Oldal kiválasztása

Új szekrényajtó. A régieket újra rögzítse, vagy cserélje ki az egész frontot?

Az új szekrényajtók választása a leggyorsabb módja a belső elrendezés megváltoztatásának, mivel teljesen megváltoztatják a bútor kinézetét. De mit jelent az „új szekrényajtó ” kifejezés, és tényleg mindennek újnak kell lennie bennük? Kiderül, hogy nem. Amikor egy régi szekrény frontjainak cseréjét tervezi, különbséget kell tennie a teljes ajtó cseréje és maga az ajtó anyagának cseréje között. A teljes frontok cseréje vagy a kitöltésük cseréje minden bizonnyal ugyanazt a hatást – a bútor vizuális és esztétikai megújulását – fogja eredményezni. A lépések azonban nem ugyanazok.

Egy régi szekrény tolóajtó kicserélése egy új szekrényajtóra ugyanaz, mint a betét cseréje vagy újjáépítése?

Az ajtótbetét cseréje azt jelenti, hogy a meglévő sínpályákat és ajtószerelvényeket (keretek) meghagyjuk, és csak magát az anyagot cseréljük ki új vagy más anyagra. Például a meglévő panel cseréje teljesen más dekorációra, új színre.

Az ajtó szerkezeti cseréje azt jelenti, hogy a meglévő kitöltést, pl. a kedvenc üvegét meghagyja, és a szerelvényeket, azaz a profilokat (kereteket) és a síneket új mintára vagy színre cseréli.

Mindkét esetben a régi tolóajtókat tapasztalt szerelőcsapat viszi az asztalosműhelybe, ahol teljesen szétszedik az egyes elemekre, kicserélik újakra és újra összeszerelik.

IDŐPONT KÉRÉS

Kérj időpontot mintatermeink valamelyikébe, ahol szakértő kollégáink ingyenesen megtervezik neked a stílusodhoz legjobban illő legjobb egyedi bútort otthonodba!

Világos árnyalatú nappali elrendezése egyedi beépített szekrénnyel, amely elrejti a műszaki felszereléseket-minA szoba elrendezésének megváltoztatásakor cserélje ki a szekrény ajtaját egy újjal. Látni fogja, mennyire más lesz az egész belső tér.

Lépésről lépésre, hogyan lehet egy régi ajtót új szekrényajtóra cserélni a betét vagy a szerelvények cseréjével:

1. lépés – a régi ajtó szétszerelése és eltávolítása az összeszerelő cég által,

2. lépés – az ajtó teljes felbontása az egyes elemekre (profilok, kocsik, vezetők, töltőelemek),

3. lépés – a kicserélendő elemek új anyagokból történő kivágása (pl. üveglapok vagy profilok és sínek),

4. lépés – új anyagok illesztése a meglévő profilokba, kocsikba és vezetőkbe, vagy régi betétek illesztése új profilokba, a korábbi frontok méreteinek megtartásával. Így jönnek létre teljesen új tolóajtók a szekrényhez,

5. lépés – az új frontok kiszállítása a felhasználónak és beillesztése az üres szekrénytestbe.
Az ajtó cseréje a szekrényben lévő ajtólapok átfogó cseréjét jelenti keretekkel (profilokkal) és sínpályákkal. Ebben az esetben lehetőség van a profil és a kitöltés teljesen eltérő formájának és színének kiválasztására. A bútorlap tábla helyett használhat üveg vagy bármilyen más anyagot az új szekrényajtóban , az Ön ízlése vagy igényei szerint.

A meglévő szekrény ajtajának teljes cseréje teljesen új frontokkal két lépésben:

1. lépés – új szekrényajtó készítése a tulajdonossal egyeztetett minta szerint

2. lépés – a régi ajtók és sínek szétszerelése, majd a teljesen új sínek és ajtók összeszerelése.

Egyedi kialakítású beépített gardróbszekrény a nappalibanEgy új szekrényajtó tartalmazhatja a régi töltelék darabjait, és még mindig gyönyörűen néz ki

Az új szekrényajtók a leggyorsabb módja a belső elrendezés megváltoztatásának, mivel teljesen megváltoztatják a bútor kinézetét. A teljes frontok cseréje vagy a kitöltésük cseréje minden bizonnyal ugyanazt a hatást – a bútor vizuális és esztétikai megújulását – hozza magával.

Miért van az, hogy néha csak egy új szekrényajtóval lehet megváltoztatni a megjelenését?

Míg a teljes szárnyak cseréje nem túl bonyolult és általában minden esetben lehetséges, addig az ajtóbetét vagy a szerelvények cseréje néha lehetetlen. Hogy miért? Valójában maguknak az ajtóknak a bonyolult szerkezetéből, az alkatrészeikből és a szekrény általános állapotából adódik.

Íme 5 tényező, amely korlátozza a szekrényajtó csak kiválasztott elemeinek megváltoztatását:

1. Az ajtó töltésének vagy szerelvényeinek cseréje más gyártótól. Az ajtó szétszedése károsíthatja az elhasználódott alkatrészeket. Minden gyártónak megvannak a saját alkatrészei és az ajtók készítésének technológiája, valamint a saját alkatrészei. Így nem fér hozzá a harmadik féltől származó alkatrészekhez, és nem tudja szükség esetén kicserélni a sérülteket. Az előlap egy bonyolult bútordarab. Nem lehet különböző cégek alkatrészeit kombinálni egy ajtóban, mert nem illeszkednek egymáshoz, és az új szekrényajtó nem fog megfelelően működni. Ahogyan a Lego blokkokat sem lehet tartósan összekötni a fakockákkal.

2. Félő, hogy a homlokzat átalakításakor a meglévő, újra felhasználandó anyag megsérülhet. Ez a helyzet például a régi tükrökre vonatkozik, amelyek a régi szekrényben végzett mindennapi munka során részben elhasználódtak és meggyengültek. Szállításuk, széttörésük és új profilokba való visszazárásuk egyszerűen törést okozhat. Ugyanez vonatkozik a meglévő profilok használatára (feltéve, hogy természetesen ugyanazon gyártó profiljairól van szó), amelyek újra kinyitva és új ajtóvá kovácsolva a régi szekrénybe deformálódhatnak.

3. Az egész ajtót alkotó elemek egyike részben megsemmisült. Például egy szekrényben a régi sínpályák rendetlenek, karcosak, horpadtak vagy kopottak. Ebben az esetben az ajtókészülékek (profilok) cseréjekor a sínpályákat is újakra kell cserélni. Természetesen a síneket akkor is ki kell cserélni, ha a rendszer típusának és az ajtókeretek színének megváltoztatását tervezi, hogy az egész front egységes és következetes maradjon.

4. Az ajtóprofilok szerkezete és paraméterei egy adott típusú töltéshez igazodnak. A profilok egy része szerkezetével egy adott vastagságú és paraméterű kitöltéshez igazodik. Ezért előfordulhat, hogy a profilok egyidejű megváltoztatása nélkül nem lehet a kitöltést új kitöltésre cserélni. Például a meglévő ajtóban egy 4 mm vastagságú tükör nem mindig cserélhető ki egy 10 mm vastagságú táblára, mert az egyszerűen nem fér bele a profilba.

5. Jól látható szekrénykeret. Ez valójában esztétikai elem, és a döntés a tulajdonoson múlik. Néha, amikor a szekrénytest jól látható és eddig vizuálisan harmonizál a szekrényajtóval, a töltelék cseréje kissé nehézkes lehet. Egyesek számára, akik érzékenyek az ilyen részletekre, ez leküzdhetetlen érv lehet. Ebben az esetben az új szekrényajtó anyagát úgy kell kiválasztani, hogy az ne „ütközzön” a korábbi kerettel, vagy a keretet újra kell festeni.

Ha a klasszikus üveget díszüvegre cseréli, érdekes megjelenést kölcsönözhet a bútoroknak. Az új szekrényajtó megváltoztatja az egész belső teret.

Mi kifizetődőbb: egy új szekrényajtó vagy a meglévő átalakítása?

Mielőtt kitalálná, mi a jövedelmezőbb, nézze meg, milyen lehetőségei vannak, mi az, ami megvalósítható, és hogy felhasználhat-e valamit a régi ajtóból. Gondolja át azt is, hogy érdekli-e a bútorok enyhe vizuális megváltoztatása, vagy az elsődleges szempont egy teljesen új szekrényajtó , mert úgy érzi, hogy ami most van, az idejétmúlt, vagy nem illik bele a belső tér új elképzelésébe. Vegye fel a kapcsolatot az ilyen típusú szolgáltatást nyújtó céggel, érdeklődjön a részletekről, és kérjen árajánlatot mindkét lehetőségre.
A szekrény ajtajának cseréje olyan logisztikai vállalkozás, amely elkötelezettséget igényel Öntől. Önnek kell meghoznia azt a pénzügyi döntést, amelyik az Ön számára kifizetődőbb. Ne feledje azonban, hogy a kicserélt gardróbszekrény hatása mindenért meg fogja hálálni, és a régi szekrény az új külsőben még hosszú évekig szolgálni fogja Önt.

Keresse fel mintatermeink egyikét, vagy látogasson el központunkba hogy élőben is megtapinthassa és megtapasztalja ezt a zseniális rendszert. Vannak már ötletei? Küldje el nekünk árajánlatkérését online itt!

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardróbszekrény

Fehér gardóbszekrény Rendkívül stílusos, esztétikus és funkcionális – ezek kétségtelenül fehér szekrények . A fehér szekrények időtlen bútorok, amelyek a változó trendek és divat ellenére továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek. Mi az oka a fehér szekrények...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.