Oldal kiválasztása

Modern konyha egy szigettel

Konyha egy konyhaszigettel – modern és naprakész.

Vannak, akik szeretik, mások téves trendnek tartják, hogy megpróbálunk alkalmazkodni a belső terünkhöz. Függetlenül attól, hogy melyik elmélet áll közelebb hozzánk, biztos, hogy mindenkinek joga van azt választani, ami a legjobban tetszik, és a maga módján rendezni a belső teret. A lakás rendezése során érdemes követni a legújabb trendeket, és ellenőrizni, hogy a bútorgyártók és -tervezők mit kínálnak funkcionális és eredeti megoldásként. Ez különösen fontos egy konyha rendezésénél, amely az ételek elkészítésének funkciója mellett gyakran társas találkozási helyként is szolgál. Úgy kell megszervezni, hogy a későbbi tevékenységek végzése örömet szerezzen és időt takarítson meg, elrendezése pedig atmoszférikus helyet teremtsen a házban. Ezért jó a bevált és praktikus megoldásokat választani, mindenekelőtt azokat, amelyeket a legjobbnak tartunk magunk számára. A modern konyhabútorok, a hozzá illő szigettel kombinálva, amely különféle funkciókat képes ellátni, minden bizonnyal megfelel a legigényesebb szakácsok és a főzési őrület rajongóinak elvárásainak.

Modern konyha szigettelEgy modern konyha egy konyhaszigettel, amely felváltja a klasszikus alsó szekrényeket

Vajon a „sziget” konyhabútorok működni fognak egy magyar otthonban?

Sok ember számára a konyha közepén található sziget még mindig az USA-ból származó belsőépítészettel társul. Ilyen képeket ismerünk filmekből, belsőépítészeti programokból vagy weboldalakról. Kiderült azonban, hogy ezt a rendkívül praktikus megoldást vállalatunknál egyre inkább használják. Egyre többen választják őket. Ez részben az elmúlt években átadott új lakások elrendezésének és a fejlesztők által elfogadott szabványoknak, a tervezők által létrehozott divatnak, részben pedig életmódunk változásának tudható be. Mindezek a tényezők hozzájárulnak a belsőépítészet szemléletének megváltozásához és a sziget stílusú konyhák népszerűségéhez. A konyhasziget a berendezés olyan eleme, amely remekül mutat, ha nemcsak modern konyhabútorok kísérik. Abszolút univerzális részlet, amely érdekes módon ötvözi a különféle elrendezési stílusokat. Az eredeti és rendkívüli kombináció használhatósága miatt rendkívül ízléses.

Konyhasziget étkező funkcióvalA konyhasziget, mint étkezőasztal

Egy modern konyha egy szigettel – az alkotás ereje a belsőépítészetben

Az egyedi bútorok lehetővé teszik, hogy a konyhaszekrényeket vizuálisan és funkcionálisan is az igényeinkhez igazítsuk. Egyre többen döntenek úgy is, hogy a mennyezetig építik a konyhát, és nem aggódnak a bútor felső zónájában felhalmozódó por miatt. Ez azonban elsősorban a rendelkezésre álló hely hasznosítására szolgál, különösen egy kis lakásban. Ilyen elrendezéssel a sziget nemcsak érdekes akcentus, hanem munkalap vagy asztal is. Ezért jó, ha bekerül már a konyhai tervekbe is. Érdemes megjegyezni, hogy egy modern, szigettel ellátott konyha, amely főleg a nagy belső terekre jellemző elrendezés, kisebb területen is jól fog működni. Tehát, ha egy ilyen megoldást keres, válasszon egy nyitott konyhát egy szigettel és tervezze meg a leginkább szükséges célra. A méretre készített egyedi konyhabútoroknak az az előnye, hogy a hagyományos késztermékekkel szemben az egyéni igényekhez, elrendezéshez, mérethez és a belső stílushoz igazíthatók. A sziget erre tökéletes példa. Rögzített vagy mobil, érdekes módon illeszkedik egy kis stúdió apartman, egy panelházi lakás vagy egy nagy lakás elrendezésébe is.

Modern konyha, amelyben a munkaterület és a mosdóhelyek egy szigeten találhatókModern konyha, amelyben a dolgozó- és mosogatóhelyek egy szigeten találhatók

Szigetes konyha kialakításakor figyeljünk a sziget funkcióira. Működhet hagyományos ételkészítési helyként, vagy olyan elemként, amely összetartja a belső teret és zónákra osztja. Az anyagok, amelyekből a sziget készül, karaktert adnak az elrendezett térnek és magának a konyhának, ezért jó, ha a tervezés szakaszában figyelembe vesszük a sziget részleteit és méretét. A szoba méretétől függően az egyedi készítésű konyhasziget bármilyen méretű lehet.

Különböző konyhai szigeti funkciók

Ismeretes, hogy a nyitott, modern, szigettel ellátott konyha egyre elégedettebb felhasználókat szerez Magyarországon. Ez senki számára nem okoz meglepetést. Ez a megoldás nemcsak nagyon univerzális, hanem elegáns és praktikus is. Előnyeit elsősorban azok fogják értékelni, akik kedvelik a legújabb belsőépítészeti trendeket. Minden bizonnyal azok számára is vonzó lesz, akik nagyra értékelik szeretteik társaságát és jelenlétét a konyhai munkák során. A konyhai sziget egy központi hely és egy bútor, amely sokféle funkciót képes ellátni:

Extra tárolóhely

Ha felszereljük a szigetet szekrényekkel, fiókokkal, polcokkal és pakoló terekkel, akkor tökéletes helyet kapunk a tároláshoz. Ide tehetjük a leghasznosabb konyhai kiegészítőket, edényeket, fűszereket és textileket. A megfelelően kialakított szekrények lehetővé teszik, hogy elrejtse mindazt, ami az ételek elkészítése során szükséges.

Konyhai sziget munkalapként, klasszikus asztallal kombinálva modern konyhábanKonyhai sziget munkalapként, klasszikus asztallal kombinálva

Mosogatási terület

A kényelmes mosogató helye lehet. Ennek köszönhetően a mindennapi tevékenység is öröm lehet, amikor a szeretteinkkel beszélgetve tesszük azt. Ez a megoldás olyan konyhákban is működik, ahol nincs mosogatógép. A süllyesztett mosogatóval ellátott munkalap nagyon modernnek tűnik, és minden bizonnyal elnyeri a felhasználók elismerését.

Főzési zóna

Talán ez a sziget leggyakoribb használata. Az ilyen megoldást, amelyben tűzhelyet találunk a szigeten, és elkészíthetjük az ételeket, olyan emberek választják, akik sokat főznek és szeretik, amikor szeretteik elkísérik őket e tevékenység során. Ha úgy főz, hogy arca a nappali felé néz, akkor folyamatosan részt vehet a háztartás tagjainak életében. Megnézheti kedvenc sorozatait, vagy figyelheti a gyerekek játékát.

Étkezési terület

Klasszikus asztallap, amely asztalként szolgál, és itt reggeli kávét ihatunk, gyors reggelit vagy vacsorát fogyaszthatunk. Itt is lóghatunk a barátainkkal. Ebben a formában a konyhasziget nagyon gyakori megoldás, amely elválasztja a konyhát a nappalitól, mindkét oldalon egy adott helyiséghez igazodik, vagy olyan asztalt helyettesít, amelynek egyszerűen nem lenne helye.

Ételkészítési terület

A szigettel ellátott konyha, amely további hely az ételek elkészítéséhez, valószínűleg a legegyszerűbb funkció, amelyet ez a bútor elvégezhet. És mint tudják, a konyhai pultnak nem szabad hiányoznia, így a sziget akár fix, akár mobil változatban itt aranyat ér.

Modern konyha sziget eredeti kapcsolatának alsó szekrényekkel való összekapcsolásaA sziget és az alsó szekrények kombinálásának egy eredeti módja

Mi a helyzet a hátrányokkal?

A klasszikus megoldások támogatói a konyha elrendezésében szintén hátrányokat fognak találni ebben a megoldásban. A nappaliba nyitott, csak sziget által elválasztott konyha megfelelő rendet igényel a konyhában. Ez nem ilyen egyszerű, különösen, ha minden nap otthon készítünk ételt, és a háztartás minden tagja használja. Egyszerűen lehetetlen a konyhát steril, szinte katalógus megjelenésben tartani. Tehát a konyha rendetlensége a nappaliból is látható. Egy másik érv a szigettel rendelkező konyha megoldás ellen a főzés során felmerülő különféle szagok kérdése lehet. Közvetlenül a nappaliba hatolnak, és párnákba, függönyökbe és textíliákba is beveszik magukat. Ezt nem mindenki szereti, ezért a belső tér klasszikus felosztását választják két különállóra szoba alakjában.

Főzés, mosogatás és ételkészítés a konyhaszigeten található modern konyhábanFőzés, mosogatás és ételkészítés is a konyhaszigeten található

A szigetes konyhák modernek és praktikusak. A szigetnek köszönhetően a hagyományos konyhák nemcsak funkcionalitást, hanem karaktert is nyernek. A sziget egy konyha szíve lehet, ahol a mindennapi élet szagokkal, nyüzsgéssel és nevetéssel telik. Érdemes megfontolni egy ilyen megoldást a konyhaterület rendezése során. Ezután a rendelkezésre álló helyet rendesen felhasználják, így az ételek elkészítése végtelen kaland lesz, és érdekes módon megváltoztatja a lakás megjelenését.

Szóval mielőtt konyhai bútorokat választanánk szigettel vagy anélkül, vegyük figyelembe az összes előnyét és hátrányát. Vizsgáljuk meg, mi érdekel a legjobban, és milyen lesz a mindennapi élet egy ilyen megoldás mellett. Végül is a konyha évekig tartó befektetés.

 

 

Hogyan tervezzük meg az előszobaszekrény belsejét?

Hogyan tervezzük meg az előszobaszekrény belsejét?

Hogyan tervezzük meg az előszobaszekrény belsejét? Mindenki, aki egy terem berendezését tervezi, azon tűnődik, hogyan tervezze meg a szekrény belsejét úgy, hogy az minden igényt kielégítsen, elrejthető dolgokat helyezzen el, és illeszkedjen a belsőépítészethez. Mint...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.