Oldal kiválasztása

Modern térelválasztó ajtók és falak – LUMI rendszer.

A modern stílusú ajtók és falak, a belső térbe fényt engedő elegáns üvegezés egyre népszerűbb elemei a belsőépítészetnek. Előnyük, hogy tökéletesen illeszkednek a kis és nagy terekhez egyaránt, lehetővé téve érdekes formatervezés és eredeti belső terek kialakítását. A legújabb LUMI rendszer is rendelkezik ezekkel az előnyökkel. A LUMI ajtók és üvegfalak jellegzetes rácsokkal és keretekkel tágas lakóházakban, kis lakásokban vagy elegáns városi házakban egyaránt megtalálhatók, mindenhol jól mutatnak. Nemcsak egyedülálló módon osztják fel a belső teret zónákra, hanem tágasságot, fényt és egyedi hangulatot is kölcsönöznek. Az elrendezéstől függően egy nyers, ipari megjelenésű belső térbe vezetnek minket, vagy finoman megérintik a francia stílust egy modern kiadásban.

Anyag és szín – miből készülnek a LUMI ajtók és falak?

A LUMI üvegezési rendszer alternatívája a helyiségeket elválasztó hagyományos válaszfalaknak. Ugyanakkor ez egy egyedülálló módja annak, hogy világos és tágas belső teret hozzon létre akadályok, látható elválasztások és erőltetett határok nélkül. A rendszer alapja egy egyszerű, szimmetrikus alumíniumprofil, két színben: matt fekete és natúr alu. Már a maga egyszerűségében is tökéletesen illeszkedik a szoba hangulatába, és kényszer nélküli harmóniát sugároz. Az alumínium építőanyagként való használata szándékos volt. A LUMI ajtók és panelek sokkal könnyebbek, mint a piacon kapható hasonló termékek, amelyek általában acélból készülnek. A LUMI profil bevonata robusztusabb és tartósabb.

A vitrinek és ajtók kitölthetők elegáns üveggel (átlátszó, tejszerű, színezett vagy edzett) vagy laminált bútorlappal. Minden attól függ, hogy milyen hatást szeretne elérni. A két anyagot kombinálhatja is, hogy még változatosabbá tegye a belső tér megjelenését és hangulatát.

Ha tehát Ön a loft stílusú ajtók és falak híve és az ipari hangulat rajongója, a rendszerben elérhető megoldások biztosan segítenek Önnek egyedi teret varázsolni, akár egy kis garzonlakásban, akár egy nagy, nyitott térben.

Lumi rendszer üvegezés tolóajtókkal_3A LUMI tolóajtók és falak a bejárati terület és az otthon privát részének elválasztására szolgálnak.

Üvegajtók, falak és még mi minden?

A LUMI rendszerrel átjárókat hozhat létre egy helyiségben, vagy független zónákra oszthatja azt, elválasztva a hálószobát a nappalitól vagy az előszobát a lakás többi részétől. A helyiség mérete nem számít, mivel a rendszer kis és nagy belső terek számára is kínál megoldásokat. A LUMI-megoldások könnyen alkalmazkodnak az egyedi projektekhez és a nehezen megszervezhető, nem tipikus belső terekhez.

A LUMI üvegezési rendszer számos épületváltozat elkészítésének lehetőségét kínálja:

  • Tolóajtók, egy- vagy kétszárnyúak. Látható sínre szerelve, tipikus loft stílusban, tökéletesen elrendezhető ipari belső terekben. Üvegezett válaszfalakba beépítve kiváló választás lehet kis és keskeny belső terekbe, bár nagyméretűekbe is ideális. A tolóajtók maximális magassága 3 m, az egyszárnyú ajtók szélessége pedig 1,5 m lehet.
  • Tolóajtók egy és két szárnnyal. Ez a megoldás a francia stílus előtt tisztelegve jött létre, de szokatlan, modern kiadásban, amely finoman behatol az eklektikába. Fix kirakatokkal és tetőablakokkal együtt látványos, stílusos válaszfalakat hoznak létre akár 3 m magasságig. A tetőablakok esetében a maximális hosszuk 2 m, magasságuk pedig 1 m lehet. A billenőpanelekhez egy speciális, háromdimenziós fogantyú és egy, az egész szerkezet stílusához illeszkedő fogantyú tartozik. Az ilyen elemekkel igazán eredeti és érdekes üvegezéseket építhet.
  • Átlépőajtó egy keretben. A klasszikus belső ajtók érdekes alternatívájaként kommunikációs útvonalakat hozhatnak létre a magán- és a nyilvános térben. Fogantyúval vagy markolattal rendelkeznek, attól függően, hogy milyen igényeket támasztanak és hogyan rendezik be a belső teret, ahol elhelyezik őket. A 2,2 m magasságú és 1,2 m szélességű keretben lévő ajtó bal és jobb oldali változatban is kapható, így bármilyen belső térbe könnyen illeszthető.
  • Rögzített üvegvitrinek. A gyakorlatban önálló panelként és belső elválasztóként szolgálhatnak. Ha szükséges vagy a helyiség méretének megfelelő, a fenti megoldásokat kísérő és kiegészítő funkcionális válaszfalakat vagy dekoratív üvegezéseket hoznak létre. Egyetlen ablak szélessége 2,75 m, magassága pedig 2 m. Az üvegvitrin belsejében lévő bármilyen vízszintes és függőleges osztás olyan elem, amely nagymértékben meghatározza a megjelenését és karakterét, így igazi műalkotásokat hozhat létre belőlük.

Lumi rendszer üvegezés tolóajtókkal_1A LUMI tolóajtókkal elválaszthatja konyháját, és akkor is beengedheti a fényt, ha nincsenek ablakai.

A javasolt megoldások mindegyikében a kitöltőanyag lehet üveg bármilyen kiadásban vagy laminált bútorlap. Minden a válaszfal jellegétől, feladatától és a belső térben betöltött szerepétől függ.

A kreatív megoldások kedvelőinek igazi csemege az ajtó- vagy kirakatszárnyakon belüli elrendezésük és elosztásuk lehetősége. A vízszintes és függőleges illesztések, a szabályos rácsok, vagy akár az aszimmetrikus elhelyezés a lehetőségek széles skáláját kínálja a belső tér kialakításához és a néző érzelmeinek befolyásolásához.

A formák és megoldások ilyen sokfélesége, valamint a kombinálásuk lehetősége lehetővé teszi, hogy a LUMI ajtók és falak bevezetésével egy igazán érdekes és stilisztikailag koherens belső teret alakítsunk ki, amely soha nem lesz unalmas.

Loft-szerű falak és ajtók a belső tér egyedi felosztásához

A fix vitrinekkel ellátott falak és a loft vagy francia stílusú LUMI üvegajtók egyaránt lehetőséget biztosítanak azoknak, akiknek fontos a tér, és nem félnek az erős, eredeti hangsúlyoktól a belső térben. Az üveget körülvevő keretek láthatóak, és bizonyos stílust kölcsönöznek. Ugyanakkor időtlen színeik és egyszerűségük nemcsak funkcionális elemévé teszik a belsőépítészetnek, hanem esztétikai értékévé is. A zárással egyidejűleg megnyitják a teret, beengedik a természetes fényt, optikailag megnövelik és megvilágítják azt.

Ha egy kis lakást szeretne felosztani, és a konyhát a nappalitól elválasztani, mindenképpen a LUMI-t kell használnia. Ha klimatikus hálófülkéről álmodik egy hálószobában, használja a LUMI-t. A fix vitrinek a felső kitettséggel és a velük egybeépített ajtókkal kombinálva nagyon hasznosak, sőt pótolhatatlanok lesznek. A belső tér dizájnt, stílust és egyedi jelleget nyer, a funkcionalitásról nem is beszélve. Ha pedig nincs ablak a szobájában, akkor is használhatja a LUMI-t, mivel tökéletesen sok fényt enged a belső térbe, és még a legrejtettebb sarkokat is megvilágítja.

A LUMI tökéletes választás magas épületekbe vagy ipari terekbe is. Itt mutathatja meg teljes potenciálját a loft stílusú ajtókkal és falakkal, amelyeknek megfelelő környezetre és aurára van szükségük ahhoz, hogy ragyogjanak. Világosságot és frissességet kölcsönöz a belső térnek, de megtartja a stílust és a harmóniát, így mindig csodálatot fog kiváltani és vonzza a figyelmet.

Lumi rendszer üvegezés beltéri ajtókeret_3
A LUMI keretben lévő ajtókat a rácsok segítségével érdekes módon lehet elrendezni.

Egy üvegezési rendszer – két stílus a belsőépítészetben

A LUMI üvegezési rendszer ideális javaslat a nyers loft stílus és az elegáns francia stílus kedvelői számára. Bár a rendszer e kettőssége meglepő lehet, határozottan jól néz ki mindkét változatban.

Loft stílusú ajtók és falak – LUMI ipari hangulattal

Kit ne varázsolt volna el legalább egyszer a loft stílus? Nyersessége és minimalizmusa olyan tulajdonságok, amelyeknek nehéz ellenállni a jól és eredetien berendezett belső terekben. Ami fontos, a loft stílusú ajtók és falak nem csak a régi gyárak vagy raktárak helyiségei számára vannak fenntartva. Tökéletesen alkalmasak bérházak, társasházak vagy lakóházak lakásaihoz is. Már maga az a tény, hogy a tolóajtó fekete keretben, rácsos és üvegbetéttel készült, azonnal a loft stílust juttatja eszünkbe.

Ha egy fix panelt vagy egy látványos ráccsal ellátott vitrint ad hozzá, az ipari hangulat belép a belső térbe. Mindössze annyit kell tennie, hogy gyári lámpákat, keretes bútorokat, beton- vagy téglafalakat ad hozzá, és a loft táj elterjed az egész belső térben. A LUMI üvegezési rendszerek így igazán jól mutatnak, és a keretben lévő toló-, lengő- vagy klasszikus ajtók alkalmazásának lehetősége a tervezési lehetőségek széles skáláját kínálja.

Lumi rendszer üvegezés tolóajtókkal_7
A loft stílusra jellemzőek az ajtókon és a falakon elhelyezett jellegzetes oromzatok.

Francia lélekkel, avagy hogyan lágyítsuk a LUMI loft megjelenést

De ha a LUMI olyan tökéletesen mutat ipari környezetben, hogyan tud hirtelen egy finom francia stílusba lépni? Teljesen zökkenőmentesen és elegánsan. A tetőtéri stílusú ajtókat és falakat egy kicsit le lehet nyugtatni. Mindössze a párkányok tónusának csökkentése és a megfelelő részletek kialakítása szükséges a körítésben. Ez mindenképpen jó kezdet. A magas és magasra törő LUMI bejárati ajtók, felülvilágítókkal vagy oldalfalakkal együtt, a falakon kifinomult stukkókkal kísérve, csak a kezdetét jelentik annak, amit fel lehet varázsolni.

A francia stílus a modern kiadásban szereti az ilyen ízeket, és finoman közelít a palotastílushoz – de csak finoman – sikk és csillogás modern kiadásban. Ha hozzáadunk puha bársonykanapékat és elegáns komódokat, pasztellszíneket, halszálkát a padlón és néhány barokk csecsebecsét és stukkót a falakon, nem beszélve a kristálycsillárról, olyan teret hozunk létre, ahol a croissant és a kávé csak a franciaság pótlékának tűnik.

A Lumi rendszer a csuklós ajtókkal tökéletesen illik a francia hangulatú belső terekhez.

Ha tehát szereti a párizsi lélekkel és eleganciával rendelkező belső tereket, vagy az ipari hűvösség és nyersesség szerelmese, a LUMI üvegezési rendszer biztosan az Ön számára a megfelelő megoldás. Előnyeit és tulajdonságait kihasználva egyedi jelleget kölcsönözhet belső terének, és eredeti módon oszthatja azt külön zónákra.

Lumi rendszer üvegezés nyílóajtókkal

 

Hogyan tervezzük meg az előszobaszekrény belsejét?

Hogyan tervezzük meg az előszobaszekrény belsejét?

Hogyan tervezzük meg az előszobaszekrény belsejét? Mindenki, aki egy terem berendezését tervezi, azon tűnődik, hogyan tervezze meg a szekrény belsejét úgy, hogy az minden igényt kielégítsen, elrejthető dolgokat helyezzen el, és illeszkedjen a belsőépítészethez. Mint...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.