Oldal kiválasztása

Inspirációk és ötletek a gyerekszoba elrendezéséhez

A gyerekszoba berendezésénél mindig érdemes kikérni egy szakértő, például az érintett, azaz a gyermek véleményét. Az ő megjegyzéseit és elvárásait figyelembe véve olyan egyedi helyet hozhatsz létre, amellyel azonosulni fog, amely az ő egész világa és igazi enklávéja lesz. A gyermek világát és szobáját különböző törvények szabályozzák. Itt „alkotó rend” és egyedi légkör uralkodik. Nézd meg, hogy a megfelelően kiválasztott bútorok hogyan teremtenek álom-visszavonulási helyet egy kisgyermek és egy növekvő tinédzser számára.

 

Gyerekszoba elrendezés ötletek:

IDŐPONT KÉRÉS

Kérj időpontot mintatermeink valamelyikébe, ahol szakértő kollégáink ingyenesen megtervezik neked a stílusodhoz legjobban illő legjobb egyedi bútort otthonodba!

A gyermekszoba megfelelő elrendezése a kincsek szigetévé válhat.

Minden szülő szeretné, ha gyermeke szobája különleges és egyedi lenne, ezért a gyerekszoba berendezése sok időt és figyelmet igényel , mert sok szívet és szeretetet teszünk bele. Azonban dilemma előtt állunk: mit vegyünk figyelembe a berendezéskor, milyen bútorokat válasszunk, milyen színeket és mit tegyünk, hogy a szoba együtt nőjön a gyerekkel?

Színes forradalom, azaz egy gyerekszoba elrendezése színekkel

A túl sok szín nem tesz jót a gyermeknek, mert figyelemeltereléshez vezet, és az állandó káosz benyomását kelti. Nyilvánvaló, hogy a kreatív rendetlenség nem idegen egy gyerekszobában, és ezt nem szabad színes bútorokkal, szőnyegekkel, ágytakarókkal, függönyökkel vagy falakkal súlyosbítani. Az ilyen felhalmozódás nem mutat jól, és már a kezdetektől fogva elronthatja a gyerekszoba elrendezését. Ne feledd azonban, hogy egy gyerekszoba nem lehet unalmas.

Egy szoba dekorálásakor válassz három színt, és töltsd ki velük a teret. A többi színt a színes játékok biztosítják. A legjobb, ha a bútorok visszafogott színeit használod alapként, majd hagyod, hogy színes hangsúlyok jelenjenek meg. Két vagy legfeljebb három színmotívum vagy hasonló árnyalatú színek, amelyek megjelennek a párnákon, függönyökön és a moduláris bútorok vagy szekrényajtók frontjain, valóban elegendő. A gyermekszoba ilyen elrendezése egyediséget és karaktert ad a belső térnek, és a gyermek biztosan nem fogja magát rosszul érezni benne.

Néha a bútorok helyett választhatsz színes akcentusokat a falon, akár színes tapéta formájában az egyik falon, akár színes poszterek vagy matricák formájában. Ha ezek lesznek a domináns elem, amivel a gyermek azonosul, hagyjuk, hogy ez rezonáljon, és ne nyomjuk el a színek teljes tombolásával.

A legjobb megoldás a gyerekszoba berendezéséhez a könnyű bútorok lesznek, amelyek finom és lágy szemcséjű, fehér vagy egyszínű, például bézs, szürke vagy elmosódott barna színű deszkából készültek. Ezek beleolvadnak a háttérbe, és nem fogják uralni az egész szobát. Ráadásul bármilyen színnel összeillesztheted őket, amelyet szeretnél bevezetni gyermeked szobájába.

A szoba színének kiválasztásakor vedd figyelembe a gyermek temperamentumát, hogy ne izgassa feleslegesen további ingerekkel, hanem inkább nyugtassa meg a gyermek érzelmeit. A gyerekszoba berendezésénél válassz semleges színeket, például szürkét, bézst és finom pasztellszíneket, hacsak nem szeretnéd személyre szabni a szobát. Akkor a rózsaszín, a vanília vagy a lila tökéletes a lányoknak, a kék, a zöld vagy a szürke pedig a fiúknak.

Okos megoldások a gyerekszoba kialakításában

A gyermekkel együtt növő bútorok nagyon jó és gazdaságos megoldás, ezért érdemes megfontolni a választásukat. A kész szettek nem mindig működnek, mert általában tipikusan gyermekjellegűek, méretűek és színűek. Egyedi készítésű bútorok vásárlásakor befolyással lehetsz a bútorok megjelenésére és méreteire.

A gyerekszoba berendezésénél érdemes tágas szekrényt választani. Bár az első években feleslegesnek tűnik, különösen nagyobb méretben, semmi sem áll távolabb az igazságtól. A gyereknek külön bútordarabot kell biztosítani a ruháinak, mert így azonnal megtanulja, hogyan kell tisztán tartani a szobát. Egy egyedi készítésű gardróbszekrény belsejét úgy lehet megtervezni, hogy a szekrényben két, egymás fölé helyezett rúd formájában elkülönüljön egy rövid akasztós ruháknak szánt rész, valamint egy polcokból és fiókokból álló zóna. Semmi akadálya annak, hogy a polcokon egy ideig játékokat vagy könyveket tartson, amelyek aztán átadják helyüket a további ruháknak.

Ezenkívül egy tolóajtós szekrény tökéletesen kitölti a teret a padlótól a mennyezetig, és az előlapjain elhelyezhet egy üveggrafikát a gyermek kedvenc hősével. Az üvegfrontot használhatod táblaként is, ahová üvegmarkerrel írhatsz, azaz oktatási funkciót adhatsz neki. Egy ilyen szekrénnyel könnyű rendet tartani, mert ha vendégek látogatnak el hozzád, gyorsan elrejtheted a gyermek egész királyságát a tolóajtó mögé, nem kell attól tartanod, hogy az ajtó hirtelen kinyílik, és minden tartalma a földön landol.

A gardróbszekrényt egészítsd ki egy ággyal, egy íróasztallal és érdekes, egyedi készítésű polcokkal, amelyeket tetszőleges helyre felszerelhetsz, tökéletesen illeszkedve a szoba alaprajzához. Bár egy gyereknek nem kell rögtön íróasztal, az első szakaszban az asztallap tökéletesen használható a kirakós játékok elrendezésének platformjaként, egy babalakás alaprajzaként vagy egy kis műteremként a rajzok és művészeti alkotások számára. Ne aggódj, gyermeked idővel belenő az íróasztalába, és hamarabb talál majd érdekes felhasználási módot.

Az ágy rendkívül fontos bútordarab, amelyet érdemes egy pillanatra átgondolni a gyerekszoba berendezésénél. Ne vásárolj kis ágyat, amelyet gyermeked gyorsan kinő. Jobb, ha teljes méretű, fiókokkal az ágyneműnek és a kincseknek, vagy érdekes szekrényekkel a fejtámlánál. Egy ágy sosem túl nagy, hiszen a babáknak, tálaknak és szuperhősöknek is kell egy hely, ahol aludhatnak.

Ha pedig nincs elég tárolóhely, a polcok tökéletes megoldást jelentenek. A különböző méretű, érdekesen elrendezett polcokon sok mindent elhelyezhetsz a gyerekszobában, a polcok pedig kortalanok. A gyerekek szeretik őket, és a fiatalok is szeretik, felfedezik az erejüket. A többi bútorral azonos színben vagy éppen ellenkezőleg, feltűnő színben készülve tökéletesen kiegészítik a szoba berendezését.

A gyerekszoba kialakítása a jövőre gondolva

A gyermekszoba első elrendezése nem a végleges megjelenés, hanem egy több évre szóló lehetőség. Idővel eljön a változások pillanata, amikor a kis Liviből Lívia, Mikiből pedig Miklós lesz, és megváltoznak a prioritásaik és igényeik. Hogyan lehet gyorsan az új igényekhez igazítani a gyerekszobát?

Ez nem olyan nehéz. Mindössze annyit kell tenned, hogy lecseréled a szekrény elejét a gyermek életkorának megfelelőbbre, azaz univerzálisra, amelyre egy példakép képe is felakasztható, és eltávolítod a polcokról a plüssállatokat és játékokat, hogy helyet csinálj a görkorcsolyának vagy kosárlabdának. Az egykor túl nagy ágy most már tökéletes lesz, így csak a matracot kell kicserélni. Ettől eltekintve néhány változtatás a kiegészítőkön, és az ifjúsági szoba már majdnem kész. A jól átgondolt korábbi beruházásoknak köszönhetően jó minőségű, egyedi bútorokba fektetett pénzeknek köszönhető, hogy most már csak kozmetikai kezelésekre van szükség.

Marad még a szín kérdése, de nagyobb gyerekeknél jobb, ha nem egyedül döntesz, hanem az átalakítás során kikéred a véleményüket, vagy mutatsz nekik egy festékmintát. A gyerek tudja a legjobban, hogy milyen szín tetszik neki, és milyen szín mellett fogja magát kényelmetlenül érezni. Hallgassuk meg a gyermeket, és tartsuk tiszteletben a döntését, mert a gyermek szobájába zárt világa egy olyan hely, ahol jól, biztonságban és nyugodtan kell éreznie magát. Végül is a gyermek szobája az ő menedéke, ezért ne hagyd, hogy az általad kitalált elrendezés megzavarja az ottani légkört.

Ötletet keres a belsőépítészetéhez? Megvan a kedvenc stílusa, de nem tudja, milyen bútorokat válasszon? Keressen egy Komandor bemutatótermet, vegye fel a kapcsolatot tanácsadóinkkal és használja ki tapasztalatainkat. Biztos, hogy együtt megteremtjük az Ön számára tökéletes teret és bútorokat. Vannak már ötletei? Küldje el nekünk árajánlatkérését online itt!

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.