Oldal kiválasztása

Hogyan rejtsük el a TV-t? Belsőépítészeti inspirációk

Egyesek számára barát, mások számára ellenség. Az információ és a szórakozás forrása vagy időzabáló. Egyesek azon tűnődnek, hogyan lehet elrejteni a TV-készüléket a belső elrendezésben, mások éppen ellenkezőleg, hogyan lehet megkülönböztetni a részletektől és hangsúlyozni a jelenlétét. Ahány ember, annyi vélemény van. Ebben semmi szokatlan sincs. Mindannyian másképp közelítjük meg ezt a médiumot. Általában ez az általunk vezetett életmóddal, saját szenvedélyeinkkel vagy meggyőződésünkkel kapcsolatos. Ma javaslunk valamit azoknak, akik mindenképpen megoldást keresnek arra, hogy hogyan lehet elrejteni a TV-t, kivenni a szemünk elől, vagy hogyan lehet esetleg úgy taktikázni hogy finoman beleolvadjon a környezetbe.

sötét színű függesztett szekrény alatt tv elrejtésA sötét színű függőszekrények szemet gyönyörködtetőek, így ez egy jó módja annak, hogy finoman elrejtsd a TV-t.

Testreszabott ruhatár – egy gyors módja annak, hogy elrejtsd a TV-t

Úgy tűnik, hogy a ruhásszekrény egyértelműen a ruhák és csecsebecsék bútora. Semmi sem lehet ennél nagyobb tévedés. A modern, egyedi készítésű gardróbszekrények , akár toló-, akár zsanéros ajtóval rendelkeznek, tökéletes helyet biztosítanak a televíziónak. Egy megfelelően megtervezett bútordarab számos funkciót képes összeegyeztetni anélkül, hogy elveszítené fő funkcióját, a tárolást.

Mivel a megrendelésre készült gardróbszekrény minden tekintetben személyre szabott, semmi sem akadályozza meg, hogy vizuálisan és külsőleg illeszkedjen az egész belső tér elrendezéséhez, belül pedig a tulajdonos igényeihez. Ha a nappaliban található gardróbszekrényről van szó, akkor a belseje úgy alakítható ki és tervezhető, hogy ne csak a háztartás tagjainak ruhái vagy textíliái férjenek el benne, hanem teljesen más funkciója is legyen.

A nappaliban lévő szekrény otthoni könyvtárrá, ajándéktárgyak polcává, valamint olyan zónává válhat, ahol elrejtheted a TV-t vagy a játékkonzolokat. A gardróbszekrény tetszőleges méretre készült tolóajtói nemcsak a pillanatnyilag elrejteni kívánt tereket elfedő elemmé válnak. Érdekes elrendezési elemet is jelentenek, ezért érdemes ezt az előnyt megfelelően kihasználni.

Az egyik szárnyat hátracsúsztatva gyorsan élvezhetjük a házimozit teljes pompájában. A családdal vagy a barátokkal együtt élvezhetjük együtt kedvenc sorozatainkat, vagy hallgathatjuk a legfrissebb híreket, amikor csak kedvünk tartja. Amikor azonban el kell szakadnod a felesleges zajoktól és ingerektől, elég becsuknod a szekrényajtót, és csend, rend és harmónia költözik a szobába. Egy ilyen gardróbszekrény számos lehetőség és megoldás halmaza.

tv elrejtése tolóajtós beépített szekrénybeNem tudod, hogyan kell elrejteni a tévét? Rejtsd el egy tolóajtós szekrénybe!

Egy tolóajtóval ellátott bútor – a nappaliban van is, meg nincs is TV

A gardróbszekrényhez hasonló funkciót tölthetnek be az egyedi készítésű, tolóajtós bútorok. Elég, ha az ilyen bútor-polcok minden egyes részét másképp tervezzük meg, hogy az általunk kívánt funkciókat töltse be. Egy ilyen többfunkciós bútor tökéletesen helyettesíti a szoba más bútorait, vizuálisan nem fogja elnyomni a belső teret, és tökéletesen betölti szerepét.

A TV-t elrejtheted egy tolóajtó mögött, és a bútor másik részében már egy könyvespolcot tervezhetsz. Film-, CD- vagy játékgyűjteményt is kiállíthatsz, vagy egyszerűen csak olyan tárgyakat, amelyek megérdemlik, hogy bemutatásra kerüljenek, és amelyeket meg akarsz mutatni. Az igényektől függően csak a tolóajtót kell mozgatni, attól függően hogy hogy a tulajdonos pillanatnyi hangulatához illeszkedjen, vagy a vendégeket nyűgözze le.

tv elrejtése a nappaliba egyedi bútorral
Ezt a bútordarabot úgy tervezheted meg a nappaliba, hogy nemcsak a TV-t, hanem a játékkonzolt vagy más HIFI berendezést is elrejtsen

Valahol a könyvespolc közepén, avagy hogyan lehet finoman elrejteni a TV-t, hogy ne uralja a belső teret?

Most talán nem is az a cél, hogy elrejtsük a TV-t, hanem az hogy milyen módszerrel integráljuk azt érdekes módon a belső elrendezésbe, hogy ne keltsen túl sok figyelmet, és ne uralja a szobát. Erre a célra használhatjuk a beépített bútorokat vagy egy könyvespolcot az egész falon. Ez a fajta bútordarab kitölti a teret, és ha ügyelünk érdekes formájára, színeire vagy elrendezésére, akkor biztosan elvonja a figyelmet a nagyméretű TV-képernyőről.

tv beolvasztása a nappali környezetébe
Ha nem tudod elrejteni a tévét, próbáld meg elvegyíteni a környezetében

A fenti elrendezésben látható Orto rendszerállvány már megjelenésével és kialakításával is lenyűgöző. A szekrények és polcok fehér táblával kombinált vékony alumíniumprofiljai fehér téglafal hátterében tűnnek fel. A könyvespolc teljes hosszában végigfutó, megvilágított hátlap panel eltereli a figyelmet a tévéképernyőről. A tévé itt dekoratív elem, nem pedig a fő hangsúly. Magyarországon jelenleg nem a fehér, hanem az antracit színű Orto profil van forgalomban, így képünk csak az ötletadást nem pedig a termékmegjelenítést szolgálja.

könyvespolcba épített tv
A szekrények és polcok szimmetrikus elrendezése eltereli a figyelmet a könyvespolcba épített TV-ről.

Ebben az elrendezésben a felső és alsó szekrénysorok az egész falon üvegcsíkokat alkotnak, amelyeken a szem is ” elcsúszik”. A falra akasztott könyvespolcba épített tévékészülék elveszik a szimmetrikusan elrendezett, színes könyvekkel és képekkel teli polcok között.

Hogyan lehet elrejteni a TV-t a hálószobában, hogy ne zavarja a pihenőhelyet?

Igaz, hogy a hálószoba nem a legjobb hely a TV számára. A legtöbb szakértő még azt is javasolja, hogy közvetlenül elalvás előtt kerüljük a tévé által kibocsátott kék fényt, és helyettesítsük azt könyvvel vagy nyugtató zenével. A tévé által keltett elektromágneses mező elalvási problémákat, fejfájást, koncentrációs problémákat, sőt egyeseknél depressziós faktort is jelent.

De legyünk reálisak. Sokan szeretjük az ágyban fekve nézni kedvenc sorozatainkat elalvás előtt. Vannak, akik még a tévéből érkező mormogástól és hangoktól is elalszanak. Ezért, ha nem szenvedsz álmatlanságban, és nem tudod elképzelni a hálószobát tévé nélkül, meghívhatod azt magad mellé.

A hálószobába való legjobb TV-képernyő méretét nagyrészt az ágy fejtámlája és a vevőkészülék közötti távolság alapján kell meghatározni. Célszerű kipróbálni vásárlás előtt, hogy az adott távolságra mekkora TV méret lesz az ideális.

Ami a típust illeti, lógó vagy álló, ez személyes preferencia kérdése. És ha a TV megjelenik a hálószoba elrendezésében , de nem szeretnéd, hogy közvetlenül látható legyen, egyszerűen elrejtheted. Tehát hogyan lehet elrejteni a TV-t a hálószobában, hogy ne csábítson minden nap, és ne öntsön kék fényt minden este? Ismét, csak úgy, mint a nappaliban, egy egyedi készítésű szekrény itt is jól jön.

Beépített szekrény hálószobai kiegészítőként
A hálószobai szekrény tökéletes tárolóhely a TV számára, amelyet bármikor nézhet, anélkül, hogy felkelne az ágyból

Természetesen sokféleképpen el lehet rejteni a tévét. A legegyszerűbb közülük a vevőkészülékről való lemondás. Csak nem mindenki dönt ilyen drasztikus és egyértelmű megoldás mellett. Ebben az esetben lehet a fentiekhez hasonló kompromisszumokat kötni.

Elég egy megfelelően megtervezett, egyedi készítésű bútor, amelynek funkcionalitása is kódolva van a tévé elrejtésére. A bútor megfelelő mérete, elrendezése, színei és az olyan elemek kiválasztása, mint az ajtók, polcok vagy a helyiségben való elhelyezkedés, tökéletes rejtekhelyet biztosít a tévé számára. Elég egy ötlet és már meg is van a megoldás!

Az átgondolt megoldásoknak és a bejegyzésben bemutatott inspirációknak köszönhetően biztosan megtalálod a saját módszered a TV elrejtésére. Csak akkor tedd elérhetővé és láthatóvá, amikor valóban szórakoztatni akarod magad, és akkor hagyd elrejtve, amikor a helyzet megkívánja.

 

 

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.