Oldal kiválasztása

Tolóajtós, vagy nyílóajtós ferde szekrény? Melyiket válasszuk a tetőtérbe vagy a lépcső alá?

Azt már tudja, hogy egy normál, klasszikus, egyszerű formájú bútor nem fog működni egy ferde tető vagy egy ferdén vágott fal alatt. A ferde gardróbszekrény itt ideális, mivel az ilyen belső terek nem ijesztőek, sőt, úgy érezheti magát, mint a közmondásban a „hal a vízben”. Egy ferde szekrény toló- vagy zsanéros ajtókkal kitölti a tetőtérbe lévő rést, beleolvad a lépcsőbe, díszíti a belső teret, és mindenekelőtt praktikusabbá teszi. Tudja meg, hogyan rendezzen be egy gardróbszekrényt a tetőtérbe vagy a lépcső alatt, mire figyeljen a tervezéskor, és milyen ajtókat válasszon, hogy funkcionális és praktikus legyen.

Miért a ferde szekrény a legjobb választás a tetőtérbe vagy a lépcső alá?

Ön épp a tetőtér berendezését tervezi? A ferde szekrény alá íróasztalt, komódot vagy könyvespolcot helyezhet. Néha egy ágynak is jut hely. Minden attól függ, hogyan tervezi berendezni a tetőtéri szobát. Ötletet keres a lépcső alatti fülke kialakítására? Olvasósarkot vagy otthoni irodát tervez? Ezek érdekes ötletek, és minden bizonnyal könnyen megvalósíthatók.

De ha egy gardróbszekrény jelent meg a terveiben, akkor valószínűleg egy méretre szabott ferde szekrénynek kell lennie. Valójában mindegyik jó lesz, mind a nyílóajtós, mind a tolóajtós. Egy ferde téglalap alakú szekrény beillesztésével sok kihasználatlan hely marad, mind a bútor felett, mind az oldalán. Ez igazi pazarlás lenne. Függetlenül attól, hogy mekkora a ferde helyiség, akár a plafontól a padlóig érő, akár csak a lépcső alatti ferde helyre is tervezhet egy funkcionális gardróbszekrényt.

IDŐPONT KÉRÉS

Kérj időpontot mintatermeink valamelyikébe, ahol szakértő kollégáink ingyenesen megtervezik neked a stílusodhoz legjobban illő legjobb egyedi bútort otthonodba!

Lépcső alatti beépített szekrény a nappalibanEgy tolóajtós ferde szekrény a lépcső alatt a nappaliban érdekes háttér lehet más bútorok számára, és megteremtheti a belső tér hangulatát.

Toló- vagy zsanéros ajtók, mi határozza meg a választásukat egy egyedi készítésű ferde szekrény esetében?

A ferde gardróbszekrényekben az egyenes ajtók mellett több ferde ajtó is lehet. A bútor végén lévő ferde ajtó a padlóig érhet, vagy egy bizonyos magasságban végződhet. Ezek olyan elemek, amelyek mindig egyediek ennél a bútortípusnál, és a bútor testét befolyásolják. Azonban nem dönthet mindig szabadon arról, hogy milyen típusú ajtót választ a ferde szekrényhez.

Íme, a ferde szekrényajtók típusát befolyásoló elemek, amelyekre az ilyen típusú bútorok tervezésekor figyelnie kell:

 • annak a fülkének az alakja, amelybe a szekrényt építeni szeretné,
 • a mennyezet dőlésszöge és a függőleges magasság a fülke egyik és másik oldalán,
 • az üreg mélysége,
 • a szekrény előtti tér.

Ferde szekrény nyílóajtókkal – mikor lesz a legjobb választás?

Ha a zsanéros ajtós szekrényeket kedveli, mert az ajtónyitásnak ez a módja kényelmesebbnek és praktikusabbnak tűnik Önnek, válasszon egy ferde zsanéros szekrényt. Használhatja a lépcső alatti vagy a tetőtérben lévő teljes fülkét, vagy csak egy részét. Egy ilyen szekrény belsejét könnyen megtervezheti, és könnyen hozzáférhet minden részéhez. Ahhoz azonban, hogy a zsanéros ajtókkal ellátott ferde szekrény beépítése lehetséges legyen, és hogy egy ilyen bútor teljes funkcionalitását élvezhesse, egy feltételnek teljesülnie kell: egy hely a bútor előtt. Mi értelme van egy gardróbszekrénynek, ha nem lehet kinyitni az ajtaját és kivenni belőle a dolgokat?

Nyílóajtós ferde szekrény – 9 dolog, amit tudnod kell:

 • A ferde gardróbszekrény kinyitott ajtajainak hely kell.
 • A zsanéros ajtókkal ellátott ferde szekrény a tetőtérben, a hálószobában, az öltözőben, a tinédzser szobájában vagy a nappaliban is működik.
 • Kényelmes megoldás és a teljes fülke beépítésének lehetősége, függetlenül a fal szögétől.
 • A ferde panelajtóknak gyakorlatilag nincsenek korlátai a formát illetően, így minden szárnynak lehet ferde a teteje.
 • A zsanéros ajtóval ellátott ferde szekrénynél nehezebb különböző anyagokat kombinálni egy szárnyon belül, ezért a kitöltések, például a tükör vagy az üveg korlátozott választékával találkozhat. Ha ilyen töltelékeket használnak ferde ajtókban, akkor azokat a laphoz kell ragasztani, ami növeli magának az ajtónak a súlyát.
 • A szekrényajtó a bútor testéhez vagy belső falához rögzített zsanérokon működik. Ne feledkezzen meg a zsanérok megfelelő kiválasztásáról és számukról, hogy az ajtó ne essen le a súlya alatt használat közben.
 • Egy ferde szekrényben, ahol négyszögletes és ferde ajtók vannak egymás mellett, az egyenes ajtóban keretezett ajtót is használhat, és így üveg vagy tükör lehet a kitöltés. Ez változatosabbá teszi az elejét, és megváltoztatja a szekrény esztétikáját.
 • A tetőtérben vagy a lépcső alatt lévő ferde gardróbszekrényben a zsanéros ajtó nem vesz el helyet a bútor belsejéből, így a szekrényt akár egy szűk fülkébe is beépítheti.
 • A ferde gardróbszekrény minden egyes zónája különálló belső térként alakítható ki, mivel egy adott ajtó kinyitása után azonnal hozzáférhet mindegyikhez. Csak az egyik frontot kinyitva elérheti azokat a dolgokat, amelyekre éppen szüksége van.

Lépcső alatti gardróbszekrény beépítésA lépcső alatti ferde szekrényben két funkciót kombinálhat: a tárolást és a dolgok megjelenítését.

Ferde tolóajtós szekrény – mikor lesz a legjobb választás?

A ferde tolóajtós szekrény viszont tökéletes bútordarab szűk helyiségekbe, ahol nem könnyű tartani a távolságot a bútorok között, és néhányuknak közel kell lenniük egymáshoz. A tolóajtóknak nincs szükségük helyre a nyitáskor, így a ferde szekrény mellett a tetőtérben vagy a nappaliban elhelyezhet egy ágyat vagy kanapét, és mégis könnyen be lehet jutni.

Ha jobban kedveli a tolóajtókat, ez a típusú szekrény kényelmesebb lesz az Ön számára. Ebben az esetben van néhány elem, amely sajnos keresztülhúzhatja a terveit, de ezeket figyelembe kell vennie, mielőtt meghozza a végső választást.

Tolóajtós ferde szekrény – 9 dolog, amit tudnia kell:

 • A tolóajtós ferde szekrény ideális szűk helyiségekbe, mert nem igényel helyet az ajtajainak nyitásakor.
 • A tolóajtós ferde szekrény a tetőtérbeb, az öltözőben , a hálószobában, a gyerekszobában vagy a nappaliban működik.
 • A tolóajtós szekrénnyel nem mindig lehet a teljes ferde fülkét lefedni. Itt fontos a fal dőlésszöge (esése) és a ferde rész mérete.
 • A ferde gardróbszekrényben lévő tolóajtóknak megvannak a maguk korlátai. Csak egy tolószárny lehet teljesen ferde és egy részben ferde. Ennek oka, hogy az ajtónak a felső sínpályán kell mozognia, ami a front stabilitásával és funkcionalitásával függ össze.
 • A gardróbszekrényben a szélsőséges ferde tolóajtó egy speciális, a bútor belsejében lévő polcra szerelt mechanizmuson mozog. Ezt figyelembe kell vennie a szekrény belsejének megtervezésekor.
 • A tolóajtós gardróbszekrényben egyszerűbb az üveg és a tükör használata, amelyeket egy speciális, erre a típusú megoldásra szánt tolórendszerben, például a Szafir rendszerben kovácsolnak össze.
 • A tolóajós szekrényben szabadon kombinálhat különböző ajtótöltéseket, akár átlósan is. Ez befolyásolja a szekrény esztétikáját, és megkönnyíti a szekrény bármilyen belsőépítészeti stílusba való integrálását.
 • A tolóajtós szekrényben a sínek, amelyeken az ajtó mozog, körülbelül 9 cm-t vesznek el a szekrény belsejéből, vagyis csökkentik annak mélységét. Ezt vegye figyelembe a szekrény belső terének megtervezésekor és a kiegészítők kiválasztásakor.
 • A tolóajtó kinyitása után gyorsan hozzáférhet a belsejéhez, és azonnal rálátása van a bútorok nagy részére, így kényelmesen hozzáférhet a tárolt tárgyakhoz.

tetőtéri beépített szekrény megoldás dolgozó szobábanA tetőtérben egy eltolható ferde szekrény ideális egy klimatikus stúdió kialakításához.

A tetőtér vagy a lépcső alatti fülke kialakításakor ne feledje, hogy a ferde szekrény a legjobb szövetségese a harcban minden centiméterért és a ferde tér megfelelő használatáért. Függetlenül attól, hogy zsanéros vagy tolóajtókkal szereli fel, nem talál jobb megoldást, amely támogatja Önt a ferde mélyedések elrendezésében. Csak annyit kell tennie, hogy emlékszik tanácsainkra és tippjeinkre, és biztosan a legjobb döntést fogja hozni.

Ha azonban aggódik, hogy a ferde szekrény kialakítása túl sok Önnek, akkor forduljon hozzánk. Bemutatótermeinkben és tanácsadóinkkal közösen tervezhetnek meg egy, az Ön igényeihez igazodó ferde gardróbszekrényt, és tervezőnk gondoskodik arról, hogy az az Ön otthonában lévő ferde térbe is illeszkedjen. Az összeszerelésről is gondoskodunk, hiszen közel 30 éve készítünk ferde gardróbszekrényeket tetőtérbe, gardróbszekrényekbe vagy a lépcső alá.

Ötletet keres a belsőépítészetéhez? Megvan a kedvenc stílusa, de nem tudja, milyen bútorokat válasszon? Keressen egy Komandor bemutatótermet, vegye fel a kapcsolatot tanácsadóinkkal és használja ki tapasztalatainkat. Biztos, hogy együtt megteremtjük az Ön számára tökéletes teret és bútorokat. Vannak már ötletei? Küldje el nekünk árajánlatkérését online itt!

 

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.