Oldal kiválasztása

A 2022-es OtthonDesign Kiállítás összefoglalója – Mi inspirálta a Komandort?

A Budapesten, a Hungexpo területén megrendezett 2022-es OtthonDesign Kiállítás minden bizonnyal úgy marad emlékezetes, mint a világjárvány utáni első jelentősebb, személyes találkozókra épített rendezvény. A helyzet egyedisége, amelyben a szervezők a sajnálatos 2 éves kihagyás után találták magukat, azt jelentette, hogy a rendezvényt kiemelt figyelem övezte. Ez lehetővé tette, hogy érdekes szakmai konferenciák, megbeszélések és kerek asztal beszélgetések valósuljanak meg. Magyarország vezető építőipari-és bútoripari vállalatai, építészei, tervezői, formatervezői és lakberendezői mutatták meg újdonságaikat és a világ valamint Magyarország vezető trendjeit az érdeklődőknek.

Szakmai beszélgetés a Komandor részvételével otthondesign 2022Szakmai beszélgetés a Komandor részvételével

Az OtthonDesign több száz kiállítót gyűjtött össze, akik hozzánk hasonlóan, szemtől szembe akartak találkozni partnereikkel, beszállítóikkal és ügyfeleikkel. Rájöttünk, hogy semmi sem építi jobban a kapcsolatokat, mint a közös beszélgetések, a lehetőség, hogy élőben megtapasztaljuk a terméket, személyesen ellenőrizzük az értékeit és teszteljük a működését. Ezért még fontosabb volt, hogy az általunk készített standok és bútorok inspirálóak, érdekesek és párbeszédet gerjesztőek legyenek.

2022-es OtthonDesign – Komandor stand és bútorok a kevesebb hulladék jegyében

Az uralkodó „kevesebb hulladék” trendnek megfelelően, valamint bolygónk és erőforrásaink kímélése jegyében a teljes standot úgy építettük fel, hogy a vásár befejezése után annak minden eleme és teljes bútorzata a cégünk mintatermeibe költöztethetők legyenek. Ennek köszönhetően tovább élnek, és még egy ideig képesek lesznek inspirálni és oktatni vásárlóinkat.

Komandor stand otthon design kiállítás 2022
Komandor stand a 2022 OtthonDesign kiállításon

Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy az egyedi gyártású és méretre készült bútorok nem csak egy átmeneti trend vagy divat. Hosszú évekig működnek az otthoni térben. Van bennük egy kézműves művészeti elem. Bár nagyrészt modern technológiával és gépekkel készülnek, amelyek biztosítják a pontos tervezésüket, majd a vágást és az anyag megmunkálását, mégis nagyrészt emberi kéz munkája.

Egyik termékünk sem készül sematikusan, nem pihen a gyártócsarnokban és nincs sorozatgyártás. Mindegyik egyedi. Benne van a tulajdonos igénye, az ő igényeihez, a helyhez van szabva ahol áll, meghatározott, szinte milliméterre pontos méretre készül, és emberek szerelik össze, nem gépek csavarják össze. Egy ilyen bútor összeszerelése nagyon aprólékos és gondos munka, amelynek során az egyes elemek egymáshoz és rendeltetési helyükhöz igazodnak. Ez egy szinte kézműves termék, amely tudást és tapasztalatot igényel. Szeretnénk, ha ügyfeleink tudnák, hogy a tőlünk kapott egyedi szekrény vagy más bútor szinte olyan, mint az ujjlenyomat, egyetlen és megismételhetetlen, és mindenekelőtt évekig lesz az otthon ékessége. Ez a hozzáállásunk természetesen pozitív hatással van az ökológiára és a minket körülvevő környezetre is.

Mindezt a kiállításra készített standdal, az egyedileg tervezett bútorokkal és a gondosan kiválasztott anyagok és színek összhangjával szerettük volna megmutatni.

A 2022-es OtthonDesign kiállítás Komandor stand inspirációi

Kettős hatásra törekedtünk, vagyis minden bútor legyen kívülről szép, belülről funkcionális. A hagyományosnak mondható gardróbszoba enteriőrt képviselték a szabadon álló ORTO alumínium tartószerkezetre épített polcos, akasztós, fiókos elemek. Minden méretet úgy adtunk meg, hogy azok a lehető legkényelmesebb használatot eredményezzék. Design szempontból a vezető színt a világos, fa hatású bútorlap adta, ebbe illeszkedett bele diszkréten az ORTO antracit szürkesége. Az egyedi világítótestek direkt, fókuszált fénye remekül kiemelte a részleteket.

Komandor stand otthon design kiállítás 2022 belső tér ORTO rendszerA komandor standon az ORTO rendszer is megjelent elegáns antracit színben

A megszokott bútortípusokon kívül megjelent egy új termékünk, a LUMI névre hallgató térelválasztó rendszer. A LUMI anyaghasználata és formai kialakítása miatt egy nagyon transzparens, szellős, világos és szerethető, otthonos, modern belsőt kölcsönzött a térnek.

Komandor stand otthon design kiállítás 2022 LUMI
Bemutatkozott új termékünk a LUMI névre hallgató térelválasztó rendszer

A LUMI rendszer előnyeiről és felhasználhatóságáról, a rendszerben rejlő számtalan lehetőségről további részletes információkat adunk a honlapunkon (BŐVEBBEN A LUMI RENDSZERRŐL >> ). 

Még egy instaláció, még egy lehetőség – megjelentünk a LOSZ standon is

A Komandor saját standján kívül idén is lehetőséget kaptunk a Lakberendezők Országos Szövetségétől, hogy az ő területükön, több másik céggel közösen részt vegyünk egy hálószoba berendezésében. A kitűnő lehetőséget ez úton is megköszönve, ebben az esetben egy beépített gardróbszekrényt készítettünk. A hálószoba falburkolását az AGC színezett üvegeivel oldották meg, így adódott hogy a beépített szekrényünk tolóajtó betétjeiben is az AGC üvegeit alkalmazzuk. Remek színárnyalatú, nyugodt-de egyben kissé vibráló és egymással nagyon jó rezgésben lévő fények-és árnyak keletkeztek a világítások segítségével. Az üvegfelületen keresztül látni lehetett a szekrény belső kialakítását, ugyanakkor az üveg egy kellemes tükröződést is mutatott, így még jobban megnövelve optikailag a teret.

Üveges hálószoba gardróbszekrény a LOSZ standon
Komandor üveges hálószoba gardróbszkrény a LOSZ standon a 2022 OtthonDesign kiállításon

A beépített szekrény belső kialakításánál a két legfontosabb értéket képviseltük: Stílus és használhatóság. Így aztán a teljes belső elemválasztékot az MOCCA kiegészítőkkel oldottuk meg. Több más termék mellett színre lépett a kifordítható tükör, a kihúzható cipőtartó, a kihúzható nyakkendőtartó, kihúzható ékszeres fiók. Mindezek nagyban hozzájárulnak egy kényelmes, kiegyensúlyozott, barátságos légkör kialakításához.

MOCCA nyakkendő tartó kiegészítő
Nem maradhattak el a MOCCA prémium kiegészítői sem a gardróbszekrényből

A kiállításon tehát két standon is megmutattuk a Komandor bútorelemeit. Ahogy az várható volt, mindegyiknek megvolt a maga rajongói csoportja, akik élvezték a részleteket, legyen szó dekorációról, anyagról, kiegészítőkről vagy belső térről. Mindegyiket azonnal vizualizálták is a képzelet szemével, és átültették a lakás terébe, vagy a tervezők és építészek esetében az éppen készülő projekt tervére. Ezért nagyon konkrét kérdéseket tettek fel a dizájnnal, az anyagok elérhetőségével vagy a bútorok funkcionalitásával kapcsolatban.
Reméljük, hogy a kiállítás során javasolt megoldások megmutatják, hogy a funkcionalitás mellett az anyag is fontos az egyedi gyártású bútorokban. A legjobb minőségűnek, gondosan elkészítettnek és vizuálisan érdekesnek kell lennie. Ennek köszönhetően a bútordarab időtálló, masszív és tartós lehet, és az, hogy méretre készül, kiemeli az egyéni és személyes jellegét. Többek között ezekről is beszélgettünk ügyfeleinkkel, valamint a minket meglátogató projektgazdákkal és építészekkel.

Még egyszer köszönjük azoknak, akik vendégeink voltak, és jövőre meghívjuk azokat is, akik nem tudtak részt venni az idei rendezvényen.

 

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardóbszekrény Rendkívül stílusos, esztétikus és funkcionális – ezek kétségtelenül fehér szekrények . A fehér szekrények időtlen bútorok, amelyek a változó trendek és divat ellenére továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek. Mi az oka a fehér szekrények...

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardóbszekrény Sok ember számára a fekete szekrény az exkluzivitás és az elegancia szinonimája. A modernista és loft belsőépítészeti megoldások szerelmesei szívesen választják. Néha azonban lehet egy olyan bútor, amely félelmeket és kétségeket ébreszt. És...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.