Oldal kiválasztása

Új szekrényajtó. A régieket újra rögzítse, vagy cserélje ki az egész frontot?

Az új szekrényajtók választása a leggyorsabb módja a belső elrendezés megváltoztatásának, mivel teljesen megváltoztatják a bútor kinézetét. De mit jelent az „új szekrényajtó ” kifejezés, és tényleg mindennek újnak kell lennie bennük? Kiderül, hogy nem. Amikor egy régi szekrény frontjainak cseréjét tervezi, különbséget kell tennie a teljes ajtó cseréje és maga az ajtó anyagának cseréje között. A teljes frontok cseréje vagy a kitöltésük cseréje minden bizonnyal ugyanazt a hatást – a bútor vizuális és esztétikai megújulását – fogja eredményezni. A lépések azonban nem ugyanazok.

Egy régi szekrény tolóajtó kicserélése egy új szekrényajtóra ugyanaz, mint a betét cseréje vagy újjáépítése?

Az ajtótbetét cseréje azt jelenti, hogy a meglévő sínpályákat és ajtószerelvényeket (keretek) meghagyjuk, és csak magát az anyagot cseréljük ki új vagy más anyagra. Például a meglévő panel cseréje teljesen más dekorációra, új színre.

Az ajtó szerkezeti cseréje azt jelenti, hogy a meglévő kitöltést, pl. a kedvenc üvegét meghagyja, és a szerelvényeket, azaz a profilokat (kereteket) és a síneket új mintára vagy színre cseréli.

Mindkét esetben a régi tolóajtókat tapasztalt szerelőcsapat viszi az asztalosműhelybe, ahol teljesen szétszedik az egyes elemekre, kicserélik újakra és újra összeszerelik.

IDŐPONT KÉRÉS

Kérj időpontot mintatermeink valamelyikébe, ahol szakértő kollégáink ingyenesen megtervezik neked a stílusodhoz legjobban illő legjobb egyedi bútort otthonodba!

Világos árnyalatú nappali elrendezése egyedi beépített szekrénnyel, amely elrejti a műszaki felszereléseket-minA szoba elrendezésének megváltoztatásakor cserélje ki a szekrény ajtaját egy újjal. Látni fogja, mennyire más lesz az egész belső tér.

Lépésről lépésre, hogyan lehet egy régi ajtót új szekrényajtóra cserélni a betét vagy a szerelvények cseréjével:

1. lépés – a régi ajtó szétszerelése és eltávolítása az összeszerelő cég által,

2. lépés – az ajtó teljes felbontása az egyes elemekre (profilok, kocsik, vezetők, töltőelemek),

3. lépés – a kicserélendő elemek új anyagokból történő kivágása (pl. üveglapok vagy profilok és sínek),

4. lépés – új anyagok illesztése a meglévő profilokba, kocsikba és vezetőkbe, vagy régi betétek illesztése új profilokba, a korábbi frontok méreteinek megtartásával. Így jönnek létre teljesen új tolóajtók a szekrényhez,

5. lépés – az új frontok kiszállítása a felhasználónak és beillesztése az üres szekrénytestbe.
Az ajtó cseréje a szekrényben lévő ajtólapok átfogó cseréjét jelenti keretekkel (profilokkal) és sínpályákkal. Ebben az esetben lehetőség van a profil és a kitöltés teljesen eltérő formájának és színének kiválasztására. A bútorlap tábla helyett használhat üveg vagy bármilyen más anyagot az új szekrényajtóban , az Ön ízlése vagy igényei szerint.

A meglévő szekrény ajtajának teljes cseréje teljesen új frontokkal két lépésben:

1. lépés – új szekrényajtó készítése a tulajdonossal egyeztetett minta szerint

2. lépés – a régi ajtók és sínek szétszerelése, majd a teljesen új sínek és ajtók összeszerelése.

Egyedi kialakítású beépített gardróbszekrény a nappalibanEgy új szekrényajtó tartalmazhatja a régi töltelék darabjait, és még mindig gyönyörűen néz ki

Az új szekrényajtók a leggyorsabb módja a belső elrendezés megváltoztatásának, mivel teljesen megváltoztatják a bútor kinézetét. A teljes frontok cseréje vagy a kitöltésük cseréje minden bizonnyal ugyanazt a hatást – a bútor vizuális és esztétikai megújulását – hozza magával.

Miért van az, hogy néha csak egy új szekrényajtóval lehet megváltoztatni a megjelenését?

Míg a teljes szárnyak cseréje nem túl bonyolult és általában minden esetben lehetséges, addig az ajtóbetét vagy a szerelvények cseréje néha lehetetlen. Hogy miért? Valójában maguknak az ajtóknak a bonyolult szerkezetéből, az alkatrészeikből és a szekrény általános állapotából adódik.

Íme 5 tényező, amely korlátozza a szekrényajtó csak kiválasztott elemeinek megváltoztatását:

1. Az ajtó töltésének vagy szerelvényeinek cseréje más gyártótól. Az ajtó szétszedése károsíthatja az elhasználódott alkatrészeket. Minden gyártónak megvannak a saját alkatrészei és az ajtók készítésének technológiája, valamint a saját alkatrészei. Így nem fér hozzá a harmadik féltől származó alkatrészekhez, és nem tudja szükség esetén kicserélni a sérülteket. Az előlap egy bonyolult bútordarab. Nem lehet különböző cégek alkatrészeit kombinálni egy ajtóban, mert nem illeszkednek egymáshoz, és az új szekrényajtó nem fog megfelelően működni. Ahogyan a Lego blokkokat sem lehet tartósan összekötni a fakockákkal.

2. Félő, hogy a homlokzat átalakításakor a meglévő, újra felhasználandó anyag megsérülhet. Ez a helyzet például a régi tükrökre vonatkozik, amelyek a régi szekrényben végzett mindennapi munka során részben elhasználódtak és meggyengültek. Szállításuk, széttörésük és új profilokba való visszazárásuk egyszerűen törést okozhat. Ugyanez vonatkozik a meglévő profilok használatára (feltéve, hogy természetesen ugyanazon gyártó profiljairól van szó), amelyek újra kinyitva és új ajtóvá kovácsolva a régi szekrénybe deformálódhatnak.

3. Az egész ajtót alkotó elemek egyike részben megsemmisült. Például egy szekrényben a régi sínpályák rendetlenek, karcosak, horpadtak vagy kopottak. Ebben az esetben az ajtókészülékek (profilok) cseréjekor a sínpályákat is újakra kell cserélni. Természetesen a síneket akkor is ki kell cserélni, ha a rendszer típusának és az ajtókeretek színének megváltoztatását tervezi, hogy az egész front egységes és következetes maradjon.

4. Az ajtóprofilok szerkezete és paraméterei egy adott típusú töltéshez igazodnak. A profilok egy része szerkezetével egy adott vastagságú és paraméterű kitöltéshez igazodik. Ezért előfordulhat, hogy a profilok egyidejű megváltoztatása nélkül nem lehet a kitöltést új kitöltésre cserélni. Például a meglévő ajtóban egy 4 mm vastagságú tükör nem mindig cserélhető ki egy 10 mm vastagságú táblára, mert az egyszerűen nem fér bele a profilba.

5. Jól látható szekrénykeret. Ez valójában esztétikai elem, és a döntés a tulajdonoson múlik. Néha, amikor a szekrénytest jól látható és eddig vizuálisan harmonizál a szekrényajtóval, a töltelék cseréje kissé nehézkes lehet. Egyesek számára, akik érzékenyek az ilyen részletekre, ez leküzdhetetlen érv lehet. Ebben az esetben az új szekrényajtó anyagát úgy kell kiválasztani, hogy az ne „ütközzön” a korábbi kerettel, vagy a keretet újra kell festeni.

Ha a klasszikus üveget díszüvegre cseréli, érdekes megjelenést kölcsönözhet a bútoroknak. Az új szekrényajtó megváltoztatja az egész belső teret.

Mi kifizetődőbb: egy új szekrényajtó vagy a meglévő átalakítása?

Mielőtt kitalálná, mi a jövedelmezőbb, nézze meg, milyen lehetőségei vannak, mi az, ami megvalósítható, és hogy felhasználhat-e valamit a régi ajtóból. Gondolja át azt is, hogy érdekli-e a bútorok enyhe vizuális megváltoztatása, vagy az elsődleges szempont egy teljesen új szekrényajtó , mert úgy érzi, hogy ami most van, az idejétmúlt, vagy nem illik bele a belső tér új elképzelésébe. Vegye fel a kapcsolatot az ilyen típusú szolgáltatást nyújtó céggel, érdeklődjön a részletekről, és kérjen árajánlatot mindkét lehetőségre.
A szekrény ajtajának cseréje olyan logisztikai vállalkozás, amely elkötelezettséget igényel Öntől. Önnek kell meghoznia azt a pénzügyi döntést, amelyik az Ön számára kifizetődőbb. Ne feledje azonban, hogy a kicserélt gardróbszekrény hatása mindenért meg fogja hálálni, és a régi szekrény az új külsőben még hosszú évekig szolgálni fogja Önt.

Keresse fel mintatermeink egyikét, vagy látogasson el központunkba hogy élőben is megtapinthassa és megtapasztalja ezt a zseniális rendszert. Vannak már ötletei? Küldje el nekünk árajánlatkérését online itt!

Hogyan tervezzük meg az előszobaszekrény belsejét?

Hogyan tervezzük meg az előszobaszekrény belsejét?

Hogyan tervezzük meg az előszobaszekrény belsejét? Mindenki, aki egy terem berendezését tervezi, azon tűnődik, hogyan tervezze meg a szekrény belsejét úgy, hogy az minden igényt kielégítsen, elrejthető dolgokat helyezzen el, és illeszkedjen a belsőépítészethez. Mint...

Válaszd a Prémium Kényelmi Csomagunkat!

A megrendeléstől számítva várhatóan 4 hét múlva otthonodban lesz a kész bútor. Minden termékünkre idő és termékgaranciát vállalunk.

A Tervezéstől a Beépítésig a Teljes Folyamatot Végigvisszük!

Pontos érkezés, tökéletes beépítés, rendrakás. Nincs mellébeszélés, pontosan úgy lesz minden ahogy megbeszéltük.