Oldal kiválasztása

Gardróbszekrény a folyosón

Gardróbszekrény különleges feladatokhoz

A klasszikus előszobaszekrénnyel éppúgy találkozhatunk apartmanokban, mint a lakásokban is. Gyakorlatilag a lakásba belépve, a küszöbön állva ez üdvözöl minket. Nem számít, hogy tolóajtós, vagy nyílóajtós, a lényeg az, hogy praktikusan minden kényelmi funkciót betöltsön.

Gyakorlati útmutatók a funkcionalista tároláshoz

A folyosók mérete és a falak elrendezése eltérő a lakásokban, ezért a legmegfelelőbb választásnak az egyedi méretre gyártott beépített szekrény tűnhet. Ha egy ruhásszekrényt tervezünk, meg kell határoznunk, hogy mennyi helyet fog elfoglalni, hol fogjuk elhelyezni és mit tárolunk benne. A belső kialakítás, a front és a korpusz színe és anyaga – ezek csak a mi döntésünkön múlnak.

A beépített szekrények lehetővé teszik a szoba teljes területének a kihasználását. Tervezhetünk egy ilyen szekrényt a padlótól a mennyezetig, így az összes rendelkezésre álló helyet kitöltve. Mivel az egyedi tervezés során a bútorok méretezése nem jelent korlátozást, ezért akár a legkisebb mélyedésbe is beépíthetők. A folyosóra tervezett egyedi ruhásszekrénynek köszönhetően az egyes belső terek különböző mélységben és méretezésben készülhetnek. Ennek köszönhetően természetesen külön-külön belső elrendezést is kialakíthatunk.

Az egyedi méretezésű beépített szekrényekben történő tárolás kiváló megoldás, amely jelentősen növeli az előszoba tárolókapacitását. Főleg a magas lakásokban, például bérlakásokban jellemző ez. Ha a legfelső tároló zónát is beépíthetjük, akkor pont azokat a helyeket nyerjük meg, amelyek egy normál sztenderd méretű szekrény esetében „ halott zóna „ lenne. Az egyedi méretezésű bútorral rendelkező előszoba teljesen kiküszöböli a ki nem használt terek fogalmát.

Kis gardróbszekrény kis szobában

Miért nem az a legfontosabb, hogy a szekrény nagy legyen? Inkább az a fontos, hogy megfelelő tervezésű legyen. A szekrény kapacitása többek között az átgondolt tervezés és az egyes szabad helyek kihasználásán múlik, ezért érdemes ezeket figyelembe venni már a tervezés fázisában.

A kisméretű előszobában lévő beépített szekrény valóban az egyetlen bútor, amelyre szükségünk lehet. Azáltal, hogy a szekrény a padlótól a mennyezetig ér, tökéletes helyet tudunk biztosítani nem csak a saját felsőruházatunk számára, hanem azoknak a vendégeknek is, akik látogatóba érkeznek hozzánk. A cipőkre is gondoljunk az alsó zóna tervezésekor. A kalapok, sálak, kesztyűk részére elérhető magasságba fiókot szerelhetünk, vagy ugyanezen szezonális ruhákat tárolhatjuk az akasztók felett a felső polcokon is egy dobozban.

Úgy tűnhet, hogy egy kisméretű előszobában a teljes felületen beépített szekrény egyedül uralja, teljesen összenyomhatja a teret. De ez nem így van, ha megfelelően közelítünk a témához. A tolóajtókkal ellátott szekrény nem vesz igénybe helyet a kinyitáskor, tehát nem foglal el plusz helyet a térből. A keskeny folyosókon tökéletesen működnek a tolóajtós beépített szekrények.

A tér tágasságát legjobban világos színű bútorokkal érhetjük el. Ennek érdekében világos bútorlapokkal, vagy festett üvegekkel, esetleg tükrökkel dolgozhatunk.

Gardrób szekrény tükörrel

A tükrös szekrény számos előnnyel jár. Először is, a tükör vizuálisan kibővíti a szoba belső terét, ezért célszerű szűk és sötét helyeken alkalmazni.

A folyosón elhelyezett tükrös gardróbszekrény szintén világosítani fogja a lakást. Különösen akkor, ha a bejárati ajtón át beszűrődik némi természetes világítás, vagy a folyosó mennyezeti világítása fel van kapcsolva. Ilyenkor a tükör visszatükrözi a fényt, így sokkal könnyebb és finomabb hatású lesz maga a szekrény is.

A tükör kombinálható más fényes anyagokkal is, mint például festett üvegekkel. Minden a fantáziánkon és a lakás stílusán múlik.

Amikor a folyosón lévő szekrénybe tükröt választunk, gondoljunk arra is, hogy tovább játszhatunk a hatásokkal. Ugyanis választhatunk a hagyományos ezüst tükrön kívül bronz, vagy bármely más színezett tükröt is. A szokásostól eltérő színezésű tükörrel szalonszerű, díszes megjelenést kölcsönözhetünk a lakásnak. Ha azonban csak a gyakorlati szempontokat vizsgáljuk, akkor mindenképpen a hagyományos, ezüst tükrös verziót preferáljuk, mert ez nem fogja torzítani a színeket és a fényhatásokat.

A folyosón lévő tükrös beépített szekrény még egy praktikus dologban segítségünkre van: nem kell külön fali tükröt felszerelni annak érdekében, hogy a ruházatunkat megnézhessük. A szekrény tolóajtajának nagy felületei praktikus és kényelmes megoldást jelentenek.

A bútor belső területe függ a rendeltetési helyétől.

A dolgainkat tarthatjuk egy szekrényben, vagy több kisebb bútorban is párhuzamosan. Minden attól függ, hogy van-e más szekrényünk a lakásban.
Ha nincs más szekrény, akkor lehetőség van arra is, hogy a folyosón lévő szekrényben tároljuk a mindennapi ruhák mellett a személyes tárgyainkat, ágyneműt, rövid-és hosszú kabátokat, cipőket, vagy akár a háztartási készülékeket.

Ebben az esetben a szekrény belső részét egy, kettő, vagy akár több zónára is lehet tagolni attól függően, hogy hány ember fogja használni. Egy zónát kell használni a mindennapi ruházat tárolásához, egyet a felső ruházathoz, egy másikat pedig a törölközőkhöz és az ágyneműkhöz.
A rövid és a hosszú kabátok esetében a rudak magasságára kell ügyelni. A felső polcokat ágyneműhöz, törölközőhöz és egyéb olyan dolgokhoz használjuk, amiket ritkábban veszünk elő.

Az előszobaszekrény belseje teljesen eltérő lehet, ha ez a szekrény tipikusan háztartási dolgok és a vendégek ruházatát tárolja. Érdemes úgy tervezni, hogy a belső térben külön részen legyenek a magánhasználatú terek és külön azok, amiket a vendégek használnak. A szekrény alsó részébe polcokat és cipőtartó polcokat tehetünk, a felső részébe pedig a szezonális dolgokat, például a bőröndöket.

Amikor az előszobaszekrényben hasznos helyet szeretnénk létrehozni olyan eszközök számára, mint például a vasalódeszka vagy porszívó, akkor szereljünk fel speciális akasztókat és tartókat, amelyekre ezeket a felszereléseket könnyedén felakaszthatjuk. Ugyanígy megtervezhetjük a tisztítószerek, törlőkendők számára a polcok magasságát is.

A folyosón lévő szekrény nagyon felelősségteljes feladatot lát el és gyakran több mindent kell elrejtenie, mint a lakás többi bútorának, ezért az egyedi tervezésű-és gyártású szekrény nagyon praktikus megoldás. A gyártást megelőzően alaposan gondold át a lehetőségeket, mert a döntésed évekig befolyásolhatja pozitívan a kényelmedet.

 

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.