Oldal kiválasztása

Rezsicsökkentés a térszervezés segítségével – engedd be a fényt és tartsd bent a meleget!

Az aktuális gazdasági trendekre válaszul sok lehetőség van a rezsiszámlák mérséklésére. Mindenkinek a saját maga lehetőségeit kell számba vennie és ennek megfelelően előre lépni. Ilyen lépés lehet egy ingatlan külső homlokzati szigetelése, a nyílászárók korszerűbbre cserélése, a tetőfedés korszerűsítése, vagy egy új fűtési rendszer kiépítése. Magától értetődő, hogy ezek a hatékony megoldások hosszútávon mindenképpen eredményeket fognak hozni. Figyelembe kell venni, hogy mennyibe kerülnek, milyen gyorsan készülnek el és mennyi energiával jár a kialakításuk.

Mit tehetünk azonban akkor, ha anyagi vagy bármilyen más okból kizáróan nem tudjuk elérni a fent felsorolt példákat?

Mi most arra szeretnénk rávilágítani, hogy ha a jelenlegi fűtési rendszert megtartjuk és nem ruházunk be külső szigetelésekbe, akkor sem kell kétségbe esni, mert van megoldás. Kezdjünk el stratégiázni a belső tér kialakításával. Hogyan? Hozzunk létre olyan ” kiemelten fontos ” zónákat, ahol elengedhetetlen egy kellemes hőfok megtartása.

Biztosan láttunk már olyan lakást, ahol az előszoba egybenyílik a nappalival. Vagy a nappali közös légtérben van a konyhával. Vagy a konyhából nyílik egy nagy kamra. Vagy a hálóhoz csatlakozik egy nagy gardróbszoba. Vagy gondolhatunk akár egy irodai környezetre, ahol a tárgyalóterem és a környező irodák is egy folyosóra néznek.

Ezeknél a helyiségeknél nem kell mindig, mindenhol ugyanolyan melegnek lennie, hiszen sokszor csak időszakosan használjuk az adott szobát. Hogyan lehet kényelmesen és rezsitakarékosan elválasztani ezeket a tereket? Építsünk egy spéci térelválasztó rendszert!

IDŐPONT KÉRÉS

Kérj időpontot mintatermeink valamelyikébe, ahol szakértő kollégáink ingyenesen megtervezik neked a legjobb rezsicsökkentő térelválasztó rendszert otthonodba!

lumi speciális térelválasztóTranszparens, hatékony térelválasztás pillanatok alatt

Milyen térelválasztó megoldások léteznek? Technikai fejlődésüket figyelembe véve lehetnek:

  • Fix falak
  • Nyílóajtó rendszerek
  • Tolóajtó rendszerek
  • LUMI modern térelválasztó falrendszer

A fix falak és a nyílóajtók is elegendőek voltak önmagukban arra, hogy bizonyos részfeladatokat ellássanak. Náluk már egy szinttel feljebb vannak a tolóajtó rendszerek, hiszen a tolóajtóknál a nagyobb egybefüggő felületek és az osztott frontok is megjelenhetnek. Így az ajtófront lehet festett üveg, edzett üveg, színezett üveg, uni-vagy fahatású bútorlap, rattan, tükör és még számtalan más textúra. A tolóajtó kerete további formai és szín választási lehetőséget biztosít, hiszen többek között lehet klasszikus, retro vagy modern hatású, fehér, fekete, pezsgő, famintázatú vagy antracit színű. Jól látszik, hogy a tolóajtók olyan felületeket biztosítanak, amelyek határozottan elkülönítik a tereket, ám mégis segítenek egybenyitni azokat! És pont ez utóbbi tulajdonságuk az, amelyre a korszerű térszervezés alapul. Ugyanis ha akarom akkor egy mozdulattal kettéválasztom az adott területet, pontosan koordinálva a fény, hang és a hőtechnikai mutatókat.

A hagyományos tolóajtóknál is van azonban egy magasabb fejlettségi szinten álló ambíciózus termék. Egyértelműen a LUMI a legmeghatározóbb és innovációban az aranyérmes versenyző. Egyesíti magában a korábbi három technikai megoldás minden előnyét, plusz olyan design megjelenést biztosít, amely világbajnokká teszi minden felhasználó szemében.

A modern stílusú ajtók és falak, a belső térbe fényt engedő elegáns üvegezés egyre népszerűbb elemei a belsőépítészetnek. Előnyük, hogy tökéletesen illeszkednek a kis és nagy terekhez egyaránt, lehetővé téve érdekes formatervezés és eredeti belső terek kialakítását. A legújabb LUMI-rendszer is rendelkezik ezekkel az előnyökkel. A LUMI ajtók és üvegfalak jellegzetes rácsokkal és keretekkel tágas lakóházakban, kis lakásokban vagy elegáns városi házakban egyaránt megtalálhatók, mindenhol jól mutatnak. Nemcsak egyedülálló módon osztják fel a belső teret zónákra, hanem tágasságot, fényt és egyedi hangulatot is kölcsönöznek.

A LUMI üvegezési rendszer számos épületváltozat elkészítésének lehetőségét kínálja:

1. Tolóajtók, egy- vagy kétszárnyúak. Látható sínre szerelve, tipikus loft stílusban, tökéletesen elrendezhető ipari belső terekben. Üvegezett válaszfalakba beépítve kiváló választás lehet kis és keskeny belső terekbe, bár nagy méretűekbe is ideális.

Lumi rendszer üvegezés tolóajtókkal_2A LUMI tolóajtó üvegfelülete finom határvonalat húz a konyha és a nappali közé

2. Tolóajtók egy és két szárnnyal. Ez a megoldás a francia stílus előtt tisztelegve jött létre, de szokatlan, modern kiadásban, amely finoman behatol az eklektikába. Fix kirakatokkal és tetőablakokkal együtt látványos, stílusos válaszfalakat hoznak létre akár 3 m magasságig. A billenőpanelekhez egy speciális, háromdimenziós fogantyú és egy, az egész szerkezet stílusához illeszkedő fogantyú tartozik. Az ilyen elemekkel igazán eredeti és érdekes üvegezéseket építhet.

Lumi rendszer üvegezés tolóajtókkal_9Ha egy jól megválasztott üvegtextúrát választunk, akkor egy mozdulattal máris intimzónává alakul a hálószoba.

3. Átlépőajtó egy keretben. A klasszikus belső ajtók érdekes alternatívájaként kommunikációs útvonalakat hozhatnak létre a magán- és a nyilvános térben. Fogantyúval vagy markolattal rendelkeznek, attól függően, hogy milyen igényeket támasztanak és hogyan rendezik be a belső teret, ahol elhelyezik őket. A keretben lévő ajtó bal és jobb oldali változatban is kapható, így bármilyen belső térbe könnyen illeszthető. Látványos és hatásos térelválasztóként funkcionálnak a több formában választható átlépőajtók.

4. Rögzített üvegvitrinek. A gyakorlatban önálló panelként és belső elválasztóként szolgálhatnak. Ha szükséges vagy a helyiség méretének megfelelő, a fenti megoldásokat kísérő és kiegészítő funkcionális válaszfalakat vagy dekoratív üvegezéseket hoznak lét. Az üvegvitrin belsejében lévő bármilyen vízszintes és függőleges osztás olyan elem, amely nagymértékben meghatározza a megjelenését és karakterét, így igazi műalkotásokat hozhat létre belőlük.

Lumi rendszer üvegezés rögzített keret megoldások_1Markáns vonalvezetéssel és légkönnyű textúrával építhetünk fix LUMI vitrineket

A megfelelő technológia megválasztásával tehát nemcsak stílusos, hanem gazdasági értelemben is nagyon hasznos lesz egy látványos LUMI térelválasztó. Ezt a megoldást azoknak ajánljuk, akik rövid idő alatt szeretnének egy ár/érték arányban utolérhetetlen, számtalan kialakítási formája miatt változatos és a felhasznált anyagok ismeretében hőmegtartó rendszert kialakítani.

Tudjon meg többet a termékről! Keresse fel mintatermeink egyikét, vagy látogasson el központunkba hogy élőben is megtapinthassa és megtapasztalja ezt a zseniális rendszert. Vannak már ötletei? Küldje el nekünk árajánlatkérését online itt!

 

Térelválasztó tolóajtók a tervezés fázisában

Térelválasztó tolóajtók a tervezés fázisában

Térelválasztó tolóajtók a tervezés fázisában   Hogyan tudunk két fal közé tolóajtót készíteni? A tolóajtó sínrendszere 5cm, vagy 10cm szélességű, tehát a két épített fal között minimum ennyi helynek kell lennie. Ezért érthető, hogy ha a két fal elkészült, akkor...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.