Oldal kiválasztása

Hogyan rendezzünk be egy szobát egy lánynak? Kiválasztjuk a színeket és a bútorokat.

A szoba elrendezése egy lány vagy fiú számára fejfájást okozhat a jövőbeli szülőknek. A falak és a padló színeinek kiválasztása, a megfelelő bútorcsalád a gyerekszobába, a belső térben mindent elrendezni logisztikai kihívás. Néha túlterheli az elfoglalt szülőt, és úgy érzi magát, mint szamár a ködben. Lehetséges ezt valahogy elkerülni? Hogyan kell kezelni a gyerekszoba elrendezését? Íme néhány tipp, hogy mire figyeljünk egy lányszoba berendezésénél, hogy a kislány különlegesnek érezze magát.

Egy kis szoba a tetőtérben egy lánynakEgy kis szoba a tetőtérben egy lánynak. Nyugodt színek, energikus hangsúlyokkal a széken és a falon.

Gyerekszoba egy lánynak. Milyen színű lesz a legjobb?

A közhiedelemmel ellentétben a gyerekszobának nem kell túl színesnek lennie. A túlzás sosem ajánlott a lakberendezésben, és a pávafarkhoz hasonló színpompa egy gyerekszobában mindenképpen ebbe a kategóriába tartozik.

  • Ha még kisbabáról van szó, akkor magadnak kell meghoznod a döntést, de a semleges és nyugodt színek itt a legjobb választás. A túl sok színes inger nem segít megnyugtatni a kisgyermeket. Válasszon pasztellszíneket: a szürke, a bézs, a rózsaszín, a kék és a menta világos árnyalatait. Ezeket kombinálhatja is, de nem mindet egyszerre, vagy választhat egy finom tapétát az egyik falon.
  • Egy 4-5 kislány szobájának berendezésénél mindig érdemes a forrásból, azaz a kis bérlőtől tájékozódni. Jó, ha megfigyeled a gyerkőcöt, és beszélgetsz vele a kedvenc színeiről. Ennek köszönhetően biztos lehetsz benne, hogy a szoba berendezésének küldetése sikeres lehet. Hiszen egy lányszobának egyáltalán nem kell rózsaszínnek lennie, és a választás valóban meglephet.
  • Egy tinédzser esetében egy ilyen családi konzultáció még kötelező is. Ne válassza ki egyedül a falak színét és stílusát egy tinédzser számára, hacsak nem ismeri igazán az ízlését.

A szoba alapja nagyon fontos, mert a gyermek fejlődésének minden szakaszában a részletek és a befejezés nagy szerepet játszik a belsőépítészetben. Egy kislány esetében ezek általában plüssállatok, babák és egyéb játékok, amelyek önmagukban is színkeverékek lesznek. A tinédzserek esetében a poszterek, festmények, hobbitárgyak, ajándéktárgyak vagy szokatlan fali befejezések színt és karaktert adnak a belső térnek. Tehát hagyja, hogy a környezet a lány szobájában, mindkét esetben univerzális legyen, és hagyja, hogy az, ami a hősnőt jellemzi, kiemelkedjen.

Egy szoba elrendezése egy kislány számáraEgy szoba elrendezése egy kislány számára, táblafestékkel a tolószekrény ajtaján

Kiválasztjuk a bútorokat és elrendezzük a lány szobáját.

A lánynak szánt szoba bútorai nem különböznek a fiúétól. Vannak bizonyos alapvető felszerelési elemek, amelyek nélkül egy gyermekszoba egyszerűen nem tudja megtenni és betölteni funkcióit. A gyermek szobája az enklávéja és egy olyan hely, ahol soha nincs unalom. Olyan sokféle feladatot lát el, hogy ez a gyermek saját világa és egy darab nagyon privát tér. Felnőttként tiszteletben kell tartanunk, de segítenünk is kell, hogy úgy rendezzük be, hogy a gyermek biztonságban és kényelmesen érezze magát.

Hiszen egy lányszoba néha bálterem vagy edzőterem, a barátokkal való találkozások helyszíne közös festés közben vagy szívhez szóló beszélgetésekhez. A tanulás, a kreatív feladatok vagy a zenével vagy a kedvenc könyvével való pihenés helye is. Itt minden sarok és bútordarab szolgál valamire, és a felnőttek számára nagyon is nyilvánvaló felhasználási módja lehet.

Egy fiatal hölgy szobájának berendezésénél mindenképpen ügyeljünk az úgynevezett alapokra, vagyis:

1. ágy
2. íróasztal (asztal)
3. szekrény
4. állvány

Ha ezekkel a bútorokkal díszíted a lányszobát, kreatív királyságot teremtesz a szórakozás, a tanulás és a pihenés számára.

A jó alvás elengedhetetlen – így nézhet ki egy kényelmes ágy egy lány szobájában

Amikor ágyat választasz egy lány számára, ügyelj az érdekes formára és alakra. A legjobb megoldás az egyedi készítésű ágy, amely együtt nő a tulajdonosával. Ha tehát kis ágy vásárlását tervezi, tartsa szem előtt, hogy a csecsemők nagyon gyorsan nőnek. Ami egy kisgyermek számára kényelmes, nem feltétlenül lesz kényelmes egy néhány vagy egy tucat éves lány számára, különösen akkor, ha felhúzott lábakkal kell majd aludnia. Akkor miért cseréljük le a bútorokat olyan gyakran? Jobb, ha azonnal befektet egy olyan ágyba, amely különböző helyzetekben működik, és szükség esetén kicseréli a matracot, így biztosítva az egészséges és jó alvást.

A hangulatos és kényelmes ágy fontos bútordarab egy lány szobájábanA hangulatos és kényelmes ágy fontos bútordarab egy lány szobájában. Lehetővé teszi, hogy jól kipihenje magát és elolvassa kedvenc könyvét.

Ahhoz, hogy ez így legyen, fontos az ágy mérete. Amikor egy lány szobájának elrendezése a feladat, ne feledje, hogy az ágy nem csak egy hely, ahol aludni fog. Végtére is ezek a boldog lustaság pillanatai, egy olvasószoba, egy ház a plüssállatok számára vagy privát zóna a lányok beszélgetéséhez. Itt sok minden történik, ezért minél több a hely, annál jobb.

Egy másik lényeges elem a további tárolóhely. Miért pazarolnánk helyet a szobában más bútorokra? A tárolórekeszek, például a kihúzható fiókok vagy a megemelt keret sok tárolási problémát megoldanak. A lányszobában minden rejtekhely aranyat ér. Először is, a fiókokban elhelyezhetők a mackók vagy a könyvek, és idővel ott lesznek a levelek, a könyvek, a szezonális tárgyak vagy a meleg takaró. A fiókok segítenek a rendben tartásban és a gyors takarításban is.

És ha a kényelemről és a rendről van szó, a fejtámla vagy az oldalsó kárpitozott elemek itt kulcsszerepet játszhatnak. Ezek nemcsak biztonságosak a gyermek számára, elválasztják az ágyat a faltól, hanem otthonosságot is kölcsönöznek neki. Ezért szeretik őket a gyerekek és a tizenévesek.

Egy szoba egy lánynak, ahol tanulhat és játszhat.

Egy asztal vagy egy íróasztal egy lány szobájában a tanulás és nagyon gyakran a kreatív tevékenységek helye. Lehet különálló bútordarab vagy a polccal egybeépített asztallap. Ebben az esetben érdemes a bútorokat a gyermek életkorához igazítani, és nem egy nagy íróasztallal borítani a kisgyermek szobáját. Válasszon egy kis asztalt, amelyen az első rajzok vagy gyurmaállatok készülnek, és amikor a gyermek felnő, alakítsa át az asztalt funkcionális íróasztallá. A munkalap mérete is fontos, mert az íróasztal nem csak a tanuláshoz való hely. Válasszon egy olyan íróasztalt, amely megfelel a belső tér méretének és a lány szobájának színének. A teteje alá helyezhet egy kerekeken guruló, praktikus fiókokkal ellátott mobil tárolót. Ez az iskolai dolgok tárolóhelyeként fog működni, és ha szükséges, egy kis asztal a barátokkal való találkozókhoz.

A lány szobájának elrendezésekor a legjobb, ha az íróasztal a szoba terébe illeszkedik, hogy ne zavarja a belső tér harmóniáját, és ne foglaljon értékes helyet, amelyre az otthoni gyakorlatokhoz, a tánchoz vagy a ruhapróbáláshoz van szükség. Végül is a szenvedélynek is meg kell találni a helyét. És hol mutathatja meg az első szenvedélyek egyikét? Természetesen a könyvespolc polcain. Függetlenül attól, hogy deszkából vagy profilokból készült polc lesz, mint például az Orto rendszerű könyvespolc, mindenképpen segít a lányszoba eredeti elrendezésében, és polcainak távolsága a gyermek korához és magasságához igazodik.

egyedi készítésű könyvespolc lány szobábaEgy egyedi készítésű könyvespolc lehetővé teszi, hogy egyedi dolgokat jelenítsen meg, amelyek hangulatot teremtenek egy lányszobában.

A lányruháknak hely kell. Tervezünk egy gardróbszekrényt a lányszobába.

Nem minden fiatal nőnek van halomnyi ruhája, cipője és táskája. Csak egy mítosz, hogy minden gyerekkorban kezdődik. De egy dolog biztos. Minden nőnek szüksége van egy helyre, ahol tárolhatja a holmiját, már egészen kicsi korától kezdve. Ezért nem nélkülözheti a jól megtervezett ruhatárat, lehetőleg olyat, amely együtt nő a tulajdonosával, és amely Julika ruhatárából Júlia ruhatárává válik.

Amikor szekrényt választasz egy lány szobájába, válassz bölcsen és évekre előre. Az egyedi készítésű gardróbszekrény tökéletes megoldás, mert lehetővé teszi, hogy a belső és a külső megjelenést tetszés szerint személyre szabd. Ha egy lány szobájában mindennek össze kell illeszkednie, és a szekrénynek segítenie kell a rend megtartásában, gondolja át a belső elemek elrendezését, és gondoskodjon a megfelelő kiegészítőkről.

  • Egy kislány számára tervezze a rudak elosztását olyan magasságban, hogy könnyen elérhesse a rajtuk lógó ruhákat. Ez különösen igaz az alsó rúdra, amelyet idővel más-más magasságba helyezhet.
  • Hasonlóképpen a polcokkal is. Az alsókon az első években a plüssállatok, idővel pedig a ruhák találják meg a helyüket. A személyre szabott szekrényben a berendezés egyes elemei alkalmazkodnak a gyermek életkorához. Ez az egyedi készítésű bútorok nagy előnye. Ön megadja neki a szükséges funkciókat, és biztos lehet benne, hogy alkalmazkodni fog az idővel növekvő igényekhez.
  • A fiókok és kosarak egy kislány szekrényében játékoknak és könyveknek adnak helyet, és idővel átadják a helyüket ruháknak, hobbitárgyaknak vagy titkos jegyzeteket és ajándéktárgyakat tartalmazó dobozoknak.
  • A felső polcokon, ha szükséges, a gyermekkiegészítők, később pedig a szezonális cikkek, vastag pulóverek vagy kézitáskák kapnak helyet. Ezért, amikor egy kislány ruhatárát tervezi, azonnal gondoljon arra, hogy a kis Julika egyszer majd felnő, és mindig szüksége lesz a ruhatárára.

gardróbszekrény gyerekszobábaA szekrényajtóban lévő tükör funkcionális tartozék egy kislány és a tizenévesek szobájában.

De a ruhásszekrény személyre szabása nem csak a belső térről szól. Hanem a vizuális oldaláról is. Egy kislány és egy tinédzser szobájában ez nagy jelentőséggel bír. Egy nagy szekrény érdekes ajtókkal a királyságuk díszévé válhat. A lányos világ hangulatának hangsúlyozása érdekében válassza ki a gyermek érdeklődési köréhez és a szoba többi részének elrendezéséhez illeszkedő ajtót. Az üvegre festett grafikák a kedvenc meséjének szereplőivel vagy a táblafesték ( amely nem feltétlenül fekete ), érdekes megoldás lesz. Ennek köszönhetően a szekrény találkozik egy nagyméretű kép vagy egy interaktív tábla formájával a festés vagy az írás tanulására. És ha túl sok szín van a lány szobájában, akkor mindig választhat egy univerzális színt, például fehéret, szürkét vagy tükröt, mindkettőt lemez vagy biztonsági üveg formájában. Idővel lecserélheti az ajtót egy másik színre vagy tükörre, amely jobban megfelel a tinédzser preferenciáinak.

fehér tágas gardróbszekrény lány szobábaEgy nagy asztallap, több polc és egy tágas szekrény – egy sarok nem csak a tanuláshoz.

Valószínűleg emlékszel még gyermekkorodból, hogy a szobád egy olyan hely volt, amelynek különböző törvényei voltak és sajátos jellege volt. Még mindig a kedvenc bútoraidra, a fotelekre, a szőnyegre vagy akár a falak színére asszociálsz. Hosszú ideig ez volt az egész világod, és mindig különleges helyet foglal el a gyermekkori emlékeidben. Egy lány jól berendezett és eredeti szobájában saját története születik. Érdemes ügyelni arra, hogy a lehető legszebb legyen, és minden egyes bútor csak a legjobb asszociációkat idézze fel, és megkönnyítse a felnőtt életbe való belépést. Így talán kérdezd meg a kis bérlőt, hogy milyen legyen álmai lányszobája, és tanácsadóink segítenek abban, hogy ez az álom valóra váljon. Keresd fel mintatermeink egyikét, hogy még több ötletet találj a tökéletes lányszoba kialakításához!

 

 

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardóbszekrény Rendkívül stílusos, esztétikus és funkcionális – ezek kétségtelenül fehér szekrények . A fehér szekrények időtlen bútorok, amelyek a változó trendek és divat ellenére továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek. Mi az oka a fehér szekrények...

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardóbszekrény Sok ember számára a fekete szekrény az exkluzivitás és az elegancia szinonimája. A modernista és loft belsőépítészeti megoldások szerelmesei szívesen választják. Néha azonban lehet egy olyan bútor, amely félelmeket és kétségeket ébreszt. És...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.