Oldal kiválasztása

Ajtó felett és melletti beépített szekrény az előszobában.

 

A bejárati ajtó melletti szekrény:

Tömegét és használhatóságát tekintve a legjelentősebb a képen látható bútorok közül. Érdemes a nagy méretű szekrényekkel indítani a tervezést, hiszen mind a design, mind pedig a belső kialakítás ezeknél lesz mérvadó. Ennél az előszobánál világos hidegburkolás és a vele színben összhangban álló falfestés adja meg az alaphangot. Ebből az alapfelületből nem harsányan, de mégis kiemelkedik a beépített szekrény. Mivel a szekrény tolóajtós, ezért nem kell majd később bajlódni az ajtók nyitogatásával. Látható, hogy a teret megpróbáltuk vízszintesen nagyítani a tolóajtókban lévő bútorlap vízszintes szálirányválasztásával.

A szekrény belsejében a megszokott ruhaakasztós, polcos,fiókos, cipőtárolós elemeket alakítottuk ki. Bár nem látható, de a szekrény bal oldalán vélhetően a hosszú ruháknak is szorítottunk helyet.

A bejárati ajtó feletti szekrény

Sokan ódzkodnak ennek a kis helynek a beépítésétől, jogosan félve attól, hogy a szekrény agyonnyomja a teret. Ennél a szekrénynél nem kell ettől tartanunk, hiszen megtartottuk a vízszintes szálirányt – követve a nagy tolóajtós szekrénynél alkalmazott megoldást. Ezzel a frontok tökéletesen illeszkednek egymáshoz mind színben, mind fazonban. A kis szekrény alsó lapját világos bútorlapból készítettük, de élzárását sötét színből választottuk. Ezzel egy markáns csíkot képeztünk, még inkább tágítva a teret.

A belső kialakítás meglehetősen puritán, hiszen teljesen üres. Hogy miért? Mert ide lehet eldugni a bőröndöket, utazótáskákat, mindazokat a dolgokat, amelyeket csak időszakosan használunk.

Cipős szekrény

A szekrény bútorlap színe megegyező az előző szekrény díszítő élzárásának színével. A cipős szekrény ebben az esetben nem lábakon áll, hanem alsó lapjával a padlóhoz illeszkedik. A szekrény nyitása itt is tolóajtók segítségével történik, az ajtóbetétek a már megszokott vízszintes szálirányú bútorlapból készültek.
Belsejében a magassarkú cipők, bakancsok, futócipők kaptak helyet, egy-egy polcra rendezve.

Fali tükör

A tükröt egy látványos, széles keretbe foglaltuk bele. A keret alapanyaga és színe megegyezik a cipős szekrénynél használttal. Az egész teret egy mennyezeti lámpa világítja be, a kiegészítőként leterített szőnyeg pedig jól passzol a bútorok színvilágához.

Miért javasoljuk ezeket a bútorokat az előszobába?

  • Néhány anyag -és szín használatával is harmonikus összhatást érhetünk el.
  • A választott bútorlapok kedvező áron megvásárolhatóak, így az előszobai bútorozás nem fog komoly költségekbe kerülni.
  • Már a lakásba való belépéskor levehető és elpakolható az utcai ruhák egy jelentős része, illetve nem csak a ruhák, hanem a porszívó, létra, felmosáshoz szükséges dolgokat is el lehet rejteni.
  • Ha nem szeretnénk tükröt a tolóajtókba, akkor a falitükör lehet alkalmas az utolsó hajtincs eligazításához.

Összességében elmondható, hogy egy világos, kellemes hangulatú előszobát sikerült berendeznünk kedvező ár/érték arányban. Egy ilyen előszoba bútorozás a megrendelést követően kb 4 hét múlva készül el és az összes bútort be tudjuk építeni egy nap alatt.

Az elkövetkező blogokban foglalkozni fogunk még az előszobai beépítésekkel és további ötleteket adunk nektek!

 

Ha türelmetlenek vagytok és nem akartok várni a következő blogra, akkor itt találtok további előszoba képeket:

[BEMUTATÓ] – L alakú szekrények a lakásban

[BEMUTATÓ] – L alakú szekrények a lakásban

"L alakú" szekrények a lakásba   Mit nevezünk „ L alakú „ szekrénynek? A szobának két, egymással általában derékszöget bezáró falára épített szekrény. ( Természetesen nem feltétel a derékszög. ) Miért érdemes ebben a kialakításban gondolkodni? Kedvező helykihasználás...