Oldal kiválasztása

Gardróbszekrény a folyosón

Gardróbszekrény különleges feladatokhoz

A klasszikus előszobaszekrénnyel éppúgy találkozhatunk apartmanokban, mint a lakásokban is. Gyakorlatilag a lakásba belépve, a küszöbön állva ez üdvözöl minket. Nem számít, hogy tolóajtós, vagy nyílóajtós, a lényeg az, hogy praktikusan minden kényelmi funkciót betöltsön.

Gyakorlati útmutatók a funkcionalista tároláshoz

A folyosók mérete és a falak elrendezése eltérő a lakásokban, ezért a legmegfelelőbb választásnak az egyedi méretre gyártott beépített szekrény tűnhet. Ha egy ruhásszekrényt tervezünk, meg kell határoznunk, hogy mennyi helyet fog elfoglalni, hol fogjuk elhelyezni és mit tárolunk benne. A belső kialakítás, a front és a korpusz színe és anyaga – ezek csak a mi döntésünkön múlnak.

A beépített szekrények lehetővé teszik a szoba teljes területének a kihasználását. Tervezhetünk egy ilyen szekrényt a padlótól a mennyezetig, így az összes rendelkezésre álló helyet kitöltve. Mivel az egyedi tervezés során a bútorok méretezése nem jelent korlátozást, ezért akár a legkisebb mélyedésbe is beépíthetők. A folyosóra tervezett egyedi ruhásszekrénynek köszönhetően az egyes belső terek különböző mélységben és méretezésben készülhetnek. Ennek köszönhetően természetesen külön-külön belső elrendezést is kialakíthatunk.

Az egyedi méretezésű beépített szekrényekben történő tárolás kiváló megoldás, amely jelentősen növeli az előszoba tárolókapacitását. Főleg a magas lakásokban, például bérlakásokban jellemző ez. Ha a legfelső tároló zónát is beépíthetjük, akkor pont azokat a helyeket nyerjük meg, amelyek egy normál sztenderd méretű szekrény esetében „ halott zóna „ lenne. Az egyedi méretezésű bútorral rendelkező előszoba teljesen kiküszöböli a ki nem használt terek fogalmát.

Kis gardróbszekrény kis szobában

Miért nem az a legfontosabb, hogy a szekrény nagy legyen? Inkább az a fontos, hogy megfelelő tervezésű legyen. A szekrény kapacitása többek között az átgondolt tervezés és az egyes szabad helyek kihasználásán múlik, ezért érdemes ezeket figyelembe venni már a tervezés fázisában.

A kisméretű előszobában lévő beépített szekrény valóban az egyetlen bútor, amelyre szükségünk lehet. Azáltal, hogy a szekrény a padlótól a mennyezetig ér, tökéletes helyet tudunk biztosítani nem csak a saját felsőruházatunk számára, hanem azoknak a vendégeknek is, akik látogatóba érkeznek hozzánk. A cipőkre is gondoljunk az alsó zóna tervezésekor. A kalapok, sálak, kesztyűk részére elérhető magasságba fiókot szerelhetünk, vagy ugyanezen szezonális ruhákat tárolhatjuk az akasztók felett a felső polcokon is egy dobozban.

Úgy tűnhet, hogy egy kisméretű előszobában a teljes felületen beépített szekrény egyedül uralja, teljesen összenyomhatja a teret. De ez nem így van, ha megfelelően közelítünk a témához. A tolóajtókkal ellátott szekrény nem vesz igénybe helyet a kinyitáskor, tehát nem foglal el plusz helyet a térből. A keskeny folyosókon tökéletesen működnek a tolóajtós beépített szekrények.

A tér tágasságát legjobban világos színű bútorokkal érhetjük el. Ennek érdekében világos bútorlapokkal, vagy festett üvegekkel, esetleg tükrökkel dolgozhatunk.

Gardrób szekrény tükörrel

A tükrös szekrény számos előnnyel jár. Először is, a tükör vizuálisan kibővíti a szoba belső terét, ezért célszerű szűk és sötét helyeken alkalmazni.

A folyosón elhelyezett tükrös gardróbszekrény szintén világosítani fogja a lakást. Különösen akkor, ha a bejárati ajtón át beszűrődik némi természetes világítás, vagy a folyosó mennyezeti világítása fel van kapcsolva. Ilyenkor a tükör visszatükrözi a fényt, így sokkal könnyebb és finomabb hatású lesz maga a szekrény is.

A tükör kombinálható más fényes anyagokkal is, mint például festett üvegekkel. Minden a fantáziánkon és a lakás stílusán múlik.

Amikor a folyosón lévő szekrénybe tükröt választunk, gondoljunk arra is, hogy tovább játszhatunk a hatásokkal. Ugyanis választhatunk a hagyományos ezüst tükrön kívül bronz, vagy bármely más színezett tükröt is. A szokásostól eltérő színezésű tükörrel szalonszerű, díszes megjelenést kölcsönözhetünk a lakásnak. Ha azonban csak a gyakorlati szempontokat vizsgáljuk, akkor mindenképpen a hagyományos, ezüst tükrös verziót preferáljuk, mert ez nem fogja torzítani a színeket és a fényhatásokat.

A folyosón lévő tükrös beépített szekrény még egy praktikus dologban segítségünkre van: nem kell külön fali tükröt felszerelni annak érdekében, hogy a ruházatunkat megnézhessük. A szekrény tolóajtajának nagy felületei praktikus és kényelmes megoldást jelentenek.

A bútor belső területe függ a rendeltetési helyétől.

A dolgainkat tarthatjuk egy szekrényben, vagy több kisebb bútorban is párhuzamosan. Minden attól függ, hogy van-e más szekrényünk a lakásban.
Ha nincs más szekrény, akkor lehetőség van arra is, hogy a folyosón lévő szekrényben tároljuk a mindennapi ruhák mellett a személyes tárgyainkat, ágyneműt, rövid-és hosszú kabátokat, cipőket, vagy akár a háztartási készülékeket.

Ebben az esetben a szekrény belső részét egy, kettő, vagy akár több zónára is lehet tagolni attól függően, hogy hány ember fogja használni. Egy zónát kell használni a mindennapi ruházat tárolásához, egyet a felső ruházathoz, egy másikat pedig a törölközőkhöz és az ágyneműkhöz.
A rövid és a hosszú kabátok esetében a rudak magasságára kell ügyelni. A felső polcokat ágyneműhöz, törölközőhöz és egyéb olyan dolgokhoz használjuk, amiket ritkábban veszünk elő.

Az előszobaszekrény belseje teljesen eltérő lehet, ha ez a szekrény tipikusan háztartási dolgok és a vendégek ruházatát tárolja. Érdemes úgy tervezni, hogy a belső térben külön részen legyenek a magánhasználatú terek és külön azok, amiket a vendégek használnak. A szekrény alsó részébe polcokat és cipőtartó polcokat tehetünk, a felső részébe pedig a szezonális dolgokat, például a bőröndöket.

Amikor az előszobaszekrényben hasznos helyet szeretnénk létrehozni olyan eszközök számára, mint például a vasalódeszka vagy porszívó, akkor szereljünk fel speciális akasztókat és tartókat, amelyekre ezeket a felszereléseket könnyedén felakaszthatjuk. Ugyanígy megtervezhetjük a tisztítószerek, törlőkendők számára a polcok magasságát is.

A folyosón lévő szekrény nagyon felelősségteljes feladatot lát el és gyakran több mindent kell elrejtenie, mint a lakás többi bútorának, ezért az egyedi tervezésű-és gyártású szekrény nagyon praktikus megoldás. A gyártást megelőzően alaposan gondold át a lehetőségeket, mert a döntésed évekig befolyásolhatja pozitívan a kényelmedet.

 

Skandináv stílusú modern lakás berendezése

Skandináv stílusú modern lakás berendezése

Skandináv stílusú modern lakás berendezése. 70 négyzetméter, amely egységesen, harmonikusan és kényelmesen van elrendezve. Ennek a lakásnak a beruházói olyan klimatikus, funkcionális belső tereket szerettek volna, amelyek levegőt adnak az utcai nyüzsgésből, és...

Modern stílusú mikro lakás. Kényelem kis helyen.

Modern stílusú mikro lakás. Kényelem kis helyen.

Modern stílusú mikro lakás és mikroapartman. Kényelem kis helyen. Kis tér, nyitott alaprajz, kényelem és komfort - egy modern stílusú mikro lakás egy nagyváros egyik bérházában. Egy kis lakás, amely lenyűgöz stílusával, átgondolt szervezésével és nyugodt színeivel...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.