Oldal kiválasztása

Hogyan rendezzünk be egy szekrényt két személynek? Tippek és trükkök

Sok ember számára nagyon nagy kihívást és néha nagy problémát jelenthet egy szekrény elrendezése két ember számára. Mert hogyan kell felosztani egy bútort, hogy az igazságos legyen? Kinek, mennyi hely elég? Kinek kell még? És mi a jobb: hosszú akasztók, esetleg polcok sorakozzanak? A kérdések szaporodnak és szaporodnak, és általában nincs válasz. Az ilyen dilemmákkal nemcsak azok az emberek szembesülnek, akik közös gardróbot rendeznek be, hanem az egyedülállók is. Tehát hogyan lehet megközelíteni a témát, hogy a szekrény megtervezése ne váljon veszekedések és viták forrásává, hanem szórakoztató kaland legyen és alkalmat adjon az együtt töltött időre? Íme néhány bevált tipp és trükk.

Fontos kérdések, vagyis hogyan lehet egy szekrényt két részre elrendezni, úgy hogy mindenki elégedett legyen?

A közös szekrény megtervezése hasonló egy stratégiai játékhoz, elemezve az összes részletet és lehetőséget. Egyedi készítésű szekrénnyel sokkal könnyebb, mert a bútor minden részletére hatással lehetünk. Egy csésze jó tea vagy aromás kávé és a pozitív hozzáállás minden bizonnyal hasznos lesz. Ha két embernek tervezünk egy szekrényt, akkor a rohanás a legrosszabb tanácsadó, ezért fordítsunk megfelelő időt erre a folyamatra.

Mielőtt elkezdené tervezni a belső teret, fontoljon meg néhány kérdést a bútorok esztétikai és vizuális kinézetével, illetve az Ön igényeivel és a szekrénybe kerülő dolgok számával kapcsolatban. Vegyen egy darab papírt, egy tollat és válaszoljon a következő kérdésekre:

1. KÉRDÉS: Melyik helyiségben helyezkednek el a bútorok és milyen körülmények vannak ott?
Fontolja meg, hogy a szekrény az előszobában lesz-e, vagy jobb, ha a hálószobában található. Ezen belső terek mindegyikének megvan a maga feladata és jellege. Mindegyiküknek más építészeti körülményei is vannak, amelyek szerepet játszanak a bútorok és azok végleges formájának megtervezésében, az ajtó kinyitásának módjában vagy az anyagok kiválasztásában. Keskeny előszobában az egyedi gyártású tolóajtós szekrény minden bizonnyal jobb lesz, mint egy nyílóajtós szekrény, amely nem foglalja el a helyet a kommunikációs térben.

2. KÉRDÉS: Mennyi helyet szeretne vagy szánhat a szekrényre?
Ha a hely engedi, mindig jobb, ha nagyobb szekrényt készítünk, mint egy kisebbet, főleg, hogy egy pillanat múlva szembesülünk azzal a dilemmával, hogy miként rendezzük el a szekrényt kettőnknek…

3. KÉRDÉS: Milyen színek felelnek meg Önnek, és milyen környezetben érzi magát kényelmesen?
Ez egy fontos bútor, amely a következő néhány évben veled marad, és mindig szem előtt lesz tartva. Talán érdemes időtálló és viszonylag univerzális színt választani. Előfordul, hogy a bútor színének ilyen megválasztása kompromisszumot jelent a tulajdonosok ízlése között, ezért érdemes a tervezés elején meghatározni. A szekrény színe nemcsak a tulajdonosoktól függ, hanem a környezettől is, amelyben el lesz helyezve. Sötét és keskeny belső terekben a tükrök és a világos színek rendkívül hasznosak lehetnek, mivel optikailag nagyítják és világosítják a szobát.

4. KÉRDÉS A gardróbnak csak hasznos funkciója lesz, vagy esztétikus és reprezentatív funkciója is?
A bútor feladatának és funkciójának meghatározása hatással van az anyagok megválasztására, és ez a szekrény méretének megfelelő költségeket jelentheti. Ha a bútordarabot azon a helyen helyezik el, ahol vendégeket fogad, és minden látogatáskor látható lesz, akkor figyeljen annak vizuális oldalára és felületére is.

Szekrény belsejének felosztásaHogyan rendezzünk be egy szekrényt két embernek. 1. tipp – ossza fel a belsejét részekre

Hogyan lehet funkcionálisan elrendezni a szekrényt két ember számára – hol kezdjük?

Egy éveken át használt szekrényben nem egy, hanem két ember számára minden számít. Ezért a tervezési folyamat során fontos meghatározni a bútor minden centiméterét, és a lehető legjobban elrendezni annak belső terét. A mindennapi élet abból áll, hogy kinyitja és bezárja a szekrényt, kinyitja a fiókokat, böngészi a polcokat és az akasztók után nyúl. Ez a tevékenység nem lehet megterhelő egyikőtök számára sem, különösen, ha egyszerre kell használnotok a szekrényt. A bútorhoz való hozzáférésért folytatott küzdelem semmilyen célt nem szolgál és nem kényelmes. Mi lehet hasznos egy ilyen helyzetben? Természetesen a belső rész oldalakra (részekre) osztása.

Az igényektől és a tárolt dolgoktól függően a bútorok a következőkre oszthatók:

– 2 rész, egy-egy személy számára (ha tipikus szekrényről van szó).
– 3 rész, ahol minden ember számára van egy plusz közös terület (ha például olyan szekrényről van szó, amelyben otthoni textíliákat, például törölközőket vagy ágyneműt is tároltok ).

Minden rész külön zónákból és saját modulokból állhat. Ez a lépés lehetővé teszi, hogy továbblépjen a következő szakaszba, amely az egyes részek személyre szabását jelenti, jellemzően saját igényeink szerint.

női és férfi oldal a szekrényben
Hogyan rendezzünk be egy szekrényt két embernek. 2. tipp: igazítson minden bútordarabot a tulajdonosához

Szekrény felosztás – szeszély vagy szükség? Miért olyan fontos?

A közös szekrény kialakításakor megtervezhetitek a mindennapjaitokat. Ugyanis minden nap elhaladtok és találkoztok a szekrény előtt, közvetlenül ébredés után vagy lefekvés előtt. Ez a kapcsolat tegye kellemesé, strukturáltá és konfliktusok nélkülivé a mindennapi rituálét. Figyeljetek tehát nemcsak a szekrény esztétikájára, hanem mindenekelőtt a funkcionalitására is. A külön-külön oldalak mindegyikőtöknek egyszerűen a béke és a harmónia receptje lehet. Fontos, hogy a szekrényeket nem kell felezni, ha erre nincs szükség. Az „igazságosan” nem mindig azt jelenti, hogy „egyformán”.

Miért olyan fontos minden felhasználó számára egy külön hely egy közös szekrényben? Íme 5 konkrét érv:

1. érv Az elrejtendő ruhák mennyisége és típusa.
2. érv: Különböző preferenciák a tárolás módjában, beleértve a konkrét megoldások és kiegészítők szükségességét.
3. érv: Az emberek fizikai állapota, amely lehetővé teszi a bútor meghatározott zónáihoz való szabad hozzáférést, például polcok vagy rudak, a magasság különbségétől függően.
4. érv: Különböző szenvedélyek, hobbik és kiegészítők tárolása.
5. érv: Különböző érzékenység a „kreatív zavar” iránt a szekrényben. Ami az egyik embernek rendetlenség, az a másiknak egyfajta rend lehet.
A két személyes szekrény valójában két szekrény, elöl bezárva. Míg kívülről azonosak, belső terük teljesen más lehet.

Szekrény berendezése két embernek
Hogyan rendezzünk be egy szekrényt két embernek. 3. tipp: Válassza ki a holmijához szükséges kiegészítőket

Megtervezzük egy bútordarab belsejét, vagyis hogyan lehet funkcionálisan elrendezni a közös gardróbot két ember számára?

Azon gondolkodva , hogy hogyan rendezheti el a szekrényt két embernek, valamikor el kell hagynia a csapatjátékot, és személyre szabottan kell megközelítenie a témát. Persze közös szekrény, de amikor megvannak az oldalak, kezdje el mindegyiket a maga módján elrendezni. Válassza ki az Ön számára megfelelő belső elrendezés magasságát. Jelöljön ki külön zónákat rövid, hosszú, mindennapi, szezonális vagy hobbi ruhákhoz. Legyen az egyik modul lábbeli, egy másik fehérnemű, egy másik kiegészítők, például kézitáska, nyakkendő vagy ékszer, és egy másik munkahelyi ingek számára. A modulok és kiegészítők rendezik a szekrény belsejét, biztosítják a megfelelő tárolást, megkönnyítik a bútorok mindennapi használatát, és időt takarítanak meg a ruha kiválasztásakor.

Tehát, amikor éppen azon gondolkodtok, hogy miként rendezhetitek el a szekrényt kettőtöknek, őszintén válaszoljatok a további, de nagyon fontos kérdésekre:

– Mit akar elrejteni a saját szekrényrészében?
Mindenkinek készítenie kell egy praktikus listát azokról a dolgokról, amelyeket el kell rejtenie. Érdemes meghatározni a méreteket, különösen a legnagyobb ruhák és dolgok méretét, hogy megtervezhessük a számukra megfelelő helyet.

– Milyen zónákra kell felosztania a helyet, milyen modulokra kell kiosztani a zónákon belül a teret és milyen magasságokban kell elhelyezni az elemeket?
Határozzátok meg, hogy milyen magasság az, amelyet kényelmesen elértek karjaitokkal, legyen szó akár az akasztós akár a felső polcos elemekről.

– Milyen tárolást részesítek előnyben, és mire van szükségem: akasztásra vagy hajtogatásra?
Egy egyedi gyártású szekrényben mindkét oldal szabadon testreszabható, és teljesen különböző kiegészítőkkel rendelkezhet. Ez lehetővé teszi, hogy funkcionális belső teret hozzon létre, és tökéletesen illeszkedjen a bútor kialakítása önmagához és igényeihez.

Hálószobai beépített szekrény egyedi bútorlap betéttel
A közös szekrény tervezésekor ügyeljen a külső megjelenésre, de a belső tér funkcionalitására is

A szekrény kialakítása és elrendezése két ember számára nem lehetetlen küldetés. Csak logikus tervezést és nyugodt megközelítést igényel. A közös ruhásszekrény olyan hely, ahol minden nap megkezdődhet egy közös utazás, és létrehozhattok egy közös történetet. A szekrény belsejének megfelelő elrendezése minden bizonnyal hasznos lesz majd ebben.

És ha még mindig nem tudja, hogyan kezdjen hozzá, kérjük forduljon tanácsadóinkhoz. Minden bizonnyal segítenek a nehéz döntések meghozatalában és egy közös álomszekrény kialakításában, amely évekig veletek lesz.

 

 

 

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardóbszekrény Rendkívül stílusos, esztétikus és funkcionális – ezek kétségtelenül fehér szekrények . A fehér szekrények időtlen bútorok, amelyek a változó trendek és divat ellenére továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek. Mi az oka a fehér szekrények...

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardóbszekrény Sok ember számára a fekete szekrény az exkluzivitás és az elegancia szinonimája. A modernista és loft belsőépítészeti megoldások szerelmesei szívesen választják. Néha azonban lehet egy olyan bútor, amely félelmeket és kétségeket ébreszt. És...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.