Oldal kiválasztása

A 2021-es év színei. Hogyan kombinálható a szürke és a sárga a belső terekben?

 

A Pantone Intézet ismét meglepte a világot az év színe választásával. Itt vannak a 17-5104 Ultimate Grey és a 13-0647 Illuminating, amelyek látszólag messze vannak egymástól, mégis most 2021-ben közel kerültek egymáshoz. Ez a filozófia kissé a 2020-as események eredménye is. Ezek a lelkierő és a szilárd alap ötvözetét képezik, a jobb holnap reményével. Mit jelképez a szürke és a sárga, és hogyan jelenik meg a belső terekben? Feltétlenül nézze meg, és döntse el, hogy ebben a stílusban találja-e meg a saját egyéniségét!

2021 bútor trend 17-5104 Ultimate Grey és a 13-0647 Illuminating – a 2021-es év színei

PANTONE 17-5104 Ultimate Grey – amely a 2021-es év színét szimbolizálja

A szürke szín meglehetősen visszafogott. A rejtett érzelmeket szimbolizálja, vagyis azt, amit valahol a mélybe rejtettünk, és amit nem akarunk kifelé kommunikálni. Ez a stabilitás, az egyensúly, a szilárdság és a tartósság színe is. Ennek a színnek általában nagyon semleges jelentése és értelmezése van. Egyrészt a szürke a kövek színe, megingathatatlan, erős és törhetetlen. Szimbóluma lehet azoknak a szikláknak, amelyek szilárd házak és építmények alapját képezik, amelyek évekig fognak tartani. Másrészt a szürke az idő múlásának és az ősz hajnak a szimbóluma is, amely az öregedés következménye, ugyanakkor az évek által hozott tapasztalatok jele is.

A legtöbbünk számára azonban a szürke a középút jelképe, a fehér és a fekete közötti kompromisszum színe. És valószínűleg ez a szimbolika a legmegfelelőbb. A PANTONE 17-5104 Ultimate Grey olyan biztonságos, semleges alap, amely bármilyen belső stílushoz illeszkedik. Tökéletesen hangsúlyozni fogja a többi színt, lehetővé téve számukra, hogy ragyogjanak és előtérbe kerüljenek, hogy a telítettség pillanatában ismét biztonságos menedékké váljanak. A szürke megnyugtatja a belső teret, nemességet, kis távolságot és stabilitást ad hozzá. Árnyalataiban különböző jelentése van, de mindig semleges, nyugodt, kiegyensúlyozott, elegáns és pártatlan színű. Kiegyensúlyozottságot és egy kis szerénységet visz egy térbe vagy ruhába, de jó értelemben. Gondolom, ezért szeretik őt rengetegen.

Szeretné az év színét behozni otthoni terébe? Használjon UNI színű laminált bútorlapokat és színes üvegeket. A bútorgyártók a PANTONE 17-5104 Ultimate Grey-re hivatkozva megbizonyosodtak arról, hogy az Ön lakásában sok szürke árnyalat található. Tehát, ha könyvtárat vagy modern szekrényt tervez, válassza az elegáns szürke színt.

 

A 2021-es év színe – PANTONE 13-0647 Illuminating – Világító jelzés

Vidám, energikus PANTONE 13-0647, a megvilágítás melegségét, pozitív folyadékokat, nyitottságot és reményt áraszt. A nap és a mitikus isteneknek tulajdonított isteni tulajdonságok szimbóluma. Maga a sárga olyan szín, amelynek több mint 100 árnyalata van, de ez sem tévesztendő össze más színnel. A Feng Shui filozófiájában a sárga képviseli a harmadik csakrát – a napfonatot. Kombinálható más színekkel, de ekkor elveszíti identitását, új színűvé válik.

Ez a szín kommunikációjában a másokkal való kapcsolat szükségességén és a sötétségből való kijutáson alapul. Ez a magánytól való félelmet is szimbolizálja, vagyis megegyezik azzal, amit a legtöbben 2020-ban tapasztaltunk. Valójában a sárga szimbolikájának keresésekor ellentmondásos értelmezésekkel találkozhat. Egyrészt öröm, energia, optimizmus, erő és jó humor. Másrészt féltékenység, árulás, hatalom és önzés.

Tehát milyen szerepet játszhat a világító szín a belső terekben? Ez minden bizonnyal frissességet, energiát ad és vonzza a figyelmet a belső térre. Itt tökéletesen megfelel egocentrikus, serkentő természete.

Bár az energikus sárga színű bútorok őrültségnek tűnhetnek számodra, vedd figyelembe, hogy nem kell a teljes berendezést ebben a színben választanod. Használd az UNI dekorokat, vagy színes üvegeket. A betétek, a csatlakozók, a részletek, a fogantyúk vagy az üvegezés tökéletesen hangsúlyozni fogja az egyedi megrendelésre készített szekrények, fiókos szekrények vagy ágyak egyediségét. És ha szereted az avantgárd, a retro vagy a boho stílust, akkor hajrá.

 

Belső tér és bútorok 2021 színeivel, vagy mennyire érdekes kombinálni a szürke és a sárga színt?

Két, első pillantásra teljesen különböző szín valóban érdekes módon kiegészítheti egymást. A Cool Ultimate Gray sárga fényben melegszik fel, az erős megvilágítás pedig lágyítja őrült energiáját, átölelve az elegáns szürkét. És bár ezeknek a színeknek még a szimbolikában sincs sok közös vonásuk, együtt megjelenve egy boldog történetet tartalmazó, eredeti sztorit hoznak létre.

És mindannyiunknak szüksége van egy ilyen boldog befejezésre. Az emberiséget 2020-ban sújtó események, a járvány és az elszigeteltség megmutatta, mennyi reményre van szükség. De nemcsak a szikra fontos, hanem a remény is, amely a bizalom, az együttműködés és a segítség erős és szilárd alapjain születik. Ez az a fúzió, amelyet a Pantone Intézet választott 2021-es színei hoztak létre. Olyan, mint az első napsugár, a nagy vihar és a szürke felhők után. Előhírnöke annak, hogy még hűvös és hideg a környezet, de akár egy megingathatatlan kő, elnyeli a napsugarakban lévő energiát, felmelegszik és ezt a meleget átadja a környezetének, kellemes tapintással.

Bár legtöbben bejelentették, hogy eltérnek a skandináv stílushoz kapcsolódó szürke színektől, a magyarok által szeretett szürke szín hosszabb ideig velünk marad. A sárga szín élénk formájában rendkívül energikus és optimista. Ezért a szürke és a sárga kombinációja a belső térben nem okozhat semmiféle kockázatot.

A legtöbb esetben a sárga adalékként jelenik meg. Viszont visszafogott, fenséges szürke háttérrel nem marad észrevétlen, és valójában az első hegedűs szerepét játssza. Az adalékanyagokról szólva nemcsak a textíliákról van szó, bár ezek valószínűleg többségben lesznek. A sárga színű kiegészítők lehetnek kanapék, fotelek, háttérképek, festmények, üvegek és akár bútorok is, ha szerepük a „Wow” effektus létrehozása a belső térben.

Az év színei – Nappali egybenyitva a konyhával 2021-ben

szürke konyha a nappalival kombinálva, egy kis sárga akcentussal
A 2021-es év színei – szürke konyha a nappalival kombinálva, egy kis sárga akcentussal

A nappalival szomszédos konyhának stílusában és színében mindenképpen utalnia kell a lakás többi részére. A nyitott tér és a nagy üvegezés mindenképpen a PANTONE 17-5104 Ultimate Grey bemutatásának helyszíne.

A belső tér ilyen nyugodt alapszínével a sárga színhez hasonló árnyalatú kiegészítők gyönyörűen hangsúlyozzák a bútorok varázsát. A lédús sárga párnák frissességet és könnyedséget adnak a melange kanapéhoz a nappaliban. Az ablakon áteső napsugarak fokozzák az élénkítő sárga színt, és felmelegítik a szoba hűvös, szürke belsejét.

 

Egyedi készítésű szekrény Ultimate Grey színben, avagy hogyan lehet a 2021-es színeket bevinni a hálószobába?

Tágas egyedi gyártású szekrény a 2021 év színévelTágas, egyedi gyártású szekrény 2021-es év színével a tolóajtókon

Az Ultimate Grey színű multifunkcionális szekrény a nappali és a hálószoba között nagyon okos lépés. A bútordarab nemcsak szekrényként szolgál, hanem elválasztja a pihenő zónát az alvási zónától. Ez a leleményes és praktikus megoldás 2021-re azoknak az embereknek fog tetszeni, akik szeretik a nyitott tereket és nemet mondanak a belső tér falaira.

A hálószobában egy nagy szekrény, Szafir profillal, szürke tolóajtókkal amely semleges és nem invazív. Ez az egész belső tér alapja is. A bútorok elülső részén a szürke árnyalatok fokozata, a hozzá illő komód és a nappali bútorok elegánssá, kiegyensúlyozottá és stílusossá teszik a belső teret. A sárga, lekerekített puffban és a nappali polc belső részein lévő erős hangsúly olyanok, mint ha csak a szoba ékszerei lennének. A 2021-es színek ilyen kombinációja minden bizonnyal örömet okozhat.

 

Folyosó megvilágító komóddal. 2021-re kötelező

A sárga komód remekül fog kinézni egy szürke kőfalon a folyosónA sárga komód remekül fog kinézni egy szürke kőfalon. Tökéletes egyezés a 2021-es színekkel

A merész színű bútorok nem az őrületet jelentik, hanem a szokatlan dizájnt kedvelő embereknek szánt cél és javaslat. A kő, márvány falra kerülő világító színű, egyszerű fiókos szekrény merész lépés. Az ilyen trükköknek köszönhetően azonban a belső tér egyedi megjelenést kölcsönöz. Erős kontrasztú fiókos szekrény és egy kényelmes, sárga velúrfotel formájában egészítik ki a látszólag hűvös előszobát, amelyet fényes felületek uralnak.

Ebben a társaságban egy sötét, grafit szekrény fényes tolóajtókkal néz ki méltóságteljesen és kifinomultan, megnyugtatva a bejárati területet. Egy ilyen tér a ház igazi bemutatója. Itt a 2021-es színek használata telitalálat.

Kiderülhet, hogy az idei év két színének javaslata a korábbiak helyett, jelentős átmenet és nyitás lesz-e. Ez egy olyan trend lehet, amely tovább marad velünk. Vagy talán két szín önmagában is a változó világ szimbolikája? A nehézségek vonzzák egymást, és kölcsönös összeolvadásuk és működésük egy környezetben a kompromisszum művészete.

A 2021-es színek azt mutatják, hogy minden lehetséges, és a környezetünk csak profitálni fog egy ilyen kombinációval, mert a szándék a fontos. A belső terek és a környezet, ahol élünk, minden bizonnyal élni fog vele, ezért nyúljon bátran az Ultimate Grey – és az Illuminating-hez, és hagyja, hogy megjelenjenek otthonában, szekrényében és életében.

 

 

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardóbszekrény Rendkívül stílusos, esztétikus és funkcionális – ezek kétségtelenül fehér szekrények . A fehér szekrények időtlen bútorok, amelyek a változó trendek és divat ellenére továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek. Mi az oka a fehér szekrények...

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardóbszekrény Sok ember számára a fekete szekrény az exkluzivitás és az elegancia szinonimája. A modernista és loft belsőépítészeti megoldások szerelmesei szívesen választják. Néha azonban lehet egy olyan bútor, amely félelmeket és kétségeket ébreszt. És...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.