Oldal kiválasztása

Hogyan osszuk fel a nappalit zónákra? A belső tér elrendezésének módjai

Amikor egy helyiségnek, például a nappalinak, több funkciót is be kell töltenie, dilemma elé kerülünk, hogy miként lehet ezt a legjobban megoldani. Hogyan osszuk fel a nappalit zónákra úgy, hogy az egész belső tér egységesnek tűnjön, ugyanakkor minden zóna betöltse a neki kijelölt szerepet? Az ilyen típusú kihívással nemcsak a konyhasarokkal rendelkező tágas nappalik tulajdonosai, hanem a kis lakások tulajdonosai is szembesülnek. Különösen az utóbbiaknál a korlátozott számú helyiségek eredeti és okos megoldásokat kényszerítenek a nappali elrendezésére , amelyek ötvözik a funkcionalitást és a megfelelő szervezést.

Nézze meg, milyen trükkökkel és elrendezési elemekkel lehet a nappalit zónákra osztani, és élvezni a kényelmes belső teret.

Hogyan osszuk fel a nappalit zónákra úgy, hogy ne vigyük túlzásba?

Pontosan mit kell tartalmaznia a nappalinak, és milyen zónáknak kell benne lenniük? Ez az a kérdés, amelyre választ kell adnia, mielőtt elkezdené a felosztást vagy az összevonást. Minden nappali más, akárcsak a tulajdonosa, ezért a nappali zónákra való felosztásának az egyéni igényeken kell alapulnia. Nem mindenkinek kell helyet találnia egy házimozi zónának, egy kávézósaroknak, egy étkezőnek egy asztallal vagy egy otthoni irodának. Néha elég csak a pihenő- és az étkezőzóna, ha a konyha nem teszi lehetővé a családi asztal elhelyezését, vagy nyitott a nappalival szemben. Talán egy otthoni könyvespolc egy karosszékkel és egy kényelmes kanapéval és egy dohányzóasztallal elegendő, ha a konyhában van hely egy nagy asztalnak, és az iroda egy külön helyiséget foglal el.

Vannak azonban olyan helyzetek, amikor a nappali térben minden funkciót el kell helyezni, és egy tárolószekrény mellett jelen van a külön kis konyhasarok egy étkezővel, egy kis kanapé, dohányzóasztallal és egy TV-szekrény. Hogyan fér mindez el?

A nappali igényei és mérete azok az elemek, amelyek segítenek kidolgozni egy tervet arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet a nappalit zónákra osztani, ezért velük kell kezdeni.

Nappali elrendezéseHogyan lehet a nappalit zónákra osztani: gondolja át, milyen zónákra van szüksége, és hogy a nappali elrendezése megad-e ilyen lehetőségeket

Hogyan osszuk fel a nappalit tároló, szórakoztató és pihenő zónákra?

A bútorok elrendezése és kiválasztása segít e zónák elkülönítésében. Egy tágas , egyedi készítésű gardróbszekrény az egyik falon egy olyan bútordarab, amely több kiegészítő funkciót is betölthet a tárolási területen. Az alapvető funkciója mellett, amely a ruhák tárolása, megfelelő tervezése lehetővé teszi, hogy további lehetőségeket nyerjen. A tolóajtókkal ellátott szekrényt magas, megvilágított ablakokkal kombinálhatjuk, amelyeken a könyvek, ajándéktárgyak vagy érdekes dekoratív részletek elhelyezésére szolgáló zsanéros ajtók vannak.

A nappali második fala egy otthoni szórakoztató zóna egy TV-vel és egy praktikus szekrénnyel a berendezések vagy különböző kiegészítők számára. A felosztás tehát nyilvánvaló.

Ebben az esetben egy nagy sarok vagy egy kanapé válik elválasztó elemmé, amely segít abban a feladatban, hogy hogyan lehet funkcionálisan felosztani a nappalit zónákra. Ez a bútordarab elválasztja az egyes zónákat, ugyanakkor biztosítja a belsőépítészet egységességét. Ez egy ilyen semleges pihenő zóna, amely illeszkedik a másik kettőhöz.

egyedi bútor nappaliba tökéletes harmónia
Hogyan lehet a nappalit zónákra osztani: a nappali sarka elválasztja a TV-zónát a tárolási zónától, ugyanakkor ideális pihenő zóna.

Hogyan osszuk fel a nappalit nappali és konyhai zónákra?

Az áttört polcokkal és térszerkezetekkel ellátott ORTO bútorok tökéletes megoldást jelentenek arra, hogy a nappalit funkcionálisan független zónákra osszuk, és a teret nyitottan tartsuk.

A méretre szabott könyvespolcok és polcok a padlótól a mennyezetig vagy az egyes bútorok között helyet teremtenek a tárolásra, érdekes elválasztóelemek a belső térben, és nem korlátozzák a fény hozzáférését, ami különösen a kis nappalikban fontos.

Egy méretre szabott könyvespolc bármilyen méretű, mélységű és elrendezésű polccal rendelkezhet, hogy megfelelő távolságot hagyjon ott, ahol szükség van rá.
A könyvespolc polcai az igényektől függően készülhetnek üvegből vagy bútorlapból, ami karaktert ad a bútornak, és illeszkedik a nappali különálló területeihez.
Az állvány egyik oldalán megszervezhet egy ételkészítési zónát, azaz a konyhai zónát, a másik oldalon pedig egy nappali zónát.

komandor orto rendszer full nappali
Hogyan lehet a nappalit zónákra osztani: az Orto rendszerű állvány elválasztja a konyha területét a nappali területétől.

Egy hely a pihenésre és az étkezésre – hogyan lehet felosztani a nappalit zónákra?

Vannak olyan otthonok, ahol a zónák elválasztása nem nehéz a belső tér mérete és elrendezése miatt. Ebben az esetben nem számít, hogyan kell a nappalit zónákra osztani, de fontos, hogy ezt érdekes és eredeti módon tegye.

Egy megfontolásra érdemes javaslat a Lumi rendszerben készült üvegfalak és válaszfalak. Az ilyen típusú megoldás sokoldalúsága az ajtónyitás módjának, a fal méretének és kitöltésének szabad megválasztásában rejlik. A magas üvegezés lehetővé teszi a fény átjutását szobáról szobára, szerkezetileg és vizuálisan is nagyon könnyűnek tűnnek, és modern és klasszikusabb belső terekhez is illeszkednek. Azáltal, hogy elválasztják egymástól a zónákat, lehetővé teszik, hogy azok közvetlen kapcsolatban maradjanak, ami nagyon jót tesz a belső térnek és a benne tartózkodó embereknek.

Az üvegfalnak köszönhetően a nappaliban a pihenőterület és az étkező elkülönítése nemcsak funkcionális és praktikus megoldássá válik, hanem vizuálisan is nagyon érdekes és esztétikus.

Lumi üvegezés csuklós ajtókkal
Hogyan lehet a nappalit zónákra osztani: Lumi üvegezés csuklós ajtókkal, mint elválasztó a nappali és az étkező között.

Hogyan osszuk fel a nappalit különböző célú zónákra?

Ha a hely lehetővé teszi, az elrendezés további elemei segíthetnek a nappali zónákra osztásában. Erre szolgálnak a következők:

 • Magas, dedikált tévéfal,
 • kandalló,
 • áttört panel méretre szabva,
 • összecsukható étkezőasztal üvegből készült kijelzővel
 • egy nagyon népszerű konyhasziget.

Az ilyen típusú részletek érdekes és esztétikai hangsúlyt jelentenek a belső térben, de jellemzőik és céljuk révén egyértelműen elhatárolják az egyes zónákat. Ezenkívül ezek az elemek, mint például a konyhai sziget, különböző funkciókat látnak el egy adott zónában, növelve a belső tér funkcionalitását. A sziget lehet tehát kiegészítő munkalap, étkezőasztal, ideiglenes íróasztal vagy a barátokkal való kávézás helye.

nappali beépített szekrény tv panellel
Hogyan lehet a nappalit zónákra osztani: a TV panel a nappalit étkezőre és pihenőhelyiségre osztja.

  Hogyan lehet gazdaságosan és gyorsan felosztani a nappalit zónákra?

  Gyakran maga a nappali elrendezése, az ablakok vagy a mélyedések elrendezése természetes felosztás, amelybe nem kell túlságosan beavatkozni. Ebben az esetben a színek és a különböző belső anyagok gyakran segítenek a nappali zónáinak elválasztásában. Ez a leggyorsabb és meglehetősen gazdaságos módja annak, hogy funkcionálisan független zónákat szervezzünk egy helyiségen belül.

  A szőnyeg elrendezése, a falon lévő egyedi tapéta, a kijelölt falak színének kiválasztása vagy a megkülönböztető padló esztétikus belső térelválasztókat hoz létre. A világítás elrendezése és típusa vagy akár a bútorok nem szabványos elrendezése a szobában szintén meghatározhatja a zónák felosztását a nappaliban.

  Itt egyszerűen csak a jó ötlet és a kreativitás számít.

  Hófehér beépített szekrény az amerikai stílusú konyhábanHogyan osszuk fel a nappalit zónákra: a bútorok elosztása az egyes falakra olyan zónákat jelöl ki, amelyek simán összeolvadnak egymásba.

  Amikor azon gondolkodik, hogyan ossza fel a nappaliját zónákra, nem kell költséges és felújítást igénylő megoldásokkal számolnia.

  Néha elég kisebb műveleteket végezni, átrendezni a bútorokat vagy egy gyors átalakítással helyet találni a nappaliban a különleges feladatoknak és egy adott célnak.

  Ne feledje azonban, hogy még a nappali zónákra való felosztásakor is fontos, hogy megőrizze a stílusát és esztétikai identitását, hogy a belső tér barátságos, pihenésre hívó és funkcionális legyen. Ne keressen mesterséges felosztásokat és olyan zónákat, amelyekre nincs szüksége. A nappali az nappali, és hogy milyen zónák lesznek benne, annak az Ön igényeiből kell következnie, nem pedig az uralkodó divatból.

   

   

   

  Fehér gardróbszekrény

  Fehér gardróbszekrény

  Fehér gardóbszekrény Rendkívül stílusos, esztétikus és funkcionális – ezek kétségtelenül fehér szekrények . A fehér szekrények időtlen bútorok, amelyek a változó trendek és divat ellenére továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek. Mi az oka a fehér szekrények...

  Fekete gardróbszekrény

  Fekete gardróbszekrény

  Fekete gardóbszekrény Sok ember számára a fekete szekrény az exkluzivitás és az elegancia szinonimája. A modernista és loft belsőépítészeti megoldások szerelmesei szívesen választják. Néha azonban lehet egy olyan bútor, amely félelmeket és kétségeket ébreszt. És...

  Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

  A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

  A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

  Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.