Oldal kiválasztása

Háztartási helyiségek. Ötletek az otthoni kiegészítő tárgyak elrendezésére

Porszívók, vasalódeszkák, szárítók, felmosók, tartalék tisztítószerek és még sok minden más – ennyi minden, és hová rejtsük el? Hová rendezzük el az ilyen eszközöket, hiszen olyan kevés hely van a lakásban? Jó lenne egy háztartási helyiség?

Ha hasonló dilemmával küzd, és a háztartási gépek és kellékek látványukkal ijesztgetik, itt az ideje, hogy tegyen valamit. Azt hiszem, van egy jó hírünk és néhány jó tanácsunk. Ezek megkönnyítik a mindennapjait, rendet és szimbiózist teremtenek Ön és a berendezései között. Rendezzünk be hát együtt egy praktikus háztartási helyiséget.

dupla tolóajtós szekrény nappaliba
Ha két gardróbszekrény áll rendelkezésére, az egyiket vagy legalább egy részét rendelje a háztartási helyiséghez.

Szervezzünk egy háztartási helyiséget – hogyan csináljuk helyesen?

Ha azt mondjuk, hogy „háztartási helyiség”, azonnal egy beugrót, padlást vagy akár egy különálló kamrát látunk. És ki mondta, hogy a háztartási helyiséget nem lehet máshol megtalálni? Egy tömbházi, lakótelepi lakás esetén kicsit nehéz olyan luxust találni, mint egy különálló felesleges szoba. Sőt, még az iker- vagy sorházakban is más célt szolgálnak a szabad helyiségek. Gyakran mini gardróbszekrényekké alakulnak. Aki rendelkezik egy olyan belső térrel, amely mosókonyhaként, szárítóhelyiségként és tárolóhelyiségként is használható, az valóban szerencsésnek mondhatja magát.

Hogyan szervezzünk tehát egy háztartási helyiséget úgy, hogy elrejtsük a szem előtt lévő rendetlenséget?

Ahhoz, hogy elrejtse a vizes palackokat, a háztartási kisgépeket, valamint a takarítóeszközöket és a tisztítószereket, csak találnia kell egy helyet számukra. Ezt megteheti a bútorokban is.

  • Ha ezek új, egyedi készítésű bútorok, a probléma gyakorlatilag megszűnik. Az új bútoroknál a zónák elkülönítése és az ilyen hely szükségességének tudatosítása sokkal könnyebbé teszi ezt a feladatot.
  • Ha a meglévő bútorokról van szó, akkor egy kis kreativitásra és néhány kompromisszumra van szükség. Az előnyök azonban sokkal nagyobbak lesznek, mint az engedmények.

Egy hasznos helyiség, mint például az élelmiszerek tárolására szolgáló helyiség

A háztartási helyiség nem csak a seprűk rejtekhelye. Nagyon gyakran praktikus kamra a házi készítésű konzervek, lisztkészletek, tészták vagy italcsomagok számára. Ebben a térben jó helyet találni a háztartási kisgépeknek is. A turmixgép, a kávépörkölő vagy a konyhai robotgép nem mindig mutat jól a konyhapulton. Másrészt viszont mindenképpen jó, ha kéznél vannak. Néha az elérhetőségükkel kapcsolatos probléma miatt a konyhaszekrények hátsó részében kötnek ki. Ott hevernek elfeledve, mert kihúzni őket kínszenvedés. Mit tegyünk ilyen helyzetben?

A TANÁCSUNK: A konyhabútorban külön szekrényt kell számukra elkülöníteni. Így egy mini háztartási helyiség jön létre, ahol kényelmesen elférnek anélkül, hogy összekeverednének a mindennapi tányérokkal, csészékkel vagy edényekkel.

egyedi modern konyhabútor konyhaszigettel
Egy konyhasziget vagy egy magas, keskeny szekrény tökéletes hely egy háztartási helyiségnek egy lakásban.

Egy jól szervezett konyhában a háztartási helyiségként szolgáló helyiség lehet:

  • Alsó-és felső egységre osztott konyhaszekrény.
  • Konyhai sziget. Tökéletes hely az ilyen típusú berendezések vagy készletek számára.
  • A tolószekrény egyik része. A beépített nagy háztartási gépek mellett a magasabb polcokon a kisebb és házi készítésű befőttek is helyet kapnak.

Konyhai sziget és beépítet bútorok különböző színkekben
Egy különálló vitrin áttetsző üveggel is használható háztartási helyiségként.

Otthoni takarító-és tisztítóeszközök helyisége

Vannak olyan készülékek otthon, amelyek nélkül nem lehet meglenni. Ilyenek például a porszívó, a vasaló, a vasalódeszka vagy az összecsukható szárító. Gyakran véletlenszerű sarkokban, bútorok mögött, függöny mögött vagy ajtó mögött kötnek ki. Sokszor szemet hunyunk felette, mert otthon nincs más helyük. Mennyivel szebb lenne, ha egyetlen konkrét helyre kerülnének, ahol minden kéznél van.

A TANÁCSUNK: Az egyik szekrénymodul lehet egy ilyen hely. Nem igazán van szükséged sok ilyen helyre. A vasalódeszka és a szárító nem széles, a porszívó általában kibontva, a vasaló pedig egy speciális tartóra akasztható. Mérje meg a készülékeit, és látni fogja, hogy egy kis hely létrehozása a szekrényben segít megoldani a háztartási gépek tárolásának problémáját. Egy ilyen mini háztartási helyiség elválasztja a berendezéseket a mindennapi tárgyaktól. Egy helyre gyűjti őket, és megkönnyíti a tárolásukat. Fent, a polcokon lesz hely a tisztítószerek, ruhák, táskák vagy más tárgyak és higiéniai cikkeknek is.

egyedi előszoba szekrény praktikus tárolókkal
A porszívót, felmosót vagy vasalódeszkát az előszobai szekrényben helyezheti el. Egy ilyen szervezett háztartási helyiségben minden kéznél lesz.

TANÁCSUNK : Ha előszobai szekrényt tervez vásárolni, tervezzen benne helyet az ilyen tárgyaknak. Ez nagyon egyszerű egy egyedi készítésű szekrényben.

praktikus belső elrendezés a háztartási eszközöknek a szekrénybenA szekrény példás belső elrendezése egy külön háztartási zónával rendelkező résszel

Ha pedig két szekrény van az előszobában, a probléma gyakorlatilag magától megoldódik. Ne mondja magának, hogy egyikben sincs hely. Biztosan van olyan helyiség, amelyet sikeresen átalakíthat háztartási helyiséggé, esetleg még házi kamrává is.

A kívülről érdekesnek tűnő szekrény különböző titkokat rejthet, akár otthoni tárolóhelyiséget vagy gazdasági zónát is. Végül is a látogató vendégeknek nem kell tudniuk róla. Csak Önnek van hozzáférése a belsejéhez.

exkluzív egyedi szekrény nappalibaEgy exkluzív szekrényben elrejtett háztartási helyiség. Ez az előnye az egyedi készítésű szekrényeknek.

Szokatlan helyek egy tipikus háztartási helyiségben.

Lepjen meg másokat a találékonyságával. Mosókonyha a nappaliban? Miért ne? Egy gyönyörű, tágas könyvespolc rejtett rekesszel a porszívó vagy a vasalódeszka számára. Használja a bútordarab egy részét az egyik oldalán, vagy használjon ferde helyet. Senki sem számít arra, hogy a hatalmas könyvtár a krimik, szépirodalmi regények és versek mellett az élet prózáját is rejti porszívó vagy vasaló formájában.

Nappali szoba külön irodaterülettel és modern könyvtárral-min
A könyvespolc zárt felületű részében egy mini háztartási helyiséget lehet kialakítani a kisebb berendezések számára.

És ha nem egy előszoba vagy egy nappali, akkor talán egy fürdőszoba. Ez a belső tér tökéletes egy háztartási helyiségnek, persze ha van hely valami másnak is, mint egy mosdó és egy kád. Vessen egy pillantást a fürdőszobájára. Talán vannak olyan területek, amelyek nemcsak szárító vagy vasalódeszka, hanem mosógép és mosószerek számára is használhatóak. Végül is egy háztartási helyiségnek nem kell nagynak, de annál inkább jól átgondoltnak lennie.

egyedi tolóajtós szekrény fürdőszobába
A fürdőszobában lévő nagy tolóajtós szekrény ideális hely egy háztartási helyiségnek, és emellett egy mosókonyhának is, szárítóhelyiséggel együtt.

És a lépcső alatti hely háztartási övezetként. Néha túl kicsi ahhoz, hogy elférjen benne egy könyvespolc vagy egy kis íróasztal a házimunkához, de elég tágas ahhoz, hogy háztartási helyiséggé alakítsuk át.

A ferde szekrény nagyon hálás téma, ha helyet keres a szükséges takarítóeszközöknek vagy akár olyan tartósítószereknek, amelyek kívülről nem feltétlenül néznek ki jól. Ha a lépcső alatti teret vagy az ablakok alatti ferde szakaszokat tolóajtókkal zárja le, vagy fiókokat épít, tökéletes tárolóhelyeket hozhat létre, és funkcionalitást adhat ezeknek a nehezen elrendezhető helyeknek.
Az otthoni háztartási helyiségnek sok arca lehet. Minden attól függ, hogy mit tervez elrejteni benne, és hol talál egy darab hasznosítható helyet. Nem kell feltétlenül nagy helyiségnek lennie. Ahogy fentebb megmutattuk, néha jó szervezés, ötlet és apró engedmények kérdése.

A kiegészítő eszközök, szerszámok felkarolása és elrejtése a belső tér általános harmóniájának és rendjének egyik lépése. Ez egyben a mindennapi munka jobb megszervezését is jelenti, és ezt a kényelmet nagyon gyorsan valóban érezni fogja. A porszívók, szárítók, deszkák, vasalók nem fogják maguknak megszervezni ezt a helyet. De Ön megteheti helyettük. A méretre gyártott megoldásokkal és bútorokkal ez a feladat tényleg nem nehéz.

Ha pedig gondja van, vegye igénybe tanácsadóink segítségét, vagy látogasson el az egyik hivatalos bemutatóterembe. Itt biztosan talál inspirációt, vegye igénybe a szakmai tanácsokat, és a tervezővel együtt tervezze meg a tökéletes háztartási helyiséget.

 

 

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardóbszekrény Rendkívül stílusos, esztétikus és funkcionális – ezek kétségtelenül fehér szekrények . A fehér szekrények időtlen bútorok, amelyek a változó trendek és divat ellenére továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek. Mi az oka a fehér szekrények...

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardóbszekrény Sok ember számára a fekete szekrény az exkluzivitás és az elegancia szinonimája. A modernista és loft belsőépítészeti megoldások szerelmesei szívesen választják. Néha azonban lehet egy olyan bútor, amely félelmeket és kétségeket ébreszt. És...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.