Oldal kiválasztása

Modern térelválasztó ajtók és falak – LUMI rendszer.

A modern stílusú ajtók és falak, a belső térbe fényt engedő elegáns üvegezés egyre népszerűbb elemei a belsőépítészetnek. Előnyük, hogy tökéletesen illeszkednek a kis és nagy terekhez egyaránt, lehetővé téve érdekes formatervezés és eredeti belső terek kialakítását. A legújabb LUMI rendszer is rendelkezik ezekkel az előnyökkel. A LUMI ajtók és üvegfalak jellegzetes rácsokkal és keretekkel tágas lakóházakban, kis lakásokban vagy elegáns városi házakban egyaránt megtalálhatók, mindenhol jól mutatnak. Nemcsak egyedülálló módon osztják fel a belső teret zónákra, hanem tágasságot, fényt és egyedi hangulatot is kölcsönöznek. Az elrendezéstől függően egy nyers, ipari megjelenésű belső térbe vezetnek minket, vagy finoman megérintik a francia stílust egy modern kiadásban.

Anyag és szín – miből készülnek a LUMI ajtók és falak?

A LUMI üvegezési rendszer alternatívája a helyiségeket elválasztó hagyományos válaszfalaknak. Ugyanakkor ez egy egyedülálló módja annak, hogy világos és tágas belső teret hozzon létre akadályok, látható elválasztások és erőltetett határok nélkül. A rendszer alapja egy egyszerű, szimmetrikus alumíniumprofil, két színben: matt fekete és natúr alu. Már a maga egyszerűségében is tökéletesen illeszkedik a szoba hangulatába, és kényszer nélküli harmóniát sugároz. Az alumínium építőanyagként való használata szándékos volt. A LUMI ajtók és panelek sokkal könnyebbek, mint a piacon kapható hasonló termékek, amelyek általában acélból készülnek. A LUMI profil bevonata robusztusabb és tartósabb.

A vitrinek és ajtók kitölthetők elegáns üveggel (átlátszó, tejszerű, színezett vagy edzett) vagy laminált bútorlappal. Minden attól függ, hogy milyen hatást szeretne elérni. A két anyagot kombinálhatja is, hogy még változatosabbá tegye a belső tér megjelenését és hangulatát.

Ha tehát Ön a loft stílusú ajtók és falak híve és az ipari hangulat rajongója, a rendszerben elérhető megoldások biztosan segítenek Önnek egyedi teret varázsolni, akár egy kis garzonlakásban, akár egy nagy, nyitott térben.

Lumi rendszer üvegezés tolóajtókkal_3A LUMI tolóajtók és falak a bejárati terület és az otthon privát részének elválasztására szolgálnak.

Üvegajtók, falak és még mi minden?

A LUMI rendszerrel átjárókat hozhat létre egy helyiségben, vagy független zónákra oszthatja azt, elválasztva a hálószobát a nappalitól vagy az előszobát a lakás többi részétől. A helyiség mérete nem számít, mivel a rendszer kis és nagy belső terek számára is kínál megoldásokat. A LUMI-megoldások könnyen alkalmazkodnak az egyedi projektekhez és a nehezen megszervezhető, nem tipikus belső terekhez.

A LUMI üvegezési rendszer számos épületváltozat elkészítésének lehetőségét kínálja:

  • Tolóajtók, egy- vagy kétszárnyúak. Látható sínre szerelve, tipikus loft stílusban, tökéletesen elrendezhető ipari belső terekben. Üvegezett válaszfalakba beépítve kiváló választás lehet kis és keskeny belső terekbe, bár nagyméretűekbe is ideális. A tolóajtók maximális magassága 3 m, az egyszárnyú ajtók szélessége pedig 1,5 m lehet.
  • Tolóajtók egy és két szárnnyal. Ez a megoldás a francia stílus előtt tisztelegve jött létre, de szokatlan, modern kiadásban, amely finoman behatol az eklektikába. Fix kirakatokkal és tetőablakokkal együtt látványos, stílusos válaszfalakat hoznak létre akár 3 m magasságig. A tetőablakok esetében a maximális hosszuk 2 m, magasságuk pedig 1 m lehet. A billenőpanelekhez egy speciális, háromdimenziós fogantyú és egy, az egész szerkezet stílusához illeszkedő fogantyú tartozik. Az ilyen elemekkel igazán eredeti és érdekes üvegezéseket építhet.
  • Átlépőajtó egy keretben. A klasszikus belső ajtók érdekes alternatívájaként kommunikációs útvonalakat hozhatnak létre a magán- és a nyilvános térben. Fogantyúval vagy markolattal rendelkeznek, attól függően, hogy milyen igényeket támasztanak és hogyan rendezik be a belső teret, ahol elhelyezik őket. A 2,2 m magasságú és 1,2 m szélességű keretben lévő ajtó bal és jobb oldali változatban is kapható, így bármilyen belső térbe könnyen illeszthető.
  • Rögzített üvegvitrinek. A gyakorlatban önálló panelként és belső elválasztóként szolgálhatnak. Ha szükséges vagy a helyiség méretének megfelelő, a fenti megoldásokat kísérő és kiegészítő funkcionális válaszfalakat vagy dekoratív üvegezéseket hoznak létre. Egyetlen ablak szélessége 2,75 m, magassága pedig 2 m. Az üvegvitrin belsejében lévő bármilyen vízszintes és függőleges osztás olyan elem, amely nagymértékben meghatározza a megjelenését és karakterét, így igazi műalkotásokat hozhat létre belőlük.

Lumi rendszer üvegezés tolóajtókkal_1A LUMI tolóajtókkal elválaszthatja konyháját, és akkor is beengedheti a fényt, ha nincsenek ablakai.

A javasolt megoldások mindegyikében a kitöltőanyag lehet üveg bármilyen kiadásban vagy laminált bútorlap. Minden a válaszfal jellegétől, feladatától és a belső térben betöltött szerepétől függ.

A kreatív megoldások kedvelőinek igazi csemege az ajtó- vagy kirakatszárnyakon belüli elrendezésük és elosztásuk lehetősége. A vízszintes és függőleges illesztések, a szabályos rácsok, vagy akár az aszimmetrikus elhelyezés a lehetőségek széles skáláját kínálja a belső tér kialakításához és a néző érzelmeinek befolyásolásához.

A formák és megoldások ilyen sokfélesége, valamint a kombinálásuk lehetősége lehetővé teszi, hogy a LUMI ajtók és falak bevezetésével egy igazán érdekes és stilisztikailag koherens belső teret alakítsunk ki, amely soha nem lesz unalmas.

Loft-szerű falak és ajtók a belső tér egyedi felosztásához

A fix vitrinekkel ellátott falak és a loft vagy francia stílusú LUMI üvegajtók egyaránt lehetőséget biztosítanak azoknak, akiknek fontos a tér, és nem félnek az erős, eredeti hangsúlyoktól a belső térben. Az üveget körülvevő keretek láthatóak, és bizonyos stílust kölcsönöznek. Ugyanakkor időtlen színeik és egyszerűségük nemcsak funkcionális elemévé teszik a belsőépítészetnek, hanem esztétikai értékévé is. A zárással egyidejűleg megnyitják a teret, beengedik a természetes fényt, optikailag megnövelik és megvilágítják azt.

Ha egy kis lakást szeretne felosztani, és a konyhát a nappalitól elválasztani, mindenképpen a LUMI-t kell használnia. Ha klimatikus hálófülkéről álmodik egy hálószobában, használja a LUMI-t. A fix vitrinek a felső kitettséggel és a velük egybeépített ajtókkal kombinálva nagyon hasznosak, sőt pótolhatatlanok lesznek. A belső tér dizájnt, stílust és egyedi jelleget nyer, a funkcionalitásról nem is beszélve. Ha pedig nincs ablak a szobájában, akkor is használhatja a LUMI-t, mivel tökéletesen sok fényt enged a belső térbe, és még a legrejtettebb sarkokat is megvilágítja.

A LUMI tökéletes választás magas épületekbe vagy ipari terekbe is. Itt mutathatja meg teljes potenciálját a loft stílusú ajtókkal és falakkal, amelyeknek megfelelő környezetre és aurára van szükségük ahhoz, hogy ragyogjanak. Világosságot és frissességet kölcsönöz a belső térnek, de megtartja a stílust és a harmóniát, így mindig csodálatot fog kiváltani és vonzza a figyelmet.

Lumi rendszer üvegezés beltéri ajtókeret_3
A LUMI keretben lévő ajtókat a rácsok segítségével érdekes módon lehet elrendezni.

Egy üvegezési rendszer – két stílus a belsőépítészetben

A LUMI üvegezési rendszer ideális javaslat a nyers loft stílus és az elegáns francia stílus kedvelői számára. Bár a rendszer e kettőssége meglepő lehet, határozottan jól néz ki mindkét változatban.

Loft stílusú ajtók és falak – LUMI ipari hangulattal

Kit ne varázsolt volna el legalább egyszer a loft stílus? Nyersessége és minimalizmusa olyan tulajdonságok, amelyeknek nehéz ellenállni a jól és eredetien berendezett belső terekben. Ami fontos, a loft stílusú ajtók és falak nem csak a régi gyárak vagy raktárak helyiségei számára vannak fenntartva. Tökéletesen alkalmasak bérházak, társasházak vagy lakóházak lakásaihoz is. Már maga az a tény, hogy a tolóajtó fekete keretben, rácsos és üvegbetéttel készült, azonnal a loft stílust juttatja eszünkbe.

Ha egy fix panelt vagy egy látványos ráccsal ellátott vitrint ad hozzá, az ipari hangulat belép a belső térbe. Mindössze annyit kell tennie, hogy gyári lámpákat, keretes bútorokat, beton- vagy téglafalakat ad hozzá, és a loft táj elterjed az egész belső térben. A LUMI üvegezési rendszerek így igazán jól mutatnak, és a keretben lévő toló-, lengő- vagy klasszikus ajtók alkalmazásának lehetősége a tervezési lehetőségek széles skáláját kínálja.

Lumi rendszer üvegezés tolóajtókkal_7
A loft stílusra jellemzőek az ajtókon és a falakon elhelyezett jellegzetes oromzatok.

Francia lélekkel, avagy hogyan lágyítsuk a LUMI loft megjelenést

De ha a LUMI olyan tökéletesen mutat ipari környezetben, hogyan tud hirtelen egy finom francia stílusba lépni? Teljesen zökkenőmentesen és elegánsan. A tetőtéri stílusú ajtókat és falakat egy kicsit le lehet nyugtatni. Mindössze a párkányok tónusának csökkentése és a megfelelő részletek kialakítása szükséges a körítésben. Ez mindenképpen jó kezdet. A magas és magasra törő LUMI bejárati ajtók, felülvilágítókkal vagy oldalfalakkal együtt, a falakon kifinomult stukkókkal kísérve, csak a kezdetét jelentik annak, amit fel lehet varázsolni.

A francia stílus a modern kiadásban szereti az ilyen ízeket, és finoman közelít a palotastílushoz – de csak finoman – sikk és csillogás modern kiadásban. Ha hozzáadunk puha bársonykanapékat és elegáns komódokat, pasztellszíneket, halszálkát a padlón és néhány barokk csecsebecsét és stukkót a falakon, nem beszélve a kristálycsillárról, olyan teret hozunk létre, ahol a croissant és a kávé csak a franciaság pótlékának tűnik.

A Lumi rendszer a csuklós ajtókkal tökéletesen illik a francia hangulatú belső terekhez.

Ha tehát szereti a párizsi lélekkel és eleganciával rendelkező belső tereket, vagy az ipari hűvösség és nyersesség szerelmese, a LUMI üvegezési rendszer biztosan az Ön számára a megfelelő megoldás. Előnyeit és tulajdonságait kihasználva egyedi jelleget kölcsönözhet belső terének, és eredeti módon oszthatja azt külön zónákra.

Lumi rendszer üvegezés nyílóajtókkal

 

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.