Oldal kiválasztása

Néhány tipp a konyha és a nappali szétválasztásához

A konyha nyitott a nappalival vagy zárt? Miért és hogyan válasszuk el a konyhát a nappalitól? Mindenki, aki házépítésbe kezd, vagy egy megvásárolt lakást rendez be, ilyen dilemmával küzd. Mindegyik megoldásnak vannak támogatói és ellenzői, mindegyiknek megvannak az előnyei és hátrányai is, ez attól függ, hogy milyen életmódot és milyen jellegű házat szeretnénk. A nappali felé nyitott konyha nagyobb teret jelent, amit érdekes módon lehet elrendezni, de egyben nagy kihívást is jelent. A szomszédos helyiségeknek valahogy meg kell felelniük egymásnak a lakás vagy ház tervén, miközben meg kell őrizniük jellegüket és sajátosságaikat. Természetesen nem okoz gondot, ha nagy területről van szó. Könnyű gipszkarton falat építeni. Mit tegyünk azonban, ha a kivitelező egy nappalival kombinált konyhát tervezett, és ez a megoldás nem tetszik nekünk? Hogyan válasszuk el a konyhát a nappalitól? Több lehetőség is van.

Egy nyitott könyvespolc vagy szekrény, a leggyorsabb válasz arra, hogyan lehet elválasztani a konyhát a nappalitól

Hogyan lehet elválasztani a konyhát a nappalitól anélkül, hogy szükségtelenül falakat helyeznénk el, csökkentve a területet és megzavarva a belső tér harmóniáját? A nappali elrendezésekor , használhatunk egy nagyon egyszerű és egyben a legkevésbé invazív megoldást, egy magas, áttört polcokkal ellátott könyvespolcot helyezve a szobák közé. Az ilyen bútorok finoman és nagyon természetesen választják el a szobákat, miközben funkcionális bútordarabként szolgálnak a könyvek, családi emléktárgyak vagy dekorációs elemek számára. A térelválasztó polcrendszer készülhet laminált bútorlapból, kombinálva pl. üveggel, megvilágított polcokkal.

És ha nem könyvespolc, akkor talán csak egy tolóajtós szekrény. A nappali felől nézve nagyon elegáns bútordarabnak tűnik, üvegfrontokkal vagy könnyű áttört ajtóval. A konyhabútor színéhez illeszkedő színei nagyobbá, megvilágítottá teszik a szobát, és a könnyedség benyomását keltik. A szekrény funkciója csak a fantáziánkon múlik. A tolóajtók mögött elrejthetjük a tévét vagy a már említett könyvespolcot, és ez a megoldás valóban tökéletesen elválasztja a konyhát a nappalitól. Ha váratlan vendégek érkeznek, és a konyhában éppen egy kis káosz uralkodik, elég a frontok egyetlen eltolása. A konyha a másik oldalon marad, a vendégek pedig a nappaliban egy könyvekkel teli könyvespolcot látnak.

Nappali elrendezéseEgy szekrény, amely elegánsan néz ki a nappaliban, és ugyanakkor elválasztja a konyhát a szoba többi részétől.

A konyha és a nappali közötti sziget – a konyha és a nappali elválasztásának népszerű módja.

A konyhai munkalap egyik oldalának meghosszabbítása és megemelése egy kicsit más, de nagyon gyakori megoldás, amikor azon gondolkodunk, hogyan lehetne elválasztani a konyhát a nappalitól. Esztétikus és természetes módon, a funkciónak megfelelően osztja el a helyiséget. A sziget egyik oldalán egy rejtett munkalapot kaphatunk, míg a másik oldalon a nappali felől egy bárelemet, magas székekkel. Ezenkívül a nappali felől látható részen a szoba berendezésére stilisztikailag utaló díszítőelemek, pl. panelek vagy üvegek beépítése lehetővé teszi, hogy a felosztás ellenére megmaradjon a belső tér egységes jellege.

Amerikai stílusú konyha és nappali beépített szekrényNéha egy mini sziget vagy egy bárpult elegendő ahhoz, hogy elválasszon két helyiséget anélkül, hogy lezárná a teret, és egy finom határt hozzon létre.

Rejtsük el a konyhát az ajtó mögé

Egyszerű megoldás. És nem kell, hogy klasszikus ajtók legyenek, ahogy azt gondolnánk. A helyiségek könnyen feloszthatók egy- vagy kétszemélyes, függesztett Komandor tolóajtókkal. Ez a megoldás nem igényel alsó sínpálya beépítést, így nem igényel beavatkozást a padlón. A képzeletünk és a belső elrendezés elfogadott iránya és annak hangulata segít kiválasztani az ilyen típusú ajtó megfelelő kitöltését. Egy átlátszó üveg homokfúvott mintákkal, opálüveg, a belső térhez illő színű lemez vagy egy áttört panel tökéletes lesz számukra.

Különleges térelválasztó megoldás a nappaliban és a konyhábanA belső térhez illeszkedő tolóajtók mögé rejtett konyhasarok.

konyha és nappali elválasztása tolóajtóval
Elegáns, a konyhát a nappalitól elválasztó tolóajtó

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardóbszekrény Rendkívül stílusos, esztétikus és funkcionális – ezek kétségtelenül fehér szekrények . A fehér szekrények időtlen bútorok, amelyek a változó trendek és divat ellenére továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek. Mi az oka a fehér szekrények...

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardóbszekrény Sok ember számára a fekete szekrény az exkluzivitás és az elegancia szinonimája. A modernista és loft belsőépítészeti megoldások szerelmesei szívesen választják. Néha azonban lehet egy olyan bútor, amely félelmeket és kétségeket ébreszt. És...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.