Oldal kiválasztása

Modern konyha egy szigettel

Konyha egy konyhaszigettel – modern és naprakész.

Vannak, akik szeretik, mások téves trendnek tartják, hogy megpróbálunk alkalmazkodni a belső terünkhöz. Függetlenül attól, hogy melyik elmélet áll közelebb hozzánk, biztos, hogy mindenkinek joga van azt választani, ami a legjobban tetszik, és a maga módján rendezni a belső teret. A lakás rendezése során érdemes követni a legújabb trendeket, és ellenőrizni, hogy a bútorgyártók és -tervezők mit kínálnak funkcionális és eredeti megoldásként. Ez különösen fontos egy konyha rendezésénél, amely az ételek elkészítésének funkciója mellett gyakran társas találkozási helyként is szolgál. Úgy kell megszervezni, hogy a későbbi tevékenységek végzése örömet szerezzen és időt takarítson meg, elrendezése pedig atmoszférikus helyet teremtsen a házban. Ezért jó a bevált és praktikus megoldásokat választani, mindenekelőtt azokat, amelyeket a legjobbnak tartunk magunk számára. A modern konyhabútorok, a hozzá illő szigettel kombinálva, amely különféle funkciókat képes ellátni, minden bizonnyal megfelel a legigényesebb szakácsok és a főzési őrület rajongóinak elvárásainak.

Modern konyha szigettelEgy modern konyha egy konyhaszigettel, amely felváltja a klasszikus alsó szekrényeket

Vajon a „sziget” konyhabútorok működni fognak egy magyar otthonban?

Sok ember számára a konyha közepén található sziget még mindig az USA-ból származó belsőépítészettel társul. Ilyen képeket ismerünk filmekből, belsőépítészeti programokból vagy weboldalakról. Kiderült azonban, hogy ezt a rendkívül praktikus megoldást vállalatunknál egyre inkább használják. Egyre többen választják őket. Ez részben az elmúlt években átadott új lakások elrendezésének és a fejlesztők által elfogadott szabványoknak, a tervezők által létrehozott divatnak, részben pedig életmódunk változásának tudható be. Mindezek a tényezők hozzájárulnak a belsőépítészet szemléletének megváltozásához és a sziget stílusú konyhák népszerűségéhez. A konyhasziget a berendezés olyan eleme, amely remekül mutat, ha nemcsak modern konyhabútorok kísérik. Abszolút univerzális részlet, amely érdekes módon ötvözi a különféle elrendezési stílusokat. Az eredeti és rendkívüli kombináció használhatósága miatt rendkívül ízléses.

Konyhasziget étkező funkcióvalA konyhasziget, mint étkezőasztal

Egy modern konyha egy szigettel – az alkotás ereje a belsőépítészetben

Az egyedi bútorok lehetővé teszik, hogy a konyhaszekrényeket vizuálisan és funkcionálisan is az igényeinkhez igazítsuk. Egyre többen döntenek úgy is, hogy a mennyezetig építik a konyhát, és nem aggódnak a bútor felső zónájában felhalmozódó por miatt. Ez azonban elsősorban a rendelkezésre álló hely hasznosítására szolgál, különösen egy kis lakásban. Ilyen elrendezéssel a sziget nemcsak érdekes akcentus, hanem munkalap vagy asztal is. Ezért jó, ha bekerül már a konyhai tervekbe is. Érdemes megjegyezni, hogy egy modern, szigettel ellátott konyha, amely főleg a nagy belső terekre jellemző elrendezés, kisebb területen is jól fog működni. Tehát, ha egy ilyen megoldást keres, válasszon egy nyitott konyhát egy szigettel és tervezze meg a leginkább szükséges célra. A méretre készített egyedi konyhabútoroknak az az előnye, hogy a hagyományos késztermékekkel szemben az egyéni igényekhez, elrendezéshez, mérethez és a belső stílushoz igazíthatók. A sziget erre tökéletes példa. Rögzített vagy mobil, érdekes módon illeszkedik egy kis stúdió apartman, egy panelházi lakás vagy egy nagy lakás elrendezésébe is.

Modern konyha, amelyben a munkaterület és a mosdóhelyek egy szigeten találhatókModern konyha, amelyben a dolgozó- és mosogatóhelyek egy szigeten találhatók

Szigetes konyha kialakításakor figyeljünk a sziget funkcióira. Működhet hagyományos ételkészítési helyként, vagy olyan elemként, amely összetartja a belső teret és zónákra osztja. Az anyagok, amelyekből a sziget készül, karaktert adnak az elrendezett térnek és magának a konyhának, ezért jó, ha a tervezés szakaszában figyelembe vesszük a sziget részleteit és méretét. A szoba méretétől függően az egyedi készítésű konyhasziget bármilyen méretű lehet.

Különböző konyhai szigeti funkciók

Ismeretes, hogy a nyitott, modern, szigettel ellátott konyha egyre elégedettebb felhasználókat szerez Magyarországon. Ez senki számára nem okoz meglepetést. Ez a megoldás nemcsak nagyon univerzális, hanem elegáns és praktikus is. Előnyeit elsősorban azok fogják értékelni, akik kedvelik a legújabb belsőépítészeti trendeket. Minden bizonnyal azok számára is vonzó lesz, akik nagyra értékelik szeretteik társaságát és jelenlétét a konyhai munkák során. A konyhai sziget egy központi hely és egy bútor, amely sokféle funkciót képes ellátni:

Extra tárolóhely

Ha felszereljük a szigetet szekrényekkel, fiókokkal, polcokkal és pakoló terekkel, akkor tökéletes helyet kapunk a tároláshoz. Ide tehetjük a leghasznosabb konyhai kiegészítőket, edényeket, fűszereket és textileket. A megfelelően kialakított szekrények lehetővé teszik, hogy elrejtse mindazt, ami az ételek elkészítése során szükséges.

Konyhai sziget munkalapként, klasszikus asztallal kombinálva modern konyhábanKonyhai sziget munkalapként, klasszikus asztallal kombinálva

Mosogatási terület

A kényelmes mosogató helye lehet. Ennek köszönhetően a mindennapi tevékenység is öröm lehet, amikor a szeretteinkkel beszélgetve tesszük azt. Ez a megoldás olyan konyhákban is működik, ahol nincs mosogatógép. A süllyesztett mosogatóval ellátott munkalap nagyon modernnek tűnik, és minden bizonnyal elnyeri a felhasználók elismerését.

Főzési zóna

Talán ez a sziget leggyakoribb használata. Az ilyen megoldást, amelyben tűzhelyet találunk a szigeten, és elkészíthetjük az ételeket, olyan emberek választják, akik sokat főznek és szeretik, amikor szeretteik elkísérik őket e tevékenység során. Ha úgy főz, hogy arca a nappali felé néz, akkor folyamatosan részt vehet a háztartás tagjainak életében. Megnézheti kedvenc sorozatait, vagy figyelheti a gyerekek játékát.

Étkezési terület

Klasszikus asztallap, amely asztalként szolgál, és itt reggeli kávét ihatunk, gyors reggelit vagy vacsorát fogyaszthatunk. Itt is lóghatunk a barátainkkal. Ebben a formában a konyhasziget nagyon gyakori megoldás, amely elválasztja a konyhát a nappalitól, mindkét oldalon egy adott helyiséghez igazodik, vagy olyan asztalt helyettesít, amelynek egyszerűen nem lenne helye.

Ételkészítési terület

A szigettel ellátott konyha, amely további hely az ételek elkészítéséhez, valószínűleg a legegyszerűbb funkció, amelyet ez a bútor elvégezhet. És mint tudják, a konyhai pultnak nem szabad hiányoznia, így a sziget akár fix, akár mobil változatban itt aranyat ér.

Modern konyha sziget eredeti kapcsolatának alsó szekrényekkel való összekapcsolásaA sziget és az alsó szekrények kombinálásának egy eredeti módja

Mi a helyzet a hátrányokkal?

A klasszikus megoldások támogatói a konyha elrendezésében szintén hátrányokat fognak találni ebben a megoldásban. A nappaliba nyitott, csak sziget által elválasztott konyha megfelelő rendet igényel a konyhában. Ez nem ilyen egyszerű, különösen, ha minden nap otthon készítünk ételt, és a háztartás minden tagja használja. Egyszerűen lehetetlen a konyhát steril, szinte katalógus megjelenésben tartani. Tehát a konyha rendetlensége a nappaliból is látható. Egy másik érv a szigettel rendelkező konyha megoldás ellen a főzés során felmerülő különféle szagok kérdése lehet. Közvetlenül a nappaliba hatolnak, és párnákba, függönyökbe és textíliákba is beveszik magukat. Ezt nem mindenki szereti, ezért a belső tér klasszikus felosztását választják két különállóra szoba alakjában.

Főzés, mosogatás és ételkészítés a konyhaszigeten található modern konyhábanFőzés, mosogatás és ételkészítés is a konyhaszigeten található

A szigetes konyhák modernek és praktikusak. A szigetnek köszönhetően a hagyományos konyhák nemcsak funkcionalitást, hanem karaktert is nyernek. A sziget egy konyha szíve lehet, ahol a mindennapi élet szagokkal, nyüzsgéssel és nevetéssel telik. Érdemes megfontolni egy ilyen megoldást a konyhaterület rendezése során. Ezután a rendelkezésre álló helyet rendesen felhasználják, így az ételek elkészítése végtelen kaland lesz, és érdekes módon megváltoztatja a lakás megjelenését.

Szóval mielőtt konyhai bútorokat választanánk szigettel vagy anélkül, vegyük figyelembe az összes előnyét és hátrányát. Vizsgáljuk meg, mi érdekel a legjobban, és milyen lesz a mindennapi élet egy ilyen megoldás mellett. Végül is a konyha évekig tartó befektetés.

 

 

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardóbszekrény Rendkívül stílusos, esztétikus és funkcionális – ezek kétségtelenül fehér szekrények . A fehér szekrények időtlen bútorok, amelyek a változó trendek és divat ellenére továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek. Mi az oka a fehér szekrények...

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardróbszekrény

Fekete gardóbszekrény Sok ember számára a fekete szekrény az exkluzivitás és az elegancia szinonimája. A modernista és loft belsőépítészeti megoldások szerelmesei szívesen választják. Néha azonban lehet egy olyan bútor, amely félelmeket és kétségeket ébreszt. És...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.