/méretű dobozokra.

Az apróságokat tárold zárt helyen, ne legyen rendetlenség a polcokon. Tervezz kihúzható kosarakat, vagy fiókokat, amikben kényelmes elhelyezheted az alsóneműket. Az „ U alakú „ gardrób tervezése alapvetően ugyanazokat a fő szabályokat követi, mint a korábban már bemutatott szekrények tervezése. Itt az elején kell jobban odafigyelni a helység által behatárolt méretekre.

 U alakú gardróbszoba dió színű bútorlappalAz optimális tárolás kialakítása az U alakú szekrénynél is kulcsfontosságú

Hogyan érheted el, hogy ne legyen túlzsúfolt és ne keltsen nyomasztó érzést amikor belépsz?

Nagyon fontos, hogy nem raktárat készítünk. A cél nem az, hogy ruha hátán ruha legyen, összevissza kavalkádban! A korábbi pontokban bemutatott előrelátó tervezéssel már alapvetően kellemes elrendezettséget kapunk, ez mellett érdemes arra is törekedni, hogy a felhasznált színek harmonizáljanak a padló és a fal színével.

Tudjuk, hogy a világos színek nagyítják a térhatást, a sötétek pedig szűkítik. Ha eleve világos színű bútorlapból készülnek a szekrények, akkor már könnyebb dolgunk lesz a későbbiek során. Ha a bútorlapok sötét színűek, akkor egy erősebb, vagy más szögből történő világítást javaslok.

A mennyezeti világítás kiegészítéseként használj bátran fali világítást, vagy LEDeket. A világítások tervezése közben mindvégig egyeztess egy profi villanyszerelővel is a falban futó vezetékezések, kapcsolók miatt. Ha minden készen van és már a ruhák is a helyükre kerültek, akkor jöhet pár érdekesebb kiegészítő is. Tegyél egy jópofa, menő szőnyeget a padlóra, vagy akassz egy tükröt a falra. Ha van hely, akkor még egy kiegészítő asztalka, vagy egy kárpitozott pad is sokat dob az összhangon!

 U alakú nyitott gardróbszoba fiókokkal, akasztókkal, üveg polcokkal és króm tartószerkezettelJól megvilágítva pazar látványt nyújt

A legvégére hagytuk az egyik legfontosabb kérdést: mennyibe fog mindez kerülni?

Pontos árat csak akkor lehet kalkulálni, ha a korábban leírt tervezési pontokon már túljutottál. A szóbeli egyeztetések után látványtervet készítünk, ez a legtöbb esetben már egy jól behatárolható árat is tervez. Alapvetően elmondható, hogy az „ U alakú „ gardróbszekrény hasonló árkategóriát képez, mint bármely más – mondjuk egy egyenes szekrény. Érdemes ár/érték arányban gondolkodni és körültekintő tervezés után belevágni a kialakításba! Ha az alapötletek megvannak, akkor szakembereink segíteni fognak ezek megvalósításában!

[BEMUTATÓ] – L alakú szekrények a lakásban

[BEMUTATÓ] – L alakú szekrények a lakásban

"L alakú" szekrények a lakásba   Mit nevezünk „ L alakú „ szekrénynek? A szobának két, egymással általában derékszöget bezáró falára épített szekrény. ( Természetesen nem feltétel a derékszög. ) Miért érdemes ebben a kialakításban gondolkodni? Kedvező helykihasználás...

Már Konkrét Terved és Elképzelésed van?

Kérj ajánlatot villámgyorsan online. 3 munkanapon belül konkrét ajánlatot és látványtervet kapsz a kezedbe.

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.