Oldal kiválasztása

Gardróbszoba berendezési ötletek

 

A teljesség igénye nélkül most összeszedtük a 7 legalapvetőbb gardróbszoba berendezési tippet!

1.Méretétől függően a rendelkezésre álló szobát többféleképpen is be lehet rendezni:

  • egy falra ( 1.kép )
  • két szemben lévő falra- két egymás melletti falra „ L alakban „  ( 2.kép )
  • három falra „ U alakban „ ( 3.kép)
  • vagy akár mind a négy falat beépítheted, ha a bejárati ajtót szabadon hagyod.Mire kell mindenképpen figyelni a kezdeti tervezéskor? Hol vannak a szobában az áramkiállások, radiátor, ablak, riasztó, vagy bármely más készülék. Milyen szekrény mélységek lesznek és ezek hogyan befolyásolják egymást a beépítés során.

 Egy oldalra épített bútor a gardróbszobába1.kép – Egy oldalra épített bútor a gardróbszobába

L alakú szekrény gardróbszoba
2.kép – L alakú beépített bútor a gardróbszobába


U alakú gardróbszoba elegáns orto főprofillal nyitott és zárt kiegészítő elemekkel
3.kép – U alakú beépített bútor a gardróbszobába

2. Válassz a hangulatnak megfelelő színeket!

Ha van konkrét stílus, amit követsz, akkor annak megfelelő anyagokat és színeket használj! Milyen lehetőségek vannak? Miket tudsz kombinálni? Világosszürke, betonhatású padlóhoz jól passzolhat egy fahatású, világos színárnyalatú bútor, sötétszürke, antracit kiegészítőkkel. Vagy épp fordítva, helyezd a hangsúlyt a szürke különböző árnyalataira és egy merőben eltérő kiegészítővel dobd fel az egészet. Mindenképpen emelj ki egy-egy bútordarabot, vagy kiegészítőt, például lehet más színű a fiók, vagy az egyik szekrénynél a polcok. Tervezz be egy menő arany, pezsgő, vagy bronz függőlámpát.

 

3. Világíts rá a részletekre!

Emeld ki fényekkel azokat a bútorrészeket, amiket fontosnak tartasz. Például egy led-es üvegpolc nagyon jópofa tud lenni. Tehetsz a falra is irányított fényeket, vagy vegyél olyan design lámpát, ami méhsejtet vagy bármilyen más, nem megszokott formát mutat. ( 4.kép )

 LED világítás a gardróbszobában4.kép – Led világítás a gardróbszobába

4. Nem kell ajtóval lezárni a szekrényeket!

Hagyd nyitva a bútort, hiszen ha a szoba zárt, akkor nem fog porosodni a ruha. Nyitott gardróboknál a design hatást pont a szépen elrendezett ruhák kompozíciója adja meg. Ilyenkor szokták ellenvetésként azt bedobni, hogy de akkor állandóan porosak lesznek a ruhák… hát igen, valóban, a nyitott gardróbokat azért gyakrabban kell tisztítani. De hát a szépségért mindig is tenni kellett! Gondoskodj arról, hogy ezt a szobát hetente egyszer ki kell tisztítani és ezzel az alaptakarítással már nem fog nagymértékű szennyeződés felhalmozódni. Gondolj arra, hogy a nyitott gardróboknál megmutathatsz egy csilivili cipőt, vagy egy szép nyakkendőt.

 

5. Tárolj rendszerezetten!

Tervezéskor határozd meg, hogy mennyi akasztós, mennyi hajtogatós ruhát szeretnél tárolni. Ha van rá lehetőség, válaszd külön a női és a férfi ruhákat, ezzel lehetőséget teremtesz arra, hogy akár egyszerre öltözködj a pároddal. Vedd figyelembe, hogy a nők általában egy kicsit alacsonyabbak, ezért nekik inkább alulra, míg magas férfiaknak inkább felülre tervezd a ruha akasztókat. A lényeg, hogy mindketten kényelmesen elérjétek. Ha már a magassági méreteket említem, érdemes külön választani a mindennapi használatban lévő ruhákat és azokat, amiket csak szezonálisan hordasz. A szezonális ruhákat a legmagasabb polcra vagy a sarokba tedd. Ha hajtogatott pólókat szeretnél szezonálisan tárolni, akkor legjobb egy papír, vagy műanyag doboz, ez egyszerre megvédi és egy helyen is tartja őket. ( 5-6 kép )

 5.kép – Kihúzható nadrágtartó, a Mocca termékcsaládból

 


6.kép – Kihúzható kosár, a Mocca termékcsaládból

6. Használj kiegészítőket!

Különböző funkciókkal és színekkel rendelhető kiegészítőkkel teheted változatossá a szekrény belsejét. Például egy ékszertartó fiók egyszerre hasznos és változatos tárolást is eredményez. Erre tehetsz üvegpolcot és akkor teljes egészében be is lehet látni a belsejébe. A hagyományos akasztós nadrágtartók helyett például tervezhetsz egy kicsit designosabb, kihúzhatós nadrágtartót is! A cipőket például teheted kihúzható polcokra, vagy sámfás tartókra is. Számtalan lehetőség közül választhatsz. ( 7.kép )

 
7.kép – Kihúzható ékszertartó, a Mocca termékcsaládból

7. Tükröm-tükröm, mondd meg nékem!

Igen, a gardróbszobában is jól jön a tükör. Nemcsak a térnövelő esztétikai hatása miatt, hanem mert a gyönyörűen berendezett gardróbodban fogsz majd öltözködni, és a tükörben láthatod az aznapi legjobb ruhakollekciót. Ha igazán extravagáns tükröt szeretnél, felejtsd el a megszokott ezüst színűt és helyette szerezz be egy bronztükröt!
Mielőtt a bútort megrendeled, mindenképpen tájékozódj szakembereknél, hogy az ötleteidet hogyan lehet megvalósítani! Inspirálódj szakmai fórumokon és weboldalakon! A gyártást bízd olyan cégre, amely már több éves rutinnal rendelkezik!

Prémium Mocca kiegészítők a gardróbszoba beépítet bútoraihoz 

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardóbszekrény Rendkívül stílusos, esztétikus és funkcionális – ezek kétségtelenül fehér szekrények . A fehér szekrények időtlen bútorok, amelyek a változó trendek és divat ellenére továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek. Mi az oka a fehér szekrények...

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardóbszekrény Sok ember számára a fekete szekrény az exkluzivitás és az elegancia szinonimája. A modernista és loft belsőépítészeti megoldások szerelmesei szívesen választják. Néha azonban lehet egy olyan bútor, amely félelmeket és kétségeket ébreszt. És...