Oldal kiválasztása

Hogyan válasszunk ágyat egy hálószobába? Ismerje meg a jó alvás titkát

A hálószobában az ágy a legfontosabb bútordarab. És ehhez kétség sem férhet. Ha tudjuk, hogyan rendezzük be ezt az ágyat a hálószobában, az is nagyon hasznos lehet. A jól megválasztott ágy és matrac határozza meg, hogy minden napot energiatartalékkal és kipihenten kezdünk-e, vagy pedig hátfájással, duzzadt szemekkel és egy maratoni futó közérzetével. Az ágy elrendezése a belső térben, mint kiderült, szintén számít.

Íme néhány tipp, hogyan kerülje el a hibákat, és hová helyezze az ágyat egy otthoni alkóvban, hogy élvezze a kényelmes alvást, a jó aurát és a belső funkcionalitást.

Hogyan rendezzünk ágyat egy hálószobában.Hogyan rendezzünk ágyat egy hálószobában. Tipp: biztosítsa a kényelmes hozzáférést minden felhasználó számára

Hogyan rendezzünk egy ágyat egy hálószobában – tippek a feng shui szerint

Az ősi kínai orvoslásnak és filozófiának sok híve van, akik bölcsességükben útmutatást látnak a hosszú, jó és egészséges élethez. Ha te is ebbe a csoportba tartozol, akkor biztosan érdekel a feng shui, azaz a kínai térfilozófia. Segít a belső terek megfelelő elrendezésében, a bútorok és kiegészítők olyan módon történő elhelyezésében, hogy a lehető legjobb energiaáramlást, és ezáltal az adott helyiség és a természeti környezet egyensúlyát biztosítsa.

A hálószoba egy olyan zóna, ahol nagy szükség van a megfelelő energiára, mert segít a test és a szellem egyensúlyának elérésében, és a jó alvás az alapja minden következő napnak. Ezért érdemes eljutni néhány tipphez, hogyan rendezzük be az ágyat a hálószobában a feng shui elveinek megfelelően, hogy ez az energiaáramlás a lehető legjobban működjön.

Íme 5 fontos feng shiu szabály arra vonatkozóan, hogyan rendezzük be az ágyat a hálószobában:

1. Gondoskodjunk a stabil alapról – az ágyat a legjobb úgy elhelyezni, hogy az eleje (feje) a falhoz legyen közel, ami jelentősen növeli a biztonságérzetet, és megkönnyíti az egész szoba áttekintését és ellenőrzését.

2. Válasszon fát – az ágykeret legyen fából, ne fémből. Ez utóbbi megzavarja a chi energia áramlását.

3. Biztosítson szabad hozzáférést – ahhoz, hogy az ágyat a hálószobában a feng shui filozófiájának megfelelően rendezzük el, három oldalról kényelmesen hozzáférhetőnek kell lennie.

4. Kerüljük az ágy elhelyezését az ajtó elé és az ablak közelébe – ez az elrendezés megzavarja az energiaáramlást.

5. Ügyeljünk a szimmetriára – két éjjeliszekrény elhelyezése az ágy mellett ezért a legcélszerűbb és nagyon praktikus.

 

Ha lehetséges, helyezze az ágyat a fejtámlával az egyik falhoz.Hogyan rendezzünk ágyat egy hálószobában. Tanács: ha lehetséges, helyezze az ágyat a fejtámlával az egyik falhoz.

Természetesen a feng shui elvei szerint a hálószobában az ágy elrendezésének szabályai mellett vannak ajánlások is, amelyek szintén fontosak a tervezésben és a térbeli elrendezésben. Tehát ha a kínai bölcsességhez nyúlsz, amikor a hálószobád elrendezését tervezed, ne feledkezz meg a következőkről sem:

  • Ne legyenek elektronikus berendezések a hálószobában. Ezek megnehezítik az elalvást és zavarják a nyugodt alvást.
  • A bútorok legyenek zártak, hogy a lehető legkevesebb tárgy legyen a szobában. Egy tolóajtós nagy szekrény nagyon jó megoldás lesz itt. Ügyesen elrejt mindent, ami elvonhatja és megzavarhatja a hálószoba harmóniáját.
  • Kerülje a tükröket. Ha már kedveli ezt a típust, válasszon kiegészítőket, és ügyeljen a kettősségre, azaz a dolgok egyensúlyára és párosítására.

Ha pedig a feng shui nem a te világod, az sem baj. Érdemes megfogadni a jó tanácsokat és úgy berendezni a hálószobát, hogy az kényelmes legyen és jól betöltse a szerepét. A hálószobában az ágy elrendezésének dilemmáját a maga módján oldhatja meg, egyszerűen bízva az intuíciójában és a gyakorlati megfontolásoktól vezérelve.

Hogyan kell megfelelően elhelyezni az ágyata hálószobábaEllenőrizze, hogyan kell megfelelően elhelyezni az ágyat a hálószobában, és milyen elrendezéseket kerülni

Tetőtéri hálószoba. Hogyan kell megfelelően elhelyezni az ágyat a tetőtérben?

A tetőtér egy nagyon sajátos karakterű és hangulatú szoba. Gyakran mondják, hogy nehéz rendezni. És ebben van is valami, mert a falak elrendezése és magassága, valamint az ablakok elrendezése néha megnehezíti a ferdén elhelyezkedő szoba tervezését és elrendezését. Amit azonban nem tesznek meg az egyedi éghajlatért. A ferde tetejű hálószoba tagadhatatlanul rendelkezik ezzel a hangulattal.

Tehát ha azon gondolkodik, hogyan rendezzen ágyat a tetőtéri hálószobában, hogy élvezze a jó alvást és a jó kilátást, először is emlékezzen a kényelemre.

  •  A legfontosabb dolog az ágyhoz való szabad hozzáférés minden benne alvó személy számára. Ha franciaágyról van szó, az egyik falhoz állítva biztosan hátrányos megoldás.
  •  Ha az ágyat ferde falhoz helyezi, akkor figyeljen a ferde tér magasságára is. A térdfal általában 80-100 cm, így oda tervezheti az alvóhelyet. A kényelem érdekében a hálószobában elhelyezni kívánt ágyat tolja kicsit távolabb a faltól, így biztosan nyer plusz centimétereket a feje fölött, és biztos lehet benne, hogy felkeléskor nem ütközik a plafonba.
  •  Ha a tetőtéri hálószobában egy gardróbszekrényt is tervez, és az ágyat annak közelében helyezi el, ne feledje, hogy a ferde szekrénynek is gyorsan és kényelmesen elérhetőnek kell lennie. Ha a szoba szűk, és kétségei vannak afelől, hogy a hálószobában lévő ágy elrendezésekor be tud-e jutni a bútorok belsejébe, válasszon egy tolóajtós szekrényt. A tolóajtóknak nem kell hely a nyitáshoz, és így az ágy szabadon állhat a tárolóhely közelében.

Festett üveges tetőtéri beépített szekrény
Hogyan rendezzünk ágyat egy tetőtéri hálószobában. Tanács: használjon térdfalakat és magasabb ferde falakat.

Melyik ágyat válasszuk egy kis, keskeny hálószobába?

Egy kis szobában minden centiméternyi hely aranyat ér, és hasznossá alakítható. Ebben az esetben nem csak az a fontos, hogyan rendezzük el az ágyat egy szűk hálószobában, hanem az is, hogy milyen ágyat és kísérő bútorokat válasszunk. Egy keskeny hálószoba esetében az oldalsó fiókokkal ellátott ágy nem fog jól működni, mert nem biztos, hogy van elég hely a kihúzáshoz.

Hogyan rendezzünk el egy ágyat egy panellakás kis hálószobájában
Hogyan rendezzünk ágyat egy kis hálószobában egy lakótömbben. Tipp: integrálja őket az ablak és a szekrény közötti térbe.

Hogyan lehet a legjobban elrendezni egy ágyat egy keskeny hálószobában?

Hasonlóan egy ferde szobához, amikor azt fontolgatja, hogyan rendezheti el az ágyat egy szűk térben úgy, hogy az ne zavarja a többi bútort, válasszon egy méretre gyártott tolóajtós szekrényt. Ez a bútortípus nagyon tágas és könnyen használható, ráadásul nagyon praktikus is. Amikor egy kis hálószobában helyezi el az ágyat, ügyeljen arra, hogy az könnyen hozzáférhető legyen. Ha úgy helyezi el, hogy az egyik oldala a falnak van támasztva, akkor minden alkalommal irritáló és kínos lesz, amikor átmegy a kívül alvó személyen. Arra is ügyeljen, hogy az ágy lehetőleg ne álljon az ablak útjában. Egy szoba, például egy hálószoba szellőztetése nagyon fontos tevékenység. A levegő minősége hozzájárul a jó alváshoz és a szervezet oxigénellátásához, és az ágyon átugorva ablakot nyitni nem kényelmes és nem is higiénikus.

Mi van akkor, ha a hálószoba olyan hosszú és keskeny, hogy az ágy faltól falig kitölti a teret? Néha meg kell szegni ezt a szabályt, és az ágyat fejtámlával közvetlenül az ablak alá kell állítani. Vannak ilyen helyzetek is.

Próbáljuk meg elkerülni, hogy az ágy más bútorokkal ütközzönHogyan rendezzünk ágyat egy hálószobában. Tanács: próbálja meg elkerülni az esetleges ütközést más bútorokkal.

Hogyan rendezhetünk egy ágyat egy hálószobában úgy, hogy kényelmesen elérhetjük a szekrényt?

Az ágy mellett a szekrény az egyik leggyakoribb bútordarab a hálószobában. Akár egy kis hálószobáról van szó egy tömbházban, akár egy nagy hálószobáról vagy öltözőszobáról egy társasházban, kell lennie egy helynek, ahol tárolni lehet a dolgokat. A hálószoba jó elrendezése a benne lévő bútorok olyan kombinációja, amely lehetővé teszi, hogy mindegyiket rendeltetésszerűen és egyszerűen kényelmesen használhassa.

A hálószobában egy ágyat helyeztünk el egy tolóajtós szekrény és egy nyílóajtós szekrény mellé. Hogyan kell helyesen csinálni:

  • A tolóajtós szekrény esetében az ágyat igazán közel helyezhetjük el, mert nem kell hely az ajtó kinyitásához. Ez a megoldás kis és keskeny hálószobákban is működik. Egyedi tolóajtós gardróbszekrény készítésekor eldöntheti, hogy nagyobb ágyat vagy mélyebb szekrényt szeretne-e, és tetszés szerint játszhat a méretekkel.
  • Ha nyílóajtós szekrényt választ, mennyi hely kell nekik az ajtaja kinyitásához. Ennyi helyet és némi plusz helyet kell hagynia a bútor előtt, mielőtt felállítja az ágyat. Miért lenne szükséged egy olyan gardróbszekrényre, amelyhez nem férsz hozzá?

Hogyan kell elhelyezni az ágyat a hálószobában a szekrényhez képest?

1. Párhuzamos elrendezés, amikor az ágy hosszabbik oldala a szekrényajtó mellett van.

2. Merőleges elrendezés, az ágy rövidebbik oldalával áll a szekrényhez képest, ha a bútordarab az ágy előtt van.

3. Merőleges elrendezés, ha a szekrény az egyik oldalával éri el az ágyat – pl. sarokszekrény.

Világos gardróbszekrény, különleges ágy mögötti fal elemmel, mely megváltoztatják a hálószoba megjelenését
Hogyan rendezzünk egy ágyat egy hálószobában egy nyílóajtós szekrénnyel. Tipp: mindenképpen ellenőrizze, hogy a szekrényajtóknak mekkora helyre van szükségük a nyitáshoz.

Az ágy a helyén, vagy a 4 aranyszabály, hogyan kell elhelyezni egy ágyat egy hálószobában?

1. Maradjon szabadon járható az ágy minden felhasználó számára. Ideális esetben 3 oldalról kell megközelíteni.

2. Az ágyat úgy helyezze el, hogy ne zavarja a hálószoba egyéb bútorait, és ne akadályozza a hozzáférést és a normál, kényelmes használatot.

3. Keskeny hálószobákban kerülje az oldalsó fiókos ágyat, és mindenképpen emelővázas ágyat válasszon. Így garantált lesz a benne rejlő lehetőségek megfelelő kihasználása.

4. A kényelem és az ágy stabilitása érdekében az ágyat fejjel a falnak támasztva helyezze el. Ne feledkezzen meg a hálószobaablak kényelmes elérhetőségéről sem.

Az ágyat úgy helyezzük el, hogy szabad hozzáférés maradjon az ablakhoz
Hogyan rendezzünk ágyat egy hálószobában. Tanács: ne feledje, hogy szabad hozzáférést hagyjon az ablakhoz.

Ágyat keres magának? Látogassa meg bemutatótermünket, ahol nem csak egy kényelmes ágyat, hanem a hozzá tartozó éjjeliszekrényeket vagy más kiegészítő kisbútorokat is megrendelheti, így teljessé téve az otthoni enteriőrt.

 

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.