Oldal kiválasztása

Az első lakásod helyes kiválasztása- 5 fő hiba a belsőépítészetben, amit kerülj el!

Megveszed az első lakásodat, és a pillanatnyi izgalom után rögtön egy dilemmával szembesülsz, mégpedig hogy mi legyen a következő lépés? Valójában tudod, mi a következő teendő – felújítás és berendezés. De rögtön aggályok merülhetnek fel azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet elkerülni a hibákat az elrendezés során. Nem lehet olyan baklövéseket elkövetni, amelyeket aztán több éven keresztül nézel majd. Az alábbiakban bemutatunk 5 fő hibát a belsőépítészetben, amelyeket érdemes elkerülni.

Az első lakás olyan, mint az első szerelem – mindig különleges hangulatot fog benned előidézni

Az első lakásról szóló álmok gyakran komoly lépést jelentenek a felnőttkorban. Birtoklása gyakran sok áldozattal és teherrel jár, például egy hosszú lejáratú kölcsön formájában, de semmi sem olyan élvezetes, mint a „saját otthon”. Béke és csend, saját szabályok. Nincs szobatárs, nincs hangoskodás az egyetemi folyosón, vagy a szülők észrevételei a családi házban. A saját első lakásod a szabadság tere. Az lehetsz, amire vágysz, és úgy élhetsz, ahogy akarsz. A magad módján.

Az első lakás – hogy néz ki?

Az első lakás általában nem hatalmas, és mégis ennek felkutatása mindenképpen az egyik legfontosabb döntés az életben. Amint azt a statisztikák is mutatják, az első lakás területe 40-55 négyzetméter között mozog. Leggyakrabban egy szoba konyhasarokkal vagy 2 kis szoba, lakóik pedig egyedülállók vagy gyermekes családok a 2 + 1 modellben. Nemcsak maga a lakás fontos, hanem elhelyezkedése, infrastruktúrája és vonzereje is a környéken. Amikor az álom végre valóra válik, és az új kulcsok ragyognak a kezedben, itt az ideje a bútorok rendezésének, felújításának vagy az új bútorok beszerzésének. És ekkor megjelennek a problémák… A saját tér elrendezése nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnhet. Számos csapda várja az új tulajdonosokat. Ezért, amikor megvan az első lakásunk, öntudatlanul sok hibát követhetünk el. Néha sajnos ezek a hibák évekig velünk maradnak. Csak annyit kell tenned, hogy tudd, mit kell nézned és mit kell követned a kezdetektől fogva. Az első lakás olyan, mint az első szerelem. Mindig helye lesz a szívedben és az emlékezetedben, mert egyszerűen ez volt az első, ezért kezeld különlegesen.

egyedi bútor nappaliba tökéletes harmóniaAz első lakásodat rendezed be? Válassz olyan bútorokat, amelyek évekig veled maradhatnak

1. számú hiba a belsőépítészetben – Az első lakás csak egy próbálkozás…

Legtöbben ismerjük azt a mondást, miszerint „az első házat az ellenségünknek, a másodikat a barátunknak, a harmadikat pedig saját magunknak építjük.” Ugyanez igaz lehet az első lakás tervezésekor? Erősen ajánljuk e helyett inkább ezt a megközelítést: „az első lakás elsősorban nekem való, mert ez lesz a saját négy sarkom.” Talán minden következő lakás jobb, nagyobb és átgondoltabb lesz, de mindig az első lakás lesz az első. Itt kezdődik a jövő létrehozásának folyamata, amelyet minden nap a saját otthonunk kényelmében hozunk létre. A napod kezdete vagy befejezése attól függ, hogyan rendezed be a lakást, és hány hibát követsz el az elrendezés során. Nincs rosszabb, mint a vonakodás hogy állandóan vissza kell térni a négy fal közé. És amint azt a kényszerű, koronavírus okozta elszigeteltség legutóbbi ideje megmutatta, ennek a saját saroknak időnként fel kell cserélnie vagy magában kell foglalnia az egész világot. Győződj meg tehát arról, hogy egyedi, biztonságos és minden tekintetben jól érzed magad benne.

2. számú hiba a belsőépítészetben – Színes szédülés, vagyis az első lakás olyan mint egy kaméleon

A belső tér színeinek kiválasztásakor ellenőrizd, hogy mit jelképeznek, és melyik helyiségre alkalmasak. A lakásnak nem kell csak szürkének és fehérnek lennie. A színektől nem szabad félni, de óvatosan és tudatosan kell használni őket. Ne feledd, hogy a túl intenzív falak nem biztos, hogy jól működnek, különösen, ha stimuláló színt ad a hálószobának, amely a kikapcsolódás és a nyugalom helyszíne. A színek befolyásolják az érzelmeket, a döntéshozatalt, a jólétet és az energiát. Gondoljon arra, hogy milyen színek tetszenek, és melyek okoznak rossz emlékeket, figyelemelterelést vagy neheztelést. Mielőtt elkezdenél festeni, olvass egy kicsit a színpszichológiáról. Az, hogy szereted a narancsot, még nem jelenti azt, hogy jól érzed magad egy ilyen enteriőrben. A fehér szín az egész lakásban szintén nem túl jó megoldás. Túl sterilnek és hidegnek bizonyulhat. Döntsed el, hogy a falakat inkább tapétával szeretnéd-e fedni, vagy válassz klasszikus megoldásokat, például festéket. Böngéssz a katalógusokban, inspirációkban, és nézd meg, mihez illenek a színek. Ha félsz a határozott színektől, vagy szereted a visszafogott alapot, játssz kiegészítőkkel. A színt különböző módon lehet becsempészni, és ez kiegészítők formájában gyakrabban változtatható meg. Ki tudja, mit fogsz szeretni egy hónap, vagy két év múlva. A színek lehetnek erősek, energikusak, visszafogottak, pasztellek és vegyesek, csak meg kell találnod a tiédet. A bútorok, például a szekrényajtók, vagy a komód illetve a könyvespolc is színezhetők.

női gardróbszekrény a nappalibanAz első lakásodnak nem feltétlenül kell unalmasnak lennie, ne félj a színektől és a kiegészítőktől

3. számú hiba a belsőépítészetben – Az első lakás, mint egy magazinból kivágott kép

Az első lakás gyakran olyan hely, amelyet meg akarsz mutatni barátaidnak. Felnőttkorba léptél, nincs többé kollégiumi szállás, nem kell bérelni egy albérleti szobát. A nagy örömtől elvakultan mindegyikünk hibázhat az első lakás belső kialakításában, és csapdák sorozatába eshet. Saját terek berendezése során ne kövesd vakon az interneten vagy a bútorkatalógusokban látott rendelkezéseket. Ne azt válaszd, ami csak tetszik, vagy ami csak naprakész, hanem olyat ami praktikus és hasznos is a számodra. Ne hagyd, hogy a lakás csak egy másolat legyen, hanem fejezze ki a te saját szenvedélyeidet és mindennapjaidat is. Alkalmazd őket a napi rituáléidhoz, és hagyj teret az esetles változásokra. Amennyiben szeretsz filmeket nézni, hozz létre egy egyedi sarkot az otthoni mozinak. Ha lustálkodó reggeleket szeretnél tölteni az ágyban, válaszd a lehető legnagyobb ágyat. Az első lakásnak nem kell minden szempontból tökéletesnek lennie, mert egyikünk sem az. Tökéletesnek kell lennie a te számodra, ahol jól kell érezned magad. A trendek változnak, és soha nem kell pontosan lépést tartani velük. De miért kell ezt így látnod? A mindennapi közérzeted sokkal fontosabb, mint amit az interneten vagy a Pinteresten írnak vagy mutatnak a sajtóban. Gondold át, milyen légkört szeretsz, milyen stílus áll a legközelebb hozzád, mit tehetsz valójában abban a közegben, amely a rendelkezésedre áll. És ha nem tudsz meghatározni egy stílust, hallgass magadra és légy választékos. Ez a stílus mindig naprakész lesz, és képlete és széles látóköre sok mozgásteret ad. De légy óvatos. A túl sok szabadság és a visszafogottság hiánya miatt a lakása a rendetlenség látszatát keltheti.

4. számú hiba a belsőépítészetben – Ha a mennyiség győz a minőség felett, akkor a funkcionalitás háttérbe szorul

A belsőépítészet fő hibája, különösen az első lakásban, a túlzás és a káosz. Koncentrálj a teljes elrendezésre, és ne hozz kaotikus döntéseket az egyes belső terekről. Ne boríts be minden szobát túl sok bútorral. Fogadjon a belső tér és a bútorok funkcionalitására, és így a minőségre, ne a mennyiségre. A túl sok minden nem mindig jó – gyakran halljuk ezt a bölcsességet. A jól megválasztott bútorok nemcsak az otthonod belső terét díszítik, hanem a mindennapi életet is megkönnyítik. Sokkal hosszabb ideig szolgálnak majd, mint egy szezon. Ha valamilyen új tárgyat hazaviszel, akkor legyenek azok olyan dolgok és bútorok, amelyek érzelmi szempontokkal bírnak a számodra. Azok a dolgok, amelyekkel körülveszed magad, befolyásolják az érzésedet. Válassz testre szabott megoldásokat, amelyek alakítják, formájukban és méretükben felhalmozzák az összes igényt és elvárást.

– Tágas, egyedi gyártású szekrényben tárolj szezonális tárgyakat, textíliákat, mindennapi ruhákat vagy mosógépet, ha nincs hely a fürdőszobában. – A nappali könyvespolcába tervezz házimozi zónát és praktikus könyvtárat. – Helyezz el egy kinyitható kanapét a nappaliban, hogy ha a barátaid meglátogatnak, legyen hol aludniuk. Nem kell feltétlenül funkcionális zónákat készíteni a falak építésével vagy rombolásával. Mielőtt bármit lebontanál vagy építenél, gondold át. Térelválasztásra használhatsz bútorokat vagy díszítő elemeket, például polcokat, üvegezéseket vagy konyhai szigeteket. Vedd figyelembe, hogy a helyzet az idők során változhat. Most épp nincs szükséged 2 szobára, de ez a jövőben akár szükségessé is válhat. Ezért ne zárd be az utat a belső tér rugalmassága előtt.

szürke konyha a nappalival kombinálva, egy kis sárga akcentussalAz első lakás. Ne feledd, hogy a kevesebb több, ezért koncentrálj a belső tér funkcionalitására

5. számú hiba a belsőépítészetben – Nem kell pontosan, jó lesz az úgy is…

A hanyagság a leggyakoribb hiba, amelyet mindegyikünk elkövetett már életében legalább egyszer. Az ideiglenes rossz megoldások tartanak a legtovább. Amit ideiglenesen úgy hagysz, sok éven át kísérthet. Egyrészt megszokod ezt a tökéletlenségi állapotot, másrészt viszont állandóan irritálja és tudat alatt zavarja a normális mindennapok működését. Mire gondolunk? Például hiányzó szegélylécek, rosszul felrakott csempék a falon, kiálló kábel az előszobában, csipkézett asztallap vagy remegő lábakon álló régi asztal, ezeket a hibákat valamivel ideiglenesen elfedhetsz vagy szemet hunyhatsz. DE! A frusztráltság szintje azonban minden egyes alkalommal amikor ezekre ránézel, megnő és felhalmozza a negatív érzelmeket. Az első lakás felújításakor és berendezésénél épp ezért nagyon vigyázz ezekre az apró ám rendkívül fontos részletekre. Amit önmagad vagy egy felújító csapat segítségével teszel, az legyen tartós, kellemes legyen a szemnek és a léleknek. Végül is izgatottan vártad az első lakásod, és annyi álmod volt ezzel kapcsolatban. Miért kellene most valami apró semmiség, ami minden nap megzavarja ezt az örömöt? Tervezz mindig előre és ha esetleg elsőre nem sikerül egy munkafolyamat akkor javítsd ki azonnal.

Az első lakásban mindig helyet kap a szíved és az emlékezeted, mert minden új volt benne. És a hibák? Nos, tanulni kell a hibákból, de te tanulj más hibáiból és te már ne kövesd el azokat. Az első lakás rendezésekor ne feledd, hogy saját magad otthonát rendezed be. Megalkotod a mindennapjaidat is, ezért ügyelj arra, hogy kényelmes és barátságos legyen. Végül is ez a lépcsőfok a felnőttkor felé. És ha nem tudod, hogyan kezd el a kalandod az első sarkok berendezésével, kérdezd meg tervezőinket, keress fel egy mintatermet. Mindenképpen segítenek elkerülni a belsőépítészetben bekövetkező nagyobb hibákat, és funkcionális bútorokat készítenek az új, önálló életed számára.

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardóbszekrény Rendkívül stílusos, esztétikus és funkcionális – ezek kétségtelenül fehér szekrények . A fehér szekrények időtlen bútorok, amelyek a változó trendek és divat ellenére továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek. Mi az oka a fehér szekrények...

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardóbszekrény Sok ember számára a fekete szekrény az exkluzivitás és az elegancia szinonimája. A modernista és loft belsőépítészeti megoldások szerelmesei szívesen választják. Néha azonban lehet egy olyan bútor, amely félelmeket és kétségeket ébreszt. És...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.