Oldal kiválasztása

Hogyan tervezzünk meg egy mikrolakást? Kis belső tér, nagy lehetőségek!

A mikrolakás nem olyan ijesztő, mint amilyennek lefestik. Természetesen mindaddig amíg tudod, hogy milyen döntéseket hozol, döntéseid tudatosak, átgondoltak és folyamatosan van egy terv a fejedben arról, hogyan rendezz be egy mikrolakást úgy, hogy teljes mértékben élvezhesd az életet néhány négyzetméteren a saját négy sarkodban. Biztosan nem ez lesz a végső lakásmegoldás és elvileg a családalapítást sem ide tervezed, de az élet egy bizonyos pontján megvan a maga varázsa. Itt egy körülbelül 25 négyzetméteres területen van egy miniatűr lakásod, de a kis területen sem kell feláldoznod a legfontosabb funkciókat és a kényelmet. A lényeg egy jó terv, hogy hogyan szervezd és rendezd be ezt a kis teret, hogy elférjen benne az egész világod, a legszükségesebb bútorokkal és kiegészítőkkel. És hogyan kell ezt megtenni? Nem könnyű, de nem is lehetetlen.

Szűk lakás, de a sajátod – kik vásárolnak mikro lakásokat?

A mikrolakás egy körülbelül 25 négyzetméteres vagy annál kisebb helyiség. És bár a 2018-as szabályozás szerint a helyiségnek legalább 25 négyzetméteresnek kell lennie ahhoz, hogy lakás státuszú legyen, a fejlesztők találtak egy rést. Az ennél kisebb méretű helyiségeket üzlethelyiségként értékesítik. Egyáltalán lehet-e ilyen kis területen lakni? Hogyan lehet egy mikrolakást kialakítani, és ki vásárol ilyen típusú lakást?

Diákok, egyedülállók vagy olyanok, akik bérbe adják őket – ez a mikrolakások vásárlóinak fő csoportja. Ők befektetésként kezelik őket, nem pedig lakóhelyként. Ez a megközelítés azt jelenti, hogy a mikrolakások berendezése és felszereltsége nem lehet ideiglenes vagy akármilyen berendezésű. Egy ilyen kis térnek tartalmaznia kell azt, ami a normális működéshez a legfontosabb, és évekig is ki kell tartania, hogy ne kelljen foglalkozni az állandó változtatásokkal, módosításokkal vagy javításokkal.

A közelmúltban a mikrolakások friss ” árucikk-ként” jelentek meg mind az elsődleges, mind a másodlagos piacon. Az áruk azonban egyáltalán nem mikro, és a nagy lakásokhoz képest drágább is lehet. A mikrolakások egy méterének ára akár 20%-kal is magasabb lehet, mint a közepes méretű, 40 négyzetméterig terjedő lakásoké, és 26%-kal magasabb, mint a 80 négyzetméter feletti lakásoké. Ez azonban nem jelent akadályt, különösen a nagyvárosokban. Itt ugyanis minden centiméter aranyat ér, és a nagy lakások az áraikkal rémisztőek, fontosak a fenntartási költségek, és fontos az elhelyezkedés, amely jó összeköttetést biztosít a város legfontosabb helyeivel. Így tehát a mikrolakások is versenyképesek a piacon.

a piacon elérhető mikrolakások száma folyamatosan növekszikA piacon elérhető mikrolakások száma folyamatosan növekszik. Ezek általában jó helyen, a város legfontosabb pontjaihoz közel készülnek. 

Hogyan rendezzük a mikrolakásunkat – receptek az elrendezéshez.

A 2018-as szabályozás nem csak a kis lakásokat kínáló fejlesztők előtt tiszteleg. Megkönnyíti a kis lakások és mikrolakások elrendezését is. A jogszabályi változásoknak köszönhetően a tervezők nagyobb mozgásteret nyertek ezeknek a mikrobelsőnek az elrendezésekor. Ez teszi őket igazán egyedivé és kényelmessé egy bizonyos ponton. A mikrolakás elrendezésének dilemmája gyakran csak a bérlő vagy a tervező kreativitásának kérdése.

Az új szabályozás lehetővé tette, hogy egy stúdiólakásban konyhasarok is elhelyezhető legyen, eltörölték a konyha minimális méretét, és a fürdőszobán kívül mosógép is elhelyezhető. Az ilyen engedmények nagymértékben lehetővé teszik a zónák funkcionális elrendezését több mikrolakás alaprajzán. Adnak néhány tippet arra vonatkozóan is, hogyan rendezzenek be egy mikrolakást illetve hogyan illeszkedjen egy hálószobai terület, egy szekrény és egy konyha az ételek elkészítéséhez benne.

mikrolakások elrendezése első lépés a tervezés

Hogyan szervezzünk mikrolakásokat: a tervezés az első lépés.

Mit kell találnunk 25 négyzetméteren – vagy hogyan kell gondoskodni egy mikrolakásról, hogy működőképes legyen?

Az hogy kis területed van, nem jelenti azt, hogy korlátoznod kell az életteredet. Tehát mi a legjobb módja a mikrolakás elrendezésének? Egy mikrolakás terében az összes legfontosabb zónának ugyanúgy kell elhelyezkednie, mint egy teljes értékű lakásban. Természetesen a nappali zónáról, azaz a nappali és a konyhai zónáról, valamint az alvóhelyről beszélünk. Fontos a higiéniai zóna is, mint például a fürdőszoba és a tárolóhely. Ezért fontos például, hogy miként lehet egy mikrolakásban szekrényt elhelyezni úgy, hogy minden holmid elférjen benne és ezzel együtt ne zsúfold össze a teret, hanem illeszkedjen a bútor az egész elrendezéshez.

Attól, hogy kis helyen élünk, még nem jelenti azt, hogy sokkal kevesebb elrakodni való holmink lesz. Hiszen vannak olyanok, amelyekről egyszerűen nem tudunk lemondani. Ezért nem szabad megfeledkezni a rendelkezésre álló hely ügyes kihasználásának elvéről a falakon, az ágy mögött, az ablakok alatt és a szabad zugokban.

hogyan rendezz be egy mikrolakást használd az ablakpárkányt és a fejtámlát tárolásraHogyan rendezzen be egy mikrolakás: használja ki az ablakpárkány alatti helyet, az ágy fejtámláját és a falmélyedést. Minden hely egy potenciális tárolási zóna

A legjobb bútorok és megoldások egy mikrolakásban

A bútorok és az egyedi megoldások ideális választás, ha kis térrel rendelkezel, és az egész életedet erre akarod vagy kell összpontosítanod. Minden egyes bútor a rendelkezésedre álló belső térhez és építészethez igazítható. Szokatlan méretek, szokatlan szögek, kis belső terek, szűk ugrások és sok elvárás. Minden kombinálható a személyre szabott bútorok kiválasztásával, amelyek számos funkciót és lehetőséget egyesítenek. Te döntesz ezekről a funkciókról és más részletekről, például a méretekről, színekről vagy felszereltségről, így semmi sem kerüli el a figyelmed, és egyetlen igény sem marad megválaszolatlanul. Ez vonatkozik a tárolás és a kényelem szükségességére is, és ezt a szempontot a mikrolakásban nagyon gondosan ki kell dolgozni és át kell gondolni.

A méretre szabott bútor nem csak egy átlagos bútor. Ez elsősorban egy olyan bútordarab, amely bármilyen belső térbe illeszkedik, amelyben állni fog. Tehát egy mikrolakás 25 négyzetméteres tere nem probléma, hanem kreatív kihívás. Ez kihívás a tulajdonos vagy a tervező számára, aki azon gondolkodik, hogyan rendezzen be egy mikrolakást, de egy olyan bútordarab számára is, amelynek számos funkciót kell egyesítenie.

tervezzünk zónákat a mikrolakásba válasszunk egyedi bútorokat sok funkcióvalHogyan szervezzünk egy mikrolakás: tervezzünk zónákat és válasszunk egyedi bútorokat sok funkcióval

Hogyan rendezzünk be egy mikrolakásban lévő hálószobát?

  • Választhatsz egy kihajtható kanapét, amely nappal nappali bútor lesz, este pedig alvóhely.
  • A helyet tiszteletben tartó megoldás a szekrénybe rejtett ágy, amely csak lefekvéskor bontható ki.

Hogyan rendezzünk be egy nappalit amely egyben konyha funkciókkal is bír?

  • Praktikus lesz egy többfunkciós összecsukható, fiókos asztal, amely fogadja a barátokat és a családot, de egyben irodává vagy asztallappá válik az ételek elkészítéséhez.
  • A tárolóterületet konyhabútorokká átalakuló függő polcokkal és szekrényekkel vagy egy könyvespolccal és egy TV-zónával összekapcsolt, egyedi készítésű szekrénnyel lehet létrehozni.
  • A konyhasziget, amely elválasztja a konyhasarkot a nappali részétől, egyfajta hely az étkezéshez és az ételek elkészítéséhez vagy a barátokkal való nyugodt kávézáshoz is.
  • Ha egy mikrolakást szeretnél kialakítani, és biztosítani szeretnéd az intimitást és a zónák felosztását, a polcok tökéletesek lesznek. Az igényektől függően lehetnek magasak, keskenyek, lejtősek vagy különböző polctávolságúak. Könyvek, ajándéktárgyak, virágok és kütyük is elférnek bennük. Mindegyik stilisztikailag, funkcionálisan és színben illeszthető egy kis belső térhez, és sokféleképpen használható.

Mi a helyzet a folyosóval? Hogyan rendezhetünk egy folyosót egy mikrolakásban?

  • Itt lehet egy egyedi készítésű szekrény, amelyben a ruhákon kívül egy kis mosógépet vagy mosószárítót is elrejthetsz.
  • Néha csak érdekes fogasok és egy felfüggesztett tárolóhely elegendő.

mikrolakás elrendezéséhez válassz egyedi készítésű bútortA mikrolakás elrendezéséhez és a szekrény elhelyezéséhez válasszon egy egyedi készítésű bútort, amely összeköti a tárolóhelyet a nappali részével.

Lehet, hogy tetszik a mikrolakás vagy sem. Lehet gúnyolódni rajta, tagadni a működését és átkozni a fejlesztőket, de ez egy módja annak, hogy megtanulj önállóan élni. A saját mikrolakás megtanít a tér és a hely tiszteletére. Kreativitásra és találékonyságra is tanít, amit biztosan használni fogsz a mindennapi életedben.

Ha tehát nem engedheted meg magadnak, hogy nagyobb lakást bérelj, vagy befektetésként kezeld a mikrolakást, válaszd a funkcionalitást, a megoldások kompatibilitását és az egyedi készítésű bútorokat. Ennek köszönhetően még egy 25 négyzetméternél kisebb terület is kényelmes lakóhellyé válik, és örökre eltűnik az a probléma, hogy hogyan rendezz be egy mikrolakást.

 

Hogyan tervezzük meg az előszobaszekrény belsejét?

Hogyan tervezzük meg az előszobaszekrény belsejét?

Hogyan tervezzük meg az előszobaszekrény belsejét? Mindenki, aki egy terem berendezését tervezi, azon tűnődik, hogyan tervezze meg a szekrény belsejét úgy, hogy az minden igényt kielégítsen, elrejthető dolgokat helyezzen el, és illeszkedjen a belsőépítészethez. Mint...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.