Oldal kiválasztása

Egy álom szekrény háromféleképpen megépítve

Tegye fel a kezét az a nő vagy férfi, akinek rémálmaiban még nem jött elő az, hogy a gyönyörűen elrendezett szekrényébe a szükséges dolgokon kívül hogyan fogja elpakolni az egy-egy vásárlási őrület során beszerzett plusz csomagok halmait, a nélkülözhetetlen ” mégegycipőket” vagy a 323. mintás nyakkendőt….Valószínűleg nem sok kezet fogunk látni. Sok Hölgy és Úr számára rémálom a gondolat, hogy egy ilyen „mindent elnyelő” álom gardróbszekrényt hogyan alakítsak ki otthonra. Ezért jövünk a segítségükre, és egy rövid útmutatót adunk három bevált módszerről, amivel minden otthonban elrendezheti álmai gardróbszekrényét.

Hol van a legjobb hely álmai szekrényének megszervezésére?

Az álomszekrénynek nem kell hatalmasnak lennie és elfoglalnia az egész szobát. Természetesen ez a lehetőség a legjobb és legkívánatosabb, de ha nincs szabad helyünk, akkor nem tudjuk megnyújtani a lakást, vagy nem vehetjük el a gyerekszobát. Másképp kell gazdálkodnunk.

A gardróbszoba a szótárban szereplő egyik definíció szerint általában ruhák és a ruhákhoz tartozó kiegészítő darabok tárolására szolgáló helyiséget is jelent. Mindenesetre érdemes, hogy legyen egy olyan hely ahol a holmijaink és cipőink megfelelően összehajtogatva, tárolva és szortírozva lesznek, és könnyen és gyorsan hozzáférhetünk hozzájuk. A ruhák megfelelő tárolása befolyásolja a minőségüket, frissességüket és általános használati készségük állapotát is.

Minden tartozéknak, amely a gardróbok és ruhásszekrények felszerelését képezi, meghatározott célja van, és a megfelelő funkciót látja el, hogy a rájuk akasztott holmik ne romoljanak, ne gyűrődjenek és ne deformálódjanak. A ruhásszekrény vagy öltöző rendjének fenntartása megkönnyíti mindennapi tevékenységeinket is, és lehetővé teszi, hogy értékes időt takarítsunk meg. Ez különösen akkor fontos, ha sietünk, vagy sürgősen szükségünk van valamire. Az idő jó megszervezése olyan kényelem, amelyet mindannyian megengedhetünk magunknak. Csak egy kis időt kell fordítania erre a tevékenységre, és álmai ruhatárának elrendezése jó kezdet. A gardrób lehet tehát egy különálló helyiség, vagy pedig egy tágas és funkcionálisan berendezett gardróbszekrény a hálószobában vagy az előszobában.

U alakú nyitott gardróbszoba fiókokkal, akasztókkal, üveg polcokkal és króm tartószerkezettelEgy álom szekrény egy csipetnyi csillogással

A hálószobában lesz hely egy funkcionális és álom gardróbszekrénynek

A hálószobához kapcsolódó gardróbszekrény, akár a hálószoba belsejétől elválasztva, akár egy külön helyiségben, amely csatlakozik hozzá, praktikus és kényelmes megoldás. Az ágyból való felkelés és a reggeli WC utáni első lépések egy olyan helyre irányulnak, ahol felöltözhetünk és felkészülhetünk a következő napra.

A gardróbszoba leválasztását megtehetjük egy ajtókkal ellátott gipszkartonfallal, egy tolóajtókból álló szettel, amely nem csak bejárat, hanem egyfajta fal vagy pedig különálló gardróbszekrényként is funkcionálhat. A tolóajtó vagy a fal kiválasztásakor elég, ha a szoba falától körülbelül 1,2-1,5 m távolságra távolodnak el. Már egy ilyen felületen 35-40 cm mélységű polcokat, fiókokat és rudakat, valamint egy sor tárolási tartozékot telepíthet . Nem kell sok helyet elvenni a hálószobai térből ahhoz, hogy egy igazán funkcionális, praktikus és álomszép gardróbszobát hozzon létre.

Hálószobából nyíló gardróbszoba belső kiegészítőkkelÁlmai gardróbszobája lehet közvetlenül a hálószoba mellett is.

Milyen ajtóval válasszam el a gardróbszobát?

A tolóajtók érdekesen diverzifikálhatják a belső teret és alkotják annak díszítését, és praktikus nyitási módjuk nem foglal értékes helyet a hálószobában. Ahhoz, hogy a belső tér világos legyen, opálüvegből vagy víztiszta üvegből készítheti őket, vagy kombinálhatja ezeket az ajtóbetéteket bútorlapokkal is. Az ajtó teljes felületén lévő tejüveg esetében tisztában kell lennünk azzal, hogy amikor az öltözőben ég a fény, a hálószoba belsejéből a polcokon tárolt színes ruhák körvonalait látjuk. Egyesek ezt kellemetlennek találhatják. Ha teljesen el akarjuk választani a hálószoba területét a gardróbszobától, választhatunk olyan színes üveget, amely nem engedi át a fényt. A gardróbszoba belseje felől tükröt használhatunk betétként, ami elengedhetetlen az öltözködéshez.

Szervezzük meg a hálószoba melletti álom gardróbszobát, ügyeljünk arra, hogy minél több dolog elférjen ezen a kis területen. Ezért gondosan dolgozzunk ki egy tervet a szétválasztására és a belső elemekre. A legjobb megoldás ebben az esetben az egyedi bútorok lesznek, amelyek pontosan kitöltik a teret a padlótól a mennyezetig és az egyik faltól a másikig.

Egy álom szekrény rejtett a szekrényben

Ha azonban a hálószobában nem lehet elkülöníteni egy mini gardróbszobát, egy jól megtervezett és elrendezett szekrény sikeresen átveheti annak funkcióját. Ez lehet álmaink gardróbszekrénye is. Egy ilyen gardróbszekrény elhelyezhető a hálószoba egyik falán vagy a szoba sarkában, egy speciális sarokrendszer segítségével, amely lehetővé teszi a szekrény belsejének kialakítását oly módon, hogy nem szükséges a sarokelemet falakkal elválasztani.

A hálószobában méretre szabott szekrény nemcsak a ruhák és fehérneműk tárolására használható, hanem ágyneműk, törölközők, terítők, azaz az összes lakástextil tárolására is. Ha azonban csak a ruhák számára lesz szekrény, akkor a legkényelmesebb, ha külön zónákra osztjuk az egyes használók számára, és az ő egyedi igényeikhez igazítjuk. A megfelelően kiválasztott kiegészítők, kosarak, akasztók és fiókok megkönnyítik a mindennapi rend fenntartását és magának a szekrénynek a használatát. Abban a helyzetben, amikor a gardróbszekrényünk vagy minigardróbunk nem tartalmaz majd rudakat a felakasztható ingek vagy a nadrágok, szoknyák számára, hanem csak polcokat szeretnénk, akkor sekélyebbé is tehetjük. Nem lesz szükség 60-65 cm-re, hanem elegendő a 40-45cm is. Ennek köszönhetően további helyet nyerünk a helyiségben, és a gardróbszekrény formája könnyebb és vizuálisan kisebb lesz.

L alakú beépített szekrény egyedi kialakítású ajtóbetéttelA jól megtervezett sarokszekrény is egyfajta gardróbszekrény.

Az ajtó helyes kiválasztása

Egy hálószobai gardróbszekrényben nem csak a belső tér és annak kialakítása fontos. A frontok, amelyek a leglátványosabb elemek, szintén nagyon fontos szerepet játszanak, különösen akkor, ha a szekrény nagy területet fed le, például az egyik falon.

Az ajtók helyes megválasztása fontos lépés magának a hálószobának a megtervezésekor. Attól függően, hogy milyen hatást szeretnénk elérni, és mekkora hely áll rendelkezésünkre, választhatunk toló-vagy nyíló szekrényajtókat. Mivel több típusú ajtó közül is választhatunk, ez nagy szabadságot ad nekünk magának a szekrénybelső kialakításában. Másrészt az anyagok és betétek széles választéka lehetővé teszi, hogy igazán érdekes elülső felületeket hozzunk létre, amelyek nemcsak magának a hálószobának a jellegéhez, hanem más bútorokhoz, azaz ágyakhoz és komódokhoz is illeszkednek. Ezeknek a bútoroknak az egyedi megrendelésre történő gyártása garantálja az érdekes és eredeti stílust, valamint az alkotóelemek színeinek, struktúráinak és textúráinak tökéletes illeszkedését, anélkül, hogy kompromisszumokat kellene kötni és árnyalatokat kellene egyeztetni.

Luxus a javából, azaz egy teljesen különálló gardróbszoba

Manapság már nemcsak a nyaralókban, hanem a társasházakban vagy a többszobás lakásokban is gyakori megoldás a teljesen különálló álomgardrób. Ez a változat a legkívánatosabb, és rengeteg szabadságot és lehetőséget ad magának a belső tér elrendezéséhez és megtervezéséhez. A külön helyiség megkönnyíti az összes elem bármilyen módon történő elosztását, de nem térít el minket azok logikus és ergonomikus elrendezésétől.
Az önálló gardróbszekrények esetében bármilyen belső térfelosztást használhatunk. Ez lehet például a bal és jobb oldali, egy adott személynek szánt felosztás, valamint a középső, a tárgyak felakasztására szolgáló felosztás, vagy egy másik, a mi szempontunkból legpraktikusabb felosztás. De ebben az esetben is tiszteletben kell tartanunk minden centimétert, és a padlótól a mennyezetig terjedő teret a legfunkcionálisabb módon kell kihasználnunk.

L alakú gardróbszoba alumínium főprofillal rögzítveA fürdőszoba közelében lévő önálló gardróbszoba sok időt takarít meg reggel és este.

Álmai szekrényének megszervezése

A kiegészítők jól átgondolt elrendezése, a tárolási zónákra való felosztás, a mindennapi és a szezonális tárgyak elkülönítése, valamint a ritkán használt tárgyaknak szánt hely kijelölése – ez csak néhány olyan elem, amelyet figyelembe kell venni a praktikus és jól átgondolt gardróbszekrény megtervezésekor. Maga a belső kialakítás lehet többé-kevésbé klasszikus. Választhatunk bármilyen színű bútorlap válaszfalat, vagy a modern alumínium oszloprendszerek közül. A belső tér kiválasztása az ízlésünktől és stílusunktól, valamint magától a szekrénykonfigurációtól függ.

Természetesen, amikor egy külön helyiségben lévő öltözőszobát tervezünk, figyelembe kell vennünk a belső tér megfelelő szellőzését, a jó megvilágítást és az elemek lehető legjobb elrendezését, biztosítva a helyiség teljes kihasználását. Egy gardróbszekrény vagy egy különálló helyiség esetében szintúgy érdemes emlékezni bizonyos szabályok betartására. Ezek megkönnyítik a belső tér megszervezését és a polcokon elhelyezett és a rudakra akasztott ruhák lehető legjobb tárolását. A belsőépítészetben minden centiméter fontos, és ugyanez vonatkozik a szekrényre is. Rendezzük el úgy, hogy megfeleljen az elvárásainknak, és a legapróbb részletekre is ügyelve tartalmazzon mindent, amit benne tervezünk tartani. Minden gardróbszekrény egy luxus, és a saját stílusunk szerint rendezhetjük be.

 

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardóbszekrény Rendkívül stílusos, esztétikus és funkcionális – ezek kétségtelenül fehér szekrények . A fehér szekrények időtlen bútorok, amelyek a változó trendek és divat ellenére továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek. Mi az oka a fehér szekrények...

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardóbszekrény Sok ember számára a fekete szekrény az exkluzivitás és az elegancia szinonimája. A modernista és loft belsőépítészeti megoldások szerelmesei szívesen választják. Néha azonban lehet egy olyan bútor, amely félelmeket és kétségeket ébreszt. És...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.