Oldal kiválasztása

Személyre szabott gyermekágy: Praktikus tippek az ideális alvóhely kiválasztásához.

Az ágy egy gyermek vagy tinédzser szobájában nagyon fontos bútordarab. Úgy tűnhet, hogy ez csak egy alvóhely, de semmi sem áll távolabb az igazságtól. A gyerekszobában lévő ágy számos olyan szerepet tölt be, amiről mi felnőttek néha álmodni sem mertünk, vagy egyszerűen elfelejtettük. Elvégre valamikor mindannyian gyerekek voltunk. Akárhogy is, ez a bútordarab különleges figyelmet érdemel, és a kiválasztása nem lehet véletlen.

Milyen részletekre kell tehát odafigyelnie, amikor egyedi ágyat választ a gyermek számára? Más az ágy egy óvodásnak, mint egy tinédzsernek? Hol találja meg a legjobb helyet ennek a bútordarabnak a belső térben?

Íme néhány tipp, amely lehetővé teszi, hogy másképp nézzen az ágyra a gyermekszobában.

IDŐPONT KÉRÉS

Kérj időpontot mintatermeink valamelyikébe, ahol szakértő kollégáink ingyenesen megtervezik neked a stílusodhoz legjobban illő legjobb egyedi bútort otthonodba!

Egyedi készítésű ágy – milyen legyen?

A gyerekek nagyon gyorsan nőnek, és kár új ágyat venni, amint a gyerekek lába elkezd kilógni a meglévő ágy keretéből. Melyik ágyat válasszuk egy kétévesnek és melyiket egy hétévesnek? Pontosan ugyanazt. Jobb, ha a gyermeknek egy ágyat vásárolunk, gondolva a jövőre is. Egy 190 cm vagy 200 cm hosszúságú, teljes méretű ágy lesz a legjobb, ez biztosan nagyobb kényelmet biztosít a gyermeknek.

Ugyanez a helyzet a szélességgel. Ha van hely, válasszon szélesebb ágyat. Ez kényelmesebb és praktikusabb lesz. Bár kezdetben egy ilyen „felnőtt ágy” túl nagynak tűnhet egy gyermek számára, ez nem akadály. Sőt, akár előny is lehet. Hányszor, amikor lefekvés előtt könyvet olvasunk a gyereknek, elalszunk vele együtt? A háziállattal való játék is jobb, ha több hely van, nem beszélve az épített alapról vagy babaházról.

Ne feledje, gyermeke gyorsabban nő fel, mint gondolná. A gyermek méretre szabott ágya nem csak a magassághoz való igazodásról szól. A „méretre szabott” kifejezés ennél többet takar. Például a kedvenc színének kiválasztását, egy különleges fejtámlát, kihúzható fiókokat, rejtett rekeszeket, polcot vagy tárolót a fejtámlában, esetleg baldachint, mint kedvenc hercegnője ágyában. Még a kihúzható második matrac lehetősége is hasznos lehet a baráti éjszakák során. Számos elemet személyre szabhatsz egy méretre szabott ágyban, hogy a lehető legjobban illeszkedjen gyermekedhez, az ő karakteréhez és személyiségéhez.

Különleges egyedi szekrény falpanelekkel és kényelmes ággyal a gyerekszobábaA puha panelek a falakon kiváló kiegészítők a kisgyermekek ágyaihoz. Biztonságosabbá és otthonosabbá teszik az alvás helyét a baba számára.

Egyedi készítésű ágy konténerrel vagy fiókokkal. Melyik lesz jobb a gyerek számára?

Erre a kérdésre nincs egyértelmű válasz. Az ágy felépítése, összetevői, mérete és a szoba mérete itt nem nélkülözi a jelentőséget. A bútor hosszú vagy rövid oldalán való nyitás módja, a fiókok jelenléte – egy vagy két oldalon, valamint a beépített fejtámla szintén fontos. Legalább néhány tényező határozza meg, hogy melyik ágy lesz a legmegfelelőbb gyermeke szobájában. Ezek közül 4-et kell figyelembe venni, amikor ezt a bútordarabot választja.

1. A szoba mérete. Ha a szoba kicsi vagy meglehetősen szűk, akkor sokkal jobb lesz egy egyedi készítésű ágy, megemelt matraccal és ágyneműtartóval. Ez a fajta megoldás nem igényel további helyet a fiókok kihúzásához és a tartalmukhoz való hozzáféréshez. Nagy szobákban, ahol sok szabad hely van az ágy és más bútorok között, könnyen választhatja a fiókos ágy lehetőségét.

2. Az ágy elhelyezése. Hasonló helyzet, mint a fentiekben. A kis vagy keskeny gyerekszobákban az ágyat általában más bútorok, például íróasztal vagy szekrény közelében helyezik el. Így nincs sok hely, és néha egyáltalán nincs is hely a fiókok kihúzására. Egy megemelt matrac sokkal jobban működik. A helyzet kissé más lehet a tetőtérben, ahol a ferde mennyezet nem teszi lehetővé az ágy felső részének teljes felemelését. Ebben az esetben mindenképpen jobb, ha oldalsó fiókokat helyezünk fel. Ha az ágy mindkét oldalán vannak fiókok, akkor olyan helyre kell helyezni, hogy mindkét oldalról szabadon hozzáférhessenek, vagyis megszűnik az a lehetőség, hogy az ágyat a hosszú oldalával a falnak támasztva helyezzük el.

3. A tárolóhely mennyisége. A szekrény , komód, polcok olyan bútorok, amelyekben sok mindent tárolhat. Azonban nem mindig van hely számukra. Ilyenkor egy méretre szabott ágy további tárolóhelyekkel egy gyermek vagy tinédzser szobájában telitalálat. Minden szabad hely, amelyben könyveket, játékokat, ruhákat vagy hobbitárgyakat rejthet el, aranyat ér, mert segít rendet tartani. A fiókok vagy egy szabad tároló az ágyneműnek az ágyban valóban sok esetben az egyetlen megoldás a helyhiányra.

4. Hogyan és hol tároljuk az ágyneműt. Ez a tényező is számít. A felül hagyott ágynemű egyszerűen porosodik és könnyebben koszolódik. Különösen igaz ez a játékok során, amikor a gyerekek fantáziája elengedi a különböző ötleteket. Ha az ágyneműt a gyermekágy fiókjaiban vagy az ágyneműtartóban tárolja, egyszerűen könnyebb gondoskodni a higiéniáról és a tisztaságról, és ezáltal a gyermekek egészségéről. És nem mellékes a szoba rendben tartása szempontjából sem, amikor váratlanul látogatóba érkezik a család vagy a játszótársak. Ha egy nagy fiók elegendő, akkor egy gyermekágyat használhat ebben a lehetőségben. Ha azonban a fiókok túl kicsik vagy sekélyek, akkor egy gyermekágy emelt matraccal és ágyneműtartóval praktikusabb bútordarab lesz.

Egyedi szekrény a gyerekszobába egyszemélyes ággyal és rengeteg tároló rekesszelEgyszemélyes ágy egy gyerekszobának megfelelő méretben. A fiókok további tárolórekeszeket hoznak létre. Lehetőség kisgyermek és tinédzser számára is.

Gyermekbirodalom – hogyan és hol a legjobb hely az ágy elhelyezésére a gyermekszobában?

Amikor megtervezzük az ágy helyét a gyerekszobában, figyeljünk a körülötte lévő térre. Legyen könnyen hozzáférhető, és ne zavarja más bútorok elhelyezését. Az ágy a gyerekszobában nem csak egy alvóhely. Ez egyúttal a játék, a pihenés vagy a barátokkal való beszélgetés helye is, ezért általában nagyobb mozgásteret és további helyet igényel körülötte. Arra is figyeljen, hogy milyen típusú ágy áll rendelkezésére. Lehet, hogy van néhány mozgó alkatrésze, amelyeknek helyre van szükségük a megfelelő működéshez és a hasznossághoz. Mit ér egy multifunkciós ágy a gyermek számára, ha nem tudja kihasználni annak előnyeit és okos megoldásait.

  • Egyedi készítésű emeletes ágy esetén a szoba sarka a legmegfelelőbb. Ez az elrendezés biztosítja a bútor stabilizálását legalább két oldalról. Ennek köszönhetően növeli gyermeke biztonságát, aki természetes védelemben részesül, különösen alvás közben.
  • Ha méretre egyszemélyes ágyról van szó, elég, ha az egyik széle a gyerekszoba falához ér. Ha az ágy egy tulajdonosé, akkor elegendő, ha két oldalról is szabad hozzáférés van az ágyhoz. Természetesen fontos, hogy a gyermekágynak vannak-e fiókjai, és hogy azok egy vagy két oldalon vannak-e.
  • A ferde fekvésű gyerekszobákban és a padláson az ágyat a ferde fal mellé is el lehet helyezni, de csak akkor, ha a keretet a benne lévő matraccal együtt szabadon fel lehet emelni, hogy az ágyneműtartóhoz hozzáférjen.
  • Kerülje az ágy elhelyezését radiátor mellé, ablak alá. A hőmérséklet állandó változása és a huzat biztosan nem lesz előnyös, és hatással lesz a gyermek egészségére.
  • Ha extra tárolóhelyre van szüksége, helyezze a babaágyat egy magasított ágyra. Egy ilyen platform tökéletesen elférnek a további dolgok, megkülönbözteti az ágyat a szoba terétől, és zónákra osztja a gyermek szobáját.
  • Gondoskodjon a zóna megszervezéséről az ágy mellett. A hosszú oldalával a falnak támasztott vagy a szoba sarkában elhelyezett ágy, különösen egy kisebb gyermeknek a biztonság és a kényelem érzését adja. Hogy ezt a kényelmet még tovább növelje, gondoljon egy oldalfalú, fiókokkal ellátott gyermekágyra. Egy ilyen kárpitozott panel az ágy dísze, biztonságot nyújt a gyermeknek és védi a falakat a szennyeződésektől.

Oldallapokkal és fiókokkal ellátott, egyedi készítésű gyermekágy bárhol elhelyezhető a szobábanAz oldallapokkal és fiókokkal ellátott, egyedi készítésű gyermekágy bárhol elhelyezhető a szobában, de ügyeljen arra, hogy a fiókoknak elegendő helyük legyen a kicsúsztatáshoz.

praktikus gyerekágy oldalsó fiókokkal és egyszerű fejtámlával

Egy praktikus modell oldalsó fiókokkal és egyszerű fejtámlával.

A tökéletes szoba egy gyermek számára nem csak egy személyre szabott ágy. Válasszon más bútorokat is.

Bár a gyermekágy a szoba legfontosabb eleme, nehéz elképzelni, hogy ne ossza meg a helyet más bútorokkal.

  • A tágas szekrény tárolja és rendszerezi a dolgokat, de egyben díszíti is a szobát. Ezért nemcsak a méreteire érdemes odafigyelni, hanem a belső tér és a vizuális oldal, azaz az ajtó megfelelő elrendezésére is.
  • Az íróasztal, bár a tanuláshoz kötődik, gyakran többféleképpen is használható. Lehet játszótér, a bonyolult rejtvények megoldásának helye, mini kávézó a baráti találkozók alatt, vagy öltözőasztal a bőrápolás titkait felfedező tizenévesek számára.
  • És a könyvespolc – egy hely a sporttrófeák és eredmények, a kedvenc könyvek gyűjteménye, a szeretett plüssállatok vagy a lányos csecsebecsék bemutatására. Minden bútordarab számít.

Jó lenne, ha mindezek a bútorok az ággyal együtt átgondolt kompozíciót alkotnának, és megfelelnének a gyermek tárolási, pihenési, tanulási és szórakozási igényeinek. Egyedi készítésű bútorokkal ezeket a célokat ötvözheted, és nem kell kompromisszumot kötnöd a szín, a méret vagy a funkcionalitás terén. Vonja be gyermekét a bútorok kiválasztásának és tervezésének folyamatába. Ő tudja a legjobban, hogy mire van szüksége és mit szeret, így könnyen megmutatja majd, hogy melyik egyedi készítésű ágy lesz álmai ágya, amelyik illik a szobájába.

Egyedi készítésű ágy beépítése egy polcrendszerbe a gyerekszobábaEgy egyedi készítésű ágy beépítése egy polcrendszerbe jó ötlet, hogy helyet takarítson meg a gyermekszobában.

Amint láthatja, a méretre szabott gyermekágynak számos olyan mérete és részlete van, amelyeket nem hagyhat ki gyermeke szobájának berendezésénél. A matracot itt nem említettük, de ezzel az elemmel pontosan úgy kell bánni, mint a felnőtt ágyaknál. Mindig a legjobbat válassza, kompromisszumok nélkül. A legjobb alvás az egészséges alvás, különösen egy növekvő test számára. Egy személyre szabott ágy javíthatja ezt a kényelmet, és mindig különlegessé teheti gyermeke reggeleit és estéit.

Ötletet keres a belsőépítészetéhez? Megvan a kedvenc stílusa, de nem tudja, milyen bútorokat válasszon? Keressen egy Komandor bemutatótermet, vegye fel a kapcsolatot tanácsadóinkkal és használja ki tapasztalatainkat. Biztos, hogy együtt megteremtjük az Ön számára tökéletes teret és bútorokat. Vannak már ötletei? Küldje el nekünk árajánlatkérését online itt!

 

Hogyan tervezzük meg az előszobaszekrény belsejét?

Hogyan tervezzük meg az előszobaszekrény belsejét?

Hogyan tervezzük meg az előszobaszekrény belsejét? Mindenki, aki egy terem berendezését tervezi, azon tűnődik, hogyan tervezze meg a szekrény belsejét úgy, hogy az minden igényt kielégítsen, elrejthető dolgokat helyezzen el, és illeszkedjen a belsőépítészethez. Mint...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.