Oldal kiválasztása

Hogyan osszuk fel a nappalit zónákra? A belső tér elrendezésének módjai

Amikor egy helyiségnek, például a nappalinak, több funkciót is be kell töltenie, dilemma elé kerülünk, hogy miként lehet ezt a legjobban megoldani. Hogyan osszuk fel a nappalit zónákra úgy, hogy az egész belső tér egységesnek tűnjön, ugyanakkor minden zóna betöltse a neki kijelölt szerepet? Az ilyen típusú kihívással nemcsak a konyhasarokkal rendelkező tágas nappalik tulajdonosai, hanem a kis lakások tulajdonosai is szembesülnek. Különösen az utóbbiaknál a korlátozott számú helyiségek eredeti és okos megoldásokat kényszerítenek a nappali elrendezésére , amelyek ötvözik a funkcionalitást és a megfelelő szervezést.

Nézze meg, milyen trükkökkel és elrendezési elemekkel lehet a nappalit zónákra osztani, és élvezni a kényelmes belső teret.

Hogyan osszuk fel a nappalit zónákra úgy, hogy ne vigyük túlzásba?

Pontosan mit kell tartalmaznia a nappalinak, és milyen zónáknak kell benne lenniük? Ez az a kérdés, amelyre választ kell adnia, mielőtt elkezdené a felosztást vagy az összevonást. Minden nappali más, akárcsak a tulajdonosa, ezért a nappali zónákra való felosztásának az egyéni igényeken kell alapulnia. Nem mindenkinek kell helyet találnia egy házimozi zónának, egy kávézósaroknak, egy étkezőnek egy asztallal vagy egy otthoni irodának. Néha elég csak a pihenő- és az étkezőzóna, ha a konyha nem teszi lehetővé a családi asztal elhelyezését, vagy nyitott a nappalival szemben. Talán egy otthoni könyvespolc egy karosszékkel és egy kényelmes kanapéval és egy dohányzóasztallal elegendő, ha a konyhában van hely egy nagy asztalnak, és az iroda egy külön helyiséget foglal el.

Vannak azonban olyan helyzetek, amikor a nappali térben minden funkciót el kell helyezni, és egy tárolószekrény mellett jelen van a külön kis konyhasarok egy étkezővel, egy kis kanapé, dohányzóasztallal és egy TV-szekrény. Hogyan fér mindez el?

A nappali igényei és mérete azok az elemek, amelyek segítenek kidolgozni egy tervet arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet a nappalit zónákra osztani, ezért velük kell kezdeni.

Nappali elrendezéseHogyan lehet a nappalit zónákra osztani: gondolja át, milyen zónákra van szüksége, és hogy a nappali elrendezése megad-e ilyen lehetőségeket

Hogyan osszuk fel a nappalit tároló, szórakoztató és pihenő zónákra?

A bútorok elrendezése és kiválasztása segít e zónák elkülönítésében. Egy tágas , egyedi készítésű gardróbszekrény az egyik falon egy olyan bútordarab, amely több kiegészítő funkciót is betölthet a tárolási területen. Az alapvető funkciója mellett, amely a ruhák tárolása, megfelelő tervezése lehetővé teszi, hogy további lehetőségeket nyerjen. A tolóajtókkal ellátott szekrényt magas, megvilágított ablakokkal kombinálhatjuk, amelyeken a könyvek, ajándéktárgyak vagy érdekes dekoratív részletek elhelyezésére szolgáló zsanéros ajtók vannak.

A nappali második fala egy otthoni szórakoztató zóna egy TV-vel és egy praktikus szekrénnyel a berendezések vagy különböző kiegészítők számára. A felosztás tehát nyilvánvaló.

Ebben az esetben egy nagy sarok vagy egy kanapé válik elválasztó elemmé, amely segít abban a feladatban, hogy hogyan lehet funkcionálisan felosztani a nappalit zónákra. Ez a bútordarab elválasztja az egyes zónákat, ugyanakkor biztosítja a belsőépítészet egységességét. Ez egy ilyen semleges pihenő zóna, amely illeszkedik a másik kettőhöz.

egyedi bútor nappaliba tökéletes harmónia
Hogyan lehet a nappalit zónákra osztani: a nappali sarka elválasztja a TV-zónát a tárolási zónától, ugyanakkor ideális pihenő zóna.

Hogyan osszuk fel a nappalit nappali és konyhai zónákra?

Az áttört polcokkal és térszerkezetekkel ellátott ORTO bútorok tökéletes megoldást jelentenek arra, hogy a nappalit funkcionálisan független zónákra osszuk, és a teret nyitottan tartsuk.

A méretre szabott könyvespolcok és polcok a padlótól a mennyezetig vagy az egyes bútorok között helyet teremtenek a tárolásra, érdekes elválasztóelemek a belső térben, és nem korlátozzák a fény hozzáférését, ami különösen a kis nappalikban fontos.

Egy méretre szabott könyvespolc bármilyen méretű, mélységű és elrendezésű polccal rendelkezhet, hogy megfelelő távolságot hagyjon ott, ahol szükség van rá.
A könyvespolc polcai az igényektől függően készülhetnek üvegből vagy bútorlapból, ami karaktert ad a bútornak, és illeszkedik a nappali különálló területeihez.
Az állvány egyik oldalán megszervezhet egy ételkészítési zónát, azaz a konyhai zónát, a másik oldalon pedig egy nappali zónát.

komandor orto rendszer full nappali
Hogyan lehet a nappalit zónákra osztani: az Orto rendszerű állvány elválasztja a konyha területét a nappali területétől.

Egy hely a pihenésre és az étkezésre – hogyan lehet felosztani a nappalit zónákra?

Vannak olyan otthonok, ahol a zónák elválasztása nem nehéz a belső tér mérete és elrendezése miatt. Ebben az esetben nem számít, hogyan kell a nappalit zónákra osztani, de fontos, hogy ezt érdekes és eredeti módon tegye.

Egy megfontolásra érdemes javaslat a Lumi rendszerben készült üvegfalak és válaszfalak. Az ilyen típusú megoldás sokoldalúsága az ajtónyitás módjának, a fal méretének és kitöltésének szabad megválasztásában rejlik. A magas üvegezés lehetővé teszi a fény átjutását szobáról szobára, szerkezetileg és vizuálisan is nagyon könnyűnek tűnnek, és modern és klasszikusabb belső terekhez is illeszkednek. Azáltal, hogy elválasztják egymástól a zónákat, lehetővé teszik, hogy azok közvetlen kapcsolatban maradjanak, ami nagyon jót tesz a belső térnek és a benne tartózkodó embereknek.

Az üvegfalnak köszönhetően a nappaliban a pihenőterület és az étkező elkülönítése nemcsak funkcionális és praktikus megoldássá válik, hanem vizuálisan is nagyon érdekes és esztétikus.

Lumi üvegezés csuklós ajtókkal
Hogyan lehet a nappalit zónákra osztani: Lumi üvegezés csuklós ajtókkal, mint elválasztó a nappali és az étkező között.

Hogyan osszuk fel a nappalit különböző célú zónákra?

Ha a hely lehetővé teszi, az elrendezés további elemei segíthetnek a nappali zónákra osztásában. Erre szolgálnak a következők:

 • Magas, dedikált tévéfal,
 • kandalló,
 • áttört panel méretre szabva,
 • összecsukható étkezőasztal üvegből készült kijelzővel
 • egy nagyon népszerű konyhasziget.

Az ilyen típusú részletek érdekes és esztétikai hangsúlyt jelentenek a belső térben, de jellemzőik és céljuk révén egyértelműen elhatárolják az egyes zónákat. Ezenkívül ezek az elemek, mint például a konyhai sziget, különböző funkciókat látnak el egy adott zónában, növelve a belső tér funkcionalitását. A sziget lehet tehát kiegészítő munkalap, étkezőasztal, ideiglenes íróasztal vagy a barátokkal való kávézás helye.

nappali beépített szekrény tv panellel
Hogyan lehet a nappalit zónákra osztani: a TV panel a nappalit étkezőre és pihenőhelyiségre osztja.

  Hogyan lehet gazdaságosan és gyorsan felosztani a nappalit zónákra?

  Gyakran maga a nappali elrendezése, az ablakok vagy a mélyedések elrendezése természetes felosztás, amelybe nem kell túlságosan beavatkozni. Ebben az esetben a színek és a különböző belső anyagok gyakran segítenek a nappali zónáinak elválasztásában. Ez a leggyorsabb és meglehetősen gazdaságos módja annak, hogy funkcionálisan független zónákat szervezzünk egy helyiségen belül.

  A szőnyeg elrendezése, a falon lévő egyedi tapéta, a kijelölt falak színének kiválasztása vagy a megkülönböztető padló esztétikus belső térelválasztókat hoz létre. A világítás elrendezése és típusa vagy akár a bútorok nem szabványos elrendezése a szobában szintén meghatározhatja a zónák felosztását a nappaliban.

  Itt egyszerűen csak a jó ötlet és a kreativitás számít.

  Hófehér beépített szekrény az amerikai stílusú konyhábanHogyan osszuk fel a nappalit zónákra: a bútorok elosztása az egyes falakra olyan zónákat jelöl ki, amelyek simán összeolvadnak egymásba.

  Amikor azon gondolkodik, hogyan ossza fel a nappaliját zónákra, nem kell költséges és felújítást igénylő megoldásokkal számolnia.

  Néha elég kisebb műveleteket végezni, átrendezni a bútorokat vagy egy gyors átalakítással helyet találni a nappaliban a különleges feladatoknak és egy adott célnak.

  Ne feledje azonban, hogy még a nappali zónákra való felosztásakor is fontos, hogy megőrizze a stílusát és esztétikai identitását, hogy a belső tér barátságos, pihenésre hívó és funkcionális legyen. Ne keressen mesterséges felosztásokat és olyan zónákat, amelyekre nincs szüksége. A nappali az nappali, és hogy milyen zónák lesznek benne, annak az Ön igényeiből kell következnie, nem pedig az uralkodó divatból.

   

   

   

  Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

  A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

  A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

  Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.